Nepruďte ty děti furt, obtěžujete i okolí!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
IvetJas
10.10.14 13:09
@anickadomnik píše:
a počkej až začne chodit do školky, jednou před Vánoci jsem šla koupit rum do vaječňáku a když jsem u kasy řekla ještě jeden malý rum tak moje dítě zpustilo hysterický řev na celý obchod, maminko prosím nekupuj to je to jedovatý všichni umřeme. Měli ten den nějaký preventivní program :zed: :zed: :zed:
:mrgreen: :mrgreen: No ale zase lepší, než kdyby křičelo: „Maminko nepij to, budeš moc opilá.“ To bys teprve asi viděla pohledy.
  • Citovat
  • Upravit
46
10.10.14 13:13
@MartinaIrena píše:
Já si říkám, že každý holt vychovává dítě jinak a je to jeho věc. Když je to jeho dítě, tak nikdo nemá právo ho za to odsuzovat.

Jesliže má každý právo vychovát si jak chce, tak má každý právo i kritizovat jak chce, ne??? :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30556
10.10.14 13:21

:mrgreen:
mě zas včera mé 2,5 leté dítě řeklo: ticho maminko, nezpívej, děkuji maminko děkuji :mrgreen: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IvetJas
10.10.14 13:30
@catherine100 píše: :mrgreen:
mě zas včera mé 2,5 leté dítě řeklo: ticho maminko, nezpívej, děkuji maminko děkuji :mrgreen: :cert:

Hele, slušně vychované, hezky poděkovalo :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
1185
10.10.14 13:34

Dneska bych asi zakladatelku potkat nechtěla. Potřebovala jsem s dětmi k lékaři, a jelikož auto stávkuje zrovna, když ho nejvíc potřebuju, musela jsem jet autobusem. Šla jsem pro kluky do školy, to bylo ještě v pohodě, přijely jsme s dcerou včas, tak nebyl spěch. Jenže když kluci skončili ve škole už jsme museli chvátat k doktorce, aby nám neutekla. Takže jsem honila je, aby pohli. Malou taky, protože ona prostě chovat nechce, tak musela jít rychleji, což se jí taky moc nelíbilo. Do toho měli všichni tři ohromnou žízeň a kluci museli vyprávět jeden přes druhého, co se dělo ve škole. Takže já při odchodu od doktorky vyfluslá a bez nálady poslouchat nějaké historky ze školy. Děti jsem okřikovala, ať jsou prostě zticha a jdou. Ač jindy jsem ráda, že mluví o škole a jak to tam šlo, ale dneska prostě toho bylo dost. No prostě není každý den posvícení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4400
10.10.14 14:03
@Inam píše:
Dneska bych asi zakladatelku potkat nechtěla. Potřebovala jsem s dětmi k lékaři, a jelikož auto stávkuje zrovna, když ho nejvíc potřebuju, musela jsem jet autobusem. Šla jsem pro kluky do školy, to bylo ještě v pohodě, přijely jsme s dcerou včas, tak nebyl spěch. Jenže když kluci skončili ve škole už jsme museli chvátat k doktorce, aby nám neutekla. Takže jsem honila je, aby pohli. Malou taky, protože ona prostě chovat nechce, tak musela jít rychleji, což se jí taky moc nelíbilo. Do toho měli všichni tři ohromnou žízeň a kluci museli vyprávět jeden přes druhého, co se dělo ve škole. Takže já při odchodu od doktorky vyfluslá a bez nálady poslouchat nějaké historky ze školy. Děti jsem okřikovala, ať jsou prostě zticha a jdou. Ač jindy jsem ráda, že mluví o škole a jak to tam šlo, ale dneska prostě toho bylo dost. No prostě není každý den posvícení.

No tak není 8) Ale za 1.to neznamená, že ses chovala k dětem správně, což sama víš(ale proboha, nervy ujedou každýmu, jenom já si teda přiznám, že to nebylo ok a příště se snažím ovládat) 2.pořád to byl jen úlet z nervů, zakladatelka píše o mámách, které jsou protivné a načuřené pořád. Že to o té konkrétní ženě nemůže vědět? Ano, nemůže, ale může na to mít svůj názor. Ona jí viděla, nějak na ní zapůsobila a podle toho si toto myslí.
Já denně potkávám spoustu mamin, které se v obchodě, na hřišti, v dětské kavárně, herně apod. vztekají na své děti, dávají jim na zadek, přesto dokážu odlišit ty, které na mě působí jako fůrie. Většinou jsou negativní, málo empatické, líné, lhostejné vůči dítěti. A je jich málo. Drtivá většina je „normálních“ ;) (ačkoliv některé z nich používají na můj vkus příliš direktivní výchovu (a některé zase liberální, ale to je můj názor, který jim necpu, spíš se inspiruju tím dobrým a dávám si pozor na to, co mi připadá jako špatné řešení).
Můžu se splést a co? Copak na tu matku volám sociálku? Ne, jenom si v duchu řeknu, že ta vypadá jako pěkná fůrie. A fakt odliším když si dvě kámošky zajdou na kafe a dětí si nevšímají nebo vyfluslou maminku, která je ráda za chvilku klidu u kafe od lhostejné fůrie, která pro dítě nemá jediné vlídné slovo, pohled, zájem.
A třeba fackování se mi nelíbí vůbec, nesnáším to a je mi dětí líto. Ale ani to není důvod kvůli kterému bych matku soudila.Jen mám prostě jiný názor na výchovu dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4944
10.10.14 15:15

@shellmyska Dovolím si nesouhlasit. Není vše jen černé nebo bílé a není každé dítě odrazem svých rodičů. Zlí rodiče mohou mít hodné dítě a hodní rodiče mohou mít zlé dítě. Tohle je naprosto individuální a nelze to v celku globalizovat. Stejně tak se to nemusí rodičům vrátit tak, jak oni dávali, může to být naopak, a že se ty případy dějí. Dítě totiž neovlivňuje jen rodič a jeho výchova, ale spousta a spousta dalších věcí, takže závěr, který jsi dala není jednotný.

Mimochodem měsíc se neobjevuje, měsíc je tam pořád ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
10.10.14 17:37
@Lomikára píše:
Přijdu večer a koukám, že mne admin odtajnil, mé obavy o to, že všechno, co jsem sem kdy napsala, může nyní být čteno lidmi, kteří mě poznají osobně z místa bydliště, nepovažovali za dostatečný argument k anonymitě. Pro mne ale bylo vždy důležité, že mne na eMiminu osobně nikdo nezná, vůbec tady nešlo o to, že bych se styděla za svůj názor. No nic. :|

Zběžně jsem pročetla zbytek diskuze.

Děkuju všem, které mě pochopily nebo vyjádřily podporu či souhlas, chtěla jsem původně všechny zmínit, ale když jsem se do toho pustila, zjistila jsem, že je vás vlastně spousta. Jen to mezi tou exaltovanou reakcí z „druhé strany“ nějak zapadá.

Děkuju i všem, které nesouhlasily nebo kritizovaly, ale názor vyjádřily slušně a kultivovaně.

K některým obligátním argumentům těch zbylých:

• ne, nenudím se a nesleduji příliš lidi kolem, naopak. Kdo četl pořádně pochopil, že potíž právě byla v tom, že těm projevům nebylo možné uniknout, že naopak rušily a vytrhávaly ony mne.
  • ano, soudím člověka podle toho, jak se chová, jaké chování u něj pozoruji. Vy ne? :andel: Nejsem mimozemšťan, vím, že lidé mají jen jedny nervy a jsou omylní. Já taky. Potíž mnoha diskuzí je, že reálný prožitek lze jen těžko zprostředkovat slovy a tak se těžko vyvětluje, co přesně člověk zažil a proč přesně si myslí, že to bylo tak a ne jinak. Ale troufám si tvrdit, že je rozpoznatelný rozdíl mezi tím, kdy někomu jen nestandardně ujíždějí nervy a kdy prostě jede podle svýho vzorce, podle svýho patologickýho programu (proto jsem dodala ten odkaz, abych ukázala i jiný pohled na stejný jev).
  • vy jste tam nebyly a přitom taky soudíte jak divé - jak jsem si to užívala, jak jsem je sledovala, jak jsem štěkala… podsouváte, překrucujete, otáčíte…
  • a myslím, že i pokud se pletu a paní z nějakého důvodu křivdím, tak se nikomu nic nestalo a neudělala jsem nic, co by zasloužilo tak hysterické reakce, jaké tu někdo předvádí.
Docela by mne zajímalo, jestli vy všechny, které považujete za omluvitelné podobné chování z jakéhokoli důvodu - pms, nevyspání, jakési minulé zlobení dítěte apod. - vážně se z podobných pohnutek běžně chováte k lidem takto? A i k dospělým nebo jen k těm dětem? (Ale neslibuju, že o tom ještě přijdu diskutovat.)

Mrzí mě, že tě odtajnili, ale nemáš se zač stydět :think: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4982
10.10.14 18:09

@kozisek Souhlasím, že se nemá za co stydět, ale ráno jsem koukala jak blázen že tady zakladatelku odtajnili. 8o :think: Dokážu pochopit, proč takové téma dala anonymně a nikde se nevyjadřovala sprostě a nikoho nenapadala a ani neurážela, tak si myslím ani nebyl důvod k odtajnění. Dá se zjistit proč tak admini udělali??? Kolikrát jsou tu diskuze, kde by se odtajnění mělo více řešit, než u této si myslím. :think: Dost mě to zklamalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
10.10.14 19:22

@Riky69 asi ji některá spravedlivě rozhořčená dotčená matka nahlásila :)Třeba to byla ta ze sámošky :mrgreen: tady jsou všichni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4982
10.10.14 19:30

@ospalámyš jj taky mě to napadlo, ale pak nechápu proč je ta možnost té anonymity zde :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8179
11.10.14 13:52

Třeba nám admini odpoví, mě by to totiž taky zajímalo. Včera jsem na diskuzi z nudy klikla a dneska si to chtěla dočíst.

Taky mě baví, že ty potrefené husy už se neozvaly, když k tomu došlo, prostě už neměly co napadat.

Taky si totiž myslím, že zakladatelka nikoho neosočovala, své názory vyjadřovala slušně.

Nemám ráda výrok „ať si každý hledí svého“, protože platí i pro ty, co svoje děti týrají. To tady někdo psal, ať si každý svoje děti vychovává jak chce, a nejednou tady tento názor zazněl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
11.10.14 14:01

„prosím o zachování anonymity, případně raději smazání“
Jojo, admini zas řádili. Za chvíli tu budou zakládat témata výhradně jen nováčci, stálí si to nerisknou. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
11.10.14 14:04

@anickadomnik Sušenka dobrá, tohle ještě lepší. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22093
11.10.14 14:20

Já za sebe jsem za odtajnění zakladatelky ráda. Je mi srdečně jedno, co a kde tu kdy napsala - ale tohle není citlivé téma. Když už někdo skutečně má takovou potřebu anonymity, pak by ale měl velmi citlivě vážit slova. Házet vykřičníky v nadpisu, moralizovat o tom, kdo obtěžuje okolí a nazývat ty, jejichž chování se mi zrovna nelíbí, nesnesitelnými matkami… to umí anonymně každý trouba. Podepsat se pod to je horší.

Že má tato uživatelka problém s tím, že by ji tu mohli poznat - no a co? Koho to zajímá? Toto přece není žádná krizová situace, v níž by potřebovala radu či pomoc, aniž by přitom byla odhalena… toto je kafrání o ničem. Téma, v němž nic nepotřebuje, nic vážného neřeší… téma, které ji nikdo nenutil zakládat… natož v něm používat vykřičníky a rozkazovací způsob.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí