Na prvním místě je manžel - co tomu říkáte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3088
23.1.16 18:27
@brko píše:
Hm, vidis u nas je to tak, ze kdyz se nekdo na neco diva, nikdo mu to neprepina. :nevim:

U nás je to zase o domluvě. Nebo přes den třeba dcerka koukne na nějakou tu pohádku a manžel kouká večer ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
23.1.16 18:35
@Maty1989 píše:
Na to byla taky někdy diskuze. Spaní dítěte s mámou a chlap je vyšoupnutej třeba na gauč, nebo jinam, protože hlavní je to dítě, manžel to přece pochopí, ne?Tohle je zase u nás tak, že v posteli má rozhodně přednost manžel. Dítě má nejdřív svoji postýlku a pak postel. Výjimkou jsou případy, kdy je třeba dítě nemocný, atd. Krátkodobá záležitost.

A kdyz je dite citlive, potrebuje citit matku..co s tim? Tohle striktni : dite musi byt v postylce zas neuznavam ja. Nic ve zlem :kytka:

• Citovat
  • Upravit
25123
23.1.16 18:35

@Litta mno ale to je snad něco trochu jiného, o tom jsem nepsala :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
23.1.16 18:37
@Maty1989 píše:
U nás je to zase o domluvě. Nebo přes den třeba dcerka koukne na nějakou tu pohádku a manžel kouká večer ;)

Jojo, tak nejak jsem to myslela, ne, ze kluk cuci cely den na bednu a nikdo se neodvazi to prepnout. Spatne jsem se vyjadrila. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
3088
23.1.16 18:37
@brko píše:
A kdyz je dite citlive, potrebuje citit matku..co s tim? Tohle striktni : dite musi byt v postylce zas neuznavam ja. Nic ve zlem :kytka:

Tak pak lehnout k dítěti a jak usne, jít pryč :) Zase si já nedokážu představit, že bysme měli třeba rok oddělené ložnice ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3088
23.1.16 18:40
@brko píše:
Jojo, tak nejak jsem to myslela, ne, ze kluk cuci cely den na bednu a nikdo se neodvazi to prepnout. Spatne jsem se vyjadrila. :kytka:

Jj. Nebo když chce dcerka chvilku s pohádkou, tak máme noťas a může koukat tam ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14642
23.1.16 18:51
@Maty1989 píše:
Na to byla taky někdy diskuze. Spaní dítěte s mámou a chlap je vyšoupnutej třeba na gauč, nebo jinam, protože hlavní je to dítě, manžel to přece pochopí, ne?Tohle je zase u nás tak, že v posteli má rozhodně přednost manžel. Dítě má nejdřív svoji postýlku a pak postel. Výjimkou jsou případy, kdy je třeba dítě nemocný, atd. Krátkodobá záležitost.

Já znám jednu, která manžela vyšoupla do pokojíku po dětech a v ložnici
s ní spí pes. :mrgreen: Pak se hodně divila, když si manžel našel milenku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18154
23.1.16 18:59
@brko píše:
Hm, vidis u nas je to tak, ze kdyz se nekdo na neco diva, nikdo mu to neprepina. :nevim:

Nevím, jak máš staré děti, ale večer od sedmi do osmi je na déčku nějaké pásmo pohádek, na které se většina starších dětí dívá (cca 7-12 let??). V tuto dobu jsou i zprávy, jediný pořad dne, který manžel sleduje, ale já také. Kdyby jsme se měli přizpůsobovat dětem, tak ty zprávy nikdy nevidíme. takže naše děti ví, že 7:00 - 7:30 jsou tam prostě zprávy a přepne se to i když mají něco rozdívané. A nenahrazujeme to žádným kompromisem typu - pusťte si to na noťasu apod. Toto je prostě čas nás rodičů a oni to musí pochopit. Nechápu, jak tady někdo psal, že nechají dítě se dívat a oni si to zapnou na noťasu. To je podle mě ten kult dítěte. Dítě musí pochopit, že toto je čas, kdy mají televizi rodiče a hotovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
23.1.16 18:59
@Maty1989 píše:
Tak pak lehnout k dítěti a jak usne, jít pryč :) Zase si já nedokážu představit, že bysme měli třeba rok oddělené ložnice ;)

Hele, u nas v pohode. On stejne manzel chrape tak, ze se to jinak ani neda. :pankac:

• Citovat
  • Upravit
25123
23.1.16 19:06

@bigl přesně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
brko
@bigl píše:
Nevím, jak máš staré děti, ale večer od sedmi do osmi je na déčku nějaké pásmo pohádek, na které se většina starších dětí dívá (cca 7-12 let??). V tuto dobu jsou i zprávy, jediný pořad dne, který manžel sleduje, ale já také. Kdyby jsme se měli přizpůsobovat dětem, tak ty zprávy nikdy nevidíme. takže naše děti ví, že 7:00 - 7:30 jsou tam prostě zprávy a přepne se to i když mají něco rozdívané. A nenahrazujeme to žádným kompromisem typu - pusťte si to na noťasu apod. Toto je prostě čas nás rodičů a oni to musí pochopit. Nechápu, jak tady někdo psal, že nechají dítě se dívat a oni si to zapnou na noťasu. To je podle mě ten kult dítěte. Dítě musí pochopit, že toto je čas, kdy mají televizi rodiče a hotovo.

No, my zas koukame na ulici a je pravda, ze to decka berou v pohode, jsou naucene, ze v tu dobu maji smulu..,tedy ten starsi.mala z toho jeste nema rozum. Ale treba zas kluk zboznuje az kviz a to zas respektujeme my.

• Citovat
  • Upravit
102087
@brko píše:
A kdyz je dite citlive, potrebuje citit matku..co s tim? Tohle striktni : dite musi byt v postylce zas neuznavam ja. Nic ve zlem :kytka:

Tak se dá sundat jedna bočnice a přirazit postýlku k posteli rodičů… nebo se tam vejdou všichni 3.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mowla
23.1.16 19:09

Já s paní souhlasím, každý chlap bude doma spokojený, pokud žena doma vytvářet teplo rodinnýho krbu. Myslím si, že přehnaná emancipace vztahům škodí.

• Citovat
  • Upravit
mowla
23.1.16 19:12
@hanka.br. píše:
A to je právě na těch jejích myšlenkách to moudré. Některé ženy by se rády cítily jako muži a pak se diví, že když všechno tak pěkně zvládají a muže vlastně nepotřebují, že si raději lehne na gauč. Nebo že jde obletovat nějakou křehkou kytičku, vedle které se může cítit jako chlap.
:palec: :palec: :palec:
  • Citovat
  • Upravit
32028
23.1.16 19:18
@bigl píše:
http://www.kondice.cz/…e-je-manzel/
Zaujalo mě to a celkem s tím souhlasím.
Co vy?

Souhlasím. Vlastně netuším, proč by manžel měl být v hierarchii mělo být dítě, pes a pak manžel. Ten pár tvoří základ rodiny a dětem po právu patří místo pod rodiči, na tom není nic zvláštního, naopak je to tak správně a dává to základy pro normální fungování rodiny. Dítě snad přivedlo rodiče na svět? Pečuje o ně? Zodpovídá za ně? Ne. Dítě je malý člověk, který svou příležitost dostane, ale až se všechno naučí a bude připraven vyletět z hnízda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí