Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Pavli, promiň, asi jsem to nepostřehla, ale proč mají ten zákaz návštěv? Kvůli nějaké epidemii nebo tak něčemu?
MAchalka: jj mě taky holky doporučovaly tu madelu tak si ji asi zkusím koupit se u toho ručního odsávání pořád hrbim a záda mě bolí to je dděs :-I
machalka: jo kvůli tomu že tam mají chřipku někve v nemocnici tak aby jsme ji tam asi nepřinesli či tak…takže tam zavezeme ve čtvrtek aspon mlíko a pak zase tradáá domů ![]()
Pavli tady máš pár odkazů na odsávačky na aukru…nevím zda máš účet…
http://www.aukro.cz/…lectric.html
http://www.aukro.cz/…_medela.html
http://www.aukro.cz/…_medela.html
Je jich tam docela dost a opravdu se to vyplatí do toho investovat ![]()
Pavli to je mi líto že za malým nemůžete ta chřipka je blbá zase je chápu je to asi i tím, že jsi rodila jinde než je teď malý jinak bys tam byla s ním od začátku, je to škoda.
Nakloněnou postýlku jsme měli taky ale kvůli ublinkávání. ![]()
lentilka: jj děkuji,mrknu na to. Na akru úúčet mám kupuju tam docela dost a ráda dají se tam koupit i nov věci za super peníz. Jen co mi přijdou peníze na účet tak si nějakou objednám už se těším ![]()
panuš: no je to dost blbý už ani na tu chvilku co jsme tam dřív mohli teď nemůžeme
ale příští týden bychom mohli už prý přijet a že bychom zkusili kojení říkala Dr. tak jsem na to zvědavá jestli už to konečně vyjde. Jinak maxik přibírá pěkně v sobotu měl 2020g a dnes má už 2165:) je to jedlík
Pavli Maxím roste fakt úžasně…je to šikulka a i kdyby to kojení nakonec nešlo, tak se svět nezboří
jééé já se těším až za ním příští týden pojedete…
Pavli, tak to je fakt pech
Co pamatuju, tak když některá z nás maminek, co jsme tam docházely, byla nachlazená, tak nosila roušku… a před kontaktem s dítkem nás vždycky hnali umýt si ruce nějakým jejich speciálním sajrajtem. Na nohách jsme měli návleky a na sobě hábit. Ale proti chřipce by to nepomohlo, to je jasný
Tak snad ten zákaz už brzo zruší a budete moct za Maxíkem ![]()
lentilka: jj je to šikula
uplně koukám jak rychle přibírá aby jsme z něho pak neměli nějakýho otesánka:)) No jsem na to zvědavá jak nám to půjde příští týden snad jo.
panuš: my když tam přijdeme tak zase žádné hábity ani přezuvky nic vůůbec to tam neřeší. Akorát když byl na Jip tak říkal přítel že ho oblékly do sterilního oblečení než tam šel. Asi chtějí mimísky chránit no nedá se nic dělat :-I ale příší týden už to bude ppovolené tak se těším až tam pojedeme:)
Ahoj holky,
tak jsem včera byla zase za Kubáskem, koupala jsem, cucali jsme, ale tentokrát nic nevypil, ale já mám strašně nalitý prsa, tak mu to asi nejde chňapnout, slyšela jsem, že je pak lepší trochu ostříknout a pak přiložit, že ty bradavky změknou, nemáte některá zkušenost. Jinak už přibral za den 15 g tak to už snad půjde nahoru, zatím není ale ani na porodní váze - vleče se to tedy hrozně......jo a jetště se svítí kvůli žloutence. Není to divný, takhle dlouho?
Já jsem tam odtud včera odcházela a jen co jsme vylezli tak jsem propukla ve strašnej pláč, je to fakt strašný odcházet, když tam bobásek malinkej zůstává tak sám…asi to bude kombinace všeho i poporodní depky a toho, že nám taťka odjíždí na tu blbou olympiádu, je z toho chudák taky úplně vyřízenej. Nevíte kdy si tam tak asi budu moc za ním na intermediál nastěhovat?
Zatím pa a děkuju!
Jana
Pavli tak my taky dostaly hábit a bačkorky a před každým strčením rukou do inkouše umýt ruce dezinfekcí.
Janýsku klidně plakej…Mě když jsme přijeli za malým poprvý, dovedla sestra do tý místnosti a řekla, že tam vzadu je…hm jenže vzadu byly inkouše 2 a já nevěděla, nakonec mě k tomu našemu dovedla a já brečela jako malá holka. Všechny ty emoce, hormony, strach a radost. Zkrátka se to muselo dostat ven. Při každým odchodu jsem brečela, každý večer, že tam nechávám prcka samotnýho…
Janýsku to je normální, Kubča je ještě slabej plus ta žloutenka ho oslabuje proto nemá tolik sílu sát. Hele Veru byla o dost větší a prvních 5 dnů nevypila víc jak 10 ml a většinou to byla nula takže jsme dokrmovali pořád přes stříkačku pak se to trošku zlepšilo. Ono to nabírání jim taky trošku trvá neboj pomalu to půjde nahoru.
Nevím jak se Kuba svítí dlouho ale malá tam byla myslím 48 hodin necelých s přestávkama na kojení a pak už byla dobrá. ![]()
No a to že máš nalitá prsa je jen a jen dobře, je lepší před kojením trošku odstříknout aby mu šlo se líp chytit když nic jiného tak se ti mlíčko dělá a to je super. ![]()
Hele a s tím pláčem - já řvala jak mallá když mi Veruš dali pod světlo, měla jsem jí usebe po 3 dnech konečně 1 den a zase mi jí „vzali“ a to jsem se 5 minut před tím smála že se aspoň vyspím
No hormony jsou věc, když jsem došla na pokoj tak se holky zhrozily co se stalo
a sestřička mě pak dokonce i pustila ven na vzduch abych se srovnala
musela jsem fakt vypadat hrozně ![]()
janýsek: tak to je parádní že takle hezky přibírá
pod světlem byl maxík taky docela dlouho (asi 5 dní). to je super že takle trénujete určo mu to časem půjde dobře.O tom odstříkávání jsem taky slyšela že je lepší trochu to mlíčko rozjet aby to měl malej snažší.
a kam odjíždí manžel?S tím pláčem tě plně chápu taky se mi chce vždy brečet ale většinou se udržím před přítelem a taky mám radost že jsem malého zase vidělat takže to jsou takový rozporuplný pocity.Ale ono to přejde..neboj musíme to vydržet ![]()
panuš: jj s těma hormonama je to jak píšeš …mě se chce vždycky taky brečet ale mám i radost že jsem mohla malého vidět a mohla jsem s ním chvilku být. To samé i doma včera jsem měla náladu uplně hroznou pořád se mi chtělo brečet.Dnes je to dobrý a uplně sedivím co mi včera hrabalo…no hormony jsou hrozná věc ![]()