Nedonošené miminko

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4267
8.2.10 22:57

Pavli

• nás pustili po asi těch 3 týdnech, takže zhruba v tom 36.tt a podmínkou bylo, aby jedla 2 dny sama bez sond…a samozřejmě , aby přibírala, ale nikdo neřekl, že musí mít nějakou přesnou váhu a pod ní by nás nepustili.

Jinak to krmení probíhalo, že se střídaly sondy s mým krmením, což jsem se teda vždy ji snažila nakojit, ale ona jaksi vždy usla, byla vždy hned unavená, takže jsem ji pak ještě krmila stříkačkama nebo normálně flaškou…ale vetšinou jsem ze zoufalství volala sestru, at jí dá sondu, až tak po těch 10 dnech se to začlo lepšit, a už začla sama trošku papat a pak už se to naštěstí jen lepšilo…
Takže být tebou, určitě zjišťuji, proč ti ho nedají nakojit.
ještě je pořád v inkubátoru?Omlouvám se, pokud to tu již bylo řečeno, ale malé rostou zuby a musím pořád běhat k ní, tak nemám moc času vše přečíst, ale podpořit tě určitě chci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10652
9.2.10 09:31

lentilka: jj mám to připravené že se na to zeptám.dnes tam chci volat tak snad chytnu doktorku a domluvím se s ní. Mlíko nic moc :( pořád stejný takový trošek. ráno to ještě třeba jde ale večer to doslova „ždímu“ aby bylo aspoň něco

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10652
9.2.10 09:35

jeanett: jo tak..no malý by měl mít 36tt za 14 dní.A z flašky dlabala dobře?Kdyby nešlo kojit tak nás pustí třeba i když bude umět pít z flašky nebo to kojení je podmínka?jj dnes pokud tam stihnu dr. (což je taky umění) tak se jí na to zeptám po tel. Ikdyž bych raději osobně ale dohnat tam dr. osobně je ještě větší umění :-I Tak uvidím jak dnes pořídím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
9.2.10 09:39

Pavli, musíš hlavně vydržet s tím mlíčkem, hodně pij vodu, kefiry, mlíko, polívky… určitě to všechno ale víš… ty kojící čaje jsou taky dobrý… já třeba vypiju kelímek smetany najednou a hlavně co tři hodinky to fak zkoušej, určitě se to rozjede…
pa Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
9.2.10 09:40

Pavli držím palce ať jí tam zastihneš. To kojení určitě není podmínka důležité je aby přibíral a jedl sám (bez sondy) ale jak t oje jedno. Oni dětský doktoři to tolik nehrotí. Já odcházela z porodky s tím, že každé kojení jsme měli prso plus dokrm a i naše dětská to pak neřešila i když jsme pak přešli plně na UM jen si to k sobě napsala a bylo. :wink: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10652
9.2.10 10:00

Jasnýsek : jj myslím že piju dost (čaj tak 2 litry + 5krát čaj na kojení) ikdyž bych tomu mohla dát asi ještě víc :-I Ty odsáváš mlíko?jestli jo jakou máš odsávačku?Já mám zatim manuální ale chtěla bych vyzkoušet tu elektronickou jestli to bude lepší.Něco nového s kubíkem?

Panuš:tak myslím si že zatim přibírá docela dobře :) jen s tím jídlem to asi bude horší :-I pže pořád co vím dlabe přes sondu a přikládat jsme ještě nezkoušeli tak se ještě uvidí jak to bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
9.2.10 10:10

Pavli ještě zkus ty homeopatika jak tu psala Obrázek. Jo a před každým odsátím prsa osprchuj teplou vodou nebo alespoň žínkou, nebo jestli máte doma takovou tu nahřívácí láhev a nebo si kup v DM třešňový polštářek, ten pak využiješ až bude mít Maxim prdíky. Stojí asi 60 korun, nahřeješ ho v mikrovlnce a on drží teplo…Jinak myslím, že piješ fakt dost…
Hele až budeš volat do toho špitálu, chtělo by to ještě teď dopoledne, to snad doktory zastihneš. Eventuelně se zeptej, kdy jsou vizity a to jí stihneš třeba rovnou na oddělení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10652
9.2.10 10:14

lentilka:jj děkuji za tip je fakt že sprchování to je lepší tak ta teplá voda asi pomáhá dost. Mě už ty prsa tak bolí od toho dsávání to je děs:(
Jo já právě jak jsem tam volala jednou tak sestra říkala že jestli chci stihnout dotorku tak to chce volat kolem 1 pře dopolko má vizitu atd pak jde na oběd a pak by tam měla být tak to zkusím po tom obědě hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
9.2.10 10:17

tak budu držet palečky a o přiložení řekni rovnou doktorce…hele mě pak normálně při sprchování stříkalo mlíko, já se totiž sprchuju docela horkou vodou a to byl mazec. To věřím, že tě bolej. Na bradavky si kup bepanthen, stejně ho pak využiješ malýmu na prdiznu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
9.2.10 10:53

jojo prsa bolí ale vydrž a to že večer není skoro nic je normální, večer je to nejhorší a nejlepší je to ráno :wink:

Ono uvidíš s tím krmením, je ještě maličkej a slabej, oni tyhle prckové nemají moc sílu sát až na některé žravce a dost je to unavuje. :wink: Držím palce na zastižení doktorky. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11822
9.2.10 10:57

Pavli, já měla od odsávačky taky ty bradavky docela rozbolavělé, mazala jsem si je pořád Bepanthenem. A odsáváš se i v noci? Já tehdy odsávala mlíko přesně podle toho jejich kojícího rozpisu - my to měli v tyto hodiny: 5-8-11-14-17-20-24. Napřed jsem taky ždímala každou kapku, ale pak se to rozjelo. Jinak všechny rady, co už tu psali ostatní, tak taky doporučuju :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10652
9.2.10 11:07

holky chtěla jsem se zeptat,myslíte že se dá koupit taková ta malá podložka (na okraji vyvýšená) co v ní prckové spí v inkubátoru?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
9.2.10 11:20

Pavli,
mám ruční Medelu a ujde to, ale popravdě rozjela se mi laktace v porodnici díky tomu, že na JIPu měli tu elekrickou, to je uplně jiný kafe …já bych si jí koupila být Tebou. Jinak co se podložky týče, měla jsem na Honzíka ten monitor dechu, tak ho chci použít i s Kubíkem, i když spousta lidí na to má spoutu názorů…ale okouknu co mají v porodnici a pokud to bude sofistikovanější jdu do toho… ať to stojí co to stojí…za Kubíčkem jdu odpol., tak pak podám info!

pa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
9.2.10 11:22

Pavli tak to netuším ani přesně nevím co myslíš. Já měla taky jen monitor půječený od sestřenky a vlastně ho máme ještě dodnes, malá moc v postýlce necestuje. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10652
9.2.10 11:51

janýsek: jo tak hodně štěstí a pozdravuj malého :)
Panuš: monitor dechu si chci taky koupit. Já spíš myslím takovou podložku na spaní. vypadá to jako ta přebalovací (s vyvýšenýma bočnicema) ale je to malinký přesně na prcka.Přijde mi že se v tom Maxikovi dobře sppí tak že bych mu to (asi na pár týdnu než t toho vyrostě) pořídila domů, ale nevím jestli se to někde prodává. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová