Nebaví mě navštěvovat rodiče partnera.

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
30.11.21 22:05

@VitaminC
Asi jestli jim nevadí, že nevídají prarodiče a prarodičům nechybí vnoučata ;)

• Citovat
  • Upravit
6794
30.11.21 22:14

@Královna Kosmíru Kdyz ja nevim! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107635
30.11.21 22:15
@VitaminC píše:
@Venetia Deti? Co je s nima?

Jak se vidaji s prarodici?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
107635
30.11.21 22:17
@VitaminC píše:
@Venetia Ja jsem diskuzi nezalozila.

Tak to se omlouvam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
30.11.21 22:17
@Anonymní píše:
@VitaminC
Lhostejná? To je jim lhostejný i jejich syn, že by jim bylo lhostejné, s kým žije? A myslíš, že jim není líto, že svou rodinu nevídají? A co kdyby se děti tak jednou zachovali k tobě, že je návštěvy tebe nebaví, tak to dělat prostě nebudou, to by tě nemrzelo? Že nikoho nepotřebují a taky na nikoho nebudou brát ohledy většinou říkají lidé, ke kterým se někdo špatně zachoval, takové období jsem měla. Ale zjistila jsem hlavně díky manželovi že se žije líp, když na sebe lidé ohledy mají a dělají věci pro sebe vzájemně…

Nevim, jaky vztah maji k memu muzi, ani co si o tom mysli. Chovame se k sobe normalne slusne, zadna konfrontace v tomto smeru nebyla. Jestli ke mne moje deti nebudou chtit jezdit pit kafe v obyvaku a kecat o hounech, tak me to asi moc neprekvapi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
30.11.21 22:21
@Anonymní píše:
@VitaminC
Asi jestli jim nevadí, že nevídají prarodiče a prarodičům nechybí vnoučata ;)
@Venetia píše:
Jak se vidaji s prarodici?

Vidaji se s nimi tak casto jako my dospeli. Ale abych to dovysvetlila, tak starsi neni manzela. Mladsi je malinky, kojeny. Pokud by chtel manzel jezdit s nim sam, tak by klidne mohl, mam mleka plny mrazak a uz jsem parkrat byla pryc, syn dostal mleko v lahvi. Tuto touhu zatim manzel neprojevil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
30.11.21 22:21
@Venetia píše:
Tak to se omlouvam

Nic se nedeje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2789
1.12.21 04:25

Tak melo by to byt trochu vyrovnane. Mysleno, jeszdi tvuj s tebou ke tvym rodicum? Jak casto? A nastavit to podobne. Jsou na tebe jeho rodice hodni? Dalsi vec, treba te zvou ze zdvorilosti a ve skutecnosti by jim stacilo ze vidi syna, v tom pripade staci jet o narozeninach a vanocich. Proste netrpet, ale ani se od nich nedistancovat.
Ja bych jim i rekla, ze na navstevy obecne moc nejsem, ze to neni nic kvuli nim. Pokud porad nekde neparis, meli by to vzit dobre. Viz manzel o par prispevku vys, ktery nechodi nikam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15055
1.12.21 05:27
@VitaminC píše:
Nevim, jaky vztah maji k memu muzi, ani co si o tom mysli. Chovame se k sobe normalne slusne, zadna konfrontace v tomto smeru nebyla. Jestli ke mne moje deti nebudou chtit jezdit pit kafe v obyvaku a kecat o hounech, tak me to asi moc neprekvapi.

Zkus nekecat o hounech a budeš dobrý společník :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
1.12.21 07:06

No pane, tady se to teda rozjelo 8o Někteří jedou ode zdi ke zdi stylem „buď vyhovím s návštěvami 1× týdně, nebo si pojedu podle svého a uvidíme se 1× ročně“, což mi přijde naprosto směšné. Kompromis jde najít vždycky a pokud jsou všichni zúčastnění tak nějak normální, tak ho najdou. Nevěřím, že by nějaká tchýně trvala na kontaktu s „asociální“ a introvertní snachou, která na návštěvě mlčky vyzunkne kafe a už kouká po dveřích, nějak častěji. Na druhou stranu nevěřím, že by nějaká snacha nedokázala slušně poklábosit s tchýní během půl hodinky, co se u ní staví. Zvlášť, pokud jsou ve vztahu děti :nevim: Žít život jen podle sebe a svých potřeb není nic jiného než sobeckost a jsem moc ráda, že lidé, kteří se kolem mě pohybují, sobečtí nejsou. A stejně jako já semtam přetrpím nudnou návštěvu prarodičů, tak si třeba tchyně ráda vezme dovolenou, když potřebujeme nutně hlídání apod. Systém @VitaminC bude fungovat jen do té doby, než jednou nezvládne být takhle nad věcí a samostatná (což jednou zajisté přijde) a pak to její „dělám jen to, co dělat chci“ bude k pláči spíš než k vychloubání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15055
1.12.21 07:29

@unuděná souhlasim. V neposlední řadě je to bonus i pro děti, když vidí, ze rodiče s prarodiči mají hezké vztahy a ze dokážou spolu komunikovat. Myslela jsem, ze z pocitu, ze jsem pupek světa a všichni mě otravuji, každý normalni po pubertě vyroste

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4998
1.12.21 08:07

Já tě trochu chápu, ale spíš si myslím, že je to o té frekvenci, několikrát do měsíce je opravdu moc. Můj ex by byl jezdil k mamince nejradši každý víkend a navíc návštěva spočívala v tom, že třeba něco někde dělal s tchánem a já jsem seděla u stolu a hladová koukala, jak extchýně třeba 4 hodiny vaří oběd :lol: Neměly jsme si spolu co říct a moc jsme se nemusely. K současné tchýni (a opačně k našim) chodíme společně několikrát do roka, zpravidla u příležitosti nějakých narozenin, mezitím je navštívíme občas každý sám (moji rodiče navíc bydlí v jiném městě, takže by mě nenapadlo nutit partnera, aby tam se mnou pokaždé jezdil) a je to fajn, všichni jsou spokojeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
1.12.21 08:22
@Kfětoslava píše:
@unuděná souhlasim. V neposlední řadě je to bonus i pro děti, když vidí, ze rodiče s prarodiči mají hezké vztahy a ze dokážou spolu komunikovat. Myslela jsem, ze z pocitu, ze jsem pupek světa a všichni mě otravuji, každý normalni po pubertě vyroste

Přesně tak. Kdyby se člověk choval vždy jen tak, aby mu to bylo 100% po chuti bez ohledu na to, jak je to po chuti jeho okolí, co si z toho vezmou děti? Copak mě se chce třeba starat se o nemohoucí prarodiče? Vozit jim nákupy, doprovázet je k lékaři a jednou třeba vynášet bažanta? No jasně, že nechce :roll: Ale nežiju ve vzduchoprázdnu a určitě jednou ocením, když mi moje děti přivezou nákup, až nebudu schopná si pro něj sama dojet. Ano, člověk si do určité míry může žít život po svém a ano, neměl by se nechat tlačit okolím do nesmyslných návštěv (což bezesporu kafe s tchýní jednou týdně je). Ale brát ohled taky na přání ostatních je jedna ze základních věcí, co děti učím. Když koukám na ty mlaďochy kolem 20, tak je mi občas smutno, co je to za lidi. Já já já, moje přání, můj život, respektuj mě. A tím to hasne :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2932
1.12.21 08:37

@unuděná já s tebou se vším souhlasím, jen si tedy nemyslím, že by tady někdo zakladatelce radil, že má jezdit každý týden. Spíš to byli reakce, jezdi (nějak), nejezdit vůbec je prostě blbé. Jinak VitamínC tě je mi spíš líto, ona asi mělo hodně špatné dětstv a možná i větší část života, nikde neviděla vzor fungující rodiny a tohle vypadá jako její obrana reakce. Bohužel nevidí, že ani jedno dítě nebude mít prarodiče, protože 3× za rok si takhle malé dítě vztah neutvori, a nemůže tedy pochopit o co hlavně ty děti přichází. Bohužel takhle je pro deti vzorem, že nejlepší je být sobec a dělat jen co je baví a až je jednou přestane bavit ona :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
1.12.21 08:44

@thalasan Jojo, máš pravdu, to byla moje reakce na „nebudu skákat, jak si písknou“. To jí samozřejmě nikdo neradí, pokud ona má pomalu fóbii z půlhodinové kávy a oni by rádi návštěvu jednou týdně (což se mi ani věřit nechce-proč by o něco takového stáli u tak asociálního člověka?), tak by bylo na místě domluvit se na návštěvě třeba jednou za dva měsíce. Osobně časté navštěvování rodičů v době, kdy mladí nemají děti, nepovažuji za nic extra přínosného ani pro jednu stranu, tak bych možná spíš zapátrala, proč o to rodiče tak stojí…
S názorem na uživatelku VitaminC naprosto souhlasím. Je to spíš smutné než co jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová