Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Pavli já když nastupovala, tak mi dali jídelníček na celý týden a vybrala jsem si jídlo. Měla jsem SOV.
Sprchování tak pokud zrovna se mnou někdo byl na pokoji, tak jsem akorát řekla, že jdu do sprchy a když jsem byla ty dva dny sama, tak jsem tam malýho nechala a akorát jsem pootevřela dveře, aby ho sestřičky slyšely. Neboj já myslím, že ti všechno řeknou. Jinak já jsem magor do dneška a pokud přítel není doma, tak jdu do sprchy s chůvičkou. Teda chuvička stojí na pračce.
Ahojky Pavli
Nase princezna se anrodila 32tt s vahou 2010 v zari.presne 14, pet dnu jipka,9 dnu medial,zybtek roming do 6.10 - kdy jsme sly domu.celou dobu jsem byla na sestinedeli,domu jsem nesla. Ac porodnice je v miste bydliste.
A kojo - nekojila jsem,mozna 14 dnu, zbytek byla Beu do 5 meiscu na odsavanem mliku
Pavli tak to je super, to jste tam ani moc dlouho nepobyli
a jak vám to doma jde, co maxík? kolik teď váží a jak jde kojení, zlepšilo se to?
A co tatínek, už si také užívá?
panuška: no byli jsme tam týden takže dobrý
jo kojení se parádně rozjelo. sice toho maxík moc nevypije (max.30-ku) ale mám prsa nalitý pořád takže dobrý. Jinak bylo vcelku fajne.jak jsem se toho bála tak to bylo docela v poho. už od prvního dne jsem byla na rooming in a hned s maxikem takže dobrý. je moc hodný takže to bylo super.sestry jsme viděli jen občas když přinesli vitamíny a nebo potřebovali opsat jak maxik dlabal.tatka si užívá moc
už v nemocnici chtěl hned krmit a přebalovat je super ![]()
jinak maxik má dnes 53cm,3200g.teď spinká je to zlatíčko moc hodný. snad mu nic nechybí jen s tím jídlem si moc nejsem jistá.v nemocnici jsme o tom měli pěkný přehled jak jsme si to psaly (vážily jsme před kojením a po takže jsem veděla kolik asi tak vypil) a dokrmila ho z flašky.ale doma nevím no snad by si řekl kdyby měl hlad
ikdyž on je tak hodný že nevím ![]()
Pavlí to je nádhera, vidíš týden utekl jako voda. Prima, že maxík vypije alespoň něco, však on ho časem hlad donutí. Akorát je ještě malinkej a není zvyklej. Gratuluju. ![]()
lentilka:jo děkujeme…je to fajn jen mám tak trochu strach pže přeci jenom tady na to už jsme sami..v nemocnici kdyby něco tak tam vždy byla sestra nebo doktor…mám o něho pořád strach to je děs ![]()
Pavli teď už o něj budeš mít strach pořád, i když už bude dospělý.
já vím já vím ..ale potom co nám dr. dala předávací protokol a vysvětlila co vše musí brát za léky a kam musí na vyšetření tak mě to uplně děsí:(
Pavlí neboj, však ty léky nebude mít napořád. Ze všeho se vylíže a bude to kluk jako buk ![]()
tj tak máme štěsssstí(ťuk ťuk na dřevo) že žádn extra velké problémy nemá.jen nedostatek železa a zvětšenou ledv.pánvičku ale to se prý u dětí srovná ale musí se to hlídat. Ale i tak je mi líto že takový prcek musí absolvovat pořád nějaké vyšetření:(
Pavli hele málo železa máme taky, přišlo se na to teď v půl roce na poslední kontrole v rizikové poradně a naše doktorka řekla, že se to příkrmama většinou srovná. No a zvětšenou pánvičku máme taky. Měli jsme jet zítra na kontrolu na UTZ s ledvinama. akorát malý je nemocný, tak nikam nejedeme.
Pavli tak to je super, neboj to že si nejsi jistá je normální. Já si v porodce připadala naprosto suverénní a doma jsem se pak sesypala. S tím jídlem uvidíš, za chvíli jdete určitě na kontrolu k dětskému a ten převáží a uvidíš. Je možné že ze začátku se nebude hlásit, ale to se brzy srovná. Super, že mlíčko se dělá.
![]()
Joo a ledvinovou pánvičku jsme taky měli zvětšenou srovnalo se o až na kontrole v 6 měsících, tam už byla ok
je to asi celkem běžné ![]()