Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@zrzana2 píše:
Tak ja pridam svou aktualni zkusenost. Kluk ma 18, vykaslal se na dve skoly, pak se 2roky flakal a pred tydnem nakracel k nam, ze jako prijel pracovat. Bez koruny, drzej. Bydlime v 2+kk a to ma jeden pokoj pronajatej kamoska, protoze jsme meli nejaky trable. Borec si na me otvira hubu, neumeje ani posran…zachod po sobe, ani treba nadobi po veceri co mu uvarim. Za tyden uz nas stal 4litry…
@Seidy123 píše:S mužem jsem o tom mluvila, jenźe mi na to řekl, źe ho nechce ztratit. takový nebyl.
Ano tak přesně to jsme řešili asi před rokem, vše se podřizovalo klukovy, on s ničím nepomáhal, chodil si k nám hrát a za zábavou, když neměl program stál uprostřed místnosti a na všechny strany křičel " Já se nudím, dělej s tím něco" a podobně. Přítel všeho nechal a šla se dělat zábava jen aby si doma na něco nestěžoval mamince. S přítelem jsem to probrala a změnili jsme pravidla, bylo to těžké ale přineslo to výsledky.
Taky se bál že když mu něco řekne nebo zvýší hlas že už k nám nebude chtít chodit. Ale co riskli jsme to a hned první den volal domů at si pro něj přijdou že musí nosit dříví, že ho to nebaví tak šel. Když se to takhle párkrát zopakovalo hned se ptal jestli se bude taky pracovat a jestli jo tak že je doma a byl. Jenže jeho maminka chtěla taky občas volný víkend a začalo jí to dost silně štvát ![]()
Dneska ví že je třeba aby dopoledne pomohl třeba s dřívím nebo hrabat listí (rozhodně z něj nedřeme kůži, jsou to lehké práce), o obědě hrajeme všichni společně nějakou hru a pak se myje nádobí a uklízí takže se musí zabavit sám a pak jsem s ním většinou sama, protože přítel rekonstruuje dům tak nemůže celý víkend problbnout. A to jdeme bud ven, nebo mame jinou aktivitu a funguje to.
Jo je mu 9 let a mobil ani počítač nemá a ani nechce ( chtěli jsme mu dát mobil k vánocům) takže zatím není tolik zkažený technikou, ale doma u mámy kouká na televizi snad 24 hodin denně, zná všechny reklamy nazpamět)
@Antonie Bolavá píše:
Néé, spousta lidí tě neodsoudí. Jen tak 95%…
Jo a nemáš si prej brát chlapa ze sekáče
@zrzana2 píše:
Tak ja pridam svou aktualni zkusenost. Kluk ma 18, vykaslal se na dve skoly, pak se 2roky flakal a pred tydnem nakracel k nam, ze jako prijel pracovat. Bez koruny, drzej. Bydlime v 2+kk a to ma jeden pokoj pronajatej kamoska, protoze jsme meli nejaky trable. Borec si na me otvira hubu, neumeje ani posran…zachod po sobe, ani treba nadobi po veceri co mu uvarim. Za tyden uz nas stal 4litry…
a proč jste ho tam pouštěli? můj chlap by s nim vymetl dveře, ani písknout by nestihl.. kluk zkoušel to samé /tedy jeho/. Narazil.
@Seidy123 píše:
Všem děkuji za reakce!
S mužem jsem o tom mluvila, jenźe mi na to řekl, źe ho nechce ztratit. Což samozřejmě chápu, ale všeho moc škodíJá mlčím proto, protože když jsem ho tréba napomenula, aby si věci, které ze sebe svléknul a hodil na stůl v kuchyni uklidl, tak na mě začal vrčet a řekl mi, že mě zničí (tyhle hlášky má z těch her
) a pak si stěžuje u maminky, že jsem na néj zlá
Dřív takový nebyl.
on ho neztratí, když ho bude vychovávat. To ho spíš ztratí proto, že i jemu časem rupnou nervy a nevydrží to ![]()
Radek ma proste mindraky ze od nich odesel a ze mu musi pomoct…atd atd…jako snazi se stat za mnou. Praci jsem ale klukovi sehnala ja a to uz podruhe. Doufam ze me to nebude stat partnerstvi, ktere se pred mesicem konecne zase dostalo do pohody
Váš vztah rozbil klukovi rodinu a ty ho ještě nenávidíš…trochu sobecký postoj
Já ti rozumim, měla jsem něco podobného, kdyz jsem zacala s přítelem bylo mu 9 let a zaživala jsem peklo, po nejaky dobe mi ruplo nervy a pohádala se s chlapem že bud s tím něco udělá a nebo jdu… Tak se to vyřešilo, mladej pochopil, že kdyz tu nebudu já tak tu bude jina… Ted mu je 14 a je úplne v klidu… Sice s ním mlátí puberta a to celkem dost, ale je v klidu a musím uznat že jeho chování se změnilo i tím že s ním promluvila jeho matka…
A jak tu někdo psal, že jsou to chlapi že sekáče, no tak mě to přijde ubohý… ![]()
@alena36 píše:
Váš vztah rozbil klukovi rodinu a ty ho ještě nenávidíš…trochu sobecký postoj
Nějak mi uteklo, jak jsi na to přišla???
To je jako na me??? Jsme spolu tri roky a oni jsou rozvedeny 12let
Zdravím, třeba mi pomůžete
Mám dvě svoje děti a mám přítele, který má také dvě děti. Všechno skvěle funguje, přítel má moje děti rád, vychází spolu, ale já nedokážu snést jeho mladší dceru. Má kazdou holčičku s jinou matkou… Ta starší je v pohodě, mám ji ráda, nemám s ní jediný problém. ale tu malou nemůžu ani vidět, jsem na ni protivná, fakt uplně vysazená. Vůbec tomu nerozumím, strašně mě to mrzí, ale nedokážu to překonat. Čím to??? Jakto ze jedno dítě mi nevadí a druhý tak moc? Máme se brzy sestěhovat dohromady, stavíme dům… Má obě ve střídavé péči, takže to budu muset nějak řešit. Nejste na tom někdo podobně?
@AAAmama píše:
Zdravím, třeba mi pomůžeteMám dvě svoje děti a mám přítele, který má také dvě děti. Všechno skvěle funguje, přítel má moje děti rád, vychází spolu, ale já nedokážu snést jeho mladší dceru. Má kazdou holčičku s jinou matkou… Ta starší je v pohodě, mám ji ráda, nemám s ní jediný problém. ale tu malou nemůžu ani vidět, jsem na ni protivná, fakt uplně vysazená. Vůbec tomu nerozumím, strašně mě to mrzí, ale nedokážu to překonat. Čím to??? Jakto ze jedno dítě mi nevadí a druhý tak moc? Máme se brzy sestěhovat dohromady, stavíme dům… Má obě ve střídavé péči, takže to budu muset nějak řešit. Nejste na tom někdo podobně?
jestli nemáš nějaký pádný důvod, proč tu malou nemáš ráda, tak chudák dítě, být otcem, dám raději přednost dceří ![]()
@AAAmama tak se sním rozejdi..ta mala ztebe bude mít akorát trauma. Jestli to tak cítíš tak si zajdi ua psychologem nebo fakt odejdi. Já vědět ze mi partner nemá rad dítě letěl by takovou rychlosti ze by se ani nestačil rozhlédnout. ![]()
@Malike píše:
@AAAmama tak se sním rozejdi..ta mala ztebe bude mít akorát trauma. Jestli to tak cítíš tak si zajdi ua psychologem nebo fakt odejdi. Já vědět ze mi partner nemá rad dítě letěl by takovou rychlosti ze by se ani nestačil rozhlédnout.
Souhlasim!
No, přesně takhle mě nesnášela otcova přítelkyně. Dopadlo to špatně pro mě. Hodně špatně. Nepřeju to nikomu a tobě bych radila se smířit s tím že má tvůj chlap dítě.