Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@Sexynohy Tu práci mám strašně moc ráda. Ale je to vyčerpávající, protože pořád vlastně něco řeším s lidma. Ale to prostředí a kolegové jsou taky jak já, introverti povětšinou. Jsou to programátoři, takže si víc rozumíme.
@Detsa Mám spoustu 25letých kamarádůS klukama si rozumím asi víc, protože když se jde ven s nimi, tak to má hlavu a patu, není to bezcílné bloudění nebo small talk. Jsou to právě ty (aspoň den dopředu) naplánované akce s nějakou činností. Takže to mám radši.
Rozumím ti velmi dobře, mám to podobně a tlachání o ničem mě velmi vyčerpává. I nenaplánovaé věci..taky to tak mám..za 14 dní je něco..dobře připravím se psychicky na to..ale hurá akce..nedávám. A také jsem nejraději doma, u knížky, seriálu..asi jsem pecivál. Jsem již starší, děti mám velké ale nikdy mě toto nebavilo. Nejhorší pro mě je i v práci..např. porada..která se zvrtne(kecy o ničem a mimo téma), nebaví mě to unavuje, chci mluvit k věci a odejít. To samé akce v práci..prostě mám vždy výmluvu, nechce se mi křečovitě usmívat a u toho sportovat povinně atd. atd…
@Anonymní píše:
@ruzoveflamingo2 Přečetla jsem si ten článek… to je naprosto přesně o mě. Ty body 2) (naivita) 3) (útěk) 5)!!! Ano, hodně mluvím o sobě, všimla jsem si toho. Nemluvím o sobě, protože jsem egocentrická, ale protože můžu poškodit jenom sama sebe. Ptát se někoho na cokoli (včetně nevinných témat) je pro mě hrozně složité, protože se bojím, abych toho člověka neurazila, abych neřekla něco, co jsem neměla, přesně ten bod 6), který jsi tady přepsala, 7) o barevných snech, to přehrávání, co jsem měla říct jinak, že chápu pocity jiných, ale neumím komunikovat,
!!! o tom, jak se musím přetvařovat, ale zároveň chci být sama sebou, špatné rozpoznávání obličejů. Ta 10) o špatném vnímání hloubky/výšky a učení se, úzkost kvůli něčemu neočekávanému nebo přípravě něčeho… V tomhle článku je úplně všechno
JE to Asperger, zakladatelko. Narazila jsem na tvou diskusi a poznala se ve všem, co píšeš. A chtěla jsem sem sama dopsat, že já už odpověď našla, mám to nyní i oficiálně diagnostikované. Chodíš sem ještě? ![]()
@Detsa Ano, možná to chce cvik. Zatím jsem vždy měla pocit, že celá konverzace stojí spíš na mě, že se mám ptát atd., protože jinak je ticho (a ne to dobré ticho jak říkali v Pulp Fiction
).
. Trvalo mi to dlouho, než jsem se začala mít v tomhle ohledu ráda. Ale kdyby mě měl někdo jiný popisovat, tak by určitě nepoužil slova jako „hezká“, „sexy“, „kus“ nebo „docela pěkná“.
Norma společenské krásy - mám hezký obličej, ale tělo moc ne, jsem silnější (mně to nevadí, jak jsem už psala). Taky mám oční vadu, která nejde korigovat brýlemi a jde vidět