Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@chijioke Jee, ja zacinala v roce 2002 v South Harrow ![]()
@El-Brno Ja treba zjistila, ze lidi na benefitech maji zdarma 15 hodin skolky od 2 let ditete. I kdyz jsou na pracaku nebo na income support (sedi doma na prdeli) Jess ma skoro 3 roky, vodim ji do ruznych krouzku, ale co jsem na materske, tak zacala hodne maminka, maminka, coz se mi nelibi, kdyz se mam vracet do prace, ze
tak jsem ji dala do skolky, na dve dopoledne v tydnu, (chtela jsem jen jedno, pry je lepsi dve
), takze 150 liber vyleti mesicne jen tak kominem. Jen proto, ze moje dite nema pravo na skolku zdarma, protoze tatinek pracuje a ja taky
![]()
@webparazit já vím, ono je to hodně podobné samozřejmě tady, i když ne např. u školek, ale jinde. moji příbuzní taky mají dítě a jim se nevyplatí pracovat víc, protože by přišli o nějaké benefity, tak radši sedí doma. já je chápu, mít víc peněz a být spolu s dítětem je lepší než míň peněz a dítě nevidět. zvát někoho do UK na benefity tu už jednou myslím bylo, ale v souvislosti s Kanadou
to, že někdo žije tady a někdo tam, neznamená, že je neschopný, ale to, že má jiné priority nebo potřeby.
Vážená a milá Zakladatelko,
k cestě do zahraničí Vám, jako svéprávné a svobodná bytosti, opravdu nikdo žádný souhlas dávat nemusí, a nikdo Vám ji taky nemůže zakázat - leda ve zvláštních případech soud.
Jiné je to ovšem, chcete-li vycestovat s dítětem - potom je třeba vzít v úvahu, že výkon rodičovské zodpovědnosti náleží oběma rodičům (není možné, aby o podstatných záležitostech rozhodoval jen jeden z nich, což platí jak pro otce, tak pro matku).
Je na jedné straně možné, že jak Vy, tak otec dojdete ke shodnému závěru, že pro dítě je nejvhodnější život třeba právě v Anglii - potom vycestování proběhne bez problémů. V případě, že se neshodnete, potom rozdílné názory rodičů na podstatné záležitosti dítěte (a to bezesporu dlouhodobé pobývání v cizí zemi je) musí posoudit a o nich rozhodnout soud. V takovém případě bude třeba doložite, že právě pro dítě je Vámi navrhované řešení to nejlepší, protože, jak už tady někdo napsal, imperativem našeho zákona o rodině je právě zájem dítěte. Tj. bude třeba ukázat např. že benefity + dědeček + cestování + atd. je pro dítě lepší než stávající stav střídání á 14 dnů.
Ale ani v případě, že soud shledá, že zájmem dítěte není život v Anglii, ani v takovém případě soud nezakáže cesti Vám osobně - soud jen upraví poměry dítěte tak, aby byly v jeho zájmu; v tomto případě třeba může svěřit dítě do péče otce. Potom budete moci v klidu vycestovat s vědomím, že o dítě je postaráno.
@katalyzator
ano, máš pravdu.
sice napsáno trošku jízlivě, ale je to tak
@El-Brno píše:
@katalyzatorano, máš pravdu.
sice napsáno trošku jízlivě, ale je to tak
Nějak se mi to dítě mezi těmi všemi příspěvky ztratilo …
@webparazit píše:
Jo a jeste nevim jak v CR, ale pokud bych odesla z UK do CR, tak by mi okamzite nepripadalo zadne vyzivne. Ale ono tady s tim vyzivnym je uplne jinaci system
Mohl bych poprosit o vysvětlení, jak to tam řeší? Díky.
@katalyzator ano, zamotali jsme se do toho, kde jsou výhodnější benefity ![]()
@katalyzator jo konecne pekne podano
fundovana odpoved…diky…
ono nejde o benefity ale o to kde jsou lidi schopny vydelat vic penez a zajistit lepsi zivotni situaci…jako pochybuju ze je tolik lidi co by nekam cestovali za „benefitama“,muze to byt jedno z hledisek, ale ne tahnout nekam za benefitama - to delaji jen nasi cesti „italove“ ti jsou na tohl evic nez experti…jakoze 8 clena rodiina romiku s 5ti detma ma narok na dum, placeni domu, poplatku atd, pokud alespon 2 pracuji na castecny uvazek a zbytek zazadal o „podporu“benefity, je zajimave - nevim zda stale plati ale je jedno v jakem pribuzensken vztahu al epokud sdilis domacnost s ditetem, kazdy kdo z domacnosti zazada „ma narok“ na benefity za dite…takze 5 lidi bere benefity a dva chodej 3×tydne do prace…dobry ne…ale nevim zda to je jeste aktualni, kazdopadne tem co se postestilo a neni jich malo, maji na nejakou radku let vystarano…umet si tohle zaridit tomu rikam „kumst“
![]()