Na prvním místě je manžel - co tomu říkáte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
mowla
3.2.16 20:01
@Mango_Lassi píše:
@Inaris @Inaris mně poslední dobou máti říká zajímavou věc. Že kdyby neznala přítele, nikdy by nevěřila, že takoví muži existují. Když je u nás na návštěvě, tak si pokaždé fotí, co on uvařil:-))
Je tím celkem fascinována. A už má pěknou galerii. :dance:

Tak ty jsi psala, že jsi měla za otce zm..rda, takže pro tvoji maminku bude asi každý normální chlap obdivuhodný.

• Citovat
  • Upravit
14642
3.2.16 20:11
@Inaris píše:
A víš, že jsi možná uhodila hřebíček na hlavičku (to není nic proti Mango), jen se mi připomnělo, že naše kolegyně má otce hulváta, a zatímco my všichni hodnotíme jednoho šéfa - jako hulváta, ona je z něho unešená a „nemá s ním problém“. Jediná na pracovišti. :D

Na tom něco bude. Některé moje klientky se po rozchodu s manipilátorem,
despotu, nebo tyranem nechají doslova unést každým, i hodně podprůměrným chlapem, kerý jim třeba řekne, že jim to sluší. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
@mowla píše:
Tak ty jsi psala, že jsi měla za otce zm..rda, takže pro tvoji maminku bude asi každý normální chlap obdivuhodný.

Poznala chlapy spíš z té horší stránky
asi jako @Inaris

• Citovat
  • Upravit
mowla

Já si myslím, že je úplně jedno, jestli muž vaří, nebo zrovna seká zahradu, ale že je v tom vztahu hrozně důležitý tomu druhýmu dát najevo, že ho potřebujete a že jste rádi, že jste spolu a chovat k němu úctu a ne se k němu chovat jako ke kusu hadru.

• Citovat
  • Upravit
mowla
3.2.16 20:13
@Mango_Lassi píše:
Poznala chlapy spíš z té horší stránky
asi jako @Inaris

Jo to je blbý no, jak už jsem psala můj otec dělá doma všechno, takže mě na tom, že doma vaří nepřijde nic obdivuhodného.

• Citovat
  • Upravit
14642
3.2.16 20:13
@mowla píše:
Já si myslím, že je úplně jedno, jestli muž vaří, nebo zrovna seká zahradu, ale že je v tom vztahu hrozně důležitý tomu druhýmu dát najevo, že ho potřebujete a že jste rádi, že jste spolu a chovat k němu úctu a ne se k němu chovat jako ke kusu hadru.

Přesně tak. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
3.2.16 20:17
@mowla píše:
Já si myslím, že je úplně jedno, jestli muž vaří, nebo zrovna seká zahradu, ale že je v tom vztahu hrozně důležitý tomu druhýmu dát najevo, že ho potřebujete a že jste rádi, že jste spolu a chovat k němu úctu a ne se k němu chovat jako ke kusu hadru.

To samozřejmě dává smysl. To vaření jsem uvedla jako jeden z příkladů. Ale mně je tohle sympatické.

• Citovat
  • Upravit
Mango_Lassi
3.2.16 20:19
@nostress píše:
Na tom něco bude. Některé moje klientky se po rozchodu s manipilátorem,
despotu, nebo tyranem nechají doslova unést každým, i hodně podprůměrným chlapem, kerý jim třeba řekne, že jim to sluší. :think:

To je pravda. Stává se to ženám, co maji hodně nízké sebevědomí.

• Citovat
  • Upravit
Mango_Lassi
3.2.16 20:21
@Inaris píše:
No, já si to dokonce nemyslím. Dávno už vím, že je nějaká ta chyba ve mně. Mého exmuže si v něčem vážím dodnes. A ten současný právě vaří, uklízí, atd.; moje mamina z něho taky byla nadšena. Potíž je spíš v tom, že jsem možná náročná - horší stránky totiž mají všichni, i ten Tvůj, ale já jsem na ně (byla) asi extrémně háklivá - a taky právě - neumím používat ty ženské zbraně.
A pochopila jsem, že se to v tom životě na chování chlapa prostě odráží. Chápeš, jsi mi svým způsobem blízká. Já jsem taky mívala názory, že je nutno makat půl na půl atd. Ale časem jsem se dopracovala k tomu, že (samozřejmě jak u koho v jaké míře, nicméně si myslím, že fakt u všech chlapů) je potřeba ňuňat.
Mně to poznání sice vytáčí, :D ale aspoň už vím, proč skončilo moje manželství. :?
No uvidíš časem.
Samozřejmě bych byla radši, kdybys mi za 20 let nemusel dát za pravdu.Příspěvek upraven 03.02.16 v 20:19

Nezlob se, ale mně místy fakt připadá, že nejsi s tím rozchodem s manželem úplně vyrovnaná. Což je asi přirozené.

• Citovat
  • Upravit
14642
3.2.16 20:26
@Inaris píše:
No, já si to dokonce nemyslím. Dávno už vím, že je nějaká ta chyba ve mně. Mého exmuže si v něčem vážím dodnes. A ten současný právě vaří, uklízí, atd.; moje mamina z něho taky byla nadšena. Potíž je spíš v tom, že jsem možná náročná - horší stránky totiž mají všichni, i ten Tvůj, ale já jsem na ně (byla) asi extrémně háklivá - a taky právě - neumím používat ty ženské zbraně.
A pochopila jsem, že se to v tom životě na chování chlapa prostě odráží. Chápeš, jsi mi svým způsobem blízká. Já jsem taky mívala názory, že je nutno makat půl na půl atd. Ale časem jsem se dopracovala k tomu, že (samozřejmě jak u koho v jaké míře, nicméně si myslím, že fakt u všech chlapů) je potřeba ňuňat.
Mně to poznání sice vytáčí, :D ale aspoň už vím, proč skončilo moje manželství. :?
No uvidíš časem.
Samozřejmě bych byla radši, kdybys mi za 20 let nemusel dát za pravdu.Příspěvek upraven 03.02.16 v 20:19

Je to tak. Taky slýchám často od mnoha žen, které se opravdu velmi snažily v manželství, hlavně se obětovaly /to my holky umíme taky velmi dobře :)/, byly natolik samostatné, že jejich muži časem odešli od nich zachraňovat mnohdy opravdu nemožné a neschopné ženy a manželce řekli :„víš, ty jsi silná, ty si vždy se vším poradíš, ale ONA MĚ POTŘEBUJE.“ :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
3.2.16 20:32

@Inaris Dobře. Takže zpětně své chování hodnotíš jako chybu? Bývalá bys všechno udělala jinak?

• Citovat
  • Upravit
Mango_Lassi
3.2.16 20:46
@Inaris píše:
Mango, jak dlouho jsi se svým partnerem?
A ještě bych, když zmiňuješ maminku, chtěla dodat, že - jablko nepadá daleko od stromu…

jsme spolu 9 let.
Chapu, jak to mysli s tim jablkem, ale nejsme stejny. Vyrustaly jsme kazda v uplne jinem prostredi.
Moje matka se dlouho snazila tu rodinu zachovat, otci trpela ty jeho zalety, byla tak vychovana prave, ze slusna zena ma mit manzela. Na kvalitu toho manzlestvi se uz nikdo neohlizel. Nakonec se nasi nastesti rozvedli pres velke protesty dedecka.
Ale my jsme zacaly s mati volne dychat. Takze jsem naopak vychovana v tom, ze kvalita je dulezita a je lepsi byt sama, nez jen tak s nekym. Videla jsem kam az ty zas.rane tradice vedou. A chlapa jsem si nehledala, mit partnera nikdy nebyl muj zivotni cil, chtela jsem cestovat a uzivat si zivota. Nemivala jsem delsi vztahy, protoze jsem se nechtela vubec vazat, nesedelo mi to. To mi vydrzelo do mych 29 let ;-)))
Nasel si me sam

• Citovat
  • Upravit
mowla
3.2.16 20:52
@Mango_Lassi píše:
jsme spolu 9 let.
Chapu, jak to mysli s tim jablkem, ale nejsme stejny. Vyrustaly jsme kazda v uplne jinem prostredi.
Moje matka se dlouho snazila tu rodinu zachovat, otci trpela ty jeho zalety, byla tak vychovana prave, ze slusna zena ma mit manzela. Na kvalitu toho manzlestvi se uz nikdo neohlizel. Nakonec se nasi nastesti rozvedli pres velke protesty dedecka.
Ale my jsme zacaly s mati volne dychat. Takze jsem naopak vychovana v tom, ze kvalita je dulezita a je lepsi byt sama, nez jen tak s nekym. Videla jsem kam az ty zas.rane tradice vedou. A chlapa jsem si nehledala, mit partnera nikdy nebyl muj zivotni cil, chtela jsem cestovat a uzivat si zivota. Nemivala jsem delsi vztahy, protoze jsem se nechtela vubec vazat, nesedelo mi to. To mi vydrzelo do mych 29 let ;-)))
Nasel si me sam

Tak to už chápu ten tvůj postoj, ty to prostě ani jinak neumíš, máš špatné zkušenosti s otcem a od toho se to všechno odvíjí. Tak máš štěstí, že jsi našla k sobě partnera, který tě bere takovou jaká jsi, protože ta tvoje povaha by na většinu chlapů neplatila, ale to neznamená, že jsou ti ostatní chlapi špatní, to vůbec ne, můj partner by vedle tebe zblbnul, potřebuje vedle sebe seběvědomou ženskou, ale taky tu květinku, o kterou se bude moct starat, takže na něj ty zbraně samozřejmě používám. :kytka: :kytka: :kytka:

• Citovat
  • Upravit
604
3.2.16 20:53
@Inaris píše:
Přesně tak. Pořád totiž fungují ty pravěké mechanismy, přestože se proti nim mnozí čílíme. Prostě chlap potřebuje být chválen a ňuňán, ženské se odpouští nějaký ten nepořádek, hlavně když je večer v pelechu nachystaná.
Jen to umět, tento režim potřebný ke spokojenému manželství…
Mylně jsem (dáno výchovou) spoléhal a apelovala na rozum!!! těch chlapů, ale přesvědčuji se, že takhle to není… Oni opravdu chtějí být manipulování, vychvalováni.
No pro mě prostě trapas, ale nějak se s tím musím smířit, no. :D :cert:

Naštěstí to tak nefunguje u všech, najdou se i exempláře s rozumem. Po pravdě bych radši byla sama, než mít takového chlapa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19874
3.2.16 20:53

Jsem rada, ze tu pises svoje zkusenosti. Bohuzel nektere Tvoje vety jsem us slysela od te svoji rozvedene kamarádky, co ji manžel opustil kvůli pipině. Některé věci jsou fakt jak pres kopírák :zed: @Inaris

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí