Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@anairda píše:
A co ty se do toho prosím tě boha na nebi pleteš? Máš snad nad hlavou svatozář? To třeba mě by sis mohla zkusit něco radit, asi by sis něco poslechla… Takovéhle jako jsi ty mám opravdu nejraději.
Ono je jistě všechno jen černobílé a ty si to jediná prohlédla.
Zakladatelko, souhlasim s tebou. Taky takove mamy potkavam a jen pak vrtim hlavou. V duchu si rikam, ze bych jim prala mit dite jako je to moje, i kdyz to asi ne, takove dite by takovce matky nejspis prizabily
@marmelada78 píše:
Hele a když je jako čuně tak je to problém? Ty pereš na valše? Nebo já prostě nechápu v čem je problém.. Proč jsou pořád matky tak vystresované že je dítě špinavé. jako nezlob se, ale zastavit se s dítětem na hřišti a pak ho okřikovat at se neumaže, mi přijde na hlavu.
Představ si, že člověk pak ještě někam jede. Případně, že bydlíme ve starým baráku, kde pokud není fakt hezky počasí, tak prádlo schne dlouho. Takže se snažím o to, aby mu vydržely kalhoty víc jak den cistý. Ale tak samozřejmě bych se hřišti mohla vyhnout a pustit ho až doma na zahradě se proběhnout.
@Callipo90 píše:
Manžel si neumí poradit s pětiletým??? Smutný, ještě, že si zakročila![]()
jinak by ho ten pětileťák mohl třeba uhranout
a manžel by byl chudák uhranutej… ano, soudím dle tvého popisu, víc informací nemám a dle popisu zakladatelky soudím, že se sem přišla jen vyblít a ještě jako anonym
Manžel není chudák, ale je pod jeho úroveň prát se a dohadovat s pětiletým cizím klukem. ![]()
@Callipo90 píše:
Dámy, dle mého tahle diskuze byla založená jako provokace nebo nevím co tím zakladatelka sledovala, ještě pod anonym… má smysl se tu dohadovat o tom kdo jak vychovává a vzájemně se napadat…???
Napadáš hlavně ty jsem si všimla.
@Riky69 píše:
Napadáš hlavně ty jsem si všimla.
Nenapadám, to by vypadalo jinak
a poznala bys to
jen konstatuji a směju se co mají lidi za problémy a jak se zajímají hlavně o druhé i ve zbytečných případech, reagovala jsem, ale fakt je ten, že tuhle diskuzi shledávám o ničem a beztak se tu člověk akorát rozohní, takových diskuzí tu je na emimi, jen provokace a nic z toho nevzejde… co se týče tvýho manžela, samozřejmě, že se s dítětem nebude prát, ale jakožto dospělý by si s nim měl poradit jako s dítětem… nebo se asi pletu
ale to je stejně mimo téma, ale o něčem to vypovídá.
No na jednu stranu jsou i takové matky, co bohužel na dítko řvou stále, ale zase ruku na srdce, kdo nikdy neujel? Já si pořád s malým povídám, plácám bábovky, v obchodě zná názvy všeho možnýho, protože mu všechno v regálech popisuju, nosím náhradní oblečení, prostě vybavená na vše, pomalu i na válku. Jenže teď, muž končil tříletý svůj projekt, důležitý pro jeho práci, takže stresy jako blázen. Já podruhé těhotná, ze začátku bez problémů, ale bohužel se to trošku zhatilo a mám o mimčo docela strach (zdravotní komplikace), takže jsem syna seřvala v obchodě na tři doby za to, že sahal na bramboru, no rozbrečel se a běžel za tátou a já si připadala jako ta nejhorší fůrie a takhle to na mě poslední dobou párkrát padlo a štve mě to samotnou, ale to všechno okolo…
Jinak co se týče divokých hračky beroucích dětí na hřišti, tak muž si s nimi taky nějak neví rady, takže vždycky na mě háže prosebné pohledy, ať to vyřeším. No jak jsem teď v těhotenství v ráži, tak už žádné cizí dítko synovi asi nic brát nebude, pokud si mě zapamatuje ![]()
Mě by zajímal váš názor maminky na to, že si to mají děti vyřešit samy. Já osobně si myslím, že děti do věku než nastoupí do školky tak ani pořádně nevědí, jak řešit konfliktní situace tipu on mi vzal moje auto?
@Riky69 píše:
Mě by zajímal váš názor maminky na to, že si to mají děti vyřešit samy. Já osobně si myslím, že děti do věku než nastoupí do školky tak ani pořádně nevědí, jak řešit konfliktní situace tipu on mi vzal moje auto?
No já tento názor nezastávám už proto, že syn mluví jen omezeně a prostě si o hračku neřekne, někdy si ji vytrhne zpět, ale častěji pokud já nezakročím, tak mě stejně vezme za ruku a tím mi dává najevo, že chce, abych to vyřešila. Hlavně my jednou trvali na tom, ať jde pro tu hračku s námi a akorát to obrečel, takže nevím, proč ho v tomto věku tak traumatizovat, když navíc spoléhá na to, že mu pomůžeme. Jinak mě dostala jedna maminka, jejíž dítě nám sebralo hračku a ona mému překvapenému synovi řekla:„Chceš ji zpět, tak si o ni bojuj.“
![]()
@IvetJas Jo tak je to i u nás, a není to člověk co by si normálně neporadil v životě. Je ve vedení v jedné velké společnosti u nás, má na starosti samé schůze a lidi pod sebou, ale pískoviště je pro něj teda děs…
@Riky69 No to stejný u nás, jak jde o dospělé, tak on je normální asertivní chlap. Naopak vždycky je ten, kdo mě popohání, ať si něco konečně vyřídím, zavolám a tak, ale prostě ty děti…
@IvetJas Mě překvapila moje vlastní setra takhle, její kluk bouchnul mého kluka (20 měsíců), ale můj kluk (tři roky) je takový že jde a za všechno se omlouvá a když jsem vypátrala za co se mi omlouvá, tak moje sestra na to reagovala slovy „jdi a vrať mu to“
tak z toho jsem byla fakt hin. Nemyslím si, že násilím se něco vyřeší…
@Riky69
tak to by mě taky teda nenapadlo. Hlavně náš syn (27 měsíců) by to rozhodně asi nevrátil. Je poměrně citlivější a minule se málem rozbrečel, že ho o hlavu menší holčička šťouchla do trička s obrázkem, co se jí líbil. No ještě že je vysoký na svůj věk, aspoň to snad malé lumpy ve školce jednou odradí aspoň na čas a stihne se včas otrkat.
@lucenka pokud clovek někam jede, tak si může vzít náhradní obleceni. Já prevlikam i 3× za den. A co? Je to maly děcko. Prydit ho proto, ze jsem líná vyprat, takze nesmi na hřiště, mi nestojí za to. Tohle třeba nechapu zase ja.