Má cenu kupovat monitor dechu?

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
363
3.11.09 08:38

Rorysku oni myslím doporučují monitor až do roku, takže být tebou, tak s prodejem nepospíchám :-) Jinak malej má 14 měsíců pryč a pořád ho máme v postýlce a zapínáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8179
3.11.09 08:52

Já si teď píchnu, ale já bych klidně nespala ani s monitorem. Uvědomte si, že monitory dechu slouží k předcházení smrti dítěte pri SIDS. Ale dítě se může dusit i z jiných důvodů, kdy s sebou mele a monitor nezapípá. To vám ovšem prodejci nanny ani babysensu nebo kolik těch značek je, nedají vědět. Kamarádka si ho koupila, má plovoučku, když měli oslavu, dítě vytáhla z postýlky a monitor nic. Chtěli ho reklamovat, ale neuznali jim to, protože monitor snímá otřesy podlahy kolem postýlky, takže když je v místnosti více pohybujících se lidí, snímá tyto otřesy. Takže nejen větrák je zrádný.
Neodrazuji vás od koupě, protože to zbytečná věc není, jen zase nepřeceňujte služby, které vám nabízí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
363
3.11.09 09:07

Oni ale přímo již v návodě uvádí, že ať se dává pozor na průvan, jak říkáš otřesy atd. Je jasný, že monitor není všemohoucí, ale v něčem určitě dítě pohlídá a to je důležité. Jak právě píše Rorýsek a já to taky tak brala, spoustu peněz utratí člověk za blbosti a já z peněz, co jsme dostali pro malýho ihned koupila monitor. Nechám si ho pro druhé dítě. :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MajkaV
19.2.10 22:12

Ahoj Vero
Naprosto doporučuji koupit monitor dechu. Mi jsme si tady koupili monitor dechu jménem Nanny. Vyrábí to čeký výrobce Jablotron a používají to v mnoha porodnicích, což je důkaz kvality a spolehlivosti. Ty stránky jsou moc dobře napsané. V sekci často kladené dotazy se dozvíš spoustu zajímavých věcí. Lidi si koupí vakcínu na pneumokoka za 5000Kč a to, že jejich dítě může umřít na sids neřeší. Takže mě ty dva tisíce za to stojí.

• Citovat
  • Upravit
tesinka
20.2.10 01:09

tesinka

Na naše první mimčo jsme ho neměli. Měla jsem ho půjčený v porodnici kvůli nemoci a antibiotikům, pravidelně jsem ho zapomínala vypnout a někdy i zapnout, proto jsem si ho nepořídila. Navíc mi řekli, že pro zdravé donošené miminko je to jen pro maminčin klid.
Teď čekáme druhé mimi a určitě si monitor pořídím, není už tak drahý a navíc se pak za víc než polovinu prodá když je pár měsíců starý.
Co jsem se nachodila a nakontrolovala jestli náš prvorozený dýchá! :-)
I o půjčení uvažuji, stojí to prý od 600 za půlrok nebo i třeba 300 na 14 dní na vyzkoušení nebo právě při nějaké nemoci..
:dance:

• Citovat
  • Upravit
2
10.12.10 21:22

Ja bych si monitor dechu určitě koupila. Těch pár stovek mě nezabije. Pro tu klidnou duši. Docela dobré stránky o monitoru dechu Nanny mají tady monitor dechu . Já jsem si to u nich i koupila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
slunicko2010
10.12.10 21:39

To jsou moje slova. Ale např. monitor dechu na plínku rozlišuje dýchací pohyby od jiných, takže může předejít i jiným situacím, např. zástavě dechu z jiných důvodů a nečeká na to, než se přestane dítě hýbat. Kamarádky syn měl febrilní křečea a i přestal dýchat a Nanny nespustil protože se prostě dítě třáslo. Ty na plínku jsou Respisense nebo Snuza. Akorát to může občas spadnout z plínky nebo se odchlípnout a proto spustit planý poplach..

• Citovat
  • Upravit
slunicko2010
10.12.10 21:41

je to 800 za půl roku, ale i to se vyplatí. Např. www.mladatko.cz

• Citovat
  • Upravit
Hrajanek
25.1.11 11:21

Respisense

Ahoj, my máme dobrou zkušenost s malým monitorem dechu Respisense. Popsali jsme to tady http://www.hrajanek.cz/…-hlidac.html

• Citovat
  • Upravit
1648
25.1.11 11:25

no tak my si půjčili nanu od sestřenice, nikdy jsme ji neměli, ale přece jen , už jsem starší matka a otec také, může se stát cokoliv. Zkoušeli jsem ji tedy spíš kočka lehnutím na matraci a pak odešla, měla jsem z toho kraválu málem infarkt, takže i po dvou dětech funguje skvěle a tak jak má :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
1.3.11 16:58

To že miminko po zástavě dechu nelze oživit je blbost. Já sama jsem toho živoucím důkazem. podle vyprávění rodičů… a tohle si asi těžko bude někdo vymejšlet… podle vyprávění rodičů jsem ve svým jednom roku přestala dýchat… štěstí, že byli rodicě doma a díky včasné pomoci mých rodičů a mé babičky, ktetá je zdravotní sestra tu můžu dnes být. nebýt toho že mi včas pomohli tak tu nejsem. nechci nikoho z vás strašit. ale kdyby mě zrovna nešli zkontrolovat tak už tu nejsem, v té době tyhle monitory nebyli a já bych se nedožila svých druhých narozenin. ted je mi třiadvacet a za pár let taky začnu uvažovat o miminku a určitě vím jedno… monitor dechu si POŘÍDÍM… už jen z toho důvodu že je člověk klidnější… no řekněte která matka by chtěla přijít o toho broučka co devět měsíců nosí pod srdcem… asi žádná… a tahle vymoženost dopřává větší klid že je miminko v pořádku. Je to ale každé z vás volba… já jsem jen chtěla říct svůj názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Miki22
10.4.11 20:25

přeji abyste ho nikdy nepotřebovala, moje sestra to považovala taktéž za zbytečnost, ale v půlroce se stal malér, holčičku sice zahránili ale má poškozený mozek. je to tragédie, a pokud jí jde předejít tak peněz není škoda. kdyby ho měla tenkrát tak by to dopadlo o moc lépe. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
10
4.5.11 09:48

Ahoj te, chtěla bych se zeptat za par měsíců se mi narodí miminko a chceme si koupit monitor dechu. Známá nám nabídla svůj co ma po holčičce. Jenže jsme slyšeli, že použité se nepoužívají nebo neměly používat, že jeden monitor pro jedno mimčo, příjde mi to docela jako hloupost, ale zajímaly by mě vaše nazory či rady. Předem díky moc :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15074
4.5.11 09:52

Co by se na tom mělo měnit? Ale zkus si najít třeba návod, co tam píšou. V porodnicích se taky používají monitory, tam se ale děti střídaj jak ponožky:-))

iwettka píše:
Ahoj te, chtěla bych se zeptat za par měsíců se mi narodí miminko a chceme si koupit monitor dechu. Známá nám nabídla svůj co ma po holčičce. Jenže jsme slyšeli, že použité se nepoužívají nebo neměly používat, že jeden monitor pro jedno mimčo, příjde mi to docela jako hloupost, ale zajímaly by mě vaše nazory či rady. Předem díky moc :-)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
4.5.11 09:58

No právě, to jsem si taky říkala, že v porodnici se to miminkama hemží a je blbost aby měli pro každé nové miminko nový monitor dechu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí