Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj Taminko, rozumím Ti, taky nemám s matkou dobrý vztah. Vlastně nemáme žádný-před lety se odstěhovala, ani přesně nevím kam.
Prakticky mě vychovala babička, kdyby nebylo jí, nevím kde bych skončila.
Nevlastní otec mě mlátil a když se babička zeptala-proč mu v tom nezabrání. Tak jen řekla, že by se s ní rozvedl.
Neviděla jsem ji několik let a vůbec po tom netoužím. Že mám syna ani asi neví.
Co matce nikdy v životě nedokážu zapomenout je to, že věděla, že mě ten její mlátí a nezastala se mě.
Myslím si, co už tady psaly holky…že tVoje matka se nechovala jako Tvoje matka a určitě se nebude chovat jako správná babička.
Držím palce, aby se to konečně vyřešilo.
ahpj tami,tvoje máma je manipulátorka a hlavně také hysterka,a hlavně potřebuje psayhciatrickou pomoc,když tě tak vydírá,nedávej jí dcerku,protože až bude starší,bude jí ovlivňovat a bude se snažit o odcizení od tebe,a tvoje dcerka by mohla mít z toho trauma,já myslím,že by ses měla objednat k nějakému psychologovi,a ten ti určitě poradí,jak se zachovat,sice to potřebuje tvá matka,ale tu tam bohužel nedostaneš,tak asi tak
taminko tak víš co vykašly se na ně, časem zjistí jaká je a jak delala peklo jen ona..dyt máš svuj život, svoji malou, svoje kamarády mezi kterejma ti je dobře…to si vždy říkám já…i když taky nad tím občas přemíšlím proč je máma taková atd…ale já mám svuj život ..a všichni ..kdo je proti mě jsou mi ukradení
taminko a ješte jedna vec at se snažíš sebevíc, vždycky budeš ta černá ovce ty, ta špatná, kašli na ně a užívejsi svého života
Tami ahoj:-(,
no já nevím, co poradit. Moc Tě lituju.
Napadl mě taky nějaký psycholog nebo terapeut … abys měla černé na bílém, že ........ a teď co. No prostě že je tvoje matka .................. .
Hlavně si říkej, že na každou svini se vaří voda. ![]()
četla jsem jen dotaz, odpovědi už ne.
Jestliže to, co ona řekla, nebyla ani trochu pravda, přerušila bych veškerý kontakt, případně to řešila i soudně nebo přes sociálku nebo já nevím jak, prostě aby oficiálně přestala být babičkou.
Jestli měla nějaký důvod to říct tak jak to řekla, tak nevím co bych dělala.
Neznám, nesoudím, jen konstatuju…
Pepro neni to pravda,i proto mi ta ruka vyjela a ja ji chtela dat facku.
Ohledne soudu-jiz drive jsem se na to ptala,ale bylo mi receno,ze bych musela it velmi padne dukazy,aby ji soud zakazal styk,napriklad jako ze ji bije atd,coz pravda neni.
Monko achjo,to jsou pripady.S tim,ze nevis,kde ani vlastne tva matka je ti i celkem zavidim,taky bych radeji nevedela kde je,nez vedela,ze zije 10minut autem ode me a muze sem kdykoliv prijit.
Navstevu psychologa mi doporucil i muj kamarad,kteremu jsem ihned volala a vse mu rekla,doporucil mi to i hlavne z toho duvodu,aby mi poradil jak na ni kdyby zase zacala to jeji vydirani.
Ja bych ji ji nedavala, ale jak sem se nekde doslechla, i babicka muze soudne vymahat styk s vnoucetem
. Jinak polovicka to ma podobny se svoji mamou, v necelejch 17-ti byl odejit z bytu. Duvody vim jenom od nej, ale rozhodne kdyz to chce tak jak to je, nebudu se v tom stourat. O vnoucata nejevy zajem, starsiho videla jednou a to sme ji ho privezli az pod nos do prace a mladsiho jenom z fotek z porodnice. Lidi sou ruzny, no. ![]()
Tami tak po takovémhe výstupu by to byl můj poslední kontakt s ní a vůbec by nepřipadalo v úvahu abych jí malou ještě někdy půjčila na hlídání
a já osobně bych se tím vůbec netrápila že se s ní ty i tvoje malá už nikdy neuvidí ![]()
Příspěvek upraven 27.07.10 v 17:20
Taminka píše:
uvnitr sebe necitim jakykoliv cit-snad jen nenavist.....
Kdyz jsem byla tehotna,matka me psychicky a citove tak vydirala,ze jsem z toho vseho mela i bouracku a byla ve spitale.
Podle mě si tady odporuješ. Vztah/nevztah s matkou v sobě vůbec nemáš vyřešený, protože pokud k někomu nic necítím, tak se od něj ani nemohu nechat citově vydírat, ne?
Vyřeš to, třeba s odborníkem, určitě se ti uleví, takhle se přece nedá žít…
Pokud nechceš dceři brát babičku, pak snad by pomohlo se s matkou k sobě chovat tak, jako se chovají dva rozvedení manželé, co si předávají na víkend dítě. Komunikovat jen to nejnutnější, dítě si předat, pak zase vzít, třeba na nautrální půdě… Netrávit spolu společný čas na chatě, rozvedení/rozhádaní manželé to taky nedělají.
Kdyby náhodou proti tobě něco ošklivého malé říkala, tak si myslím, že se to od ní dozvíš, že se malá svěří. Něco jako: „Maminko, babička říkala…“. A v tom okamžiku bych nemilosrdně přerušila i jejich styky a dítko nepůjčovala.
Tami, já jsem u zbytku rodiny taky černá ovce a taky kvůli vztahu s matkou. Časem jsem si osvojil heslo:" I když nejsem darebák, tak zbytek rodiny mi nedává jinou možnost, než toho darebáka nakonec zahrát." Pokud se budeš snažit být hodná a milá - a zbytek rodiny to nebude chtít vidět - tak se budeš akorát užírat a mohla bys v krajním případě potřebovat pomoc psychiatra zase ty.Tak se na ně vybodni, zahraj jim divadýlko, jaké po tobě chtějí a žij si svůj život. Vůbec se na ně neuvazuj - uvidíš, že tvůj život bude nakonec bohatší než jejich… Máš přece malou a partnera, to je víc než mít milión na kontě…
Ještě mě tak napadá, ty jako matka máš hlavní zodpovědnost za to, aby z malé vyrostl normální a nezkažený člověk. Pokud tvoje matka začne u malé podrývat tvoji rodičovskou autoritu, tak je to velice pádný důvod, abys matku definitivně škrtla ze života - a případně i na ni párkrát zavolala policii… No nic, kecám. Ale myslím si, že odpovědnost za výchovu leží na tobě. A tvoje matka to buď repsektovat bude nebo nebude. Podle toho se pak zařiď.
Nečetla jsem celou diskusi, ale budu reagovat na to co psala zakladatelka.
Tami, pro mě to teda vůbec není nepochopitelné a určitě bych si nedovolila tě nějak odsoudit. Já taky nemám s matkou nejlepší vztah, teď momentálně asi žádný a je mi jasné, že nějaký se dostaví jakmile se narodí děti, ale ať si mi volá a nadává třeba papež - já bych se na matku vykvákla a malou tam prostě nedávala, radši ať nemá babičku. Nejhorší na tom je, že ty se kvůli malé snažíš aspoň o nějakou snášenlivost a matka ti dělá tohle - já bych to nestrpěla. Přeju hodně štěstí a pevné nervy, nezávidím ti tuhle situaci, drž se holka.
Já bych ji taky malou taky nepujcovala a prerusila bych kontakty.. Jsem ten typ cloveka, co se snazi s lidmi vychazet, ale srat na hlavu si teda nenecham
Nema to smysl, ty ses pokousela o vytvoreni vztahu,ale k nicemu to nevedlo, tak na to kasli ![]()
Koukám, že nikde to není růžové, ale je děsné pokud se to řeší před dětmi. Z těhlech věcí se mají vynechat a basta.
Je nechutné, když je pak někdo navádí proti komukoliv. Chápu Tě, také bych se toho bála. Někdy mám pocit, že se vztahy v rodině trochu nadhodnocují. Prostě z někoho ani mateřství dobrého člověka neudělají a to, že je někdo můj příbuzný, ještě neznamená, že mi bude házet klacky pod nohy a já si to nechám líbit.
Naštěstí holky z e-mimina jsou samé super ženské.
![]()