Nachlazení prarodiče - návštěva

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26747
29.12.19 16:38
@Bídžej píše:
No to je síla 8o vy jste nevěděli, že je kluk nemocný, když přišli? To bych jí seřvala na tři doby :pocitac:
Četla jsem, že angínu děti chytnout nemůžou takto malé. Asi švagrova četla to samé. No hustý jako…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78491
29.12.19 16:42
@Petule030 píše:
Naštvalo by mě to a moc. Nám takhle tchánovci nedávajï vědět, tak tu návštěvu pár hodin přetrpím, zatímco třeba tchyně kašle jak o život. :cert: A ještě se se synem dělí o jednu lžičku, ukusují mu např. z banánu. I jako zdraví mi to přijde od prarodičů nehygienické. Tak hlavně, že vidí děti. :cert:

fuuuuj, tak to bych prarodičům nedovolila, to neexistuje, aby ukusovali z banánu a podobně :poblion: :poblion: :poblion: :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
29.12.19 16:49

Ono je to možná tím, že ten nemocný vidí, sebe, že edí doma jak pecka a řekne si, už je mi líp, tak jdu na návštěvu..
Aspon tak jsem to několikrát slyšela- mě už nic neni, cítím se ok… Já to vnímám tak, že nemocí je všude dost, člověk se s ní pere, u nás třeba od říjan jednou já podruhé děti pak zase já.. a prostě nikdo asi nepotřebuje další nabírat, dkyž nemusí..
Takové řeči, že by člověk nemohl nikde chodit. No myslím, takové rychle vběhnutí do obchodu neni tak nakažlivé jak půl dne chrchlající člověk, v obýváku.. Mě zase doktorka říkala, že většinu nemocí i stejně předávají v rodině lidi..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3581
29.12.19 18:33
@vokishka píše:
Mne říkal primář plicniho, že když projdu u nás přes náměstí, tak půlka lidí je bude mít.

Tak buď žiješ někde ve slumu, což si nemyslím, nebo ti primář plicního lhal, nebo je neznalý. Nějak nevím, co je u lékaře horší :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3581
29.12.19 18:35
@Anonymní píše:
To víš, že se s tím nepochlubila. To vyplynulo jen tak mimochodem až v průběhu návštěvy.

To je fakt příšerný 8o a co jsi jí řekla? Já bych fakt byla vzteky modrá :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3581
29.12.19 18:40
@Bubla Bůčková
@Bubla Bůčková píše: Četla jsem, že angínu děti chytnout nemůžou takto malé. Asi švagrova četla to samé. No hustý jako…

Tyjo kde? To jako kvůli protilátkám v zázračném kojení? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.12.19 18:44
@Bídžej píše:
To je fakt příšerný 8o a co jsi jí řekla? Já bych fakt byla vzteky modrá :roll:

To se stalo už dávno, tehdy jsem byla mladá a hloupá, navíc jsme přechodně bydleli u tchýně. Švagrová bydlela v jiném městě, takže přijeli jednou za čas. A pokaždé byly s nimi nějaké „super zážitky“.Tehdy jsem ji myslím ani nic neřekla, dneska bych si servítky nebrala, ale dávala jsem pozor, aby jejich dítě nepřišlo do kontaktu s naší malou, pokud byl nemocný.

• Citovat
  • Upravit
3581
29.12.19 18:46
@Borrealis
@Borrealis píše:
No, má.
To jsou statistická data, když vemete běžnou dospělou populaci a otestujete jim krev na plicní „chlamydie“, tak více než 75 procent má protilátky a nic to neznamená, jen to že se s nima setkali a mají protilátky, tak jako všichni.

Takže když naženete silou rodinu na testování krve / a nějakej blbec doktor nemá páru o serologiích v běžné populaci/ a udělá jim to, tak většina rodiny to mít v krvi bude a nic to neznamená, naprosto nic. Informace k hounu.

Závěr je – má se léčit člověk, jeho klinický stav a řešit případně jeho kašel, nemá se léčit serologie, která vyjde i u zcela zdravých lidí na chlamydie, přesněji chlamydofily pozitivní v naprosté většině případů.

a ještě jinak — ano, kašlající dospělák z širší rodiny nemá co chodit prskat na mimino natož na novorozence, ano, to souhlas

ale řešit to skrze nějaké odběry krve, které většině dospělých stejně vyjdou pozitivní je – kravina

Tak na tu statistiku bych prosila odkaz, zcela vážně.

Jinak se zbytkem souhlas. Nicméně ve chvíli, kdy je aktivní onemocnění v rodině, je vyšetření z krve snadným způsobem, jak zjistit, zda je nutné další vyšetření, případně přeléčení. Nákaza může být bez příznaků i bez tebou zmiňovaného kašle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9374
29.12.19 19:06
@stinga píše:
fuuuuj, tak to bych prarodičům nedovolila, to neexistuje, aby ukusovali z banánu a podobně :poblion: :poblion: :poblion: :poblion:

Nedovolila… Oni to dělají bez ptaní. Klasicky dávají synovi vlastně automaticky napít z jedné sklenice a byli by schopní nabídnout ji i mně. Na střídačku nafukují balónek, jí z jedné lžičky, uhryznou z jídla nebo ho krmí svým jídlem apod. Už tolik věcí jsem „zakázala“ a vždy jsem za citlivku a netykavku. Takže jestli padne rada, jak jim to říct, aby se neurazili nebo se mi nevysmáli za přecitlivělost, budu ráda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
29.12.19 19:35
@Bídžej píše:
Tak buď žiješ někde ve slumu, což si nemyslím, nebo ti primář plicního lhal, nebo je neznalý. Nějak nevím, co je u lékaře horší :nevim:

Holky, mluvíte jedna o koze a druhá o voze.

Aktivní plicní chlamydie nemají všichni, ale většina lidí tu infekci někdy prodělala a bude mít paměťové protilátky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1638
29.12.19 19:57
@Bábrdl píše:
Nachlazení jsou i proto, že couraji po návštěvách a šíří tu nakazu :nevim:Tebe by to nenapadlo, ale jak vidíš, většině lidí to vadí :nevim:

Přesně tak, tak vznikají epidemie, protože magoři přece nebudou o svátcích sedět doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1638
29.12.19 20:00
@Kukacka123 píše:
Tak to tu nikdo nepsal - neprekrucuj. Totiz kazdy normalni clovek (i kdyz je nachlazeny) nenavstevuje nebo nedejboze nepusinkuje (schvalne?!) ostatni…natoz miminko ci male dite ne? ;) Ja se treba nikoho nevyptavam, ale tchanovci hlasi sami, nasi taky, to same svagrova - mozna proto, ze sama ma deti?! Dceri je rok a pul, takze nemoci (i blba ryma) nejsou nic prijemneho ;)

A já se asi vyptávat začnu, protože k nám tak opakovaně chodí a když my jedeme k jim, také zjistime, že je tam dítě s horečkou v půlce návštěvy. U natvrdlych lidí jde asi slušnost stranou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1638
29.12.19 20:03

A ještě k zakladatelce, určitě bych odjela klidně v noci a i s dětma, protože až ty se tam nakazí, ty jako těhotná to od nich pak stejně chytneš. leda ať si je z nechají všechny 14 dní, než se všichni vyléčí. Jak to máte daleko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78491
29.12.19 20:09

@Petule030 radu nemám, navíc každý člověk je jiný, každá rodina - asi bych volila, aby se i urazili

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
29.12.19 20:15
@Zuzanec píše:
A já se asi vyptávat začnu, protože k nám tak opakovaně chodí a když my jedeme k jim, také zjistime, že je tam dítě s horečkou v půlce návštěvy. U natvrdlych lidí jde asi slušnost stranou.

Tak to je zas jina. Pokud lide nemaji soudnost a zakladni slusnost, jinak to nejde ;) chudaci ty deti, kdyz je prasteni rodice tahaji na navstevu, misto aby bylo dite s horeckou doma :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová