Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Genesiss píše:
@jindra.kytka přesně ta. Je mi to líto. Hele ty bys mohla dělat psychologa holka. Rozumem si říkám, že se na ní prostě vyprdnu, protože je fakt, že zřejmě sloužím jak hromosvod pro její výlevy a ona je pak v pohodě a má sílu se na každého usmívat. Takhle to má ale snad s každým člověkem, se kterým se stýká. Te je hroznej, ten jí udělal tohle a tahle zase něco jiného, že se od každého bude distancovat a pak jí neustále cinká telefon a každému posílá pusinky a srdíčka
Postupně dočítám diskuzi a začínám si myslet to samé jako @jindra.kytka. U tebe má jistotu, že ty jakožto vrba nikomu nepovíš, co ona ti o kom vykládá. Ona svému srdíčku uleví u tebe, vynádává se, pofňuká si, ty ji vyslechneš, a ona pak může dál fungovat pro ty lidi jako super pohodová usměvavá kámoška - no jak už tady bylo psáno. V podstatě je to chudinka a problém má teda hlavně ona. Vybodla bych se na ni ![]()
@Anonymní píše:
@jindra.kytka - spíš jsem se neozvala, když jsem mělaNebo utnula včas maminkovské setkávání na písku..Samotnou schůzku asi nikdy.
A chci začít s tím, že se přestanu litovat a pokusím se myslet sama na sebe.. A nebudu si to brát osobně - že na mě nemají časOn ten Dušek má v něčem pravdu..@Genesiss - přesně..Já si řekla, že jsem té kamarádky „zimní“ kámoška - má čas, když nejsou fesťáky, svatby, grilovačky a když je „okurková“ sezóna. Jo a já jsem taky ta nejchápavější, ale jen proto, že neumím říct, že mě to chování bolí..
taky mě to bolí. A ona je absolutně v pohodě a ani neví, že ubližuje. No vlastně jí to je úplně jedno. Už jsem druhá se kterou takhle zametla. Ta jedna je z toho úplně vyřízená, ale ta jí to řekne, což jí ovšem nebylo nic platné, protože se jí dostala odpověď, že žárlí a ať se srovná, že na její nálady fakt není zvědavá ![]()
@jindra.kytka píše:
To je jen vypozorováno ze života. Ta slečna nebo paní není doopravdy žádná kamaradka pro nikoho. Ona jen každého potřebuje na něco jiného a s každým hraje jinou hru. Byt tebou, tak se na ni vybodnu a přestánu ji úplně řešit. Opravdu to není kamaradka.
Naprostý souhlas se vším, a s tím zvýrazněným dvojnásob!
@Genesiss - ta moje se mi omluvila, prý si je toho vědoma, že na mě kašle, ale náprava jaksi žádná.. Já přece chápu, že toho má moc..
@Anonymní píše:
@Genesiss - ta moje se mi omluvila, prý si je toho vědoma, že na mě kašle, ale náprava jaksi žádná.. Já přece chápu, že toho má moc..
ta moje si o ani neuvědomuje. Asi v takové situaci nikdy nebyla.
Jsem na tom stejne. Opravdove kamarádky jsem mela naposledy na střední, pak jednu super na vysce. Pak jsem se zamilovala, odstěhovala do jiného města a od te doby jsem to jen ja a partnerka. Ted jsem na mateřské s malou, tak jsem zatím jen doma nebo chodím po venku s kočárkem. Ale chci s ni začít chodit do nějakého mateřského centra, tak třeba někoho fajn potkám. Každopádně s věkem tech přátel opravdu ubývá…a někdy je mi smutno z toho, že nemám s kým zajít na kafe. Ale mám krásnou dcerušku, dva hafiky a partnerku. To někdy bohate stači ![]()
@winter.gift píše:
Jsem na tom stejne. Opravdove kamarádky jsem mela naposledy na střední, pak jednu super na vysce. Pak jsem se zamilovala, odstěhovala do jiného města a od te doby jsem to jen ja a partnerka. Ted jsem na mateřské s malou, tak jsem zatím jen doma nebo chodím po venku s kočárkem. Ale chci s ni začít chodit do nějakého mateřského centra, tak třeba někoho fajn potkám. Každopádně s věkem tech přátel opravdu ubývá…a někdy je mi smutno z toho, že nemám s kým zajít na kafe. Ale mám krásnou dcerušku, dva hafiky a partnerku. To někdy bohate stači
Tak si najdi opravdového kámoše, když máš partnerku. ![]()
@guineapig píše:
Postupně dočítám diskuzi a začínám si myslet to samé jako @jindra.kytka. U tebe má jistotu, že ty jakožto vrba nikomu nepovíš, co ona ti o kom vykládá. Ona svému srdíčku uleví u tebe, vynádává se, pofňuká si, ty ji vyslechneš, a ona pak může dál fungovat pro ty lidi jako super pohodová usměvavá kámoška - no jak už tady bylo psáno. V podstatě je to chudinka a problém má teda hlavně ona. Vybodla bych se na ni
Ano, já to mám vypozorované za alespoň 20 let. Někdy před těmi 20 lety jsem si poprvé a naprosto naivně říkala, ze to je nějaké divné, ze za mnou chodí jen když maji nějaké trápení či spise jen " trapeni " v uvozovkách a ze jakmile jsou v pohodě a dělají nějaké zajímavé pohodove aktivity o které bych také stala, tak to neřeknou předem. To se az pak přijdou pochlubit co zažily a znovu se jen vykecavat. Říkala jsem si, proč se jen neozvou když jsou v pohodě?
A také jsem vypozorovala další věc. Že právě i ty, u nich si hraji na pohodové, něčím využívaji. Třeba u jedné si nechala zadarmo síť kalhoty, k druhé chodila v létě do baráků na bazén apod. A právě na ty potřebovaly působit pohodově.
@Genesiss píše:
No já právě introvert nejsem, pokecám si s každým, na lidi jsem milá (proč také ne), ale mám pocit, že v každém časem vyvolám pocit, že jsem vrba, protože se snažím každému pomoct. A pak na to akorát doplatím, protože já jsem ta, která poradí, pomůže a je tu vždycky pro každého. Nevyčítám, že se ozývám jen já, ale už mě to trochu nebaví. A poslední zkušenost taková, že ač stále poslouchám, jak by o mě nechtěla nikdy přijít, evidentně mě teď odložila jak kufr, protože přece já tady pro ní vždycky budu i třeba za rok, za pět let, za deset let. Teď mě napadlo, že si mě vlastně vůbec neváží
Anoi, ono to tak je, je to určitý vzorec chování a i děti to doma obkoukavaji.
A pak bych řekla, ze ten problém ma ještě jinou rovinu, ale ted nemám čas to úplně vypisovat. Ve zkratce je to v „hloubce duše tech lidi“. Ve smyslu, ze když mají pocit, ze se jim něco nabízí nebo něco najdou ležet na ulici, proč toho nevyuzit, nesebrat to zadarmo z te země a zadarmo si to nechat. Nemusejí za to nic platit či dělat výměnný obchod. Ono sice kamarádství nema byt výměnný obchod, ale ve své podstatě vlastně je. Ve smyslu já vyslechnutí tebe a pak ty na oplátku vyslechnes zase me. Kamarádství ma byt rovnocenne. No a když je někdo tak hodný a tu vrbu zadarmo a sam dělá a porad a porad se k tomu druhému chová hezky, tak proč by se ten druhy snažil, plytval by svoji energii na oplátku, když to stále dostává zadarmo. Je to pokriveny obraz, ale je to tak. Těm lidem chybí láska k bližnímu.
@Anonymní píše:
Taky dobrý
Toto je normální manipulace, bacha na to. Ty mas chápat, ze ona ma toho moc. A ta omluva,to jsou jen řeči v kleci, když nenásleduje ochota to nějak napravit. Vsimas si, zase se to točí okolo ni, ona je hlavni postava, strhává na sebe pozornost a všichni okolo ni musí pro ni něco dělat = musí chápat, jak ona ma toho všeho moc. Musí byt nastavení a naladění na ni a chápat ji. Vy musíte souznit s ni, ne ona s vámi.
@jindra.kytka píše:
Ano, já to mám vypozorované za alespoň 20 let. Někdy před těmi 20 lety jsem si poprvé a naprosto naivně říkala, ze to je nějaké divné, ze za mnou chodí jen když maji nějaké trápení či spise jen " trapeni " v uvozovkách a ze jakmile jsou v pohodě a dělají nějaké zajímavé pohodove aktivity o které bych také stala, tak to neřeknou předem. To se az pak přijdou pochlubit co zažily a znovu se jen vykecavat. Říkala jsem si, proč se jen neozvou když jsou v pohodě?A také jsem vypozorovala další věc. Že právě i ty,u nich si hraji na pohodové, něčím využívaji. Třeba u jedné si nechala zadarmo síť kalhoty, k druhé chodila v létě do baráků na bazén apod. A právě na ty potřebovaly působit pohodově.
Jo, jo, opět souhlasím v plném rozsahu. Je skvělé, když člověk na tyto věci přijde a konečně pochopí, že takové lidi opravdu ve svém životě nepotřebuje. Ale cesta k tomu pochopení je dlouhá
Tak kamarádky to je asi to jediné, s čím jsem nikdy neměla problém. Dobrou kamarádku jsem měla vždycky, teď mám asi 3 nejlepší, věechny 3 už 20 let, jedna bydlí 20 km ode mě, druhá 90 km a třetí je v Anglii, s tou se vídám jen 2× za rok.
S těma dvěma často, s každou zvlášť, jezíme jako rodiny na společné výlety, dovolené, navštěvujeme se, ale často se vídáme i samy jako holky, nebo děláme dámské jízdy a víkendy.
A kromě nich mám dost dalších kamarádek, s jednou chodíme každý týden na kávu, s další na kolo nebo na brusle, s holkama z práce do divadla a kina, s holkama z bývalé práce jezdím 2× za rok na víkendy pryč…
No aspoň něco v mám životě je fajn a bez problémů ![]()
@jindra.kytka píše:
Anoi, ono to tak je, je to určitý vzorec chování a i děti to doma obkoukavaji.A pak bych řekla, ze ten problém ma ještě jinou rovinu, ale ted nemám čas to úplně vypisovat. Ve zkratce je to v „hloubce duše tech lidi“. Ve smyslu, ze když mají pocit, ze se jim něco nabízí nebo něco najdou ležet na ulici, proč toho nevyuzit, nesebrat to zadarmo z te země a zadarmo si to nechat. Nemusejí za to nic platit či dělat výměnný obchod. Ono sice kamarádství nema byt výměnný obchod, ale ve své podstatě vlastně je. Ve smyslu já vyslechnutí tebe a pak ty na oplátku vyslechnes zase me. Kamarádství ma byt rovnocenne. No a když je někdo tak hodný a tu vrbu zadarmo a sam dělá a porad a porad se k tomu druhému chová hezky, tak proč by se ten druhy snažil, plytval by svoji energii na oplátku, když to stále dostává zadarmo. Je to pokriveny obraz, ale je to tak. Těm lidem chybí láska k bližnímu.
Ano. A citlivá dušička pak ještě hledá chybu u sebe - co pořád dělám špatně, že se kamarádka ke mě tak chová?
Nic, ta chyba je na straně té kamarádky. Protože to ve skutečnosti není kamarádka
@bigl píše:
Tak kamarádky to je asi to jediné, s čím jsem nikdy neměla problém. Dobrou kamarádku jsem měla vždycky, teď mám asi 3 nejlepší, věechny 3 už 20 let, jedna bydlí 20 km ode mě, druhá 90 km a třetí je v Anglii, s tou se vídám jen 2× za rok.
S těma dvěma často, s každou zvlášť, jezíme jako rodiny na společné výlety, dovolené, navštěvujeme se, ale často se vídáme i samy jako holky, nebo děláme dámské jízdy a víkendy.
A kromě nich mám dost dalších kamarádek, s jednou chodíme každý týden na kávu, s další na kolo nebo na brusle, s holkama z práce do divadla a kina, s holkama z bývalé práce jezdím 2× za rok na víkendy pryč…
No aspoň něco v mám životě je fajn a bez problémů
Tak jim asi mas co nabídnout. A asi budeš ta pohodova vysněný kamarádka
Nejsi z Prahy? A nenabízís třeba to přespání, když jdete večer do divadla? A mas děti? Nebo jsi ta rozvedena fajn kamarádka co ma vždy čas? A co na to případný manzel?
@guineapig píše:
Ano. A citlivá dušička pak ještě hledá chybu u sebe - co pořád dělám špatně, že se kamarádka ke mě tak chová?Nic, ta chyba je na straně té kamarádky. Protože to ve skutečnosti není kamarádka
Přesně tak.