Nedonošené miminko

Napsat příspěvek
Velikost písma:
27264
4.3.10 09:33

Pavli hele bez váhy jsem byla jako bez ruky, stejně jako Judycum. Pak jsem to pořešila s mudrou a ta mi řekla, ať se na nějaký vážení doma vyprdnu a užívám si miminka, že k ní stejně chodím na kontroly každý měsíc a kdyby hubnul, tak to poznám.
Jinak neboj se, že by tatínek upustil. Ten náš si Vítka choval v nemocnici pokaždý v zavinovačce a když jsme jeli domu, tak jsem ho potřebovala podržet a dala jsem mu ho do ruky jenom v plence. V životě jsem neviděla vyděšenější výraz v jeho očích. Začal koktat, že se bojí, tak jsem mu řekla, že jsem se taky bála, ale že když se bude bát, tak ho pustí spíš, než když se bát nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
4.3.10 10:13

jojo přidávám se k holkám jen s tím rozdílem že jsem měla doktorku n a pěst která mě vůbec nepodpořila a já dál doma depkařila. Po 14 dnech na kontrole skoro nic nepřibrala a tak jsme šli na převážení za 2 dny to už něco nabrala azačala se i hlásit o mlíko tak dr. usoudila že dobrý a další kontrola až ve 3 měsících - takže to bylo něco na mě. No do dvou měsíců jsme jeli napůl prso/UM.

Ale to určitě nebude tvůj případ když maxík tak hezky přibral a dr. si vás pohlídá. Chce to nestresovat a jeslti se ti i sám budí tak se ozve kdy má hlad. U nás největší problém byl že se Veru neozývala - u dr. vyžahla za půl hodiny 20 ml z obou prsou a na doktorku se smála jak je nejspokojenější miminko na světě :lol: :lol: :lol: no byla vyčůraná už tenkrát :lol: :lol:

Takže nestresuj a užívej si ho jak je maličký, neb toho já lituju dodnes, že jsem si Verunku neužívala :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10652
4.3.10 12:26

judy:jop na kontrolu k dr jdeme poprvé dnes tak se uvidí.spíš si teď dělám starost s věčným ublinkávání :think: četla jsem tady diskuze že je to běžné ale neim jestli už to není moc malej toho „vyhodí“ docela dost a to je už hodinu pojídle.

btw:ty máš děti narozené ve stejný den v roce?:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10652
4.3.10 12:30

lentilka: no asi je to fakt :think: nu což snad by si řekl kdyby mu něco chybělo. no přítel už se dost „otrkal“ jak se říká už se ho tolik nebojí vzít. hh se dušoval že když jdu v noci pro mlíko tak mu ho mám dát do postele aby nekňučel tak jsem ho dnes ve 2 ráno probudila a hodila mu ho do postele ten koukal:-D

panuška: jo přibíral v nemocnici pěkně tak se uvidí.Si právě říkám jestli ho moc nepřejídám :think: něco vypije z prsu (nevím kolik) a pak ho dokrmím tak 60-kou mlíčka někdy to vypije někdy ne. no ale to blinkání pak to je děs :-? pořád něco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5021
4.3.10 12:31

Pavli no jo, náhodou to vyšlo, sice jsou narození ve stejný den, ale počatí úplně jindy, Véna se narodil 30+0tt a Dorka 42tt, takže o dvanáct týdnů později.
Ublinkávání se neboj, mě ublinkávaly obě děti a docela dost, uvidíš, jak to bude vypadat s váhou.Držím na kontrolu palce, a přesně jak psala Panuška, hlavně si to užívej, hrozně to letí a je to krásné období, když je doma miminko. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
4.3.10 13:16

Pavli Verunka taky hodně ublinkávala, ono se ti zdá že toho je strašně moc ale není, ublinkávala i před dalším jídlem, ale pokud bude přibírat tak to neřeš. Maximálně by mohl být ještě přejedený to řekla dr. i mě. Ale to neovlivníš, některý děti se přecpou i z prsa.

A jak často si veme ještě z fla´šky? třebas ráno můžeš zkusit mu jí nedat jak dlouho vydrží když začne do půl hodinky plakat tak pak dokrmit, jinak můžeš nechat a třeba za další 1,5 hodiny přiložit. Ráno je totiž mlíčka nejvíc. Když tak se vyptej dr. ať ti poradí :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5021
4.3.10 13:31

Taky myslím, že postupně můžeš zkoušet, jestli je dokrm vůbec potřeba..uvidíš, držím palce. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10652
4.3.10 14:23

no holky schválně jsem to zkusila včeraa odpoledne když jsem ho nakojila, pak jsme šli asi za půl hodiny ven s přítelem a tak do půl hodiny začal brečet a pořád sebou šil tak jsem ho pak ještě nakrmila když jsme přišli domů.Tak nevím asi je ještě potřeba :think: a nebo je na to zvyklej nevím.Tak snad to s tím ublinkáváním není nic špatného.četla jsem že je to normální tak snad to bude o.k. K dr. jdeme dnes poprvé to jsem na to zvědavá až na něj vybalím všechny ty papíry co máme z němocnice pfff snad mi řekne co a jak pže já už si to nějak nepamatuju z té nemocnice kam jít a kdy :-?
Chtěla jsem se zeptat holky cvičíte ještě vojtovu metodu?
Judy: ty jo tak to je parádní že to mají takle stejně můžou spolu aspoň slavit narozeniny :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
4.3.10 14:36

Pavlí být tebou tak na dr. nespoléhám a minimálně si někam napíšu kam by si měla jít a on ti řekne kdy popř. dá žádanku. Své dr. jsem musela o žádanku na UTZ ledvin říkat sama jinak bychom nikam nešly :zed: :zed: ale třeba máš lepší dr. :lol: :lol:

My jsme ani necvičili, protože malá nebyla o tolik dřív, ale celkově je ve všem pomalejší ale to nebude tím narozením :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10652
4.3.10 15:01

panuška:to já si to napíšu to určitě…jen jen jestli mi řekne kam se kdy objednat nebo tak..v nemocnici to na mě vychrlila Dr že si to moc nepamatuju. No uvidíme všichni tu říkají že dr. ke kterému jdeme je výbornej.sice trochu svůj (každý je pro něho miláček a zlatíčko a ťuťuťu) ale tak hlavně že je dobrej doktor:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
4.3.10 15:11

tAK SE TAKY PŘIDÁM :-) všechny papíry z porodnice jsem si okopírovala a pak si to taky hlídala víceméně sama a připomínala dr.co potřebujem. :wink: ono totiž jak jsem zjistila se někam musí objednávat i 3.měs. předem. :zed: A Vojtovku jsme samo cvičili tak do 10-12měs než začal chodit po 4. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5021
4.3.10 17:19

Vojtovku jsme necvičili, Véna měl nějakou kontraindikaci (nejsem si teď jistá, jak to přesně bylo, nevyznám se v téhle oblasti vůbec, ale něco se svalovým napětím), vývoj měl po odečtu těch chybějících týdnů přiměřený a úplně se srovnal do dvou let.Nicméně musím říct, že Dorka se narodila po termínu, bez komplikací, je naprosto zdravá, ale pokroky dělá stejně, jako je dělal Véna po odečtu…chodit začala v 16ti měsících, ještě nemluví…prostě trochu mimo tabulky, ale jinak je to šikovná holčička, všechno chápe, tak věřím, že to je v pohodě a všechno dožene, jako to dohnal Véna.
Těch vyšetření je dost, to je fakt, já chodila k doktorovi vždycky s papírkem otázek a odcházela s papírkem pokynů.

Pavli dej určitě vědět, jak jste na kontrole dopadli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10652
4.3.10 18:37

pavli:A co z vojtovky jste cvičili?měnily se ty cviky pak?mě teĎ dr. zase říkal že je to zbytečn cvičit že extraa problééémy nemá prý se tím děti akorát děsí (což si teda nemyslím :-? ) a ukázal mi 3 takový cvičení-hraní s prckem kt. máme dělat před koupáním.tak to je zajímavý co dr. to názor :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10652
4.3.10 18:45

judy:tak jsme zpět byli jsme tak docela dlouho,ale bylo to fajne :) pak dr. moc sympatický ikdyž trochu „svůj“ jak už jsem psala je to samej „miláček a zlatíčko a jak on se náám tvááříí“.. atd.ale myslím si (a říká to spousta lidí) že je to dobrý dr. tak uvidíme.Mám z něho dobrý pocit ikdyž spousta věcí se protivila oproti tomu co mi říkali v nemocnici. viz cvičení vojtovou metodou (dle něho zbytečné že je na tom dobře) pak že železo co teď bere postupně odbouráme (zbytečně ho to zatěžuje),koupání každý den (v nemoc.říkali ob den že není dobré koupat mimi každý den),utírání očí směrem k nosu (v nemocnici to bylo naopak) takže docela zajímavý:) Ale jinak maxinek je o.k jen pod varlátkama to má nateklý trochu pže tam má nějakou tekutinu ale není to nic vážného že se to stratí a že to bude kontrolovat.A váhu má o 100g míň než když jsme odešli z nemocnice ale to záleží na váze říkal.takže teď si to zapsal a uvidí se přítí týden.jinak příští týden jdeme na ortopedii,na krev, k očnímu a do poradny uff musím si to někam napsat:))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
4.3.10 19:09

Pavli tak super, se cvičením neporadím i když já jsem taky zastánce spíš cvičit než to zanedbat - my jsme cvičili na hlavaičku protože jí točila k jedné straně a na vtáčení nožiček - hlavička dobrý, nožičky vtáčí dál :roll: ale už ne tolik, ale to mi radila až ortopedka společně s kyčlema.

S koupáním bych to dělala jak chceš a jak to vyhovuje vám, jsou děti které to nemusí a tak bych nehrotila, ale Verunka třeba měla koupání ráda a najely jsem tak na dobrý rituál kdy po koupání byl dlabanec a pak spát, ale to se chytlo samo sebou až později. Záleží i jak má citlivou kůži takže prostě s rozumem podle sebe.

Oči už si npamatuju, ale přijde mi logické směrem k nosu aby se z koutka dosala nečistota ven a ne do oka ale to mě fakt nebere za slovo. :lol: :lol:

Neboj doktory zmáknete, ze začátku je toho hodně, ale aspoň budete mít o zábavu postaráno.

JUdy malá je sice jen o necelý měsíc dřív, ale taky se nikam nehrne a dr. je zatím v pohodě, zatím se jen plazí (to začala asi před týdnem a ještě na moje lákání na dudlík :mrgreen: ) jinak nesedí, neleze, snaží se na 4. Ale tak si říkám že má času dost kdyby něco tak dr. snad řekne takže taky počítám s tím, že v létě asi ještě běhat nebude :lol: :lol: No ale kdyby aspoň seděla, hned by se dalo dělat víc aktivit :lol: :lol: Ale co užívám si relativního klidu, jiné děti v tomhle věku už běhají :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová