Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Honza 12 Tak kdyby to řekl takhle tak nevím zda by to bylo lepší než :mám tě rád
@silvik.sk píše:
Tak taky jinak: nemilujes? Muzi muj, denne mi svoji lasku dokazujes, si ke mne pozorny, rikas, jak jsem pro tebe dokonala, ze mne nechces stratit a chces se mnou byt. To JE laska. Jsem si jista, ze mne milujes a kazdy den dokazuji svoji lasku ja Tobe
By mne zajimalo, co by ji na to chlap rekl…?
Ale snazsi je propadnout panice…
Tohle je dokonalý.. Teď jsi ho dostala, chlapáka.. ![]()
@maminka189 píše:
@Honza 12 Tak kdyby to řekl takhle tak nevím zda by to bylo lepší než :mám tě rád
Tak až ji nebudu milovat/mět hrozně rád/ nebudu s ní chtít být/ (nebo i ještě jinýma slovama to jde pojmenovat) tak to pozná. ![]()
Jo a ještě mě napadá, třeba nebyl nikdy do ní zamilovanej. Ale zamilovanost stejnou jednou odezní, a pak nastoupí ta fáze vztahu… Takže třeba jen přeskočil fázi zamilovanosti. A teď může nabýdnout stejně kvalitní vztah, stejně jako ten, kterej byl zamilovanej a zamilovanost užodezněla.
@Honza 12 píše:
ale jasně. Tak jí to řeknu, pro její klid..
Já si myslím, že spousta chlapů to taky z toho důvodu říká - protože ženská to chce slyšet a oni tak mají klid. Proč taky ne??? Ženská neprudí a je to nic nestojí.
Není tu málo diskusí, kde zazní - ještě před týdnem tvrdil, že mě miluje a teď odešel/má jinou atd…
@káťa píše:
Já si myslím, že spousta chlapů to taky z toho důvodu říká - protože ženská to chce slyšet a oni tak mají klid. Proč taky ne??? Ženská neprudí a je to nic nestojí.
Není tu málo diskusí, kde zazní - ještě před týdnem tvrdil, že mě miluje a teď odešel/má jinou atd…
Proc ne? Protoze nekdo holt neni povahou takovy, aby rikal a delal veci jen proto, ze ONA chce a oni maji pak klid. A neni pravda, ze je to nic nestoji. Zapiraji sami sebe, nejsou sami sebou. A jak rikal @dalimil Hlavně rozhodujou skutky a ne nejaka slovicika
@Electrolux88 píše:
Proc ne? Protoze nekdo holt neni povahou takovy, aby rikal a delal veci jen proto, ze ONA chce a oni maji pak klid. A neni pravda, ze je to nic nestoji. Zapiraji sami sebe, nejsou sami sebou. A jak rikal @dalimil Hlavně rozhodujou skutky a ne nejaka slovicika
Tak přeci o to často ženským jde… Kdybys mě měl rád tak to pro mě uděláš…
ta moje to taky teď zkusila. Tak jsem se jí hluboce podíval do očí a medovým hlasem jsem jí naprosto pokojně odpověděl, kdybys mě měla ráda, tak to po mě nebudeš chtít.. ![]()
Z vlastni zkusenosti bych to brala jako jeho uprimnou vypoved. Proste te nemiluje a to muze znamenat spoustu veci. Davala bych si pozor zejmena na to ze tim ze ti to rekl ze sebe oklepal vinu az pujde o dum dal. Sam ti prece rekl, ze te nemiluje tak se nediv. Chapu ze za chlapa maji mluvit ciny a ne slova, ale plati to v pripade ze zadna slova nevypousti. Tady ti jasne rekl ze te nemiluje a podle toho co pises i presne vedel co tim vyvola. Dokazu si na tvou otazku milujes me predstavit x odpovedi co by te nezranily, sama si musis odpovedet proc odpovedel jak odpovedel.
@Electrolux88 píše:
Já to taky ze stejného důvodu, jaký píšeš, neříkám. Ale znám spoustu speciálně chlapů, kteří se řídí heslem - slibem nezarmoutíš a ty 2 slůvka je nic nestojí a mají doma klid.
@káťa píše:
Já to taky ze stejného důvodu, jaký píšeš, neříkám. Ale znám spoustu speciálně chlapů, kteří se řídí heslem - slibem nezarmoutíš a ty 2 slůvka je nic nestojí a mají doma klid.
no já zese poslouchal od ženských „miluju tě“ ale pro mě znamenají víc skutky než slova jak tu píše mixér já to neříkám a vždy jsem k tomu byl donucen abych měl klid (potvrzuji i to tvoje)
já se podle toho chovám a neříkám to
@dalimil píše:
nevím, já neříkám „miluji“ proto, co jsem psal výše. Říkám „mám tě rád“, asi to neříkám tak často, jak žena očekává, ale ona to taky moc často neříká a navíc, to přece musí vidět a cítit, že je pro mě ta jediná. ne? Tak na co zbytečné řeči.Něco jiného je začátek vztahu, tam to člověk říká často a sám od sebe, postupně ale ta potřeba vyprchá, promění se v pevný vztah, kde si lidi náklonost dokazují vzájemnou pomocí, tolerancí a potřebou tomu druhému dělat radost.
Ale nebo taky ne
Ani ne. Jsme s mužem nějakých sedm let, jestli dobře počítám. Jeho chování vůči mně a dětem mi dává potřebnou jistotu, vědomí, že nemusím trojčit, žárlit, atd.., že jsme pro něj na prvním místě.
Nicméně, to občasné „miluji tě“ mi připomíná, že s námi není jen ze zvyku, z pohodlí, z náklonnosti, ale že mně ještě stále vnímá jako tu jedinou ženu na světě..
Vidíš ten rozdíl?
Umřela bych (vztahově), kdybych to občas neslyšela.. Mimochodem.. Už dlouho mi nepřinesl květinu (absolutně nepraktický dárek, čili může být předán jen proto, že si dotyčný vzpomněl a chtěl.. - v tom je ta jedinečnost kusu zeleně), ale zase mi tuhle napsal z práce sms, vzpomněl si zase jinak
… Tak takhle nějak uvažuji já, jakožto žena.
@Honza 12 píše:
Tak až ji nebudu milovat/mět hrozně rád/ nebudu s ní chtít být/ (nebo i ještě jinýma slovama to jde pojmenovat) tak to pozná.
Znám hodně mužů, kteří jsou se svými ženami (a naopak) ze zvyku, či proto, že by bylo problematické dělit majetek.. Ale většinou je důvodem to, že sice vztah již tak nějak vyprchal, ale ten druhý vaří a pere, nebo platí inkaso, stará se o děti,… Tak proč to měnit za riziko něčeho nefunkčního?
Ale to není láska, byť tam určitá ohleduplnost a péče stále je.. I takový muž ženu odveze k doktorovi, udělá jí teplý čaj,…
@Honza 12 píše:
Tak přeci o to často ženským jde… Kdybys mě měl rád tak to pro mě uděláš…ta moje to taky teď zkusila. Tak jsem se jí hluboce podíval do očí a medovým hlasem jsem jí naprosto pokojně odpověděl, kdybys mě měla ráda, tak to po mě nebudeš chtít..
To je strašná podpásovka ![]()