Nedonošené miminko

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5021
7.2.10 12:32

Pavlo, měla jsem příliš tenkou jizvu na děloze po prvním císaři, tak by bylo riziko, že při vaginálním porodu praskne.Byla jsem v porodnici domluvená, že pokud se porod rozběhne sám a bude probíhat bez komplikací, tak to zkusím, ale nakonec se Dorce ven nechtělo…ale plánovaný císař je úplně jiný zážitek, sice mi taky bylo líto, že to nešlo přirozeně, ale jinak na to vzpomínám moc ráda.
Jinak si taky pamatuju, že jsem v tu dobu, co byl Véna na JIP a já doma nevěděla, do čeho píchnout…ono to uteče. :wink:
A Maxík bude určitě zdravý, sice se narodil brzy, ale poporodní vývoj má bez komplikací, tak neboj…Véna na tom byl všelijak a následky zdravotní žádné nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10652
7.2.10 14:43

Judy: jj tak to sliším ráda že Vena je o.k :) aspoň vidím že to nemá pak na ty mimi nějak extra dopad.
No tak to věřím že plánované to je asi jiné, hlavně jsi pod kontrolou tak je to o.k:)
Mi povídej já se teď strašně nudím :( ale jen co přitel dodělá kuchyň tak budu mít práce dost tak se těším že to tu bude konečně dodělané a já budu mít aspoň do čeho píchnout.
Jo to si taky říkám že Maxik prospívá dost dobře od narození (krom žloutenky kt. mají asi všechny děti takle po narození) zatim žádné problémy nemá.Tak snad mu to vydží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11822
7.2.10 23:02

Pavli, určo tě tam pak nějak s Maxíkem zaučí, přece ti ho nemůžou jen tak pak dát a jeďte dom a starejte se… aspoň teda myslím, i když jsem trochu pesimistka v tom, co všechno je v našem zdravotnictví možný :roll:
Já nakonec v porodce ani ubytovaná nebyla, měli docela nátřesk a tak jsme se s doktorkou domluvily, že tam budu dál dojíždět 2× až 3× denně vždycky podle toho, jak mi to naplánujou. Měla jsem to teda asi o trošku složitější než ty maminky, co tam ten týden ležely, ale taky jsme to zvládli, spoustu věcí mi ukázali co a jak a před propuštěním mi ještě udělili 100+1 radu :-D Dodneška na ně pěju ódy, že jsem měla štěstí na tak skvělý lidi, celý to oddělení bylo naprosto super a jsem jim prostě vděčná :potlesk:
Hlavně držím palce, ať je Maxík nadále zdravý a krásně prospívá :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
8.2.10 08:36

Pavli neboj zkus otevřít třeba nějakou knížku, snad bude brzy kuchyň hotová a ty se zabavíš. Věř že na to pak budeš vzpomínat až budeš mít malého doma a nebudeš vědět kam dřív skočit.

Nemůžou ti dát malého jen tak domu tady ho máš a běž, musí tě přeci vše naučit - u nás ukazovali i blbé přebalování a jak jsem za to ráda,a le je mi jasné že ne všude to tak dobře funguje. Kamarádka co rodila v praze ani neuměla malou vykoupat, pořádně jí to nikdo nenaučil a byla z toho doma hotová - takže minimálně si nech vše ukázat ať pak to doma zvládneš v pohodě. :wink:

a doporučuju s přítelem o tom mluvit, sice ho nechceš zatěžovat ale jste na to dva a měl by vědět jak se cítíš, navíc pak bude spousta situací kdy budeš potřebovat pomoct aby sis odpočinula a taky mu budeš mmuset říct a nekoukat na to že ho zatěžuješ. Já razím heslo zapojovat hned od začátku. Taky jsem to tak dělala, manžel pak trošku povolil ale zase začal makat když jsem už zase padala na hubu. Je dobré že se pak o malého umí postarat i někdo další. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10652
8.2.10 08:54

machalka jj tak i za ty návštěvy ses toho asi dost naučila to je fajn. a to jsi měla teda dobrý že jsi měla super personál :) já jsem zvědavá jak to tam bude když to vidím teď jak jsou takový docela odměřený :think:
panuš:jop snad se stihneme něco naučit. Asi máš pravdu budu ho do toho muset trochu zatáhnout.Přítel je skvělej,snaží se strašně moc se o mě (nás) postarat.Ale jak říkám myslím si, že ještě moc netuší co bude obnášet (aspoň ten první rok) péče o malého.Myslím si že to zvládne jen já se pořád dělám strašně nepostradatelnou :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27263
8.2.10 09:13

Ahoj holky,
panuš naprosto souhlasím s tím, že chlap se má zapojit od samýho začátku. Já jsem zapojila a když byly malýmu 3 měsíce, tak jsem se nemusela bát, nechat kluky samotný přes noc.
Pavli nesmíte se nechat personálem odbít…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10652
8.2.10 09:16

holky… přítel je šikovný a taky to s dětma umí,ale teda nedokážu si představit že ty jeho velký ruce budou třeba přebalovat malého ..uff :) no asi ho to taky budu muset naučit aby byl šetrnej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27263
8.2.10 09:36

Pavlo neboj zvládne…třeba můj chlap si vždycky v nemocnici choval malýho v zavinovačce a když jsme odjížděli, tak jsem ho potřebovala podržet a dala jsem mu ho bez zavinky…viděla jsem jak úplně zbledl a řekl, že to neumí, tak jsem mu řekla, že já to taky neuměla. Zrovna tak když jsem třeba jela poprvý pryč přes noc, tak říkal, jestli se nebojím, že malýmu ublíží, tak jsem mu řekla, že se nebojím, protože mu věřím…neboj zvládne to.
a tady je první pokakaný přebalování mýho chlapa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11822
8.2.10 09:51

Pavli, třeba se to časem trochu poddá. Můžu ti říct, že když jsem na to oddělení začala za Eliškou docházet, párkrát jsem tam viděla jednu sestřičku, takovou ráznou, připadlo mi, že vraždí pohledem, mluvila jsem tehdy o ní jako o herdek babě :lol: Eliška k ní taky časem doputovala (ta sestřička měla miminka bez inkubátoru, která už se zvládala jakž takž kojit) a měla jsem z ní fakt strach. Ale pak jsem teprv poznala, že je to miliónová ženská a bála jsem se zbytečně. Nemluvila na nás matky jako na „malovaný vajíčko“, ale vždycky odpovídala a ukazovala, o děti se starala krásně, no prostě žádná herdekbaba, ale sestřička Marcelka :mrgreen: A taky jsi měla vidět, jak ji ty děti poslouchaly :lol: Když se nějakej mrňousek nechtěl kojit, tak Marcelka na něj jenom promluvila a hned to šlo :lol:
Snad se ti ten odměřenej přístup jen zdá a časem to bude lepší, moc ti držím palce!
Jinak můj manža se bál malou vzít i v té zavinovačce. Přece jen je to dvoumetrovej chlap s rukama jak lopaty a Eliška ve srovnání s ním byla menší než trpaslík :mrgreen: Ale od začátku mi pomáhal při koupání a tím se to v něm postupně lámalo, že za pár týdnů malou sám klidně přebalil, ani nemrknul :wink: Ale stejně jsem většinou tu péči musela zvládat hodně já, taky proto, že jsem s malou několik měsíců cvičila Vojtovku (zezačátku 4× denně).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
8.2.10 10:04

Kubíček

Ahoj Pavlo a ostaní,
hlásím se do klubu, před týdnem se nám narodil Kubíček 32+6 s váhou 1580 gr.(diagnóza, hypertenze matky, zvýšené jaterní testy a nakonec hrozící hypoxie plodu) no hrozný - ležela jsem na riziku u Apolináře, už jsem si domlouvala propuštění a najednou špatnej monitor a šup na sál, byl to šok, ze kterýho jsem se ještě teď nevzpamatovala. Kubíček je zatím na JIP u Apolináře, dýchá sám, klesl s váhou na 1500 gr, ale od včerejška už nabírá postupně zkoušíme sát ze stříkačky. Každý den za ním chodím s mlíčkem a každý den 3 hodiny klokánkujeme. Kdybych neměla doma už 5ti letýho Honzíka, asi bych se z toho všeho zbláznila…zatím nevím, jak to půjde dál. Máte nějakou zkušenost, jak je to překládáním na intermediál a propoštěním domů?
Všechny moc zdravím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10652
8.2.10 10:38

lentilka:ješííš tak to je krásná fotka :))malej byl fakt malinkej.Jo já věřím že se to taky naučí ostatně nic jiného mu nezbyde :) Bude to zajímavý učit ho něco co sotva umím já
máchalka: jo to věřím oni chlapi ikdyž to s dětma umí sebevíc tak si myslím že s těma prťouskama zacházet se bojí :) no hold každý se to naučil tak ten můj to snad taky zmákne :).Já nevím snad je to tak jak říkáš,ostatně pořád to jsou zrav.sestry a nejsou tam asi od příjemného povídání ale od práce.takže pokud nebudou příjemný neva hlavně že mi poradí pokud bude potřeba.Jo to mě zajímá ta vojtova metoda cvičení už jsem o tom četla. Byli jste někde na kurzech či tak?
Janýsek: vítám tě. Je tak to jsme skoro stejně starý:)tak Kubíček je teda ještě menší než Maxik lae určo to dožene:) když vidím jak ten náš malej přibírá tak to s Kubíkem určo taky tak bude.přeju hodně štěstí ať se má co nejdříve dobře :hug: S tím propuštěním neporadím sami s tím bojujeme že nám ještě nikdo nic neřekl :( A a intermed. byl Maxik asi týden po JIP když bylo vše o.k

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
8.2.10 10:50
Janýsekk píše:
Ahoj Pavlo a ostaní,
hlásím se do klubu, před týdnem se nám narodil Kubíček 32+6 s váhou 1580 gr.(diagnóza, hypertenze matky, zvýšené jaterní testy a nakonec hrozící hypoxie plodu) no hrozný - ležela jsem na riziku u Apolináře, už jsem si domlouvala propuštění a najednou špatnej monitor a šup na sál, byl to šok, ze kterýho jsem se ještě teď nevzpamatovala. Kubíček je zatím na JIP u Apolináře, dýchá sám, klesl s váhou na 1500 gr, ale od včerejška už nabírá postupně zkoušíme sát ze stříkačky. Každý den za ním chodím s mlíčkem a každý den 3 hodiny klokánkujeme. Kdybych neměla doma už 5ti letýho Honzíka, asi bych se z toho všeho zbláznila…zatím nevím, jak to půjde dál. Máte nějakou zkušenost, jak je to překládáním na intermediál a propoštěním domů?
Všechny moc zdravím.

My taky byli u Apolináře ,ale už je to 3 roky nazpátek :-D je to tam super.Myslím ,že vás dají na mediál,už brzo ,ale to už si zkus zařídit ,aby tě přijalido nemocnice za ním pokud tam už nejsi.Na mediálu už se totiž klasicky neklokánkuje a bylo by ti smutno.Tam už se spíš stará matka,v porovnání s JIP je to rozdíl,mín sester, menší dohled.Ale většinou tam nikdo není dýl jak 14dní-to se dá vydržet s vidinou ,že je to poslední štace před odchodem domů.Hodně štěstí :palec: jo ještě domů pouštějí pokud je zdráv,má nad 2kg ,dobře přijímá potravu a má min 36týdnů gestačního věku.Z toho ,že zhubnul zatím nemusíš mít strach-oni se odčůrají-náš prcek se odčural z 900g na 700g ,ale pak to začalo jít nahoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
8.2.10 11:20

Holky, děkuju,
Pavli, chtěla jsem se ještě zeptat, jak rychle pak roste ta váha, Kubíček zatím přibral 10 gr včera i dnes. Dostává každý 3 hodinky skoro 30 ml, já mám zatím mlíka pro celou porodnici, a jak je to pak s kojením?
 Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10652
8.2.10 11:49

Janýsek no Maxik přibírá docela rychle narodil se 1850g pak trochu ubral a teď (po 14 ti dnech) má 2020g. možná i víc tudle váhu měl v sobotu.Jinak jsem ti chtěla ještě písnout že jsi měla super že jste mohli klokánkovat to my ne:(. Jednou jsem ho mohla pochovat zabaleného v plence a jinak jsme ho mohli pohladit v inkubátoru,jinak nic.S tím mlíčkem to máš super že ho máš hodně. Já s tím dost bojuju sotva 20ml na jedno odstříkání :( S kojením sama nevím pže v nemocnici kde Maxik je mi jednou řekly ať přijedu před jídlem abychom zkusili kojit a když jsem tam pak přijela tak že se kojit zase nebude..tak sama nevím :-IAle co tu psaly holky tak pokud byl pak prcek už na intermed. tak zkoušely přikládat co nejčastěji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1853
8.2.10 11:56

S přibíráním je to různý 1 den přibere 30 pak jen 10 nebom dokonce zhubne.Oni mu zatíím dávají 30ml tak moc přibírat nemůže postupně budou přidávat aby si zvyknul a pak může přibrat klidně 100g za den.Na mediálu ,možná už na Jip Ti začnou přikládat třeba jen na chvilku,záleží na zdrav stavu(jestli to udýchá)Ale už jsem viděla přikládat i miminko kolem 1kg.zatím můžeš prstem stimulovat sací reflex.Jestli tam natrefíš na doktorku Zlatohlávkovou zeptej se jí ona se v kojení dost angažuje.určitě když to půjde budeš si ho moct i vykoupat-zeptej se sester.Jinak dobře ,že máš tolik mlíka,uvidíš jak malýmu začne chutnat až ochutná(oni vlasně z toho mlíka přez sondu,žádný chutový zážitky nemají). :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová