Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@IvetJas ne nestalo, asi nejsem strašně milá hodná maminka
většinou chválí dceru, protože ta se dokáže zabavit sama ![]()
@shellmyska JJ, úřady, informace nebo třeba i milé prodavačky, poděkuju, popřeji příjemný zbytek směny, prostě cokoliv, co udělá aspoň trošku radost na oplátku jim. Včera jsem takto byla na měkko z doktora, protože mě kvůli mému stavu vezme hned první den, kdy bude ordinovat po svých oficiálních ordinačních hodinách, do kterých jsem se nevešla, aby mě mohl začít léčit co nejdřív a já si v klidu mohla těhotnit. To jsou takové ty okamžiky, co fakt potěší a člověk cítí, že chce něco říct, že je fakt rád za tak ochotné lidi.
@IvetJas ono je velmi prijemne, kdyz clovek vidi, ze lidi k sobe umi byt mili a laskavi a umi delat veci i ochotne a nadramec svych povinnosti.
tak hlavne at je dobre ![]()
@dendule4 píše:
@IvetJas ne nestalo, asi nejsem strašně milá hodná maminkavětšinou chválí dceru, protože ta se dokáže zabavit sama
u nás taky chválí hlavně syna, protože je to kašpar a většinou baví svými řečmi široké okolí a já rudá zalejzám do děr ![]()
mě většinou lidi říkají, že by na takového poděsa neměli nervy a tuhle mě jedna babička povídala, že měla to samé a drží mi palce abych se nezbláznila, to strašně potěšilo ![]()
@catherine100 tak to jsme na tom stejně! ale úplně
! Holka je samostatná(na svůj věk až moc
) šikovná, ale ta prořízlá pusa mi taky připravila již několik trapasů ![]()
@dendule4 píše:
@IvetJas ne nestalo, asi nejsem strašně milá hodná maminkavětšinou chválí dceru, protože ta se dokáže zabavit sama
@ospalámyš píše:
@kvaček já myslim, že matky typu o kterých mluví zakladatelka si hlavu z toho, že je někdo bude soudit asi moc nedělají. A tím nemyslím matku, která toho prostě má najednou moc a vybuchne.
Ale matky, které na děti furt řvou, neustále peskujou, jsou sprosté a přijde jim to normální. Kdyby si dělaly hlavu z okolí, tak by se tak chovat asi moc nemohly. Tyhle typy jsou spíš sebou tak jisté, že je něco takového moc nenapadne.![]()
Já se třeba snažím nesoudit na první pohled, je mi to protivné, když někdo vidí jednu scénku a hned má jasno, to je pak takové ehm slepičí chování. To jsou podobné matky co tady na diskuzích zvrací u toho, že třeba nějaké dítě má plínky ve 3 letech, někdo ve 2,5 letech ještě kojí nebo někdo se opováží nakojit na veřejnosti, to není jen o výchově - prostě soudí a soudí aniž ví podrobnosti, ať se každý chytne za nos sám
Ale kdybych tu matku ze supermarketu zahlédla, tak asi taky zakroutím očima, budu z ní mít osypky, ale tak řeknu si, třeba má špatný den. I když já v takovýchto případech spíš pochybuji, že to je jen špatným dnem.
Prostě jsou rodiče, kteří děcka peskujou, jsou na ně zbytečně tvrdí, nebo je moc mydlí a nemusí to být tím, že mají náročné dítě, třeba si myslí, že taková výchova je nejlepší.
Mně se taková výchova nelíbí, kldině to řeknu na plnou hubu, každej má nějaký názor.
Tak proč to nepřiznat, že to i tak v tomhle případě být může. Jen říkat, že každý má právo an svou výchovu, to je sice pravda, ale tolerance není, že mi to tak přijde v pořádku
@dendule4 píše:
@catherine100 tak to jsme na tom stejně! ale úplně! Holka je samostatná(na svůj věk až moc
) šikovná, ale ta prořízlá pusa mi taky připravila již několik trapasů
Joo, holky, tak tohle já jsem prý přesně dělala mámě, prý tolikrát se mnou jela MHDčkem rudá až na zadku z těch mých hlášek. Tak nějak čekám, kdy mi to synek vrátí, už začíná docela vtipkovat…
@IvetJas píše:
@shellmyska JJ, úřady, informace nebo třeba i milé prodavačky, poděkuju, popřeji příjemný zbytek směny, prostě cokoliv, co udělá aspoň trošku radost na oplátku jim. Včera jsem takto byla na měkko z doktora, protože mě kvůli mému stavu vezme hned první den, kdy bude ordinovat po svých oficiálních ordinačních hodinách, do kterých jsem se nevešla, aby mě mohl začít léčit co nejdřív a já si v klidu mohla těhotnit. To jsou takové ty okamžiky, co fakt potěší a člověk cítí, že chce něco říct, že je fakt rád za tak ochotné lidi.
@IvetJas píše:
Joo, holky, tak tohle já jsem prý přesně dělala mámě, prý tolikrát se mnou jela MHDčkem rudá až na zadku z těch mých hlášek. Tak nějak čekám, kdy mi to synek vrátí, už začíná docela vtipkovat…
to on vrátí
u nás je problém, že té mé je 22měsíců a opravdu mluví dobře, takže když se postaví k chladáku a na prodavačku zahlásí: dej pálek plosím..
tak jde hodně lidí do kolen
![]()
@dendule4 píše:
to on vrátíu nás je problém, že té mé je 22měsíců a opravdu mluví dobře, takže když se postaví k chladáku a na prodavačku zahlásí: dej pálek plosím..
![]()
@dendule4 píše:
to on vrátíu nás je problém, že té mé je 22měsíců a opravdu mluví dobře, takže když se postaví k chladáku a na prodavačku zahlásí: dej pálek plosím..
![]()
a počkej až začne chodit do školky, jednou před Vánoci jsem šla koupit rum do vaječňáku a když jsem u kasy řekla ještě jeden malý rum tak moje dítě zpustilo hysterický řev na celý obchod, maminko prosím nekupuj to je to jedovatý všichni umřeme. Měli ten den nějaký preventivní program
![]()
@IvetJas píše:
Holky a ještě jedno takové malé OT. Stalo se vám naopak, že vás někdo cizí na veřejnosti naopak pochválil? Mě to obvykle dělají starší paní na takových těch krizových místech jako fronta na poště, MHD, protože jak se malej začne nudit, tak mu popisuju všechno okolo jak divá včetně letáčků, říkáme si říkanky a pak za mnou někdo přijde a hlásá mi, že jsem taková strašně hodná milá maminka, no potěší to, ale vždycky na to koukám, protože nějak nejsem zvyklá, že by člověka chválili cizí lidi na ulici nebo tak… jakože mě osobně by to nenapadlo jiné mamince říct.
Ne, chvali mi deti.Ty znalejsi rikaji, ze jsou to zivlove
Me nechvali, nekdy na me koukaji divne kdyz mluvim s dvouletym nebo si s nim zpivam
Ale nepochvali, buh vi co si vlastne mysli
Radsi nevedet ![]()
@anickadomnik píše:
a počkej až začne chodit do školky, jednou před Vánoci jsem šla koupit rum do vaječňáku a když jsem u kasy řekla ještě jeden malý rum tak moje dítě zpustilo hysterický řev na celý obchod, maminko prosím nekupuj to je to jedovatý všichni umřeme. Měli ten den nějaký preventivní program![]()
![]()
hele školky se bojím už ted, jak jí znám budu věčně na koberečku
…noo vidíš jak máš uvědomelé dítě, tak to proboha příště nekupuj
![]()