Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Honza 12 píše:
A nebo ti taky nelhal.. Někde jsem četl. Popis myšlení asi takhle. Celou dobu jsem si mslela že ho miluju. Ale pak mi spadly růžový brejle. Zjistila jsem jakej je, a byl takovej od začátku, teď už vím, že jsem ho nikdy nemilovala.. Co já vím, nemá li to podobně.
Bych řekla, že obojí je blbost, ty lidi vztahujou svoje momentální pocity na celý trvání vztahu. Zakladatelko, věřím, že když ti říkal, že tě miluje tak takovej pocit měl a prostě ho teď nemá, nijak bych se zrovna v tomhle nepitvala. To je stejný jako když manžel u soudu vykřikuje, že dotyčnou nikdy nemiloval a k manželství byl donucen. Každopádně bych se pídila po tom proč to řekl, musel přece vědět, že tě to zasáhne.
@Aragua ano asi to vedel ze mi to zasáhne, po tom mi rekl ze to resit nebude tak se po tom nepidim ani zminka jelikoz je cholerik tak by jsme se zase chytli a bylo to horsi, ja bych to chtela resit ale on nechce, neumi co se tyce toho se bavit. Jinak si nemyslim ze by jsme meli nejake problemy.Ja vim mozna ten duvod je bejvalka která ho vyuzila s tim ze z nej tahala penízea pak jednoho dne ho podvedla s kterym je vdana a ma dite.To je mozna ten duvod proc se boji, ale tak za ctyri roky snad musi pochopit ze ja takova nejsem, nikdy jsem ho nenechala kdyz mel problemy a nemam duvod mu utect za nekym jinym on je pro mě láska s kterou si plánuju dítě, coz mi rekl zeddute chce ale az budeme financne zajištěny. @Honza 12 no i tak je to možný, ze to takhle ma, jen mam strach ze se zamiluje jinde.
@Electrolux88 píše:
Proc ne? Protoze nekdo holt neni povahou takovy, aby rikal a delal veci jen proto, ze ONA chce a oni maji pak klid. A neni pravda, ze je to nic nestoji. Zapiraji sami sebe, nejsou sami sebou. A jak rikal @dalimil Hlavně rozhodujou skutky a ne nejaka slovicika
neznám žádné skutky, které by vyjadřovaly synonymum pro miluju tě
@Honza 12 píše:
Tak přeci o to často ženským jde… Kdybys mě měl rád tak to pro mě uděláš…ta moje to taky teď zkusila. Tak jsem se jí hluboce podíval do očí a medovým hlasem jsem jí naprosto pokojně odpověděl, kdybys mě měla ráda, tak to po mě nebudeš chtít..
to už je citové vydírání a to do vztahu nepatří… to jsi udělal správně
@Venetia píše:
neznám žádné skutky, které by vyjadřovaly synonymum pro miluju tě
To me mrzis, ze je neznas ![]()
@semik7 píše:
no já zese poslouchal od ženských „miluju tě“ ale pro mě znamenají víc skutky než slova jak tu píše mixér já to neříkám a vždy jsem k tomu byl donucen abych měl klid (potvrzuji i to tvoje)já se podle toho chovám a neříkám to
a co to znamená podle tebe, se podle toho chovat?
@Sluka píše:
Ani ne. Jsme s mužem nějakých sedm let, jestli dobře počítám. Jeho chování vůči mně a dětem mi dává potřebnou jistotu, vědomí, že nemusím trojčit, žárlit, atd.., že jsme pro něj na prvním místě.
Nicméně, to občasné „miluji tě“ mi připomíná, že s námi není jen ze zvyku, z pohodlí, z náklonnosti, ale že mně ještě stále vnímá jako tu jedinou ženu na světě..
Vidíš ten rozdíl?
Umřela bych (vztahově), kdybych to občas neslyšela.. Mimochodem.. Už dlouho mi nepřinesl květinu (absolutně nepraktický dárek, čili může být předán jen proto, že si dotyčný vzpomněl a chtěl.. - v tom je ta jedinečnost kusu zeleně), ale zase mi tuhle napsal z práce sms, vzpomněl si zase jinak… Tak takhle nějak uvažuji já, jakožto žena.
souhlas
@Sluka píše:
Znám hodně mužů, kteří jsou se svými ženami (a naopak) ze zvyku, či proto, že by bylo problematické dělit majetek.. Ale většinou je důvodem to, že sice vztah již tak nějak vyprchal, ale ten druhý vaří a pere, nebo platí inkaso, stará se o děti,… Tak proč to měnit za riziko něčeho nefunkčního?
Ale to není láska, byť tam určitá ohleduplnost a péče stále je.. I takový muž ženu odveze k doktorovi, udělá jí teplý čaj,…
přesně tak… nic to nevypovídá o lásce, jen o tom, že jsou partneři a vychazejí si navzájem vstříc
@Honza 12 píše:
Tak pokuď funguje ohleduplnost péče, sex.. Tak rozdíl mezi „vyprchaným vztahem“ a láskou spočívá v těch dvou slůvcích?
no pro někoho ano ![]()
@Honza 12 píše:
O tom mluvím. O těch drobnostech. O tom, že chci tomu druhému udělat radost, že ho překvapím něčím pěkným jen tak, že se k němu chovám pěkně. NAchystám snídani. Zašpásujeme si. Usneme v obětí.. A nemusím u toho přemýšlet nad tím, jestli to je zamilovanost, láska, nebo zvyk. Po deseti letech, už rozhodně nebudu zamilovanej.
ale to co jsi napsal muzes v pohode udelat i pro nekoho, koho vubec nemilujes, jen si s ním strávil příjemné chvíle… to o lásce vůbec nic nevypovídá
@Venetia píše:
ale to co jsi napsal muzes v pohode udelat i pro nekoho, koho vubec nemilujes, jen si s ním strávil příjemné chvíle… to o lásce vůbec nic nevypovídá
Zato rict miluji te muzes rict jen nekomu, koho opravdu milujes, vid?
![]()
@Honza 12 píše:
Naštěstí nešlo o nic tak strašného jako jsou přibraná dvě kila. Nějaká blbina, zrovna jsme se nad ní tak sešli, a já měl pocit, že se to má udělat naprosto obráceně. Chtěla mě potvůrka touto větičkou vmanipulovat do toho, abych to udělal podle jejího očekávání. Tak jsem se nedal.. Mě zajímá kdo v případě problému, který jde řešit stejně účinně dvěma naprosto různýmy způsoby určí, která varianta je ta nechci říct správná, ale nakonec použitá? Ten kdo přijde s tím jak cítí že by to mělo být vyřešeno první? Nebo myslíš, že by z nějakého důvodu měla dostávat žena přednost? Nebo to brát na střídačku? Minule jsme to udělali podle tvých představ, teď to bude podle mého očekávání? Tak mohl jsem z pozice síly použít něco takovýho, je to moje domácnost, tak bude po mém.. Ale tohle je trošku nefér způsob, ale když mluvilas o útoku smeči a obraně..
A kdo teda vyhrál?
@Electrolux89 píše:
To me mrzis, ze je neznas
mně také
nějaký příklad?
@Venetia píše:
A co teda o lásce vypovídá? Slova, která můžu říct každé.. Nebo láskyplné chování, které stojí energii? Hm?
@Venetia píše:
A kdo teda vyhrál?
Jsme si myslím hodili korunou..