Nechci svého syna, už nemůžu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5986
22.1.22 19:00
@Leni_2019 píše:
Jenze on se nekdo chova hnusne, protoze si mysli, ze si muze delat co chce, jak se citi ostatni jej nezajima, krome pripadu, kdy muze ostatni primet k tomu, aby delali, co on chce. Bud to jde po dobrem, nebo po zlem: nerozpakuji se nekoho zbit, znasilnit, zmrzacit ci zabit, pokud jim to prinese nejaky uzitek. A tim uzitkem muze byt i to, ze z toho maji dobry pocit.

Potom muze okoli trpet a snazit se zjistit duvod a resit to, ale nejspis to povede jen k tomu, ze bude jeste vic vyrizene. Zakladatelka by se z toho mohla psychicky zhroutit, sourozenci problemoveho ditete by z toho mohly mit trauma. Jak by bylo tobe, kdyby ti nekdo pravidelne rozbijel bryle na obliceji a resilo se, proc to ten nasilnik dela, namisto toho, aby se to uz nikdy neopakovalo?

Nerikam, ze je to pripad tohoto chlapce, ale je potreba pocitat i s touto variantou.

Já nevím, kde je problém. Jen říká, že vše má důvod a nezavrhla bych hledání důvodu, pokud na to ještě má sílu. Ale říci, že kluk je satan, je dobrá provokace k nenávisti a to není to, co jim pomůže. A zakladatelky je mi líto, já jí z ničeho neviním. Já jí neznám, jen chápu, že je z toho nešťastná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Cizinka1
22.1.22 19:33
@Anonymní píše:
Moje ma rez VD a je to s ni tezke, kdyz se sekne, stoji to za to, momentalne se seka rano do skolky, tam chodi rada, ale oblekani je problem, umi to sama, ma 6, ale vse ze sebe strhava, chce nosit jedno a to same, vcera to bylo mokre, vyprane, v tom svem zaseku to chtela i tak, zacne ze sebe strhavat veci a rve, breci, boucha kolem, tohke je denne, rano, odpo i vecer. Rano to trva i hodinu a dyl, jinak je zlata, sle ma spoustu divnych reakci, podezreni na adhd a za me i auristicke prvky, coz psycholozka odmitla, e ja nevim no. Problem spani, jidlo, ji 3jidla..e chocani ve skolce ok, tak nevim. Ja uz z kazdeho rana mam hruzu a asi uz i zaludecni vredy, je neuveritelne jak jedno dite umi vycerpat a rozvratit celou rodinu. Ted zas scena pred spanim, kvuli blbosti, uplny hurikan. Uz ani nechci vedet co si mysli sousedi, v tom svym sych. To nazvala afekt raptus je mimo, breci, rve, nadava nam, chce nas bouchat, kozse treba pilstar, snazi se neco znicit, trva to treba pul hodky i dYl. Pak je litostiva, breci, vzlyka, chce maminku, obcas to vystrida dalsi hysterak. jako ja jsem z ni uz sama zrala na psychiatra. Zit v tom je tezke a uz to tezko zvladam. Takze radu nemam, jen pochopeni :hug:

Měla jsem to hodně podobné, ty rána byla šílená. Dcera má nakonec Adhd, má problém s emocemi. Bere teď medikaci, a je naprosto skvělá. Diagnostikovana byla až v 15 letech, poté co měla strachy a depresi. Ve škole nadprůměrná, do 6 třídy nebyl problém, až začalo být učivo těžší, jak šla na těžší školu, přišlo se na to že se neumj dlouho soustředit a učit. Do té doby nemusela. To samé starší, ale ta má ADS bez hyperaktivity. Nadprůměrné inteligentní jsou obě,. No mají to po mně.

• Citovat
  • Upravit
Cizinka1
22.1.22 19:38
@Anonymní píše:
Dámy, holky, ženy, děvčata. Moc děkuji za konstruktivní názory, návrhy a podporu. Vše, co jste mi psaly, jsem si poctivě vyhledávala a nejspíše (i když samozřejmě nejsem diagnostik) to vypadá na Aspergerův syndrom, konkrétně „aktivní“. To na něj sedí do puntíku. Promluvím si s psycholožkou, případně zkusím jinou a rozhodně navštívíme znovu psychiatra a již se nenechám odbít.
Daly jste mi naději, i když se s tou poruchou nedá nic moc dělat, ale člověku je lépe, když může problém pojmenovat a dle toho s ním jednat.
Ještě jednou moc děkuji a přeji úspěšné a klidné dny. K.

Může mít více toho, asperger je často v kombinaci s adhd jako ma starší dcera.

• Citovat
  • Upravit
Cizinka1
22.1.22 19:40
@Anonymní píše:
Pokud má ADHD nebo jinou poruchu, nemyslím si, že tresty jsou vhodné, bude mi tu řada lidí oponovat. Já mám ale dvě postižené děti v pěstounce a mohu říci, že jsem pochopila, že tyto postižení často souvisí s poškozeným systémem CNS, který v daný inkriminovaný moment nevhodného chování vylučuje schopnost okamžité korekce a převažuje reakce emočních center. Trestání má smysl, pokud je korekce chování funkční v daný moment. Jinak bude mít dítě pocit příkoří, což atypické reakce jen posílí další neadekvátní reakcí agrese a vzteku. Je třeba pracovat s tím, čím v daný moment dítě disponuje, ne tím, co dítě v daný moment nemá. Důležité je pracovat s tím, co dítě cítí a často lidé mají dítěti tendenci podsouvat pocity, které u zdravých dětí odpovídají viditelnému chování. U nemocných dětí je ale právě tato souvislost narušená a emoce může mít naprosto odlišné. Hledej, co dítě cítí. Budeš sice považovaná lidmi za blázna, ale pokud ošetříš to, co cítí, zklidní se CNS a dostane prostor pro dozrání. Je to ale běh na dlouhou trať. Medikace by ti v tom u dítěte mohla pomoci. My to takto roky u dětí děláme a z agresívního nepředvídatelného dítěte se po 4 letech stalo velice hodné dítě, které ve školce chválí a když ho pro nemoc omlouvám, tak úplně cítím, jak je učitelkám líto, že ho nebudou mít ve školce.

Přesně, ty děti nemuzou za to že nefunguje tak jak by jsme si přáli.

• Citovat
  • Upravit
9880
22.1.22 19:43

@Cizinka1 ale taky bych je neomlouvala… Ono je jednoduché říct, že některé má diagnozu, a okolí se z toho…
Je rozdíl, vztekat se, neposlouchat, ignorovat příkazy. Ale jak je tam už i hrubé násilí doma třeba ten sourozence a tak, tak si myslím, že se nebavíme o oběti..
Ono prostě když se nad tím člověk zamyslí, tak prostě jsou lidi různí a různé povahy,, já si pamatuji děti, které kočku pohadily a enbo děti co kočku přivázaly za ocas. A žádné diagnozy neměly, prostě některé neměly žádné empatii, nebo soucit..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1501
22.1.22 21:47

Ráda vám pomohu...

… ráda vám napíšu své zkušenosti… Jen prosím napište mi na eremy@post.cz
Jsem speciální pedagog, psychosociální studia mne v životě posunula k založení neziskové organizace spolku Eremy ART - pomáháme lidem z různých tíživých situací. Navíc mám takového zlobrika, vztekounka afektovaně dítko, manipulátora chytrého až moc…doma - synka mladšího než máte vy. Budu se těšit na email a na výměnu zkušeností. :-D Pokud kdokoliv čte tento vzkaz a řešíte jakoukoliv situaci, ať v rodině či jednotlivě, můžete se také na mne obrátit :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5986
22.1.22 21:52
@Lenka 81 píše: … ráda vám napíšu své zkušenosti… Jen prosím napište mi na eremy@post.cz
Jsem speciální pedagog, psychosociální studia mne v životě posunula k založení neziskové organizace spolku Eremy ART - pomáháme lidem z různých tíživých situací. Navíc mám takového zlobrika, vztekounka afektovaně dítko, manipulátora chytrého až moc…doma - synka mladšího než máte vy. Budu se těšit na email a na výměnu zkušeností. :-D Pokud kdokoliv čte tento vzkaz a řešíte jakoukoliv situaci, ať v rodině či jednotlivě, můžete se také na mne obrátit :srdce:

Máte nějaké webovky? Nejste k nalezení, krom zjištění, že jste spolek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1501
22.1.22 22:07

@Kipa22 ne nemáme ;-) není kdo by je udělal, fungujeme celou dobu na doporučení a máme pořád nové a nové projekty co web nepotřebují.. :srdce: :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2252
22.1.22 22:59
@Kipa22 píše:
Každé chování má svůj důvod. Tím neříkám, že je vědomý, často jde o nevědomé procesy. Porozumět jim, je těžké, ale jedině jejich pochopení pomůže problém vyřešit. Říci, že důvod neexistuje, je obranou, jak se zhostit takového těžkého úkolu.

pust si serial MINDHUNTER: Lovci myšlenek, tyhle masovy vrazi a pod se proste rodi uz jiny… a muzou mit jakkoukoliv vychovu a stejne skonci jako nekdo, kdo ureze matce hlavu a jeste s ni kopuluje… jsou deti, ktery muzou mit od mala nadstandartni peci a stejne z nich vyrostou psychopati, proroze proste vidi svet svym zvracenim zpusobem jinak… nebyt v civilizovany spolecnosti, tak dite zakladatelky proste v destvi zabijou, protoze takovy dite by se nevyplatilo vychovavat… vikingove deti, ktery nebyly od mala silny proste nechali nekde v prirode nebo schodili ze skaly… je to kruty, ale spousta veci by se tim v nasi spolecnosti vyresila..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1421
23.1.22 01:26
@Kipa22 píše:
Nedovolila bych si hodnotit, jak na tom je kluk a kdo za co může, či nemůže, jen z příspěvku ze sociálních sítí. Není to profesionální, pokud se tedy chceš profilovat i zde jako odborník. Já mluvím jen obecně, že vše má nějaký důvod, i když ho neznáme.

Přesně tak, také mě to zarazilo, je to neprofesionální, od odborníka bych toto nečekala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1421
23.1.22 01:32
@Leenvecka píše:
pust si serial MINDHUNTER: Lovci myšlenek, tyhle masovy vrazi a pod se proste rodi uz jiny… a muzou mit jakkoukoliv vychovu a stejne skonci jako nekdo, kdo ureze matce hlavu a jeste s ni kopuluje… jsou deti, ktery muzou mit od mala nadstandartni peci a stejne z nich vyrostou psychopati, proroze proste vidi svet svym zvracenim zpusobem jinak… nebyt v civilizovany spolecnosti, tak dite zakladatelky proste v destvi zabijou, protoze takovy dite by se nevyplatilo vychovavat… vikingove deti, ktery nebyly od mala silny proste nechali nekde v prirode nebo schodili ze skaly… je to kruty, ale spousta veci by se tim v nasi spolecnosti vyresila..

No tak tos ji fakt pomohla…

A jen tak mimochodem, už nežijeme ve středověku, kde se hází ze skály…

Co kdyby hodili že skály tebe nebo tvoje dítě, je to v pohodě?? Není silné, tak jakypak copak…spousta věcí by se tím v naší společnosti vyřešila..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5986
23.1.22 01:53
@Leenvecka píše:

Ty už na ty blbosti nekoukej, máš dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4749
23.1.22 05:45
@Leenvecka píše:

Trosku ucty k zakladatelce ano. Co si z toho tvyho vyplodu vezme?? Tohle je hnus, zaloz si diskuzi o serialu a tam si filozofuj nad vrahy. Boze, ona ma dite s problematickym chovanim a ty ho tu pomalu prirovnavas k masovym vrahum. Mama, aby si sla hodit, ted nabere dojmu, ze ji doma roste vrah. Nektere jste tu fakt mimo nebo jeste pomalu deti s nevyzralou osobnosti, ona chtela poradit od nekoho, kdo treba resi neco podobne, na jake odborniky se obratit, chtela to ze sebe dostat a tady pisou odbornici ma psychopaty, kteri maji zkusenosti z gauce a serialu 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1950
23.1.22 06:14
@MartinaIrena
@MartinaIrena píše:
No jo, ale váš problém není PAS, ale problémy v manželství a nejednotná výchova. To se v Nautisu nevyřeší. A tohle tučné to jen dokazuje. Protože jinak by měl ty samé problémy i ve škole. Prostě to na vás zkouší. Tím nechci říct, že tu diagnózu nemá, jen se k tomu přidala porucha chování, což je časté

Bohužel až tak jednoduché to není. Není neobvyklé, že dítě s Aspergerem ve škole funguje a doma, v bezpečném prostředí odmítá cokoli dělat. Jak sama klinická psycholožka řekla, škola je pro něj povinnost, nutné zlo…doma se chce věnovat svým zájmům. Výchovu má konzistentní. Problém je v komunikaci otec-syn.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1950
23.1.22 06:17
@Leenvecka píše:

Prosimtě přestaň koukat na blbosti a spíš si něco přečti nebo zajdi na přednášku. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí