Nepruďte ty děti furt, obtěžujete i okolí!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4515
9.10.14 14:05
@Bisu píše:
Druhy extrem. Mam dojem ze jsou 3skupiny: matky rvouci na dite, deti rvouci na matky a ja :mrgreen: :mrgreen:

Já se přidávám :pankac: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22614
@krtek7489 píše:
Myslím, že ti do toho vůbec nic není zakladatelko. Nebo s nima žiješ? Víš co ta máma třeba prožívá, jaké má trápení? Nebo prostě jen neměla svůj den :nevim: A ty hned děláš nějaké závěry :roll: Tebe bych na nákupu potkat nechtěla, když mám s sebou i malou. Nesnáším nákupy a ještě když musím vzít s sebou mojí malou, tak taky prudím ;) Takže příště navrhni té mamě, že se k nim na 14 dní nastěhuješ, aby jsi mohla nastudovat její chování v běžném prostředí a pak tady můžeš sdělit své dojmy. Ale po pár minutách v krámě dělat nějaké závěry? :think: Odvaha.

co by ne? je anonymní :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
@Anael píše: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Spartááááá, spartááááá bůůů…ntůůůů partáááááá :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

to ještě neumí :lol: :lol: ale nepochybuju, že se brzo naučí, chodíme na většinu zápasů, a SLavie, do toho, nebo všemožný jiný chorály si zpívá běžně :lol: :lol: zaítm ho učím je, že ti pánové v rudých dresech jsou oškliví :pankac: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25138
9.10.14 14:06
@AniNevim píše:
Take se v podobnych situacich pozastavim a verim, ze se nekdo pozastavi i nade mnou. Hned se ale prepnu do modu „Nevis, co tomu predchazi“ a je mi hned hej.
Me osobne mnohem vic drasa kdyz vidim obezni dite s koblihou, hranolkama, parkem v rohliku za pochodu… Neumim pak najit mod, do ktereho se prepnout, abych to neresila.

To je přesný. Kolikrát člověk vidí situace vytržené z kontextu. Viz jako paní, která dítěti s cukrovkou nabízí sušenku :zed: jak se to stalo @anickadomnik .
Mimochodem, zrovna v pondělí, když jsme šli nemocný od doktora a stavila jsem se v obchodě pro chleba, našim dětem nějaký dobrotivý pán koupil nanuka. A ještě jednoho pro obě :roll: :roll: Takže se mi tam o něj servaly :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
801
@Callipo90 píše:
Můžu se jen zeptat co chceš touto diskuzí docílit??? A proč ty, kteří nesouhlasí nazýváš potrefené husy??? Vždyť si tu maminku v obchodě viděla pár minut a z toho usuzuješ??? Dítě a maminku v buse si viděla 2 hodiny a z toho soudíš??? Mimochodem děti nemám, takže se považuji za nestrannou ě rozhodně se nepovažuji za potrefenou husu.

Sorry, že jsem tě vynechala, ale je toho tu moc a tvoje otázky jsou evindentně řečnické a poněkud mimo. Čeho jsem textem chtěla docílit, píšu hned v úvodu.
Píšu, že je tu řada potrefených hus, ale nkde nepíšu o tom, kdo to je a jak to koreluje s těmi, které souhlasí či nesouhlasí. Některé nesouhlasné příspěvky bych za potrefené husy rozhodně nepovažovala.
Ano, soudím těch pár minut, které jsem zažila, a jsem si toho plně vědoma. Na paní jsem nevolala sociálku či policii ani ji neproklela do čtvrtého kolene, tak to tak nedramatizuj. Jen soudím její chování k dítěti, které předvedla v tom obchodě a jehož jsem byla svědkem. A ano, myslím si, že to svědčí o některých jejích vlastnostech.
Ad bus - to stejné jako předchozí.

A teď už fakt musím jít.
Zakl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
@cher píše:
Hoď si nohy do lavoru, třeba tě to uklidní

Myslíš? :lol: Asi došly argumenty, co…

Příspěvek upraven 09.10.14 v 14:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
@lllucie píše:
@anickadomnik ano, bylo to na tebe…chapu, ze je zle, kdyz ma kluk takovéto omezeni, ale je to tedy soumen:-) v jeho veku to jistě dela cilene:-)

to je mi jasnéí že to dělá schválně, minule takhe dokonce nachytal babičku, to pro změnu prudil že chce koblihu a proč nemůže koblihu atd. jako kolovrátek, nakonec po zaplacení mu babička podávala tu koblihu a já j í říkám, mami co děláš on to nesmí, a máma že jí to v tu chvíli vůbec nedošlo :zed: :zed: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
9.10.14 14:07
@Anonymní píše:
Plně si uvědomuju, že soudím její projev v tom obchodě, že ji jinak neznám. Pokud tomu tedy dobře rozumím, tak podle vás existují matky, které jsou prima, ačkoli jsou schopné dítě sedící dlouze bez jakýchkoli podnětů takto soustavně buzerovat a utrhovat se na něj za každý pohyb, za každé slovo? Zajímavý.
Tady není řeč o okřiknutí dítěte za evidentní zlobení. To dělám taky.
Ale tvrdíte, že asi neměla den… Takže vylívání si vzteku na nevinném děcku podle se vás stále ještě vejde do škatulky „víceméně dobrá máma“… Ok.
Už musím jít, dík všem slušným za názory (i ty negatiní).

A ty jsi je pronásledovala po celou dobu nákupu, že si jsi tak jistá, že to dítě nic nedělalo, ani se nepohlo? :think: :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6437
9.10.14 14:08

Na ječící matky mám vcelku štěstí, jako bezdětná jsem to moc nechápala, teď, ačkoliv mám dítě malé, určitou míru pochopení mám..
Ale dobře míněné rady mě taky docela vytáčí..nejčastěji všichni mají řeči směrem k dudlíku, malý má 6,5 kg, vypadá rozhodně mladší než je, nevidím důvod, proč by je dudlík měl iritovat..a tak na větu pronesenou k malému : „zahoď ten dudlík, vždyť ho nepotřebuješ“..nebo ke mě „proč má ten dudlík“ jsem už alergická..jak ti lidi můžou vědět, že ho nepotřebuje? neřeknu 2-3 leté dítě, ale kojenec?
minula mi zas pán říkal, že nepoužívali kočárek, že všude chodili(ne nosítko, ani nošení na rukou)..pánovi bylo cca přes 50, synovi tehdy asi 5m..co na to říct? nejlépe nic a myslet si své..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
9.10.14 14:08
@anairda píše:
Myslíš? :lol: Asi došly argumenty, co…Příspěvek upraven 09.10.14 v 14:06

Nemám argumenty, musím tě zklamat. Na aroganci neexistují :srdce:

• Citovat
  • Upravit
15814
9.10.14 14:11
@Anonymní píše:
Pokud tomu tedy dobře rozumím, tak podle vás existují matky, které jsou prima, ačkoli jsou schopné dítě sedící dlouze bez jakýchkoli podnětů takto soustavně buzerovat a utrhovat se na něj za každý pohyb, za každé slovo?

no a ty víš, co by to dítě dělalo, kdyby ho neustále „nedržela v lajně“? co když při předchozím nákupu jí někdo podobně vlezlý jako ty sprdnul za to, že dítě dělá bordel a ona se teď snažila zabránit tomu, aby se tak stalo znova? nebo prostě jenom ví, co její zlatíčko dokáže, když se mu dá možnost. ono ne každý dítě si ti bude hezky hrát ve vozíčku s hračkou, resp. jsou děti, které za hezkou hru budou považovat házení hračkou z vozíku v lepším případě jenom na zem, v horším na cíl :nevim: například. pokud si sama neumíš představit situaci, jak by to s hračkou mohlo být ještě horší, tak ti evidentně chybí zkušenosti.

jako já chápu, že se člověk nemůže starat jenom sám o sebe, ale zase kecat ostatním nevyžádaně do výchovy, to mi přijde dost nevychované. osobně bych tu hranici viděla zhruba v situacích, kdy jde o život a je potřeba bezprostředně zasáhnout nebo kde bych s klidným svědomím hlásila na úřady týrání.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2249
9.10.14 14:12

@lentilka248 Jo, tak s těma dudlíkama to znám. Starší měl dudlík skoro do tří let, všechny pokusy o sebrání byly dramatické, t ak jsem se na to vykašlala. Když mu byly skoro 3, tak ho sám vyhodil a bylo aproběhlo to v klidu. Mladší občas dudlík má, občas nemá a budou mu dva. Taky neustále slýchám, že už ho má zahodit a na co máš ten dudel atd. Tak všem říkám, že to má místo cigarety a až se bude chtít líbat s holkou, tak ho zahodí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
9.10.14 14:13
@slavuska1 píše:
nebo pokud jedeme kolem stadionu sparty občas, a mladej spustí slávistickej pokřik, to ho taky radši mírním :mrgreen: :mrgreen:

jo, tak to je situace o ústa :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8151
9.10.14 14:14
@sagina píše:
no a ty víš, co by to dítě dělalo, kdyby ho neustále „nedržela v lajně“? co když při předchozím nákupu jí někdo podobně vlezlý jako ty sprdnul za to, že dítě dělá bordel a ona se teď snažila zabránit tomu, aby se tak stalo znova? nebo prostě jenom ví, co její zlatíčko dokáže, když se mu dá možnost. ono ne každý dítě si ti bude hezky hrát ve vozíčku s hračkou, resp. jsou děti, které za hezkou hru budou považovat házení hračkou z vozíku v lepším případě jenom na zem, v horším na cíl :nevim: například. pokud si sama neumíš představit situaci, jak by to s hračkou mohlo být ještě horší, tak ti evidentně chybí zkušenosti.jako já chápu, že se člověk nemůže starat jenom sám o sebe, ale zase kecat ostatním nevyžádaně do výchovy, to mi přijde dost nevychované. osobně bych tu hranici viděla zhruba v situacích, kdy jde o život a je potřeba bezprostředně zasáhnout nebo kde bych s klidným svědomím hlásila na úřady týrání.

my máme všechny hračky přivázené na provázek :oops: :oops: :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect