Moje máma hraje na city

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5672
1.1.18 11:01

@wendy Tvoje osobní zkušenost neznamená, že je to obecná pravda. Napsala jsi obecně, že na novorozeneckém Jipu není možné kojit, ani dokonce klokánkovat. To prostě není pravda.
U nás se klokánkovaly všechny děti na Jipu a všechny se i po určité době zkoušely kojit.
Ale hlavně myslím, že tato diskuze je o jiném tématu.

Fotku za chvíli smažu, opravdu nemožné klokánkovat na Jipu :roll:. Tato fotka je několik dnů po narození.
O problematice nedonošených dětí toho evidentně moc nevíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
1.1.18 11:19
@wendy píše:
@Adinal s dovolenim ti to psat klidne budu - popisuji sve vlastni zkusenosti z brnenske pooperacni jip a skutecne tam nebylo kojene zadne z deti - intubovanych deti tam bylo cca tretina, ale i u tech co nebyly, tak jejich stav rozhodne nedovoloval kojeni - po operacich zazivaciho traktu (nas pripad) to bylo vylouceno zcela - i po posledni oepraci, jiz skoro v roce, mohl prvni potravu jinak nez pres central, az po vice nez tydnu, a to pouze caj…

Proboha že to máš takhle ty neznamená že jinde se to nedá 8o
Tak jsi měla holt porodnici kde to neumožňovali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
1.1.18 11:20

@Adinal mrňousek maličky :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5672
1.1.18 11:20
@Malike píše:
Proboha že to máš takhle ty neznamená že jinde se to nedá 8o
Tak jsi měla holt porodnici kde to neumožňovali.

Přesně o tohle mi šlo, ale asi to nemá význam vysvětlovat. A omlouvám se zakladatelce za plevelení diskuze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5672
1.1.18 11:22
@Malike píše:
@Adinal mrňousek maličky :hug:
:kytka:
Byla fakt maličká, ale naštěstí to vše zvládla, teď už jí je rok a je to naše šikulka.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
1.1.18 11:23
@Adinal píše:
Přesně o tohle mi šlo, ale asi to nemá význam vysvětlovat. A omlouvám se zakladatelce za plevelení diskuze.

Vždy se najde někdo chytrý co když to nemá ona jinde to taky nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
1.1.18 11:24
@Adinal píše: :kytka:
Byla fakt maličká, ale naštěstí to vše zvládla, teď už jí je rok a je to naše šikulka.

A dohnala to všechno? Nikde žádný problém s vývojem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5672
1.1.18 11:27
@Malike píše:
A dohnala to všechno? Nikde žádný problém s vývojem?

Zatím to vypadá dobře. Ani nemusíme už cvičit Vojtovku. Ještě tedy nechodí, ten vývoj odpovídá tomu korigovanému věku - 10 měsíců, ale žádné větší následky naštěstí nemá. Jen je drobnější, v roce měla necelých 8kg.
Do zprávy jsem ti poslala aktuální fotku ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4700
1.1.18 11:36
@wendy píše:
@mgdln Na novorozenecke jipce te za ditetem skutesne nepusti ho kojit…muzes za nim denne tak na hodinu ve sterilnim plasti a s rouskou…to jde az na normalnim oddeleni…

Další variantou mohl být třeba tvůj odpor ke kojení. Proto jsem se ptala, nejsem věštkyně.
Zakladatelka nepíše o takovém extrému, jen nemá potřebu ho odkládat k vydírající babičce.

Osobně mi přijde poněkud divný i požadavek : „chci být s dítětem sama“… co s ním má v plánu dělat, že u toho nemůže být matka nebo otec?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
860
1.1.18 11:59

@Malike @Adinal Tak trosku mi prijde, ze ja mluvim celou dobu o voze a vy o koze - ja hovorim o jip po operacich, tedy o chirurgicke detske jip, ale prijde mi, ze vy o neonatologii…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5672
1.1.18 12:01

@wendy Asi to tak bude. Ale původně jsi psala o novorozenecké Jip, takže jsem to brala jako neonatologii.
Tak jsme si to aspoň vysvětlily ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
860
1.1.18 12:10

@Adinal v Brne to tak maji delene, uplne novorozence po chirurgickych zakrocich davaji jinam, az cca od pul roku jdou na tu „klasickou“ chirurgickou detskou jip…a i ta je jeste vnitrne delena dle veku…proste velka nemocnice…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7355
1.1.18 12:18

Dámy klid. Ať jsou ti vaši maličcí v pořádku a mají se čile k světu. Někdo k babičkám „okdkládá“ někdo zase to má pěkně raději pod dozorem. Mám za to, že nejen každé dítě je jiné, ale i každá rodina vnímá péči jinak. Takže není špatně ani dobře, jen prostě každému vyhovuje jiné nastavení a režim, a je to v pořádku. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150066
1.1.18 13:51
@dedrichov píše:
Dámy klid. Ať jsou ti vaši maličcí v pořádku a mají se čile k světu. Někdo k babičkám „okdkládá“ někdo zase to má pěkně raději pod dozorem. Mám za to, že nejen každé dítě je jiné, ale i každá rodina vnímá péči jinak. Takže není špatně ani dobře, jen prostě každému vyhovuje jiné nastavení a režim, a je to v pořádku. :kytka:

Přesně tak. :kytka: taky přeju všem dětičkám zdraví a pohodu.
Já prostě dokážu pochopit zakladatelky přístup. Mladší syn byl kojen pomalu co hodinu, strašný žroutík :lol: do toho vojtovka čtyřikrát denně, byla jsem poctivec poctivá, cvičili jsme fakt pravidelně…a kdyby mě do toho moje mamka ještě bombardovala výčitkami a nároky, asi bych neměla pochopení. A to moje rodiče nebyli nijak ošizeni o čas s vnoučaty, aby bylo jasno, jen se prostě přizpůsobili oni našemu režimu a ne my jim. A o to jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová