Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anna766 Ty máš taky vnučku jakej máš názor na to ty? Chtěla bych znát i názor z jiné strany ne jen od maminek co mají budto hlídací babičky nebo hlídat nepotřebují
@Anonymní píše:
Zadarmo po ni nikdo nic nechce, ja ji chtel nabidnout 1500kc za snahu..ne neni mi to blbe, kdyz ji nebylo blbe, nam krast penize z penezenky, ukrast mi rasenku a hodinky co jsem dostala k vanocum, sberat detem sladkosti a snist jim to. Nikdy jim nic nekoupila za svoje penize.
Proč si od „takového člověka“ chceš nechat hlídat děti? Sežen soukromou školku nebo chůvu. Ale nepočítej že se vejdeš do 2500 měsíčně.
@kacenka8 píše:
Holky já nevím co jste zas tak nenávistné…Zakladatelka chce jít do práce nebo spíš musí a potřebuje pohlídat děti od nezaměstnané babičky. Je to snad jen na přechodnou dobu ne? Neřeknu kdyby to mělo být takhle napořád. A ano přijde mi zvláštní že za to chce peníze snad tím pomůže rodině. Samozřejmě že snacha by měla za to něco dát. Něco koupit klidně i ty potraviny ale peníze? Oni tý babičce budou snad taky pomáhat až bude nemohoucí za 2500kč měsíčně? Je to docela zvláštní..
No vzhledem k tomu, jak o ní snacha mluví, to na nějakou péči na stáří nevidím. nestarají se ani ti, kterým rodiče pomáhali, jak jen mohli. A přesto děti neunesou tu náročnost péče o starého člověka.
@kacenka8 píše:
Holky já nevím co jste zas tak nenávistné…Zakladatelka chce jít do práce nebo spíš musí a potřebuje pohlídat děti od nezaměstnané babičky. Je to snad jen na přechodnou dobu ne? Neřeknu kdyby to mělo být takhle napořád. A ano přijde mi zvláštní že za to chce peníze snad tím pomůže rodině. Samozřejmě že snacha by měla za to něco dát. Něco koupit klidně i ty potraviny ale peníze? Oni tý babičce budou snad taky pomáhat až bude nemohoucí za 2500kč měsíčně? Je to docela zvláštní..
@kacenka8 ja jsem svuj nazor napsala o par řádků zpátky. Já bych si peníze nevzala. Když byly moje děti malé, hlídával je muj otec. Peníze si nevzal, ani by jo to nenapadlo. V mé rodině je v příbuzenstvu běžné hlídat vnoučata, zadarmo. Takže muj názor je snad jasný. Mě osobně a to nikomu nenutím, přijde jednání tchyně zakl. divné. Peníze bych si JÁ nevzala. Ovšem zakl. neznam, ani situaci v dané rodině, ani vzájemné vztahy v ní.
Ahoj! Asi jsem divná, ale pokud by moje tchýně měla pravidelně hlídat moje děti 15 dní v měsíci, tak bych ji sama nabídla peníze. 2500 je opravdu nic. Za chůvu bych v Brně dala 10000plus. Je to práce a proč by to měla dělat zadarmo?
@Anna766 Taky nás jako malý hlídaly babičky mamka musela do práce. Byli jsme u babiček pomalu víc jak doma a nepamatuji si že by si říkaly o peníze
@kacenka8 píše:
Dobrý, my jsme nenávistné a zakladatelka je matka Tereza.Si přečti, co o tchýni píše. Pochybuji, že zrovna ona se o tchýni postará. Nepostaráte se žádná, bo v době, kdy my budem potřebovat vaši péči, budete ještě stále chodit do práce. Jsem babička, hlídala jsem hodně často, ale už to nezvládám. Čím jsou děti větší, je hlídání náročnější. Nebydlíme ve stejném městě, takže děti jsou tu třeba týden v kuse.
@inkakřivák Nevím no je to těžký já vždycky myslela že v rodině se má pomáhat. Se zakladatelkou soucítím máme v rodině něco podobného takže to vidím taky z jiného úhlu pohledu. Když jsme byli se sourozenci malí taky jsme pořád byli hlídaní a zadarmo.Je to asi na povaze babiček bud to berou jako přítěž nebo jako svůj koníček a chtějí aby jim vnoučata byly blíž. My máme v rodině to že jedna osoba blízká do které bysme to neřekli se o vnoučata vůbec nezajímá má je jen na chlubení a ozve se jen když potřebuje půjčit peníze. Takže asi tak.Ona ta tchyně zakladatelky asi zas taková chudinka nebude
@kacenka8 Podívej,taky jsem si válela zadek 5 let u televize(jak se vyjádřila o thyni zakladatelka),ale jen proto, že mě už nikdo nezaměstnal. Žili jsme jen z manželova důchodu a nebyla to žádná hitparáda.
Tchyni, která by mi hlídala dítě polovinu měsíce za 2500 bych líbala ruce. Mám obě babičky nehlídací a za hlídání v soukromém zařízení platím 60 Kč/h (jídlo nosím svoje) ![]()
Vždyť je to obrovský závazek a dost velká fuška, vůbec by mě ani nenapadlo chtít takovou službu zadarmo.
@Anonymní píše:
Zadarmo po ni nikdo nic nechce, ja ji chtel nabidnout 1500kc za snahu..ne neni mi to blbe, kdyz ji nebylo blbe, nam krast penize z penezenky, ukrast mi rasenku a hodinky co jsem dostala k vanocum, sberat detem sladkosti a snist jim to. Nikdy jim nic nekoupila za svoje penize.
Tak já nevím, jestli je rozumné po takovém člověku chtít hlídat děti. Moje máma by teda nehlídala, stará se o svou matku a nemá na to už energii a prostě natvrdo řekne, že ne. Tchýně by hlídala ráda, ale sil jí už taky ubylo, takže zvládnout takhle dlouho takhle malé děti… no nevím.
Nečetla jsem celou diskuzi, ale třeba moje tchýně půjde příští rok do důchodu, uvažuji, že bych se s ní domluvila na pravidelném hlídání dcery a taky bych jí za to klidně dala peníze - teď mám taky chůvu které platím. Ona by si je samozřejmě nevzala, ale je to tak, že pokud hlídáš pravidelně, nemůžeš si dělat co chceš a být s dětmi je docela velká práce. Moje babička nás taky hlídala, ale mamka jí nakupovala, babička k nám chodila na obědy, ta rodina se o ní starala. Není žádná povinnost pečovat zadarmo ve svém volném čase o vnoučata a přece jenom ten důchod mají malý, tak bych jim ráda pomohla.
U zakladatelky je hlavní problém vůbec vztah v tchýní, vím, že psala, že tchýně někoho okrádala, ale tady bych spíš řešila, zda chci, aby mi taková osoba hlídala dítě.
No a jinak nevím, proč je v některých pořád zakořeněno, že prarodiče se na nic jiného ve svém věku nehodí. Žila jsem nějakou dobu ve Švýcarsku a tam nic takového neexistuje, když už vzali senioři někam vnouče, tak to byla výjimka… prostě žijí vllastní život.