Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Myslím, že několikrát měsíčně je moc, to i na mně, a to mám mužovy rodiče ráda a máme vztahy dobré. Tak často nejezdím ani za svými rodiči. Navíc u nás jsou oboje rodiče rozvedeni, tj. v ideálním případě by bylo potřeba tolik času trávit ve 4 rodinách a to bychom asi neměli žádný volný čas.
Takže bych se snažila najít kompromis, třeba návštěva jednou za 1-2 měsíce.
@amuse bouche Co prosim? Jak souvisi muj pobyt v azylaku s tim, ze nemam rada navstevy? ![]()
@Anonymní píše:
No tak jsem prostě hulvát. Vždyť já letos všem zalžu, jen abych mohla být na Vánoce sama.
Nebylo by lepsi byt uplne sama?
Vztahem si vzdy naberes i nejake povinnosti. Deti nechces?
@VitaminC píše:
Ale ty vychazis z toho, ze lidem (snacham) zalezi na tom, co si o nich kdo mysli. Mne je to srdecne jedno. Ja mam pravo tam nechodit, oni maj pravo me nemit radi. Vsichni jsou spokojeni.
Nejdulezitejsi bude, jak na to reaguje partner pro obe strany.
@VitaminC
Ty osobně bys měla líbat ruce i nohy příbuzným tvého protějšku až do třetího kolene.
Vyrostla jsi v dětském domově, že nezvládneš ani ten základní sociální kontakt v rodině? Návštěvy mezi příbuznými patří k běžným prvkům socializace. Tebe si našel s parchantem nějakej chudák a tobě činí obrovskej problém navštěvovat s respektem a úctou jeho rodiče. WTF. Kdyby si tohle přitáhlo domů moje dítě, tak ho vydědím.
Ahoj, hele letos se vymluv na covid a do příštích Vánoc bůh ví co bude, tím se nezatěžuj. Třeba si najdeš chlapa samotáře, co k rodičům tolik nejezdí a oni to chápou. Třeba budeš sama, cokoliv. Prostě být s někým, kdo ti vyhovuje. My jsme a partnerem introverti oba, návštěvy nás taky extrémně nudí a naštěstí máme velké hospodářství a nikam nemůžeme
Rodiče jezdí občas jen k nám a to je v pohodě ![]()
@amuse bouche A jinak zdravicko slouzi? Proc bych mela mit uctu k cizim lidem jen proto, ze jsou neci pribuzni?
Je mi uplne sumak, co je bezne. Ja si svuj zivot ziju tak, jak vyhovuje mne. Nejsem na svete, abych naplnovala neci potreby.
Nebavi me sedet v obyvaku, marne hledat temata k hovoru, pit hnusne kafe a jist chlebicky.
@amuse bouche píše:
@VitaminC
Ty osobně bys měla líbat ruce i nohy příbuzným tvého protějšku až do třetího kolene.
Vyrostla jsi v dětském domově, že nezvládneš ani ten základní sociální kontakt v rodině? Návštěvy mezi příbuznými patří k běžným prvkům socializace. Tebe si našel s parchantem nějakej chudák a tobě činí obrovskej problém navštěvovat s respektem a úctou jeho rodiče. WTF. Kdyby si tohle přitáhlo domů moje dítě, tak ho vydědím.
Mohla by ses laskavě přestat navážet do lidí za tož že byli v azyláku, děcáku, atd? Vypovídá to víc o tobě, než o nich.
Dá se klidně i ostře nesouhlasit bez tohle vytahování věcí, co ten člověk nemohl ovlivnit, to je větší morální fail, než nechodit na návštěvy popravdě ![]()
@Anonymní píše:
No tak jsem prostě hulvát. Vždyť já letos všem zalžu, jen abych mohla být na Vánoce sama.
Aby se ti jednou ta samota nezajedla. Co rozséváš, to sklízíš.
@Anonymní píše:
Přesně. Navíc mě partner nevezme ani do kina, restaurace a divadla. Jasně, že je to pro parnera pohodlné, protože já s ním k jeho rodičům přijdu a je uvařeno. Pro něho bez starostí.
Tak vezmi do kina ty jeho ![]()
@VitaminC píše:
@amuse bouche A jinak zdravicko slouzi? Proc bych mela mit uctu k cizim lidem jen proto, ze jsou neci pribuzni?
Je mi uplne sumak, co je bezne. Ja si svuj zivot ziju tak, jak vyhovuje mne. Nejsem na svete, abych naplnovala neci potreby.
Nebavi me sedet v obyvaku, marne hledat temata k hovoru, pit hnusne kafe a jist chlebicky.
Asi jsi hodně mladá nebo málo chytrá, protože takhle to v tom běžném světě opravdu nefunguje
@VitaminC píše:
Uvař si dobré kafe
Když si to otočíš, že se takkhle jednou budou chovat děti s partnery k tobě, je ti to příjemné?
@amuse bouche Naopak, takto to funguje. Prala bych kazdemu, aby byl spokojeny jako ja.
@Kfětoslava Jak chovat? Ja se k nim chovam slusne. Dokonce tam i trikrat za rok jedu. Ja nejsem jejich potomek, to at si vyridi manzel.