Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@j.a.n.i1 píše:
Tak se dá sundat jedna bočnice a přirazit postýlku k posteli rodičů… nebo se tam vejdou všichni 3.
Jj, někdy je to těžké. U nás to bylo s dětmi tak, že jsme je uspali v pokojíku, třeba u čtení pohádek, a jeden čas pravidelně tak kolem druhé hodiny bylo slyšet dupot malých nožiček a už jsme měli jednoho „návštěvníka“ a za chvíli i druhého v posteli. Štěstí, že první dítě bylo o dost starší, jinak jsme měli v posteli dost narváno.
Takhle to šlo nějakou dobu, než z toho vyrostli.
@hanka.br. píše:
A to je právě na těch jejích myšlenkách to moudré. Některé ženy by se rády cítily jako muži a pak se diví, že když všechno tak pěkně zvládají a muže vlastně nepotřebují, že si raději lehne na gauč. Nebo že jde obletovat nějakou křehkou kytičku, vedle které se může cítit jako chlap.
To jsme se trochu nepochopily - já nemám nic proti „tradičnímu“ modelu rodiny, kdy chlap živí a žena se stará. Dovedu si představit, že to tak někde může fungovat stejně dobře jako jiné modely. Ale vždycky si podle mě musí umět vážit jeden druhého, vzájemně. A to je to, co mi v tom článku vadí - ten zřetelný názor, že pokud si jeden partner přestane vážit druhého, tak je to ženská.
@Bersaba Já to brala tak, že je to článek pro ženy od ženy. Proto je to zaměřené na to, co ženy dělají hůř než dřív a co by mohly změnit.
@nostress píše:
Já znám jednu, která manžela vyšoupla do pokojíku po dětech a v ložnici
s ní spí pes.Pak se hodně divila, když si manžel našel milenku.
Tak jestli to byl pořádnej samec…
U nás měl pes zákaz chodit do ložnice ![]()
@Litta píše:
@Bersaba Já to brala tak, že je to článek pro ženy od ženy. Proto je to zaměřené na to, co ženy dělají hůř než dřív a co by mohly změnit.
I když vezmu v úvahu tenhle aspekt, pořád mi ten text připadá hodně jednostranný.
Začátek se mi zdá trošku starodávný „první u stolu dostane jídlo muž“. S prostředkem plně souhlasím a co se týče konce… snažím se „pochopit“… a teď mi v hlavě hučí a přemýšlím, jak to máme vlastně my ![]()
@Maty1989 píše:
Když to shrnu, tak třeba já jsem výbušný Beran, co občas prostě udělá něco, sedne si a tak. Takže prostě dělám postupně. Manžel je Panna, takže něco udělá, dokud to není a pak až si sedne, navíc jako Panna má trochu špatnost, že vyžaduje jakýsi řád a občas to tu stojí za to, pač mě kolikrát žádnej řád nezajímáAle děláem spolu, nebo každej něco a fungujeme
To jsem celá já ![]()
@Bersaba píše:
To jsme se trochu nepochopily - já nemám nic proti „tradičnímu“ modelu rodiny, kdy chlap živí a žena se stará. Dovedu si představit, že to tak někde může fungovat stejně dobře jako jiné modely. Ale vždycky si podle mě musí umět vážit jeden druhého, vzájemně. A to je to, co mi v tom článku vadí - ten zřetelný názor, že pokud si jeden partner přestane vážit druhého, tak je to ženská.
Nic takového jsem v článku nenašla. Ale proč to tam vidíš ty, tomu nerozumím.
Snad kazdy chlap by mel mit v sobe tu touhu byt MUZ-KING KONG
proc jim to brat, je to o domluve. Jak se nekde pise - chces li prince, bud mu princeznou. A ne panosem nebo oslikem
![]()
@Litta píše:
Taky to tak vnímám ![]()
@hanka.br. píše:
Nic takového jsem v článku nenašla. Ale proč to tam vidíš ty, tomu nerozumím.
Věty, ve kterých jsem to „viděla“, jsem citovala výše. A je to samozřejmě dojem subjektivní, jak taky jinak.
Ten článek jsou hrozné stereotypy. Chlap jde na rodičovskou, no a co? To doma nebude vařit a uklízet.
No bože…
@Aries6 píše:
To jsem celá já
Uf, nejsem sama. Vítej v klubu
Radši postupně a dýl, než najednou a kratší dobu, neumím to ![]()
@j.a.n.i1 píše:
@Tiger-lily Tak ale ani 50:50 neznamená, že každý nakoupí půlku nákupu, uvaří půlku oběda a umeje půlku nádobí, úplně stejně to může znamenat, že jeden nakoupí a umeje nádobí a druhý uvaří…
Já též ne, o tom, kde dítě spí, to rozhodně není.