Nepruďte ty děti furt, obtěžujete i okolí!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7904
9.10.14 19:30

@IvetJas to se už bavíme o větších dětech, pokud se máš dívat do kočárku (jak je řečeno v příspěvku, na který jsem reagovala), tak je asi myšleno dítě mladší 1 roku. Jinak do sporťáku už se přes boudu ani dost dobře dívat nemůžeš.

Moje dítě na věci ukazuje a pojmenováváme až tak poslední 2 měsíce, je mu 20 měsíců. To už samozřejmě MP3 neposlouchám a na ty krásné doby s lítostí vzpomínám… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IvetJas
9.10.14 19:35

@kacz Já nějak na tu mp3ku nebyla s malým nikdy, zas když jdu sama, tak si ji ráda pustím, i když teď mi ten náš malý had někam schoval sluchátka :cert: a já zrovna pořád lítám po doktorech, tak by se mi hodily.

• Citovat
  • Upravit
125
9.10.14 19:35
@kozisek píše:
Já je mám také tak a nekomanduji, také jsem nevyspalá, KO, ale proč budu komandovat dítě, které v podstatě nic nedělá a jestli si chce zpívat, tak ať si zpívá, co je na tom špatného?Myslím, že vím, nač zakladatelka naráží, některé si to vztahujete na sebe, občas je fakt den blbec, ale hodně matek to má chronické…dítě je prostě dítě, tak proč by najednou mělo být důchodcem, co jen sedí a čumí :nevim:

myslím si, že zakladatelka vůbec nemohla vědět, zda to maminka měla „chronické“..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IvetJas
9.10.14 19:38

@lucenka No my taky ze začátku nedělali nic, já myslela, že udělají hahaha a sundají ho, ale oni se tam za toho řevu motali pak už delší dobu a už jsem čekala, že se naše dítě taky rozeřve (seděli jsme na písku vedle), nebo to jejich dítě spadne a rozbije si hlavu nebo nějaký jiný pěkný scénář a už mi ruply nervy.

• Citovat
  • Upravit
9128
9.10.14 19:41

@IvetJas nevydržela bych to asi nervově a kolotoč asi zastavila, nebo je oslovila. Já se nikdy nevměšuju do cizí výáchovy, pokud to nepřekročí nějaké hranice a tohle už je asi za. Stejně jako kdyby někdo řezal malé batole hlava nehlava, byl nějak strašně sprostý na dítě a podobné úlety na hranici týrání, tak bych se asi podle okolností nějak „vmísila“.

Jinak ne, dětí mi může být líto, ale tak říkám si, že každý sklidí co zaseje a boží mlýny tak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
9.10.14 19:49
@marmelada78 píše:
Náš mladej 3r ted vyzpěvuje všude z plných plic ZA CO PANE BOŽE ZA CO… ZAS ČIŽI LOKY V PEDELI… (a to slyšel jednou v rádiu)
:lol: :lol: :lol: naši mají naštěstí nejradši neškodnou „Holka modrooká“ :) dneska spustili duet v tramvaji :D
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1185
9.10.14 19:49
@KackaDoup píše:
Ale i ona matka nemusela mit zrova den, mohla byt zrovna v nepriznivem obdobi, cili premenstruacni syndrom treba a to se nekdy chova clovek fakt hrozne aniz by za to mohl, nervy na pochodu…a jindy se tak chovat vubec nemusi…kdo jsi bez hrichu a dokonaly hod prvni kamenem…ja nesoudim, pokud dobre neznam.

amen :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
9.10.14 19:54

Třeba já přiznám, že taky nejsem ten typ, co pořád něco do kočárku.. U nás-11 měsíční, je docela živý, pořád doma něco ukazujem, a tak nějak, že fakt, když jedem ven, tak chceme mít klid. Jak já tak i on.. Nepotřebuje věčné debatování.. Sedí, dívá se a porstě mu to stačí.. A já si taky vyvětrám hlavu a jen tak si přemýšlím.. Nevím, co bych pořád měla dítěti mlít do kočárku. Sem tam ukážeme, kravičku, koníčka- i když to ještě extra nevnímá, sem tam ho oslovím, ale jedem v klidu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38135
9.10.14 20:21
@ospalámyš píše:
@IvetJas nevydržela bych to asi nervově a kolotoč asi zastavila, nebo je oslovila. Já se nikdy nevměšuju do cizí výáchovy, pokud to nepřekročí nějaké hranice a tohle už je asi za. Stejně jako kdyby někdo řezal malé batole hlava nehlava, byl nějak strašně sprostý na dítě a podobné úlety na hranici týrání, tak bych se asi podle okolností nějak „vmísila“.Jinak ne, dětí mi může být líto, ale tak říkám si, že každý sklidí co zaseje a boží mlýny tak…

tak nejak to mam i ja :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
shellmyska
9.10.14 21:14

@kacz ja mam sportak otoceny k sobe - divam se poocku po diteti ;)

• Citovat
  • Upravit
7904
9.10.14 21:38

@shellmyska a kolik tomu dítěti je, jestli se můžu zeptat? Pochybuju, že můj synátor by od roka výše něco takového strpěl :-D

Už v pěti měsících v korbě (v létě, stažená střecha) jezdil na břiše a koukal před sebe, což bylo mnohem zajímavější, než máma, na kterou čučí celý den.

Ale o to nejde, o tom tahle diskuse není. Někomu můžu připadat jako příšerná matka, mně zase můžou připadat příšerné jiné postupy. Ale za nikým nechodím a nikoho neprudím s tím, že můj pohled je jiný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
9.10.14 22:39
@MartinaIrena píše:
Mě na tom spíš děsí, že ta matka ho vlastně učí, že krást je naprosto normální a v pořádku…

co tak zhruba kradeš? já i tu koblihu - nahlodano - hlásím :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
801
9.10.14 23:23

Přijdu večer a koukám, že mne admin odtajnil, mé obavy o to, že všechno, co jsem sem kdy napsala, může nyní být čteno lidmi, kteří mě poznají osobně z místa bydliště, nepovažovali za dostatečný argument k anonymitě. Pro mne ale bylo vždy důležité, že mne na eMiminu osobně nikdo nezná, vůbec tady nešlo o to, že bych se styděla za svůj názor. No nic. :|

Zběžně jsem pročetla zbytek diskuze.

Děkuju všem, které mě pochopily nebo vyjádřily podporu či souhlas, chtěla jsem původně všechny zmínit, ale když jsem se do toho pustila, zjistila jsem, že je vás vlastně spousta. Jen to mezi tou exaltovanou reakcí z „druhé strany“ nějak zapadá.

Děkuju i všem, které nesouhlasily nebo kritizovaly, ale názor vyjádřily slušně a kultivovaně.

K některým obligátním argumentům těch zbylých:

• ne, nenudím se a nesleduji příliš lidi kolem, naopak. Kdo četl pořádně pochopil, že potíž právě byla v tom, že těm projevům nebylo možné uniknout, že naopak rušily a vytrhávaly ony mne.
  • ano, soudím člověka podle toho, jak se chová, jaké chování u něj pozoruji. Vy ne? :andel: Nejsem mimozemšťan, vím, že lidé mají jen jedny nervy a jsou omylní. Já taky. Potíž mnoha diskuzí je, že reálný prožitek lze jen těžko zprostředkovat slovy a tak se těžko vyvětluje, co přesně člověk zažil a proč přesně si myslí, že to bylo tak a ne jinak. Ale troufám si tvrdit, že je rozpoznatelný rozdíl mezi tím, kdy někomu jen nestandardně ujíždějí nervy a kdy prostě jede podle svýho vzorce, podle svýho patologickýho programu (proto jsem dodala ten odkaz, abych ukázala i jiný pohled na stejný jev).
  • vy jste tam nebyly a přitom taky soudíte jak divé - jak jsem si to užívala, jak jsem je sledovala, jak jsem štěkala… podsouváte, překrucujete, otáčíte…
  • a myslím, že i pokud se pletu a paní z nějakého důvodu křivdím, tak se nikomu nic nestalo a neudělala jsem nic, co by zasloužilo tak hysterické reakce, jaké tu někdo předvádí.

Docela by mne zajímalo, jestli vy všechny, které považujete za omluvitelné podobné chování z jakéhokoli důvodu - pms, nevyspání, jakési minulé zlobení dítěte apod. - vážně se z podobných pohnutek běžně chováte k lidem takto? A i k dospělým nebo jen k těm dětem? (Ale neslibuju, že o tom ještě přijdu diskutovat.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2947
9.10.14 23:30

Vyjadrim se k prispevku zakladatelky. Ja mam treba pocit, kdyz jdu s malou treba po obchode, ze ty lidi taky otravuje svym povidanim a tak. Tak se ji snazim rict, ze to ty lidi nezajima. Tak nevim, takze myslis, ze ji mam nechat zvanit, jo? Ja ji vzdy ucila, ze jsme v obchode potichu. Tak treba si maminka myslela, ze to lidi nejak rusi.
Tak asi tak :) hezky vecer

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
801
9.10.14 23:33
@palapa píše:
Vyjadrim se k prispevku zakladatelky. Ja mam treba pocit, kdyz jdu s malou treba po obchode, ze ty lidi taky otravuje svym povidanim a tak. Tak se ji snazim rict, ze to ty lidi nezajima. Tak nevim, takze myslis, ze ji mam nechat zvanit, jo? Ja ji vzdy ucila, ze jsme v obchode potichu. Tak treba si maminka myslela, ze to lidi nejak rusi.
Tak asi tak :) hezky vecer

Myslím, že povídáním neotravuje a že v obchodě není nutné být úplně potichu. Ale i když ji budeš učit opak, je to jen tvoje věc. Pokud to nebudeš dělat tak, že budeš svým utrhováním a okřikováním rušit všechny kolem mnohem víc než to dítě tím povídáním ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí