Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Bábrdl píše:
Teď si říkáte, fajn, sliz. jenže co když bude snacha/dcera fňukat, kolik sliz stojí a že nemá na jiné věci. Vážně neřeknete „tak koupej ve vodě, my tě koupali ve vodě a vidíš, jsi v pohodě“?
Řeknu ![]()
Souhlasím prakticky se vším, co píšeš.
@BohunkaP
To jest ten světa koloběh.
A dcera si zapne čip v hlavě, připojí se na emimino a napíše, že máma by klidně MYLA VE VODĚ, NO CHÁPETE TO HOLKY? A dozví se, že to má mámě tolerovat a jen jí říct, že trvá na slizu, ale holt je máma sto let za vopicema, ale nemyslí to zle, jasně, oni myli ve vedě, ale co pak ty vyrážky, žejo, a poradí jí, kde je sliz v akci
![]()
@Anonymní píše:
Nečetla jsem všechno, ale rozumím ti.
já osobně naší malou nepůjčovala, vlastně ji pořádně nepůjčím ani teď- nic osobního, zkrátka nechci…
obě babičky mi jednou ukazaly „jak to umi“ (jedna malou malem utopila v mliku a druha ji dela veci, které malá nesnáší a jen se vzteká) takže mam jasno… dala jsem jim najevo, že takhkle ne a bez me přítomnosti malá nebude s nimi. dokud nevyroste, aby se mohla příp. bránit…a mam klid… a mala vlastně taky… manžel drží se mnou, pač to na vlastní oči viděl (např. jak se mu malá málem utopila tim mlíkem) - bohatě mi stačila věta: „ona asi nedejcha“ a seděla dál a nic nedělala (malou měla na klíně)… nevim nevim, kdybych to neslyšela a nepřiskočila z kuchyně a nepomohla ji…
Holky probůh proberte se. jak můžete psát, že se nedokážou postarat? Že neumí vzít dítě a nakrmit a pod?? Kdyby to tak bylo, nejste tady a není tu ani otec dítěte. dochází vám, že vás právě tyto dle vás strašně nešikovné ženy porodily a vychovaly?
Takže to s tou jejich péčí nemůže být tak strašně špatné ne?
Jediné co, to kouření, to bych si prostě vynutila u malého dítěte nekouřit, ale zase, jde to po dobrém. Vím to dobře, moje máma je taky kuřačka
@Bábrdl píše:
@BohunkaPTo jest ten světa koloběh.A dcera si zapne čip v hlavě, připojí se na emimino a napíše, že máma by klidně MYLA VE VODĚ, NO CHÁPETE TO HOLKY? A dozví se, že to má mámě tolerovat a jen jí říct, že trvá na slizu, ale holt je máma sto let za vopicema, ale nemyslí to zle, jasně, oni myli ve vedě, ale co pak ty vyrážky, žejo, a poradí jí, kde je sliz v akci
![]()
je vidět, že ty už máš prostě své odžité, životní zkušenosti jsou k nezaplacení. Jen aby si to dokázaly ty mladé maminky zpracovat, souhlasím úplně se vším
![]()
@monika32 píše:
Holky probůh proberte se. jak můžete psát, že se nedokážou postarat? Že neumí vzít dítě a nakrmit a pod?? Kdyby to tak bylo, nejste tady a není tu ani otec dítěte. dochází vám, že vás právě tyto dle vás strašně nešikovné ženy porodily a vychovaly?![]()
![]()
![]()
![]()
Souhlasím do posledního puntíku.
Já si občas taky musela vyslechnout nějaké připomínky, že když já byla malá, dělalo se to tak či onak (od mamky víc, od tchýně občas)
.
Ale nikdy nevznikly žádné problémy, občas babičky protočily oči, občas prohodily poznámku, ale mají na to nárok. Myslí to dobře, vnoučata milují.
A jak psala Bábrdl, věci se mění, mám děti pouhé 2 roky od sebe a během těch 2 let se změnilo tolik věcí…
bych se musela zbláznit vše „staré, co jsem dělala u prvního (dnes 5let), vymazat z hlavy a naskládat tam to "nové“.
@danik píše:![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Souhlasím do posledního puntíku.
A jak psala Bábrdl, věci se mění, mám děti pouhé 2 roky od sebe a během těch 2 let se změnilo tolik věcí…
Já si občas taky musela vyslechnout nějaké připomínky, že když já byla malá, dělalo se to tak či onak (od mamky víc, od tchýně občas).
Ale nikdy nevznikly žádné problémy, občas babičky protočily oči, občas prohodily poznámku, ale mají na to nárok. Myslí to dobře, vnoučata milují.bych se musela zbláznit vše „staré, co jsem dělala u prvního (dnes 5let), vymazat z hlavy a naskládat tam to "nové“.
My povídej, já mám děti 14 let od sebe
Ale asi má v tom malej výhodu, prostě nějaké nové trendy příjmám, ale jinak jedu spíš dle selského rozumu, tak se totiž před těma 15 lety děti vychovávali. Nebyl internet, zlaté to časy..
Já dneska nestačím kolikrát zírat… Ale to osočování těch babiček je fakt nesmyslné, protože když si myslím, že jsem dobrej člověk a dobrá máma, tak kdo ty základy do mě vložil…
Taky jako babičky budem kroutit očima, protože co všechno se změní za těch 20-30 let než tyto naše miminka budou mít děti bude asi síla
@monika32 píše:
Holky probůh proberte se. jak můžete psát, že se nedokážou postarat? Že neumí vzít dítě a nakrmit a pod?? Kdyby to tak bylo, nejste tady a není tu ani otec dítěte. dochází vám, že vás právě tyto dle vás strašně nešikovné ženy porodily a vychovaly?![]()
![]()
![]()
![]()
Jediné co, to kouření, to bych si prostě vynutila u malého dítěte nekouřit, ale zase, jde to po dobrém. Vím to dobře, moje máma je taky kuřačka
Jo a možná měly štěstí, že se nic nestalo ![]()
Nejsem nějak puntičkářská, pribiňák nebo čokoládu určitě přežiju, ale pokud mi bude někdo kouřit na dítě a nenechá si vysvětlit, že tohle ne, tak má smůlu a dítě s ním samotné nenechám.
Děti mám taky hodně od sebe, tak se hodně řídím instinktem, ale je to moje dítě a moje zodpovědnost - mám štěstí, že tchýně to respektuje i když má na spoustu věcí určitě jiný názor.
@analoja píše:
Jo a možná měly štěstí, že se nic nestaloNejsem nějak puntičkářská, pribiňák nebo čokoládu určitě přežiju, ale pokud mi bude někdo kouřit na dítě a nenechá si vysvětlit, že tohle ne, tak má smůlu a dítě s ním samotné nenechám.
Děti mám taky hodně od sebe, tak se hodně řídím instinktem, ale je to moje dítě a moje zodpovědnost - mám štěstí, že tchýně to respektuje i když má na spoustu věcí určitě jiný názor.
Prosím tě, to kouření je jediné co se dá pochopit že vadí, to mi vadí taky. Ale že by v době, kdy většina žen měla více dětí, měla JEN ŠTĚSTÍ, že se nic nestalo je fakt… Tenhle názor mi přijde padlej na hlavu… Potom v tom případě nechápu proč vyvádíte, i vy jen máte štěstí že se vašim dětem nic nestalo, i když těch pádů odevšad co je dnes je fakt síla. Potom ale je opět zbytečné babičkám vnoučata odepírat, když dle tvé logiky to je jen o štěstí
![]()
Dítě není věc, která by se měla půjčovat..svoje děti svěřuji jenom tomu ke komu mám stoprocentní důvěru…z tchýní tyto kritéria splňuje pouze jedna ze tří.. ![]()
@monika32 aby nedošlo k mýlce, nikdy mně nenapadlo bránit babičkám vídat vnoučata
ale teď se zeptám konkrétně tebe, co uděláš, když ti bude babička kouřit na dítě a když ji poprosíš, aby to nedělala, tak ti řekne „však ať si zvyká“?
podle mně jde o míru, jak která strana prosazuje svůj názor (a jak často jsou v kontaktu) a jsou jak zbytečně přecitlivělé maminy, tak nezodpovědné babičky - a pokud se sejde tahle kombinace, tak prostě nemůže nenastat problém ![]()
Sice vychovala přítele, ale to byla na mateřský a měla na něj čas. Našeho Kubíka jsem jí půjčila jednou. Naivně jsem si myslela, že s ním půjde na procházku, ale ona ho jen v kočárku dovezla k nim domů, tak ho dala na sedačku plnou chlupů a bez hlídání ho tam nechala ležet a šla vedle vařit. Když jsem si pro něj přišla, myslela jsem, že mě trefí, co kdyby se chtěl otočit na bříško a spadl? To fakt ne. Teď už si ho fakt hlídám, nejvíc mě štve kouření a přítelova nevlastní mladší séhra, která si ho pořád chce fotit a dávat na FB, ale to prostě nechci, když má ještě profil veřejný pro celý svět!!!
ale teď už tam chodíme jen na návštěvu a Kubíčka si hlídám ![]()
@Bábrdl píše:
@BohunkaPTo jest ten světa koloběh.A dcera si zapne čip v hlavě, připojí se na emimino a napíše, že máma by klidně MYLA VE VODĚ, NO CHÁPETE TO HOLKY? A dozví se, že to má mámě tolerovat a jen jí říct, že trvá na slizu, ale holt je máma sto let za vopicema, ale nemyslí to zle, jasně, oni myli ve vedě, ale co pak ty vyrážky, žejo, a poradí jí, kde je sliz v akci
![]()
@analoja píše:
Jo a možná měly štěstí, že se nic nestaloNejsem nějak puntičkářská, pribiňák nebo čokoládu určitě přežiju, ale pokud mi bude někdo kouřit na dítě a nenechá si vysvětlit, že tohle ne, tak má smůlu a dítě s ním samotné nenechám.
Také bych nedávala dítě do zakouřeného prostředí a navíc, pokud by tchýně dělala naschvály. Tchýně také provokovala, nedala si říct, hnala vše do krajností, tak dceru prostě nějaký čas neviděla, dokud nepřehodnotila svoje chování. Je to tvrdé opatření, ale zdraví mé dcery ničit nebude. Jak jsem ale už psala, je nutné o tom mluvit a řešit to. Dnes je celé odpoledne dcera s mužem u tchýně a moc se dcera k babi těšila.