Nedonošené miminko

Napsat příspěvek
Velikost písma:
27264
10.2.10 10:15

Holky klidně brečte ono je to potřeba hlavně v šestinedělí…Mě se pítel svěřil, že když byl za malým poprvý a odcházel, tak se tam v mezipatře musel sednout a vybrečet se…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10652
10.2.10 10:17

holky kt. jste po císaři myslíte že 14-dní po císaři už můžu dělat nějaký těžší věci?chtěla bych vymalovat dětský pokoj ale každý mi říká ať se šetřím abych si něco neudělala,tak neim jestli se do toho můžu pustit nebo ne :-I

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10652
10.2.10 10:18

lentilka:ani se nedivím…přítel když tam jel poprvé tak říkal že se bojí aby se nerozbrečel a pak ani envím jak to dopadlo ale myslím si že mu taky slza ukápla :) chlapi se z toho asi taky musí trochu vybrečet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
10.2.10 10:18
Janýsekk píše:
Ahoj holky,
tak jsem včera byla zase za Kubáskem, koupala jsem, cucali jsme, ale tentokrát nic nevypil, ale já mám strašně nalitý prsa, tak mu to asi nejde chňapnout, slyšela jsem, že je pak lepší trochu ostříknout a pak přiložit, že ty bradavky změknou, nemáte některá zkušenost. Jinak už přibral za den 15 g tak to už snad půjde nahoru, zatím není ale ani na porodní váze - vleče se to tedy hrozně......jo a jetště se svítí kvůli žloutence. Není to divný, takhle dlouho?
Já jsem tam odtud včera odcházela a jen co jsme vylezli tak jsem propukla ve strašnej pláč, je to fakt strašný odcházet, když tam bobásek malinkej zůstává tak sám…asi to bude kombinace všeho i poporodní depky a toho, že nám taťka odjíždí na tu blbou olympiádu, je z toho chudák taky úplně vyřízenej. Nevíte kdy si tam tak asi budu moc za ním na intermediál nastěhovat?
Zatím pa a děkuju!
Jana

nejspíš u tebe čekají až se malej odsvítí.Jinak měj nastražený uši většinou si tam mámi vykládají ,která jde domů(tzn,uvolní se místo na pokoji)Ty jako kojící matka máš" přednost" před nekojícíma (pokud teda nejsou týden před propuštěním.Zkus sevyptávat klidně každý den,hlavně zdůraznuj ,že kojíš,že chceš zkusit víc přikládat…-Prostě ptej se na to každý den,každýho ,koho tamm uvidíš.Nátřesk je tam vždycky,ale pro tlačenky se vždycky místo najde tak proč ne pro tebe.Držím pěsti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
10.2.10 10:19
Pavla23 píše:
holky kt. jste po císaři myslíte že 14-dní po císaři už můžu dělat nějaký těžší věci?chtěla bych vymalovat dětský pokoj ale každý mi říká ať se šetřím abych si něco neudělala,tak neim jestli se do toho můžu pustit nebo ne :-I

To bych nezkoušela :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
10.2.10 10:36

Ahoj,
tak jsem voalal do porodky a máme dalších 20gr nahoře, odpolko se tam zase vydám.

Pavli: k tomu císaři, bych se teda šetřila být Tebou, fakt bych do malování nešla, ono se to nezblázní. Já mám jinej problém s císařem, mám po stranách ještě takový ty umělohmotný stehy… říkáme tomu vlasec na ryby…:o) no a nějak mi je asi při odchodu z porodky zapomněli vyndat, tak nevím, co teď s nima, jak dlouho tam maj být, furt se mi za něco zachytávaj. Ty ostaní jsou prý samovřebatelný
Jo jinak na Tvůj dotaz: manžel odjíždí do Vacouveru na olympiádu, má na starosti sponzory u hokejovýho nároďáku, bude tam 14 dní, nejel by, kdyby nemusel, ale přišel by o práci, tak musí… dobře načasovaný, co? :o((((
Tak pa a držte se!
Stále brečící Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10652
10.2.10 10:53

pavla: hmm asi na to kašlu raději … :think:
janýsek: tak to je bezva teď bude kubík přibívat jedna radost:) Maxik taky přibral teď za 4 dny 120g.
jo tak to je blbý s tím manžou teda :( zrovna když by jsi ho doma potřebovala. Ale jestli jde o práci tak se nedá hold co dělat.snad to rychle uteče a bude zase doma :-)
taky se drž paa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
10.2.10 11:31

Pavli 14 dní po porodu bych určitě nemalovala…já měla problémy si pšíknout, natož abych malovala…jen se šetři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10652
10.2.10 12:18

lentilka: jj prdím na to raději…budu si muset najít jinou zábavu jen nevím jakou :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4267
10.2.10 13:42

Ahoj holky:-)

Pavli, jestli se fakt tak moc nudíš, tak že bych ti třeba přivezla můj koš plný nevyžehlených věcí???? :lol:
Jinak, koukám, že malej je už úplný cvalík:-)Nás pouštěli, když měla malá 2200g:-)Jo, ještě mě napadlo, jak ho tam vlastně krmí, jen těma sondama, nebo na střídačku s něčím jiným???a jak se malej snaží??chce papat sám, nebo ho vyloženě sestry nutí?Jo a budí se sám na krmení nebo ho musí budit, já totiž malou musela ze začátku tak 2 měsíce fakt budit, jinak ona by furt jen spala a nejedla nic:-)
ještě mám dotaz, proč tam vlastně nemůžeš být s ním???ta nemocnice není baby friendly???No a už dr zminovali, kdy by ho tak mohli pustit domů???
Jinak s těma návštěvama je to sice pro vás smutné, ale zas ber to z té druhé strany, co kdyby tam byl i někdo nezodpovědný a přitáhl tam něco ( myslím třeba příbuzné jiné maminky), takže to raději vydržte a myslete na to, že když tam nemůžete ted vy, tak ani bacily od jiných…to už vydržíte, myslím na vás:-)

Jani, tebe jsem jaksi zaregistrovala až ted, tak se omlouvám, nicméně taky gratuluji k maličkému a přeji pevné nervy a neboj, ono to taky rychle uteče:-)
Jinak,u tebe jsem si všimla,že snad u malého být můžeš, ale kvůli místa, které tam ted není, tak čekáš, až nějaká mamča odejde? je to tak???a jiank tam docházíš každý den?
S tím kojením si to taky vzpomínám,že jsem měla tak nalitý prsa, že to malé málem stříkalo až do obličeje, takže určo je lepší trošku odstříknout…
No a s manželem, že odjíždí, je to sice blbý, ale není to zas tak dlouho, to půjde neboj, já byla taky sama a holt jsem to musela zvládnout a to bez vidiny, že bych měl být do 14 dnů s někým:-)každopádně jsem byla u našich, teda, ne že bych je nakonec nějak konkrétně potřebovala, spíš jsem měla jistotu, že tam jsou, teda hlavně mamka, kdybych náhodou potřebovala, no a párkrát mi pomohla při koupání:-)

tak zatím pěkný den a zase napište novinky, jak se mají mimískové?:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10652
10.2.10 13:48

jeanet hele to by mi vůbec nevadilo já se u žehlení docela odreaguju takže mi to neva:))
jinak malej přibírá hezky to jo :) Krmí ho pořád sondou do žaludku a budí se sám. On je prý pořád hodný vždy se probudí před jídlem a kouká kolem pak se nají a spí takle to je pořád ani prý nebrečí :)Kdy ho pustí domů ještě vůbec neříkala dr. od příštího týdne by jsme měli zkoušet přikládat tak jsem na to zvědavá. zeptám se zrovna na to jestli bych tam mohla zůstat s ním ale myslím si že to bude problém pže tam mají pořád plno :(jj s těma návštěvama to chápu zase nechtějí nic podcenit a do příštího týdne to nějak vydržíme.

holky chtěla jsem se zeptat jakou jakou mělo barvu MM?u mě ze začátku takovou sv.žlutou a teď skoro bílou tak si říkám jestli to je normální :think: a taky ho mám čím dál míň bojím se aby se nestratilo uplně:(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4267
10.2.10 14:01

Pavli, super, už ho nakládám do auta:-)škoda, že bydlíš tak daleko:-)
Jinak to MM jsem měla taky určitě spíš bílý, no a ze začátku možná žlutější, ale to jsou určitě normální barvy, neboj:-)
A to oni se ho vůbec nesnaží krmit nějak jinak????Tak to u nás právě chtěli, at tam matka nastoupí co nejdřív, právě proto, aby se tomu svému dítku mohla věnovat co nejdřív, teda hlavně tomu krmení, protože je fakt že sestry by to asi všechno samy těžko zvládly, když si vzpomenu, že ze začátku mi krmení trvalo málem hodinu:-(
S tím místem je to na prd, to by fakt chtělo,abys tam byla a mohla se mu věnovat sama:-(
Jinak s tím množstvím mléka, ze začátku ho je strašně moc a pak se tvoří podle potřeby dítěte, což znamená, že pokud bys kojila ( ted odstříkávala) co 3 hodiny třeba 300ml ( to je jen příklad, mi malá vypila vždy tak max kolem 100ml), tak si to časem to tělo uvědomí a bude tvořit to mlíko už jen podle této potřeby co 3 hodiny těch 300 ml.
No a kolik toho mlíka teda asi máš? a jak často?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
10.2.10 14:31

Pavli malý ti přibírá fakt moc krásně. S tím mlíčkem je to normální barva se obvykle mění. Ješwtě to nevzdávej aspoň dokud nezkusší několikrát přiložit maxíka aby sál. Pak uvidíš.

Jestli se sám budí tak je to jen a jen dobřed taky jsem tak 2 měsíce musela budit než to Veruš zmákla sama.

Taky koukám na tu sondu - to už by měl zvládnout sám ne? aspoN přes stříkačku - já krmila - prso prso a pak podle vážení dokrm přes stříkačku. NO uvidíš už aby ten zákaz polevi a ty jsi věděla víc. :hug:

PS: prádlo posílám taky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10652
10.2.10 14:36

no bych se hned zabavila :))
S tím pobytem v nemocnici je to u nás dost složité. Od začátku mě tam nechtěli-bo spíš nebyla potřeba dle lékařky, že prý až poslední týden než by šel domů a to jen podle místa v nemocnici. Tak jsem na to sama zvědavá jak to bude.
Ne-e co vím tak ho krmí pořád tou sondičkou.
Já toho mlíka mám právě pořád míň a míň :( Teď se snažím pravidelně po 3 hodinách odstříkat a je tak 20-30ml na jedno odstříknutí a to se s tím musím fakt trápit. Snažím se hodně pít i čaje pro kojící matky ale přijde mi to pořád stejné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10652
10.2.10 14:38

panuš: no opravu pořád sondou. Třeba už se to teď změní uvidíme.
Docela se toho přikládání bojím :( pokud bude chudák vědět co s tím tak zase asi nic nepoteče když vidím kolik toho mlíka mám teď.

p.s. jasně klidně to pošli aspoň se zabavím :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová