Nechci svého syna, už nemůžu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
25138
22.1.22 15:08
@safina píše:
Nesouhlasím, to že se dítě doma chová jinak než ve škole, je spíš uvolněností v prostředí, kde se cítí emočně bezpečně. To má spousta dětí ani nemusí mít diagnózu.

Ano, to máš pravdu. Takhle to mají běžné děti, ale od diagnózy je právě odděluje to, že své chování dokážou kontrolovat. Autista bude těžko doma zlobit a ve škole beránek. S dětmi s diagnózami pracuji, tak to denně žiju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5986
22.1.22 15:15
@Lucy75 píše:
to píšeš jako MATKA TAKOVÉHO DÍTĚTE, které svému sourozenci za dva roky násilím (bitím) rozbije šestery brýle???
Nejvíc miluju rady od těch, co samy zkušenost nemají..

Zakladatelko, částečně jsem z oboru - neděláš NIC špatně, naopak jsi až extrémně příkladná ve svých snahách vše správně a odborně řešit… Jenže jak vidíš, sluníčkový přístup evidentně nepomáhá.
Okamžitě bych to fakt řešila tím 6týdenným pobytem a kdyby jeho násilí přetrvalo i poté, tak bohužel internátní škola.. On ničí celou rodinu…
Známe tyhle týpky z práce, jsou to satani od mala, většinou jsou sice ze špatného výchovného a sociálního prostředí, ale fakt se najdou satani i v rodinách zcela bez příčiny, prostě se to stane :,(
nenechala bych trápit své další dva syny ani sebe, udělala jsi opravdu už úplně vše myslitelné… s psycho-medikací bych byla opatrná, ale ten pobyt bych si vylítala stoprocentně, ještě předtím, než bych začla jednat, bych mu oznámila, že jsem na kraji svých sil a pokud dojde ještě k jednomu násilnému incidentu, tak chystám tyto dva kroky. Aby měl volbu. Poslední šanci.
Držím ti palce, musí to být strašné :hug:
Oni časem stejně často skončí v kriminále, ale ještě má pár let šanci…

Příspěvek upraven 22.01.22 v 12:52

Ty jsi tedy odbornice na slovo vzatá. A když jsi to tak odborně zvážila, v které odbornosti se používá slovo satan jako diagnóza? Esoterika? Já jen aby zakladatelka věděla, který obor jí pomůže a mohla se na něj obrátit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25194
22.1.22 15:36

@Kipa22 „satana“ jsem samozřejmě použila obrazně, protože k některým dětem tohoto typu prostě sedí..
jinak děkuji za optání, mám státnice z psychologie i pedagogiky na MU Brno a skoro 30let praxe, takže celkem dost dobře vím, o čem píšu.
Některé děti jsou normálními prostředky i přes obrovskou snahu okolí prostě nezvladatelné. Bohužel tak to je.
A jaká je diagnoza je pak opravdu individuální. Někdy se ani žádná najít nemusí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
22.1.22 15:39

@Lucy75 Pro některé lidi je nemyslitelné, že se takové děti prostě narodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25194
22.1.22 15:48
@divine woman píše:
@Lucy75 Pro některé lidi je nemyslitelné, že se takové děti prostě narodí.

jj, ale musí to být fakt strašné a osobně bych byla z toho hrozně moc nešťastná.. asi bych cítila jakési osobní selhání, i když bych dělala stejné maximum jako zakladatelka..
ještě že má ty další dva syny, jinak by to muselo být na mašli, fakt s ní cítím..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5986
22.1.22 15:55
@Lucy75 píše:
@Kipa22 „satana“ jsem samozřejmě použila obrazně, protože k některým dětem tohoto typu prostě sedí..
jinak děkuji za optání, mám státnice z psychologie i pedagogiky na MU Brno a skoro 30let praxe, takže celkem dost dobře vím, o čem píšu.
Některé děti jsou normálními prostředky i přes obrovskou snahu okolí prostě nezvladatelné. Bohužel tak to je.
A jaká je diagnoza je pak opravdu individuální. Někdy se ani žádná najít nemusí.

Chápu, že člověk nemůže mluvit jako učebnice, ale název satan nebo zlé dítě svádí akorát k nenávisti vůči dítěti. Nic pozitivního to není a k žádnému uspokojivému výsledku to nepovede. Někde je problém a ten je třeba hledat. Zlobení a schválnosti jsou často voláním o pomoc, které je tím míň vyslyšeno, čím silněji takto dítě volá. A říci matce, že takové děti jsou zlé a jsou satani, akorát matku v jakémkoliv rozumném řešení zablokuje. To, že se nenašel důvod, neznamená, že neexistuje. A kategorie zlé dítě je vágní a používá se tam, když nevíme, co s dítětem je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
22.1.22 16:05

@Kipa22 Někteří jedinci jsou od mala prostě zlí hajzlíci a nic jiného za tím není. Prostě jsou takoví a nic s nimi nepohne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5986
22.1.22 16:09
@divine woman píše:
@Kipa22 Někteří jedinci jsou od mala prostě zlí hajzlíci a nic jiného za tím není. Prostě jsou takoví a nic s nimi nepohne.

Každé chování má svůj důvod. Tím neříkám, že je vědomý, často jde o nevědomé procesy. Porozumět jim, je těžké, ale jedině jejich pochopení pomůže problém vyřešit. Říci, že důvod neexistuje, je obranou, jak se zhostit takového těžkého úkolu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25194
22.1.22 16:15

@Kipa22 na tohle jsem psala rigorozní doktorskou práci - vliv genyxvýchova
je spousta teorií
je jich tolik, že nakonec nikdo neví prostě proč se tohle stává
takže pochop, že Něco nemusí mít důvod, prostě Ne, nemá to racionální zjistitelný důvod! „Něco“ je v něm a ano, chová se jak malý satan. Je to příléhavé, takže toto slovo někdy (samozřejmě v nadsázce) používám, jelikož ty děti takové jsou i přes všechny snahy udělat to jinak.
A jestli chceš pátrat po důvodu, tak to teda hodně štěstí.. Jsem totiž docela s jistotou přesvědčená, že zrovna u zakladatelky a v její rodině a péči ani těhotenství takový jasný důvod prostě není.
Je to tak těžké pochopit!?
Naopak si myslím, že je to pro zakladatelku osvobozující - neklást si vinu.. přijmout, že za to nemůže.. že On je prostě takový..

vídám to často.. matky se často hroutí, brečí mi fakt upřímně, a vážně jsou případy, kdy ony za to nemohou… zrovna jedna z nich mne léta zdraví, ten kluk se nakonec kupodivu zlepšil tím, že se velmi brzo (v 18) stal otcem a v rozporu s očekáváním okolí, že to nedá, to prostě dal, dokonce jsou s tou holkou stále spolu, mají druhého syna (je to už skoro 10let) a ten zrovna se srovnal, pracuje.. občas sice fetuje (což byl jeho problém už někde od 13), ale drží se jakž takž no..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
22.1.22 16:18
@Kipa22 píše:
Každé chování má svůj důvod. Tím neříkám, že je vědomý, často jde o nevědomé procesy. Porozumět jim, je těžké, ale jedině jejich pochopení pomůže problém vyřešit. Říci, že důvod neexistuje, je obranou, jak se zhostit takového těžkého úkolu.

Tak to good luck, to je téma na Nobelovku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1671
22.1.22 17:11
@Kipa22 píše:
Každé chování má svůj důvod. Tím neříkám, že je vědomý, často jde o nevědomé procesy. Porozumět jim, je těžké, ale jedině jejich pochopení pomůže problém vyřešit. Říci, že důvod neexistuje, je obranou, jak se zhostit takového těžkého úkolu.

Jenze on se nekdo chova hnusne, protoze si mysli, ze si muze delat co chce, jak se citi ostatni jej nezajima, krome pripadu, kdy muze ostatni primet k tomu, aby delali, co on chce. Bud to jde po dobrem, nebo po zlem: nerozpakuji se nekoho zbit, znasilnit, zmrzacit ci zabit, pokud jim to prinese nejaky uzitek. A tim uzitkem muze byt i to, ze z toho maji dobry pocit.

Potom muze okoli trpet a snazit se zjistit duvod a resit to, ale nejspis to povede jen k tomu, ze bude jeste vic vyrizene. Zakladatelka by se z toho mohla psychicky zhroutit, sourozenci problemoveho ditete by z toho mohly mit trauma. Jak by bylo tobe, kdyby ti nekdo pravidelne rozbijel bryle na obliceji a resilo se, proc to ten nasilnik dela, namisto toho, aby se to uz nikdy neopakovalo?

Nerikam, ze je to pripad tohoto chlapce, ale je potreba pocitat i s touto variantou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59426
22.1.22 17:28
@Anonymní píše:
Dámy, holky, ženy, děvčata. Moc děkuji za konstruktivní názory, návrhy a podporu. Vše, co jste mi psaly, jsem si poctivě vyhledávala a nejspíše (i když samozřejmě nejsem diagnostik) to vypadá na Aspergerův syndrom, konkrétně „aktivní“. To na něj sedí do puntíku. Promluvím si s psycholožkou, případně zkusím jinou a rozhodně navštívíme znovu psychiatra a již se nenechám odbít.
Daly jste mi naději, i když se s tou poruchou nedá nic moc dělat, ale člověku je lépe, když může problém pojmenovat a dle toho s ním jednat.
Ještě jednou moc děkuji a přeji úspěšné a klidné dny. K.

od kus jste? na PAS mám fajn doktorku, ale západní čechy ;). zrovna u těchto psychiatrů je fakt dlouhá česačka, ale nejspíš potřebuje léky. jestli se diagnóza potvrdí tak léky budou asi nutností a uleví se vám všem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2709
22.1.22 18:21

Ten Asperg se v nízkém věku opravdu špatně diagnostikuje. U syna to bylo také tak, pořád „výrazná vvojová dysfázie s některými prvky PAS bez zasaženého intelektu, ale spíš asi výrazná VD“, později zase, že syn „je hraniční, těžko se diagnostikuje, nezařaditelný“.. Dnes je synovi 9 a Asperg se krásně vyrýsoval, sedí to na syna jak p..el na hrnec, v jeho případě něco mezi pasivním a formálním Aspergem. Ale trvalo to!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2709
22.1.22 18:29
@meduzza píše:
A to myslíte, že může mít poruchu autistického spektra, když má dle odborného vyšetření nadprůměrnou sociální inteligenci? Jsem myslela, že ta je právě u PAS oslabená :think:

S ohledem na fakty, které jsme se tady dozvěděli o psychologovi, ke kterému zakladatelka chodí, silně pochybuji o jeho správné diagnóze, úsudku i léčbě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5986
22.1.22 18:56
@Lucy75 píše:
@Kipa22 na tohle jsem psala rigorozní doktorskou práci - vliv genyxvýchova
je spousta teorií
je jich tolik, že nakonec nikdo neví prostě proč se tohle stává
takže pochop, že Něco nemusí mít důvod, prostě Ne, nemá to racionální zjistitelný důvod! „Něco“ je v něm a ano, chová se jak malý satan. Je to příléhavé, takže toto slovo někdy (samozřejmě v nadsázce) používám, jelikož ty děti takové jsou i přes všechny snahy udělat to jinak.
A jestli chceš pátrat po důvodu, tak to teda hodně štěstí.. Jsem totiž docela s jistotou přesvědčená, že zrovna u zakladatelky a v její rodině a péči ani těhotenství takový jasný důvod prostě není.
Je to tak těžké pochopit!?
Naopak si myslím, že je to pro zakladatelku osvobozující - neklást si vinu.. přijmout, že za to nemůže.. že On je prostě takový..vídám to často.. matky se často hroutí, brečí mi fakt upřímně, a vážně jsou případy, kdy ony za to nemohou… zrovna jedna z nich mne léta zdraví, ten kluk se nakonec kupodivu zlepšil tím, že se velmi brzo (v 18) stal otcem a v rozporu s očekáváním okolí, že to nedá, to prostě dal, dokonce jsou s tou holkou stále spolu, mají druhého syna (je to už skoro 10let) a ten zrovna se srovnal, pracuje.. občas sice fetuje (což byl jeho problém už někde od 13), ale drží se jakž takž no..

Nedovolila bych si hodnotit, jak na tom je kluk a kdo za co může, či nemůže, jen z příspěvku ze sociálních sítí. Není to profesionální, pokud se tedy chceš profilovat i zde jako odborník. Já mluvím jen obecně, že vše má nějaký důvod, i když ho neznáme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí