Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
To taky znám. Švagrová mi dělala to samé. Kluka vždy přitáhla, ten věčně nudli u nosu, a narvala ho k naší 3M dceři k postýlce, když měl angínu, a ještě si půjčil její dudlík, který jí pak narval zpátky do pusinky. Samozřejmě, že to od něj chytla. Skončili jsme na pohotovosti, malá měla čtyřicítky horečky. No nakopat jim zadky, to je málo.
No to je síla
vy jste nevěděli, že je kluk nemocný, když přišli? To bych jí seřvala na tři doby ![]()
@Bídžej píše:
No.. nemá. Nevím, odkud tato informace je, ale pravda to není.
Mne říkal primář plicniho, že když projdu u nás přes náměstí, tak půlka lidí je bude mít.
@Bídžej píše:
No to je sílavy jste nevěděli, že je kluk nemocný, když přišli? To bych jí seřvala na tři doby
To víš, že se s tím nepochlubila. To vyplynulo jen tak mimochodem až v průběhu návštěvy.
Pokud si odmyslim tu sobeckost, ze klidne nakazi dalsi ditko, tak mi hlava nebere, ze nekdo svy nemocny dite taha mimo domov. Vzdyt mu je blbe, musi vstat, ustrojit se, nekam dojet… To je teda hitparada s anginou apod.
Ehm a není to tím, že v zimě jsou lidé prostě nachlazení? Nikdy by mě nenapadlo, vyptávat se návštěv, které k nám přijedou, nebo my jedeme k nim, zda nejsou nachlazení nebo nějak nemocní…
@Aradhell píše:
Ehm a není to tím, že v zimě jsou lidé prostě nachlazení? Nikdy by mě nenapadlo, vyptávat se návštěv, které k nám přijedou, nebo my jedeme k nim, zda nejsou nachlazení nebo nějak nemocní…
Nachlazení jsou i proto, že couraji po návštěvách a šíří tu nakazu ![]()
Tebe by to nenapadlo, ale jak vidíš, většině lidí to vadí ![]()
@Bábrdl to je spíš teplotami lehce nad nulou, kdy se daří bakteriím, kdyby mrzlo, tolik nachlazenych nebude…
@Aradhell píše:
@Bábrdl to je spíš teplotami lehce nad nulou, kdy se daří bakteriím, kdyby mrzlo, tolik nachlazenych nebude…
Chodit nachlazený na návštěvu, aniž bys něco řekla, je prostě bezohlednost ![]()
@Bábrdl to ano, to ale také vyslichat hosty nebo hostitele nebo po nich požadovat chorobopis ![]()
@Bídžej píše:
No.. nemá. Nevím, odkud tato informace je, ale pravda to není.
No, má.
To jsou statistická data, když vemete běžnou dospělou populaci a otestujete jim krev na plicní „chlamydie“, tak více než 75 procent má protilátky a nic to neznamená, jen to že se s nima setkali a mají protilátky, tak jako všichni.
Takže když naženete silou rodinu na testování krve / a nějakej blbec doktor nemá páru o serologiích v běžné populaci/ a udělá jim to, tak většina rodiny to mít v krvi bude a nic to neznamená, naprosto nic. Informace k hounu.
Závěr je – má se léčit člověk, jeho klinický stav a řešit případně jeho kašel, nemá se léčit serologie, která vyjde i u zcela zdravých lidí na chlamydie, přesněji chlamydofily pozitivní v naprosté většině případů.
a ještě jinak — ano, kašlající dospělák z širší rodiny nemá co chodit prskat na mimino natož na novorozence, ano, to souhlas
ale řešit to skrze nějaké odběry krve, které většině dospělých stejně vyjdou pozitivní je – kravina
@Aradhell píše:
@Bábrdl to ano, to ale také vyslichat hosty nebo hostitele nebo po nich požadovat chorobopis
Ano, je to nepříjemné.
Mnohem lepší by bylo, kdyby byli lidé slušní a ohleduplní a upozornili na to sami. ![]()
chorobopis není třeba, ani posílat je na výtěry nebo nedejbože krevní rozbory
naopak, nechodit nemocný za novorozencem a miminem, nechodit za malýma dětma s rýmou a kašlem by mělo být normální
a když to u někoho není normální, tak se má rodič mimina zeptat a ano, klidně je k miminu nepustit, protože co je u někoho jen kašlík a chrchel, může pro mimino znamenat zápal plic a ohrožení života, to halt je pravda
@Aradhell píše:
@Bábrdl to ano, to ale také vyslichat hosty nebo hostitele nebo po nich požadovat chorobopis
Tak to tu nikdo nepsal - neprekrucuj. Totiz kazdy normalni clovek (i kdyz je nachlazeny) nenavstevuje nebo nedejboze nepusinkuje (schvalne?!) ostatni…natoz miminko ci male dite ne?
Ja se treba nikoho nevyptavam, ale tchanovci hlasi sami, nasi taky, to same svagrova - mozna proto, ze sama ma deti?! Dceri je rok a pul, takze nemoci (i blba ryma) nejsou nic prijemneho ![]()
@Aradhell u nás má třeba syn velké problémy s imunitou. Švagrová to ví. Oni přijedou s rýmou a syn z toho má zápal plic.
Já se klidně ptám, hlavne potom, co vím, že jezdí nemocní.
Už se mi stalo, že přijeli a asi po hodině z nich vylezlo, že mají ve školce neštovice a Ella ma 3 pupínky… Synovi nebyl ani rok. Hrozně se tomu smála a prý budeme mít aspoň klid.
Příště nam přivezli střevní virózu. Vůbec jim to nebylo blbé. Prý všichni celou noc zvraceli, ale je to jednodenní. Opět to z nich vylezlo až po nějaké době. Měli jsme to všichni.
Takže jo, někoho vyslycham. Stejně jako považuji za normální nahlásit, co je nám.
@Anonymní píše:
Tak jsme dnes dorazili na třídenní vánoční návštěvu u prarodičů a oba dva nachlazení (ošklivý kašel, rýma). Do telefonu se vůbec nezmínili a dělají jakoby nic. Já jsem těhotná plus dvě děti dva a pět let. Nejradši bych se obrátila a jela domů, ale manžel toto nepochopí, bude si myslet, že se chci vyhnout delší návštěvě tady. Řešili byste to? Je to „normální“? Být to moji rodiče, vím, že by mi to předem řekli a domluvíme se podle závažnosti na posunutí návštěvy. Díky. Nevím, zda přehráním nebo ne. Prosím anonym, chodí sem švagrová.
Hele já si vyslechla to je jen alergie a že je to s ofouknuti tudíž ne přenosné (schválně jsem to hledala a nic takového neexistuje vždycky je to „viróza“), první půl rok nervy, pak lepší, teď už to neřeším, kluk už byl vystaven ledascemu a furt se drží, tak to beru už jako posilování imunity. Pochopitelně ne lidi s chřipkou, angínou, bronchitidou a nějaké velké množství malých usoplenych děti, co sdílí hračky… Ale chápu, nepříjemné to je.