Moje matka-už nevím jak dál

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2144
13.1.14 11:48

Malou už bych jí nikdy nepůjčila. Řekla bych jí, že na návštěvu může přijet kdy chce, ale malou bych tam samotnou nepustila už nikdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.1.14 11:52

Nedávala bych a nekomunikovala bych s ní. Mám něco podobného. Až na to že naše babička ani nemá zájem o ty vnoučata. Bude ti bez ní líp a až malá vyroste a bude mít vlastní rozum at si to rozhdne sama.

• Citovat
  • Upravit
15108
13.1.14 11:57
@MarieOVMUC píše: Řeknu to tak, v momentě, kdy by mi kdokoliv ostrihal malou, bez mého vědomí, už by ji nikdy neviděl. Příště to může být tetování nebo piesing.. zní to malicherné, ale jde o princip a takovému člověku bych nemohla důvěřovat.

Heh, co ostříhat, můj děda uříznul sestřenici cop nožem, protože se nechtěla česat :)A takové radikální řešení, se lehko napíše ale už hůř udělá :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.1.14 11:58

Děkuji moc všem za rady i podporu. Momentálně se mnou (a tudíž ani s vnučkou) moje máti nemluví, protože jsem se nezachovala tak, jak mi ona chtěla vnutit, že bych se měla chovat, takže je klid. Cvičená opička (já) si totiž postavila hlavu a dala jí najevo, že je mi její dokonalost ukradená a že pro mě dokonalá rozhodně není a divadýlko jí nebaštím…ovšem je mi jasné, že dlouho to nevydrží a pak mi napíše jakože nic…kdy jí přivezu malou. :zed: :zed:

Hlavně se mi ulevilo, že jsem se mohla svěřit a nebyla jsem za to odsouzena. Velké díky vám všem. :palec:

• Citovat
  • Upravit
5579
13.1.14 12:05

To ostrihani mi pripomelo mou tchyni, ktera kdyz byl nasemu nejstarsimu rok, take vzala nuzky a ostrihala ho bez naseho vedomi. Byla jsem temer nepricetna(ze mel vlasy az do oci je nepodstatny, jde o princip). Tchyne uz nikdy nic takoveho neudelala a od te doby nas plne respektuje a dodrzuje nami nastavena pravidla(jinak mam stesti, je to svata zenska, lepsi jsem vyvdat nemohla, ale taky potrebovala nastavit hranice).
Takze, stykat se s babickou ano, to bych nezakazovala, ale jen pod tvym dohledem. Nenechavat ji tam jen tak. Pokud bude i v tve pritomnosti tvou autoritu podryvat a nerespektovat, usadila bych ji a jasne rekla, ze takto ne a pokud ano, tak vnucku vidat nebude. Pokud malou popuzuje proti tobe, dalsi duvod zrusit jakekoli navstevy bez tveho dohledu. Pripadne je omezit jen na nejnutnejsi - narozeniny, svatky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3451
13.1.14 12:06
@MarieOVMUC píše: Řeknu to tak, v momentě, kdy by mi kdokoliv ostrihal malou, bez mého vědomí, už by ji nikdy neviděl. Příště to může být tetování nebo piesing.. zní to malicherné, ale jde o princip a takovému člověku bych nemohla důvěřovat.

Myslím si to stejně :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
13.1.14 12:12

Anonymní z 13.1. v 11.19: Ve tvém případě pomůže jediná věc - přerušit kontakt na víc jak 5 let. Tvoje matka, podle tvého popisu, je totiž „společensky nepřizpůsobivá“. Vím o čem mluvím, některé jedince v příbuzenstvu mám zrovna takové…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.1.14 12:21

Děkuji moc ještě jednou. Zeptám se v souvislosti s tím ještě na jednu věc…ty z vás, které jste přistoupily k řešení nevídat se, jak jste se vyrovnaly s tlakem okolí??? Mám bratra, máti má sestru (tetu), ta má zase dvě dcery…s tetou a sestřenicemi se prakticky nevídám, protože jsou podobného ražení jako má máti, ale co bratr??? Nesetkali jste se po vašem rozhodnutí s reakcemi, že vy jste ta zlá a nepřizpůsobivá a vlastně vnučce škodíte, když ji nenecháváte vídat babičku??? Jak jste to zvládly???

• Citovat
  • Upravit
18305
13.1.14 12:25

U mě tlak okolí neexistuje - kromě otce nepotkávám nikoho z rodiny. Navíc jsem ve stejném okamžiku musel řešit změnu zaměstnání a následné stěhování - takže dost věcí se vyřešilo samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9719
13.1.14 12:27
@Anonymní píše:
Děkuji moc ještě jednou. Zeptám se v souvislosti s tím ještě na jednu věc…ty z vás, které jste přistoupily k řešení nevídat se, jak jste se vyrovnaly s tlakem okolí??? Mám bratra, máti má sestru (tetu), ta má zase dvě dcery…s tetou a sestřenicemi se prakticky nevídám, protože jsou podobného ražení jako má máti, ale co bratr??? Nesetkali jste se po vašem rozhodnutí s reakcemi, že vy jste ta zlá a nepřizpůsobivá a vlastně vnučce škodíte, když ji nenecháváte vídat babičku??? Jak jste to zvládly???

No nás je šest dětí a s matkou a otcem se vídají pouze dva bráchové a stěma se já také nevídám, dost se pomamily. Na tlak se vykašli je to tvoje dítě a tvoje věc budou rýpat chvíli a pak je to přejde :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
13.1.14 12:33

@Taminka a stojí ti taková rodina zato když ti nevěří? máš svojí rodinu a jednu psychiku a za tím si stuj, dceru nepujčuj a už jí prostě nechtěj vidět. hold jaký si to udělá takový to má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.1.14 12:35
@Anonymní píše:

Tlak v rodině není. Spíš mě samotnou to mrzí kvůli dětem, ale moje matka mi nikdy nebyla pravou mámou takže mě sice máma chybí, ale tak všeobecně ne ta moje.Je mi bez ní líp a nechci aby to co jsem já zažívala kvůli ní zažívaly mé děti. Musím se s tím srovnat i když se srovnávám 15 let a pořád mě to mrzí. Ale nejde jinak.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.1.14 12:43

No když to vezmu kolem a kolem…přišla bych o máti a MOŽNÁ o bráchu…nevím, jestli by mě soudil a odsoudil nebo jestli by se do toho nemíchal a bavil se se mnou normálně. :nevim: Tetu ani sestřenice neřeším a nepotřebuju řešit.

JInak se vztahem k máti jsem na tom podobně, jako Anonymka z 12:35…díky bohu za skvělou maminku přítele…je úžasná. :kytka:

Holt tady asi víc než kde jinde platí, že rodinu si člověk nevybírá. :(

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.1.14 12:52
@Anonymní píše:
No když to vezmu kolem a kolem…přišla bych o máti a MOŽNÁ o bráchu…nevím, jestli by mě soudil a odsoudil nebo jestli by se do toho nemíchal a bavil se se mnou normálně. :nevim: Tetu ani sestřenice neřeším a nepotřebuju řešit.

JInak se vztahem k máti jsem na tom podobně, jako Anonymka z 12:35…díky bohu za skvělou maminku přítele…je úžasná. :kytka:

Holt tady asi víc než kde jinde platí, že rodinu si člověk nevybírá. :(

Tak si jí važ. Já nemám ani to.Jsme s manželem a dětmi opravdu sami. Mám ještě 2 sestry, ale to jsem nakonec zjistila, že je jen faleš celej náš vztah a šlo pouze o peníze a táta mi nedávno zemřel. Jsem opravdu sama. Držím pěsti at to nějak vyřešíš hlavně co nejlépe pro tvou rodinu na druhý se neohlížej protože ostatní by tě taky určitě neřešili.

• Citovat
  • Upravit
7376
13.1.14 12:58

@boball no, u nás to funguje. Prostě me jeden člen rodiny odmítl respektovat ve výchově, už se s malou nevida beze me.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová