Nedonošené miminko

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7369
14.2.10 08:31

Pavlo23 drž se clapeček není zase tak malý. To bude OK. Mám kamarádku, ta porodila ve 28+0 holčičku, těsně 1000g.Rodila v Motole. Praskla jí plodovka, ale zbylo jí tam na to, že jí stačili dát kortikoidy na plíce, tak nebyla ani na dýcháku. Byli to perné 3 měsíce, docela nervy, ale málá je úplně super. V dubnu jí budou 2 roky a už ani na ní nepoznáš nic. Má jí trochu hýčkanou, ale vymodlená holčička po 2 klukách. A to si ji konečně měli odvést domů a kluci dostali neštovice. Tak museli zase čekat, ale to s dítětem čekej samá překvapení celý život.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10652
14.2.10 10:30

penuška: já (naštěstí) ne od začátku dýchal sám.hodně zdaru prďolkovi ať brzo dýchá sám :srdce: a jak je jinak kamarádce?je u prcka?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10652
14.2.10 10:32

kačka: děkuji za podporu…no malý naštěstí je v pohodě od začátku co je inkubátoru,teď se snažíme učit kojení tak snad to brzo bude o.k a budem doma:) :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
14.2.10 10:34

Pavli zatím jo ale myslím že tam je ještě varianta že jí pustí domů kort když je na tom dýchacím přístroji tak ani nepřikládají ani neklokánkují si myslím. Ona se snaží odstříkávat tak nevím. Byla z toho dost hotová asi jako všechny maminy a má o něj hrozný strach a psala že pořád bulí, ale to je taky normoš. Jsem zvědavá jak se to vyvine. Snad malý brzo bude dýchat sám. To je teď asi nejdůležitější. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
14.2.10 10:47
Panuška píše:
holky měla jste některá prďolku na dýchacím přístroji? ta moje kamarádka svýho klučinu má tak by mě jen zajímalo jak dlouho to může trvat než bude dýchat sám?

Ahoj a to má malýho na umělý ventilaci nebo jen CPAP?
Každopádně to zbavování je individuální ,možná mu jen trichu trvá než se aklimatizuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
14.2.10 11:45

jeee tak to ani nevím co je to CPAP jen psala že je na dýchacím přístroji :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
14.2.10 12:07

Umělá plicní ventilace-dítě je zaintubovaný a přístroj dýchá za něj.CPAP-je takový chobot co má dítě na nosíku,tam mu proudí vzduch s kyslíkem-usnadní mu to dýchání ,ale dítě dýchá samo.Snad je to ten CPAP ,toho se můžeš zbavit celkem rychle a dá se s tím i klokánkovat. :wink: my jsme na tom byli dlouho,ale syn tvé kamarádky je zas dost velkej tak si myslím ,že se toho rychle zbaví..... .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
14.2.10 14:05

Pavli díky za vysvětlení snad je to ta druhá varianta a brzy budo ok. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1144
14.2.10 15:11

Ahoj Pavli, osobní zkušenost zaplaťpánbůh nemám, ale bratrancovi se narodila holčička ve 29tt s 970 gramy - a jaká je z ní teď šikovná holka. Pamatuju si ,jak jsme měli všichni radost za každé deka, které přibrala :srdce: Kojená bohužel dlouho nebyla, protože její maminka dlouho pouze odsávala - malá neměla sílu mlíčko vysát. Sebelepší odsávačka nenahradí dětské sání a tak brzo o mlíčko přišla. Ale kdoví, co všechno se na tom podepsalo. Každopádně malá vypadá úplně normálně, je zdravá, baculatá.. :-)
Držím pěsti, ať vám miminko roste a sílí a kdyby jste měli náhodou stejný problém s kojením, věř, že to není to nejdůležitější v jeho životě :wink:
Co se týká barvy mlíčka - já ho měla prvních asi 14 dní po porodu taky skoro oranžové a do měsíce úplně zbělalo, je to normální, mlíčko mění složení podle potřeby miminka.
Přeju ať vám to rychle utíká a jste brzo doma :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10652
14.2.10 18:58

seal:tak to ráda slyším že je to teď super baculka :)já toho mlíka mám taky hodně po málu,snažím se odsávat ale je to snad horší a horší :( Teď jsme 2× zkoušeli přikládat malého ale nějak se nechce přisát tak nevím jestli to taky nedopadne nakonec tak že budeme dokrmovat uměle:(.
panuška: jo tak kamarádku plně chápu já byla taky v šoku když se mi syn z ničeho nic (bez jakých koli problémů předtím) narodil.a taky bych pořád brečela ale hold se nedá nic dělat už se to jednou stalo tak to nejde vzít zpět..ostatně víš o čem mluvím. tak myslím že ty jí budeš super oporou může vidět jak se i nedonošenému miminku - tvé malé- daří dobře :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10652
14.2.10 19:01

holky chtěla jsem se zeptat nemáte nějaká zkušenosti s kloboučky nebo chrániči na bradavky?my jsme dnes po druhé zkoušeli přikládat a pořád se nechytá Maxík chudák akorát se při tom vždy vysílí a nic z toho nemá :( sestra mi říkala ať si pořídím klobouček že mám „blbý“ bradavky že se nemá čeho chytnout.Zase jsem o tom četla že děti buď ten plast už vůbec nepřijmou a nebo si na to zvyknou a kojící mamina to musí používat pořád.tak nevím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
14.2.10 19:29

Pavli taky mám malé bradavky a hned jak jsme malou zkoušeli poprvé přiložit tak mi sestra vrazila klobouček, toho se aspoň trošku chytla, jinak jí to nešlo. Kojila jsem tak dokud jsme s tím nesekli. Je to trošku pruda, ale spíš jen o tom, že ho musíš mít všude s sebou jinak je to v pohodě. Malá se přes něj docela chytala a znám spoustu mamin co je pak po pár měsících třeba i odbourali.

Jinak si z toho že se Maxík nechytá nedělej hlavu, je fakt maličkej a nemá na to sílu. Veruš byla větší a taky s tím byl děsnej problém. Buď se chytne a nebo ne uvidíš - umělý mlíko je dnes dobrý a jak já říkám tak jediná nevýhoda je že to stojí peníze jinak to má i spoustu výhod :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10652
14.2.10 19:42

panuška: jj takže myslíš že e to dobrý jo?nu což koupím je a vlastně se uvidí. To maxík má snahu dost i sestra říkala jak je šikovný:) ale prostě nemá za co chytnout :(.
Teda chápu že to musí ty miminka naučit ale jak docela drsně mi přijde :-I Sestra ke mě přiskočila chytla malýmu hlavu mě prso (ne moc šetrně řekla bych) a cpala mu to do pusy až jsem koukala 8-o když jsem viděla maminu vedle co si sedla dala si prcka do klína a pěkně dlabal tak jsem tiše záviděla při tom boji co jsme s Maxíkem prováděli zrovna :-? A jinak teda povím ti žádný prdění s náma. V pátek jsme zkoušeli poprvé přikládat a sestřička mi vše ukázala (vyndávání z inkub.,přebalování,váha atd.) a byla moc fajn.A dneska?už (skoro) žádná pomoc. prý „nakojte si ho pokud to nepujde dokrmíme ho ještě“ tak jsem říkala „aha“ :think: přebalila jsem,zvážila,pak se nějak prala s tím jak si malýho položit na polštář co jsem měla na kolenách, do toho se mi rozbalil z látkové pleny do kt. jsem ho zabalila…no docela děs.uf doufám že to brzo budu mít v ruce tydle činnosti pže dnes jsem z toho byla akorát vyplašená :-(
S tím kojením si někdy říkám že bych se na to nejraději vyprdla :( doma se trápím s odsávačkou mlíko skoro žádné,kojení zatím taky moc nejde, MAxík se u toho akorát rozčiluje a vysiluje…tak nevím zase si říkám že je ještě brzo na to bych to vzdala :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
14.2.10 19:59

Pavli ještě to nevzdávej, ještě je brzy - on jak začne víc sát tak by se i mlíčko mělo dělat líp. Já jsem měla kloboučky od medely - daly mi je v porodnici a pak jsem si musela koupit svoje, tak vyzkoušej, ale já byla spokojená.

No a s tím že se s tebou neprdí je taky normální - přebalování, vážení i zabalení do plínky brzy zmákneš sama, jen pokud ti nepůjde moc přiložit tak bych se hlásila a chtěla pomoct, ono to není tak jednoduché jak to vypadá a když ti několikrát pomůžou tak to pak taky sama vychytáš líp. Nebo jen jim řekni aby tě zkontrolovali, že nevíš jestli ho máš přiloženého dobře. Ono i to dumlání udělá hodně, neboj. :wink: Veruš první 4 dny pila nulu a vše byl dokrm pak to šlo pomalinku nahoru ale fakt pozvolna a měla dost výkyvy, jednou vypila 35 podruhé nulu apod. Ještě vydrž, na vzdávání je času dost. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
14.2.10 20:14

Za mně klobouček určitě doporučuju, pro tak malýho prcka to je určitě lepší-protože nemá sílu tolik sát a do toho kloboučku si jakoby nastříkáš trochu mlíčka a je to pro něj jednoduší-my sme ho pak odbourali asi po měsící a půl a malej je pořád kojenej.A cena taky neni tak šílena - myslim že sem platila 150 korun a byli tam 2.Ať se ti mimisek przo naučí baštit sám a ať ste brzo spolu doma :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová