Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Tak jsme dnes navečer roznípali jehličkou 4 molusky. Tři se povedly „vykulit“ ven (úplně vyndat) a jedna teda ne. Dítě, který na sebe nedá šáhnout, koukalo na pohádku a nic ho nebolelo. Všechny jsem natřela betadinem. Uvidíme, jak to dopadne a jestli zmizí.
Jitulaa - 600,– a 600,– je docela dost peněz. Kdyby měl člověk jistotu, že to bude fungovat. ![]()
Nevim jak se zbavit molusek. r plavu v bazénu ale chci se jich zbavit i z bazénem nevim jak na to. posiluji imunitu ale dělají se mi další molusky ![]()
Ahoj,
přidám naší radu na molusky. Možná divná, ale po marném boji s moluskami u nás jediná účinná. Rozškrábat a k moři.
Syn udělal na podzim to samé, odjížděl rozškrábaný do krve a po týdnu v Egyptě přijel s naprosto hladkou pokožkou a po moluskách ani památka. Bojovali jsme s nima dobře 2-3 roky, vyzkoušela jsem úplně všechno. Dokonce jsme byli objednaní na seškrábnutí z penisu, ale tohle syna opravdu zachránilo. Už to bude skoro rok a ani jedna se zatím neobjevila. Přeji úspěšný boj.
Ježiši jak někdo může napsat, že vypalování (sněžení) nebolí?
![]()
já na tom teda byla a málem jsem si tam obouchala hlavu o stůl jak to strašně bolelo a to jsem velká a mám za sebou čtyřdenní porod
![]()
bych si radši postiženou část upilovala pilníčkem na nehty než tam jít znovu (nakonec pomohlo aloe, naštěstí)
Ahojda všem, našla jsem své 4 leté dceři malý pupínek nad zadečkem. Nejdřív jsem si myslela, že je to štípanec od komára(pupínek ale má již 3 týdny). Pak jsme se vrátili z dovolené a kamarádka mi řekla, že její dcera má molusky. Holky se spolu před dovčou koupali několikrát ve vaně.....tak nevím zatím máme pouze 1 pupínek a modlím se, aby to ta hnusná „moluse“ nebyla. Ve čtvrtek jdu raději k doktorce, tak uvidíme. Pro případ jsem nasadila tablety Hlívy ústřičné a sbírám informace
.
Pak by mě zajímalo jak je to s docházkou do školky? Je to dost nakažlivé, ale představa, že by mohla být i 2 měsíce doma je nemožná… nemám hlídání!
Děkuji všem maminka za radu kterou jsem ziskala stěchto informaci mam malyho 2apůl letyho chlapečka ktarymu strhavala okolo pusinky moluska a pěkně ho to muselo bolet
protože pořad plakal děkuji za informace ktere jste tam vložili
Tak my s moluskama také bojujeme, bohužel neuspěšně, vyzkoušela jsem kde co. Byli jsme je seškrabávat, to bych nepřála ani nepříteli, malej má 3 roky a bojí se i projít kolem budovy kde sídlí naše dr. Seškrabala mu je všechny, je to 14dní a máme je všechny zpět…
@JanBa píše:
Tak my s moluskama také bojujeme, bohužel neuspěšně, vyzkoušela jsem kde co. Byli jsme je seškrabávat, to bych nepřála ani nepříteli, malej má 3 roky a bojí se i projít kolem budovy kde sídlí naše dr. Seškrabala mu je všechny, je to 14dní a máme je všechny zpět…
tak to malou lituju
Ahoj, taky máme molusky, už jsme byli jednou na operaci, měli jsme je na očním víčku a na oušku, ale po 3 měsících je máme opět a opět na očním víčku. Tam se experimentovat nedá, máme ještě jednu pod okem a v koutku oka, ty mažeme gelíkem a zabírá to. Ten gelík zabírá na bradavice, na molusky, je výborný na odřeniny, proleženiny, na popáleniny, je to výborná domácí lékárnička, mám ten gelík neustále při sobě. Pomohl nám i při rýmě a bolestech ouška. Pokud máte zájem, kontaktujte mě.
Ahoj syn 11 let je taky chytil, vyďobávala jsem, byli jsme na seškrabu-šílený zážitek a pak se mu hrozně rozlezly. Zkoušela jsem i molusan a nic. Pomohl alivictus derma z lékárny. Trápili jsme se s tím rok. Děcka ve škole s tím normálně prý chodí plavat a syn to chytil jak měl oslabenou imunitu po nemoci už 2 krát. Je to hnus. Já chytila z bazínu plíseň, bradavici, syn molusky a manžel taky jakýsi bordel.Lidi tam chodí všelijací ![]()
Dobry vecer, mam 2,5letou dceru, bohuzel jsme u ni zjistili take moluscy, ale dlouho jsme si mysleli, ze je to piha nebo neco, minule pondeli jsme byli u kozniho, tak ji to seskrabl a dnes jsme byli zas. Ale mažeme rano a vecer framikoinem. Muze se s tím koupat v malém domácím bazénku? Nevíte?
Ahojjjj holky, tak molusky uz u nas nemaj sanci.Muj syn jich mel cca 4O byla to katastrofa lecila jsem to vsim moznym a utratila nehorazny penize ani more nepomohlo. Jednou jsem si precetla clanek o imunoglukanu (SIRUP)pro deti nechtela jsem tomu verit, ale pustila jsem se do toho cca pul roku, kazde rano dostal sirupek a opravdu to zabralo, ale chce to cas.Ty vetsi potvurky tem se nechtelo a tak jsem jim pomahala takto(tento clanek jsem si pujcila, ale funguje)jedna pani RADI, ať si koupí jehlu a pupínky s ní propichují a následně vypláchnou dezinfekcí sami doma. Nakonec to skutečně provedli, ale když dívka tvrdě spala. „Namočte jehlu do desinfekce a opatrně propíchněte jednu molusku. Nemají v sobě nervové zakončení, takže dítě to nebolí,“ tvrdí žena. Z molusky by měla vytéct alespoň maličká kapička krve. „Tak poznáte, že je opravdu narušená. Nakonec pro jistotu potřete všechny propíchnuté molusky desinfekcí,“ radí matka dívky. Pozor, pořiďte v tomto případě dezinfekci Betadine, je sice dražší, ale ošetření s ní nepálí. Ja jsem jeste delala to, ze jsem syna dala do vany nechala jsem ho tam naparit a pak kdyz si hral tak jsem molusku rychle nehtem vyskrabla a rychle vydesinfikovala, pak jsem se mu omluvila ze jsem ho omylem skrabla. PROSIM VAS HLAVNE TY MOLUSKY NENECHTE MNOZIT TIM JE TO PAK HORSI A HLAVNE JE TO BEH NA DLOUHOU TRAT ZAUTOCTE HNED.MA rada na zaver, staci kazdy den IMUNOGLUKAN, koupit desinf. betadine, a jehly inzulinky(na kazdou molusku nova)v lekarne 100ks cca 100kc..a hodne trpelivosti vam i vasemu ditku. Klidne pisnete rada poradim, nebo dovysvetlim.
@white.woman81 píše:
Dobry vecer, mam 2,5letou dceru, bohuzel jsme u ni zjistili take moluscy, ale dlouho jsme si mysleli, ze je to piha nebo neco, minule pondeli jsme byli u kozniho, tak ji to seskrabl a dnes jsme byli zas. Ale mažeme rano a vecer framikoinem. Muze se s tím koupat v malém domácím bazénku? Nevíte?
ahoj neměla by se vůbec koupat, jen sprchovat. Vodou se to roznáší po celém těle.
Jinak ještě napíšu k propichování a betadinu…my to dělali 6 měsíců, z původních 5 jich měla asi 80,takže za sebe říkám mazat molusanem nebo alivictusem derma.To nám zabralo, ale i tak to trvalo 1 rok.Bez koupání, koupaliště…od té doby máme pokoj.
Ahoj, molusek ma mala taky docela dost a zatim nezabira nic.Dneska jsem se ptala v bylinkach a tam me pani doporucila VIRONAL a jeste neco k tomu co si nepamatuji.Ma nekdo zkusenost?? Ono to oboji bylo asi za 600kc,tak se me to moc kupovat nechce,i kdyz pani tvrdila ze zabere urcite