Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
Já chápu, že to může být pro někoho nepředstavitelné, ale my spolu OPRAVDU máme upřímný vztah.Říkáme si i nepříjemné věci, a kdyby to byl zásadní problém, už dávno jsme někde v poradně. Nelžeme si. Navíc vím, že než jsme spolu začali, tak měl během čtyř let jen dva jednonoční úlety, jinak byl sám. Je to hodný člověk a myslím, že se snaží částečně i proto, že i mně chce udělat dobře… Jen musí nejdřív přesvědčit moje tělo, že to chci.
Opravdu nejsou všichni lidi stejní, ne pro každého je sex základ vztahu. Proč by mi lhal a zůstával se mnou, když už dlouho ví, jak to mám? To by byla cesta do pekla, měl dost roků na to, aby si to kdyžtak rozmyslel.
No pokud by muj partner nekde rekl ze pro nas sex neni tak dulezitej a ze to odvodil z toho ze s nim uz 4 roky jsem presto ze on chce min sexu nez ja, asi bych mu dala pesti😂 😂 😂 pro NEJ sex neni tak dulezitej a ja s nim jsem protozr ho miluju a jsem ochotna TRPĚT a ne proto ze by mi to prislo v pohode. Pardon 👍 😀
@Mango_Lassi píše:
To si tak neber. Bigl je trochu vysazená na ženy, co nechtějí sex, protože v jejím okolí jsou samí frustrovaní muži.
Ale nic si z toho nedělej. Pokud vám to takto vyhovuje, je to fajn.
Jak říkám, úplně ideální to není, ale je to překousnutelný problém… Třeba jako když jeden z páru miluje syrečky.
Prostě jsou i důležitější věci.
@Anonymní píše:
Jak říkám, úplně ideální to není, ale je to překousnutelný problém… Třeba jako když jeden z páru miluje syrečky.Prostě jsou i důležitější věci.
Já ti věřím. Každý pár je jedinečný.
@Snehulkabledulka píše:
No pokud by muj partner nekde rekl ze pro nas sex neni tak dulezitej a ze to odvodil z toho ze s nim uz 4 roky jsem presto ze on chce min sexu nez ja, asi bych mu dala pesti😂 😂 😂 pro NEJ sex neni tak dulezitej a ja s nim jsem protozr ho miluju a jsem ochotna TRPĚT a ne proto ze by mi to prislo v pohode. Pardon 👍 😀
No kdyby byl TAK zásadně důležitej, tak mu přece dáš přednost před jinými aspekty vztahu. Každý by to tak udělal, přece se nebude zbytečně trápit, když ví, že se bude po zbytek života muset omezovat v něčem, co je pro něj zásadní. Asi to u vás není tak hrozný. ![]()
@Anonymní píše:
No kdyby byl TAK zásadně důležitej, tak mu přece dáš přednost před jinými aspekty vztahu. Každý by to tak udělal, přece se nebude zbytečně trápit, když ví, že se bude po zbytek života muset omezovat v něčem, co je pro něj zásadní. Asi to u vás není tak hrozný.
Nez mi doslo jak je to hrozny uz jsem byla tehotna a brala antidepresiva. jasne moje blbost. Ty to dost vyresili. Vecer jsem nadrzena, prrasek me zklidni a jdu spat. 😀 😀 😀 😀 jako… je to dost zjednodusene receno ale vlastne je to pravda…😀 👍
@Anonymní píše:
Jak říkám, úplně ideální to není, ale je to překousnutelný problém… Třeba jako když jeden z páru miluje syrečky.Prostě jsou i důležitější věci.
Když miluješ syrečky a ostatní z nich doma zvrací, tak si je dáš v klidu někde jinde.
Přejdu vám ať to vyjde. Věřím, že to teď máte tak, jak popisuješ. Jen počítej s tím, že ten stav není neměnný. Je to trvalá zkouška vašeho vztahu.
@Anonymní píše:
No kdyby byl TAK zásadně důležitej, tak mu přece dáš přednost před jinými aspekty vztahu. Každý by to tak udělal, přece se nebude zbytečně trápit, když ví, že se bude po zbytek života muset omezovat v něčem, co je pro něj zásadní. Asi to u vás není tak hrozný.
Uvažuješ logicky. Láska ale není logická. Miluje tě. Chce abys byla šťastná. Upřednostňuje tvé štěstí před svým. Po šesti letech mu to jde s trochu smutným úsměvem. Po šestnácti nebo dvacetišesti letech to bude horší. Hodně s ním záhýbe, když mu dojde, že je to opravdu do konce života.
@Mango_Lassi píše:
To si tak neber. Bigl je trochu vysazená na ženy, co nechtějí sex, protože v jejím okolí jsou samí frustrovaní muži.
Ale nic si z toho nedělej. Pokud vám to takto vyhovuje, je to fajn.
To je právě to kouzlo emimina. Všude jinde jsou z nedostatku sexu frustrovaní muži, jen na emiminu ženy
![]()
@Anonymní píše:
Zajímavý, že o tom, jak to „není ideální, ale dá se to překousnout“ tady vždycky mluví jen ti, co chtějí sex míň
Odmítání od partnera prostě frustrující je, nedělej si iluze. A to ani o tom, jak by Ti partner vykládal, kdyby měl sex někde bokem. Tohle si zpravidla lidi neříkají, pokud se stávající vztah nechystají ukončit.
@Anonymní píše:
Vsak se podivej, kolik lidi na emiminu se trapi. Ono to dulezite je, jenze lidi doufaji a veri, ze se treba neco zmeni, nechce se jim uz odchazet z dlouhodobeho vztahu, tikaji biologicke hodiny, nebo uz jsou deti, rozvod neni z financnich duvodu mozny atd., atd. Tak se to snazi racionalizovat, aby to prekonali. A nekteri pak chodi na psychoterapie, a bude jich hodne, protoze jeden diskuter psal, ze volne misto bylo az na brezen, a to jde jako samoplatce
.
@Kutil Tom píše:
To je právě to kouzlo emimina. Všude jinde jsou z nedostatku sexu frustrovaní muži, jen na emiminu ženy![]()
A víš proč? Protože CHLAPI NEJSOU ![]()
@Mango_Lassi píše:
A víš proč? Protože CHLAPI NEJSOU
Věru, máte to těžké. Kdybych sháněl chlapa, taky bych si asi nevybral
![]()
@Kutil Tom píše:
Věru, máte to těžké. Kdybych sháněl chlapa, taky bych si asi nevybral![]()
![]()
Tak bys byl bez chlapa i sexu
na to se neumírá
@Mango_Lassi píše:
A víš proč? Protože CHLAPI NEJSOU
Chlapi nejsou na emiminu. Jinak jo.
@Snehulkabledulka píše:
Nez mi doslo jak je to hrozny uz jsem byla tehotna a brala antidepresiva. jasne moje blbost. Ty to dost vyresili. Vecer jsem nadrzena, prrasek me zklidni a jdu spat. 😀 😀 😀 😀 jako… je to dost zjednodusene receno ale vlastne je to pravda…😀 👍
Taky mám antidepresiva, jen slabý, ale už kupu let. Nasadili mi je po jednom traumatizujícím zážitku. Když tě tak čtu, napadá mě - nemůže být ten můj problém způsobený těmi prášky? Před antidepresivy jsem nebyla sexuálně aktivní, nemám tedy porovnání. Horší je, že bez nich to nezvládám.
@pouzitychlap píše:
Uvažuješ logicky. Láska ale není logická. Miluje tě. Chce abys byla šťastná. Upřednostňuje tvé štěstí před svým. Po šesti letech mu to jde s trochu smutným úsměvem. Po šestnácti nebo dvacetišesti letech to bude horší. Hodně s ním záhýbe, když mu dojde, že je to opravdu do konce života.
Mě fascinuje, jak tady hodně lidí prostě nedokáže přijmout, že by se v páru mohlo opravdu komunikovat 100% upřímně. Každý čeká, že minimálně nějaká část problému zůstane skrytá a bude bobtnat a hnít. Já jsem sice racionální člověk, ale můj muž je pro mě absolutní priorita (sežerte mě, mám i syna, taky ho miluju, ale ten se mnou ve stáří nebude sedět před domem na lavičce a pomlouvat sousedy). Kdyby nějak trpěl, řekne mi to a problém budeme řešit. Stejně tak to dělám já. Už jsme jich takhle dost odbourali, protože všechno bývá nějakým způsobem řešitelné, když se o tom mluví.
Jak už jsem psala, manželovi jsem nabídla, že se kvůli němu přemůžu a prostě někdy začnu já, i když se na to nebudu cítit, jenže to on nechce. Jsme domluveni, že kdyby to začal cítit jako opravdový problém, tak si zajdu k sexuologovi, nebo spolu půjdeme do poradny. Zatím to zjevně tak velký problém není. Já si myslím, že manžel asi prostě nepatří do té skupiny s vyšším libidem. Před naším vztahem byl dlouho sám a sex nijak nevyhledával, musel mu sám skočit do postele (bez nadsázky). ![]()
Já jsem tímhle příspěvkem chtěla říct, že každý člověk je jiný, každý vztah je jedinečný a důležitost sexu je relativní. Můj muž mě má prý rád hlavně kvůli mému charakteru, inteligenci a talentu pro vaření (necpu mu zelenou stravu).
Já si na něm vážím pracovitosti, dobrého srdce (jak jinak to říct?) a taky je to super táta. On je mluvící typ, já častěji mlčím. Vyhovuje to oběma. V zásadních věcech máme úplně stejné názory, myslíme podobně. Kde jinde bychom tohle našli? Ve vztahu hodně věcí časem pomine, ale tyhle jsou stálé.