Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@terien Na soudní pitvu prakticky posílají téměř každého, který zemře doma. Na patologii u nemocnic je pitván ten, který v dané nemocnici zemře (okresní nemosnice a menší města).
@Voltiček píše:
@terien Na soudní pitvu prakticky posílají téměř každého, který zemře doma. Na patologii u nemocnic je pitván ten, který v dané nemocnici zemře (okresní nemosnice a menší města).
Tak jak je možné, že mojí babičku nikdo nepitval?? Viz. můj příspěvek výše. Umrtní list jsme měli hned druhý den, vypracoval ho doktor záchranky.
Pohřeb jsme měli hned za dva dny…
@Voltiček píše:
Nic holky, jsem si pořádně přečetla na co jsem reagovala a konečně jsem to pochopila. Hurá. Omlouvám se ![]()
Dobrý den, mám dotaz - přibuzní chtějí zjistit výsledky pitvy. Kdo máte čerstvé zkušenosti, prosím o ně.
Od PČR rady a informace slušně řečeno zmatené, na různých webech a poradnách informace x let staré typu zavolejte si na patologii a pod., což už dnes určitě neplatí.
Jak zjistit pracoviště patologie? Prý existuje centrální patologie pro Moravu někde v Brně?
Musí se žádat písemně a to biologický příbuzný nebo i vyvdaný/vyženěný? Žádá se o zprávu? Nebo jde o součást zdravotní dokumentace jak tu někdo psal a musí se řešit nahlížení do ní, takže nekontaktovat patologii ale někoho jiného? Děkuji
Z patologie by měla přijít zpráva praktikovi a příbuzný se pak můžou informovat u něj.
Já (před 2 lety) osobně volala do nemocnice, která zemřelého převážela a vlastně „posílala“ na patologii, tam mi řekli na kterou patologii to bylo, tak zjistili konkrétního patologa, s tím jsem se domluvila na osobní návštěvě a když jsem prokázala vztah k zemřelému (neměl žádné příbuzné, já byla nejbližší osoba), tak se mnou pitvu i vše okolo ochotně prodiskutoval.
Ano, myslim, že dávají informace pouze osobně po prokázání příbuzenského vztahu.
Tel.si domluvit schůzku…
Děkuji za reakce, bohužel přes lékaře ani zdravotnické zařízení to zjistit nelze, šlo to přes PČR
Ještě jeden dotaz, když je úmrtní list bez data úmrtí, berou ho normálně různé pojišťovny, erengetici, operátoři apod.? nebo s tím mají problém?
děkuji a omlouvám se za mnoho dotazů, je to hrozná doba a starosti
@Anonymní píše:
Ještě jeden dotaz, když je úmrtní list bez data úmrtí, berou ho normálně různé pojišťovny, erengetici, operátoři apod.? nebo s tím mají problém?
Vezmou si ho jen „na vědomí“, ale vše dále pokračuje, do doby doložení Úmrtního listu s datem úmrtí.
Takže o úmrtí vědí, ale zastavit nic nemůžou, protože není datum.
Před 6 lety mi zemřel tatínek doma na infarkt, zavolala jsem na patologii a zažádala o výsledky, poslali nám poštou.
@Anonymní píše:
Nedavno jsem resila podobny pripad. Zemrel nas pacient. Bohuzel v nemocnici daleko od domova. Probehla pitva ve spadovem zarizeni. Matka chtela znat vysledky. Rekli ji ze pouze osobne po prokazani kdo je. Ona se tam fyzicky nebyla s to dostat. Poslala jsem ofiko zadost jako praktik. Vysledek mi prisel do ordinace a js jsem do toho pak nechala nahlednout rodinu. Pres policii to jde v pripade ze je umrti za nejasnych okolnosti nelze vyloucit na miste cizi zavineni a je nejasna doba umrti. Po pitve by melo byt mozne alespon priblizne urcit dobu umrti a vydat umrtni list se vsim vsudy. Jestli jde o jizni moravu pak je to Soudni patologie na Tvrdeho na Zlutem kopci. Kazdopadne bych nejprve zavolala tam a nechala si poradit postup jak se k vysledkum dostat. V tomto pripade sle nejspis budete muset pickat nez dokonci policie vysetrovani.
Kazdopadne uprimnou soustrast.
Anomym prosim z duvodu spojeni nicku a profese. Dekuji.
T.
Před rokem jsem volala přímo na patologii, vyžádala si primáře. Taky to šlo přes PČR, bylo tam podezření na trestný čin. Určitě zavolat.
Tak pcr dostala pitevni zpravu z patologie, ne? Tak by meli vedet, kde pitva probehla