Nepruďte ty děti furt, obtěžujete i okolí!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1475
9.10.14 14:43
@Sweet_Angel2 píše:
A naprosto největší drzost je, když si dovolíš tomu dítěti říct, že to je vaše hračka, že mu jí nemůže brát, nebo promluvit na jeho matku, aby mu vysvětlila, že to není jeho hračka a že tohle se nedělá. To jsou pak scény od té matky :-D

Tak to jsem se s těmi negativními zatím nesetkala :D Většinou potkám ok maminky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4400
9.10.14 14:46

Někdy podobné chování vídám a myslím si, že většinou lze rozpoznat, zda dotyčná jedná v afektu, ve stresu, ve spěchu anebo má pouze takový přístup k výchově.
V afektu se každá někdy oboříme na své dítě, já třeba když bych nějak šíleně chvátala a ono mě něčím zdržovalo…Ale jak píšu, to člověk většinou pozná, že maminka je hodně nervózní.
Ale u některých je to jejich styl výchovy anebo povaha. Požadují po dítěti, aby nikdy na veřejných místech nevyrušovalo, v klidu sedělo, nemluvilo, nedělalo cokoliv co by upoutalo pozornost ostatních a hlavně se na nic neptalo. Prostě ho chtějí mít takto vychované, pro mě nesmyslně a diktátorsky. A místo vysvětlování používají především rozkazy, příkazy, zákazy, direktivní přístup.
Nelíbí se mi ani obrácený přístup, kdy některé maminky si před veřejností hrají na příliš hodné a ačkoliv je na nich vidět, že by v soukromí reagovali jinak, tak v obchodě medovým hláskem opakují „vždyt jsou to jenom děti“ a za rohem dítě schytá facku :roll:

Ale je to každýho věc, jejih dítě. Do výchovy se nikdy nikomu nemontuju.Sama volím zlatý střed, slušně trvám na sezení v košíku, ale s dětmi si povídám, odpovídám, nechám je zpívat, rozhodovat o tom co si přejí koupit(v rámci nějakého mnou danného výběru) a i si povídat s cizími lidmi(což dělá dvouleták pořád a rád).
Celkově se chovám stejně doma i na veřejnosti, vysvětluju, neřvu, nemlátim, ale jsem velmi důsledná v tom co je opravdu nutné. A když zařvu, tak to nejvíc mrzí mě, protože vím, že to nebylo na místě a kýžený efekt se stejně nedostaví.

Každopádně tebe chápu, že tě to pohoršilo :kytka: Mě je někdy dětí taky strašně líto :nevim: A to i když vidím, že matka třeba chvátá, ale prostě to dítě si to nezaslouží a kromě extrémních situací, by se rodiče měli umět trochu ovládnout a neházet, nepřenášet svoje nálady a negativní emoce na dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4400
9.10.14 14:53
@kozisek píše:
Já je mám také tak a nekomanduji, také jsem nevyspalá, KO, ale proč budu komandovat dítě, které v podstatě nic nedělá a jestli si chce zpívat, tak ať si zpívá, co je na tom špatného?Myslím, že vím, nač zakladatelka naráží, některé si to vztahujete na sebe, občas je fakt den blbec, ale hodně matek to má chronické…dítě je prostě dítě, tak proč by najednou mělo být důchodcem, co jen sedí a čumí :nevim:
:palec: Na zpívání je špatného buď to, že se matka bojí reakce okolí anebo jí to leze na nervy. Oboje považuju za zbytečnou buzeraci.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43039

Proc anonymne?

Obecne souhlasim, ale i ja sama jsem se pristihla, jak na svoje dite bezduvodne jecim za to, ze dycha… a bylo to tim, ze me predtim s bratrem nepretrzite vytaceli k nepricetnosti. tedy toleranci i k neurotickym matkam :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

@ospalámyš souhlas i s @ulice, jenže tady se jako obvykle míchají hrušky s jablky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9.10.14 14:54
**@lllucie
Jeste vsuvka-ja zas nemuzu z takových tech super matek - milacku sem, lasecko tam, koupíme na večeři rybicku, vyber si zlatícko, ano jistě ze můžeš:-) by me toziz zajimalo, jestli s tim deckem takhle mluví 12 hodin denne, nebo je před lidmi si hrajou na dokonalý. Proč myslíte, že jsou to supermatky?? Já když jdu s dcerou (tři roky) nakupovat, tak se jí taky ptám, co koupíme nebo co budeme vařit a přijde mi to normální, stejně tak jako oslovovat miláčku nebo zlatíčko. A nerozlišuju, jestli je to venku nebo doma, ale spíš podle situace. Když bude dítě zlobit tak mu asi nebudu říkat to nevadí miláčku.

Příspěvek upraven 09.10.14 v 14:57

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4944
9.10.14 14:54

@Amaranthe Tak to my se sestrou jo. Koupila jsem synovci mašinku (neznalá pohádek jsem nevěděla, kdo je Persi) a kyblíček s bábovičkama a když si to vzal na pískoviště, tak se na něj slétlo několik dětí a v ruce mu nezbylo vůbec nic. A maminky na to nijak nereagovaly. Oslovila jsem je a to byl, jak slet čarodějnic. A nejlepší byl chlapeček, co tou mašinkou začal třískat do lavičky, tak to jsem se neudržela a vyrvala mu to z ruky, protože jeho maminka nám řekla, že se přece nic neděje, že to je jenom dítě a hraje si. Za normálních okolností bych si to nedovolila, ale tohle byla opravdu vyjímečná situace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25138
9.10.14 14:55

@Anael @berunkab3
@Sweet_Angel2
S tím kradením hraček, nedávno mi kámoška vyprávěla, že byla se synem v herně. On je ulítlý na dřevěné vláčkodráhy a ty vlaky s sebou tahá všude. No a najednou vidí, že nějaká mamina odchází a její syn drží v ruce ty jejich vláčky. Tak na ni volá: „Paní, tohle jsou naše vláčky.“ A ženská prej: " Nezlobte se, víte, on když si něco vezme, tak já mu to nemůžu brát, on by pak strašně ječel." :roll: :roll: :roll: :roll: 8o 8o 8o 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
9.10.14 14:58

@MartinaIrena 8o A nastává otázka, jestli je lepší, když ječí dítě nebo okolí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25138
9.10.14 14:59
@Pudloslava píše:
Proc anonymne?Obecne souhlasim, ale i ja sama jsem se pristihla, jak na svoje dite bezduvodne jecim za to, ze dycha… a bylo to tim, ze me predtim s bratrem nepretrzite vytaceli k nepricetnosti. tedy toleranci i k neurotickym matkam :-)

Nápodobně. Ať si každý sáhne do svědomí. Já například, když jsem nevyspalá, tak jsem protivná i sama sobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25138
9.10.14 15:00
@Knihomyš píše:
@MartinaIrena 8o A nastává otázka, jestli je lepší, když ječí dítě nebo okolí…

Mě na tom spíš děsí, že ta matka ho vlastně učí, že krást je naprosto normální a v pořádku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4944
9.10.14 15:00

@MartinaIrena Tak to mě dostalo :-D Udivuje mě, že maminka nemá tolik slušnosti, aby to té druhé mamince nějak vysvětlila a prostě se jen seberou a odejdou. To mi přijde jak nehorázná drzost od té matky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
9.10.14 15:01
@MartinaIrena píše:
@Anael @berunkab3
@Sweet_Angel2
S tím kradením hraček, nedávno mi kámoška vyprávěla, že byla se synem v herně. On je ulítlý na dřevěné vláčkodráhy a ty vlaky s sebou tahá všude. No a najednou vidí, že nějaká mamina odchází a její syn drží v ruce ty jejich vláčky. Tak na ni volá: „Paní, tohle jsou naše vláčky.“ A ženská prej: " Nezlobte se, víte, on když si něco vezme, tak já mu to nemůžu brát, on by pak strašně ječel." :roll: :roll: :roll: :roll: 8o 8o 8o 8o

tak tohle by si naštěstí náš milovník vláčků libit nenechal a chlapečkovi by svůj vláček vyrval z ruky za každou cenu :D Stačilo by ho upozornit, že chlapeček odchází s jeho hračkou. Ale teda tu logiku paní vůbec nechápu :zed:

• Citovat
  • Upravit
10905
@MartinaIrena píše:
Mě na tom spíš děsí, že ta matka ho vlastně učí, že krást je naprosto normální a v pořádku…

No jasně, proto bych na ni řvala tak, že by ji jekot vlastního dítěte připadal aspoň tejden jako něžné šeptání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4944

@Knihomyš A ještě, zda je lepší, když ječí okradené dítě, nebo to, co by bez hračky odešlo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí