Nástup do práce a hladová tchýně

Napsat příspěvek
Velikost písma:
29350
6.12.15 21:27
@Anna766 píše:
Já ano. A zadarmo.

a co tvá práce? Já pracuji doma, ale neumím si představit, že bych u toho ještě měla denně hlídat dítě… to bych neudělala nic, jsem ráda, že malá je ve školce a já můžu něco udělat i jindy než o půlnoci… a manžel by mě už skoro neviděl… když bychom konečně měli čas si spolu sednout a popovídat, já bych místo toho doháněla den a šla bych něco dělat… a když bych se o půlnoci dostala do postele, on by už dávno spal…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
6.12.15 21:29
@yasmine5 píše:
@Regina Hero Ne nehlidam sve vnouče, dceři jsou teprve 3roky, takze vnoučata nemám. O tom asi nema smysl moc diskutovat, proste u nás to chodí tak jak jsem napsala výše, u ostatních zase jinak. Ale chtít peníze za hlídání vnoučat, pak ještě říct, to je malo.. No nevím, ja takový přístup neznám a jsem za to ráda.

ale pořád je to o tom, že u vás nehlídá jen jedna osoba, ale různé osoby různě dlouhou dobu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1474
6.12.15 21:31

@Regina Hero Ale zakladatelcina tchyne nepracuje. Dokonce psala, ze bydli u tchana zadarmo a stravu taky neplatí. Tak nevim, co by ji to narušilo, maximálně jeji pohodlnost. Jine by to bylo, kdyby chodila do práce. Ale takto?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1952
6.12.15 21:34

Teeeeda, nestacim zirat a dekuji za moji tchyni a rodice, kteri nam pomahaji bez mrknuti oka..tchyne uz je take starsi, ale ted mela naseho synka 18m na dve noci..vzdy vyjde vstric a rikala, ze by ho hlidala kdybych sla do prace a nabidla to i sve dceri, co ma dve holky..v zivote by si za to nic nevzala, ted me malem prizabila, kdyz jsem ji nabizela pul penez za kapra, co nam dala..malemu navari, kdyz mu vezmu vlastni jidlo, tak dostanu taky nadane, ze varila :-D navic nabali jidlo na dalsi den, vajicka atd. nikdy bych po ni nechtela takove hlidani, co je tady v diskuzi, ale ona by nam to okamzite nabidla sama..vzdyt jde jen o dobu nez ten mladsi pujde do skolky ne? no me by hanba fackovala vzit si od svych deti penize za hlidani vnoucat, to mi prijde silene..do teto situace se dostat muj syn ihned pomuzu..neni to naporad a jen dny, co jsou rodice v praci, tak bych se nezblaznila..ale to je muj nazor my to mame takto..me rodice pohlidaji a jeste me k tomu ty 2 tis. daji :-D :-D prarodice samozrejme nejsou povinni hlidat, ale ja byt doma, tak to udelam hned..s takovym prckem, co ma 3 roky se uz da „pracovat“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270
6.12.15 21:34

A jak by to dělali, když by babička byla třeba nemocná?
12-15 dní hlídání v měsíci mi přijde jako velmi zavazující a jedná se o děti ve věku, kdy se jim hlídající a vychovávající osoba musí věnovat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Chocoloco2
6.12.15 21:37
@Anna766 píše:
Já ano. A zadarmo.

Ale tva dcera otehotnela jako mladistva, ne? V tom pripade bych to brala jako samozrejmost.

edit-v jine diskuzi jsi psala, ze RP dcery jde do rodinne kasy

Příspěvek upraven 06.12.15 v 22:23

• Citovat
  • Upravit
150066
6.12.15 21:37
@Regina Hero píše:
a co tvá práce? Já pracuji doma, ale neumím si představit, že bych u toho ještě měla denně hlídat dítě… to bych neudělala nic, jsem ráda, že malá je ve školce a já můžu něco udělat i jindy než o půlnoci… a manžel by mě už skoro neviděl… když bychom konečně měli čas si spolu sednout a popovídat, já bych místo toho doháněla den a šla bych něco dělat… a když bych se o půlnoci dostala do postele, on by už dávno spal…

Jsem v ID. A nedá se ani říct že „hlídám“.Vnučka je se mnou doma a s dcerou u nás bydlí. Dcera chodí do školy a do práce. V tu dobu je dítě se mnou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
6.12.15 21:41

@MonikaN.89 tak ono je ještě rozdíl, když se babička nabídne sama nebo když to po ní někdo chce… já bych takové nějaké pravidelné hlídání po rodičích nebo prarodičích ani nechtěla… pohlídat sem tam, to ano, ale pravidelně? A ještě jim za to nechtít nic dát? Jejich čas snad není drahý jako ten můj? Nemají nárok si odpočinout a dělat si ve svém volném čase to, co chtějí oni a ne to, co chci já? Neříkám, kdyby to bylo třeba jeden měsíc než dítě nastoupí do školky, ale takto? A ještě si jedním dechem na tu tchýni stěžovat, jak je strašná, hrozná, krade a kdesi cosi? No tak buď to fakt potřebuji a pak neškudlím na koruně a dám jí to samé, co bych dala komukoliv jinému, kdo by mi vytrhl trn z paty…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29350
6.12.15 21:43
@Anna766 píše:
Jsem v ID. A nedá se ani říct že „hlídám“.Vnučka je se mnou doma a s dcerou u nás bydlí. Dcera chodí do školy a do práce. V tu dobu je dítě se mnou.

no jo, ale každý není v ID… vidíš, já bych tak hlídat nemohla, i kdybych chtěla… ve vašem případě je vnučka spíš jako další dcera, ne? Už si něco vybavuji z jiné diskuze…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
6.12.15 21:52

Tak nám babičky v důchodu hlídají už několik měsíců docela intenzivně a zadarmo, jsem ráda že pomoc v naší rodině funguje nezištně. My se samozřejmě snažíme nějak revansovat, pomocí, občas nákupy atd. Takže i u nás to funguje jak u @yasmine5

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1474
6.12.15 22:01

@ospalámyš Uz jsem si připadala skoro jak exot.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11698
6.12.15 22:20

A ty jsi taky na rodicaku brala 2500?Protože ona pokud to spravne chápu bude dělat to co ty.Ale ty ses starala o vlastní deti, ona jen o vnoučata.
Chápu, ze te štve, ze se musíš takhle handrkovat o peníze, ale takové jsou holt vaše vztahy.Na druhou stranu moji mame by se to taky nelíbilo, kdybych po ni chtěla hlídání v takovém rozsahu, protože ona je jen babička. Uz ma deti vypiplane a ma právo na odpočinek. Samozrejme nemluvim o nejake fakt nouzove situaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
6.12.15 22:29

Já ot napíšu jinak..
Já osobně bych nechtěla po mámě- důchodkyni, která má vnoučata ráda, ale neni s nima plně, takže nezná plně jejich výkyvy, jejich nálady atd. nedokáže na 100% procent určit, co chtějí nechtějí, když se vztekají, jak učelově zakročit, aby byl klid.. Poradí si to ano.. ale ni to máma..aby mi jen tak hlídala od rána do např. do 4 hodiny děti jen tak..
Neni to o penězích, ale věřím, že tchýně nebude s dětmi sedět u televize.. a vidím moji mámu, jak třeba po 3 dnech je hotová s dětí..,
Takže za mě,, pokud peníze nabídl manžel z dobré vůli, tak se nedivím.. já mámě taky něco dala…
Vůbec by mě nenapadlo, ji dát děti a hotovo.. Třeba bych to neřešila vyloženě penězma, ale třeba nákupem a nebo občas vozím např domácí med, nějaké domáci uzeniny od známých atd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13714
6.12.15 22:43
@Anonymní píše:
Vzhledem k obsahu mé diskuze raději anonymně, kvůli známým. Ráda bych znala váš názor na naší situaci konkrétně na chování a počínání „mé drahé tchýně“ Bohužel mi skončila mateřská, takže následuje nástup do práce. Bohužel říkám proto, prtž jsme museli požádat tchýni o hlídání dětí, v případě když budeme s manželem oba v práci. Máme dva syny,4 roky, chodí do školky na celý den a mladšímu budpu na jaře 3 roky.No ale tchýně nemá žádný příjem a zadarmo nic neudělá, takže manžela nenapadlo nic lepšího než jí za to hlídání(jednalo by se o 12-15 dní v měsíci) nabídnout měsíční „plat“ 2500kč s tím, že já se budu dřít jak tele za 10tis. cistyho.Kdyz ji tohle nabidnul, tak její odpověď zněla..„Za to si neudělám ani pořádnej nákup v Kauflandu“..no já myslela že je po mě obo se jí zdá málo 2500kč za hlídání vlastních vnoučat..za to že se bude válet u tv a jídlo zadarmo..Co na to říkáte? Je normální takovéhle chování od babičky vůči dětem? :cert:

Tak nejdříve bych se zeptala, zda je ochotná hlídat, zda si myslí, že to zvládne, a nedělat z toho definitivu, tedy že tchýně musí.
Toto je situace, která nepřišla z čistého nebe, schylovalo se k ní roky. ´
Snažila bych se domluvit, jak by to bylo pro všechny schůdné. Nabídla bych nejspíš polovinu mzdy a vzala to jako investici do budoucna, protože bez tchýně bys stejně musela být doma.

Přijde mi to pro tchýni jako velký závazek, ale přesto bych se zeptala, kdybych byla ve tvé situaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150066
6.12.15 22:46
E
@Chocoloco2 píše:
Ale tva dcera otehotnela jako mladistva, ne? V tom pripade bych to brala jako samozrejmost.

edit-v jine diskuzi jsi psala, ze RP dcery jde do rodinne kasy

Příspěvek upraven 06.12.15 v 22:23

1)porodila v 18 letech, je to mladistvá? 2)máš pocit že je to samozřejmost? 3)ano jde, ale obě u nás žijí, přijde ti 3800 na dva lidi dostatečný vklad? :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová