Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Tak já si myslím, že zakladatelka jen chtěla „pokecat“ o tom jestli je jediná komu to vadí, nebo ne? A docela jste se na ní vrhli a ani se nedivím, že je anonymní.
Ono matka, která vyloženě dává najevo dítěti převahu dospělého se prostě pozná a není to o tom, že zrovna některá z vás nemá den a oboří se na své dítě. To udělá každá máma a když v tom zlobení dítě pokračuje tak už pak nervy tečou a přijde i plácnutí přes zadek, aby dostalo ty hranice. Ale jsou i mezi námi ty matky, které prostě jsou na pěst.
@Anonymní píše:
Sorry, že jsem tě vynechala, ale je toho tu moc a tvoje otázky jsou evindentně řečnické a poněkud mimo. Čeho jsem textem chtěla docílit, píšu hned v úvodu.
Píšu, že je tu řada potrefených hus, ale nkde nepíšu o tom, kdo to je a jak to koreluje s těmi, které souhlasí či nesouhlasí. Některé nesouhlasné příspěvky bych za potrefené husy rozhodně nepovažovala.
Ano, soudím těch pár minut, které jsem zažila, a jsem si toho plně vědoma. Na paní jsem nevolala sociálku či policii ani ji neproklela do čtvrtého kolene, tak to tak nedramatizuj. Jen soudím její chování k dítěti, které předvedla v tom obchodě a jehož jsem byla svědkem. A ano, myslím si, že to svědčí o některých jejích vlastnostech.
Ad bus - to stejné jako předchozí.A teď už fakt musím jít.
Zakl.
Zakladatelko, toto zase svědčí o některých tvých vlastnostech.
@slavuska1 píše:
to ještě neumí![]()
ale nepochybuju, že se brzo naučí, chodíme na většinu zápasů, a SLavie, do toho, nebo všemožný jiný chorály si zpívá běžně
![]()
zaítm ho učím je, že ti pánové v rudých dresech jsou oškliví
![]()
Můj tříletý syn umí hymnu Viktorie Plzeň ![]()
@Riky69 píše:
Tak já si myslím, že zakladatelka jen chtěla „pokecat“ o tom jestli je jediná komu to vadí, nebo ne? A docela jste se na ní vrhli a ani se nedivím, že je anonymní.Ono matka, která vyloženě dává najevo dítěti převahu dospělého se prostě pozná a není to o tom, že zrovna některá z vás nemá den a oboří se na své dítě. To udělá každá máma a když v tom zlobení dítě pokračuje tak už pak nervy tečou a přijde i plácnutí přes zadek, aby dostalo ty hranice. Ale jsou i mezi námi ty matky, které prostě jsou na pěst.
tak nějak to myslím i já
@cher píše:Ó děkuji za to srdce, hned se mi rozlévá do krve pocit tepla, slunce, klidu a pozitivní energie…
Nemám argumenty, musím tě zklamat. Na aroganci neexistují
@Riky69 Ale proč zrovna matky? Jsou mezi námi obecně lidé, kteří mají jiný životní styl než my, nerozuměli bychom si s nimi atd atd. Ale proč by zrovna měli být na pěst?
Ještě jsem si vzpomněla na jednu podobnou situaci.
Před barákem je dětské hřiště. Využíváno je většinou jenom o víkendu a to tam ani nebývá moc dětí. Jedno nedělní odpoledne se tam však sešly asi 4 nebo 5 dětí ve věku cca 12 let. Hrály si, běhaly, křičely. Ty děti tam byly asi hodinu. Je fakt, že my jsme hodně tichá lokalita, takže se to docela rozléhá. A naše sousedka, se vyklonila z balkónu a začala po nich řvát, ať jsou zticha, že kdo to má poslouchat. Nemohla si totiž pokecat se ženskou, která stála pod balkonem. A to jsem se tedy taky ozvala a zastala těch dětí.
Naše 4letá je dost živá a ikdyž nemám ráda scény kolikrát jí někde na veřejnosti taky okřiknu
já zas nemám ráda lidi co se starají o druhý..
@kacz Ano, ale zakladatelka založila diskuzi o řvoucích matkách. Četla jsi ten článek který k tomu přihodila jako odkaz?
@slavuska1 píše:
to ještě neumí![]()
ale nepochybuju, že se brzo naučí, chodíme na většinu zápasů, a SLavie, do toho, nebo všemožný jiný chorály si zpívá běžně
![]()
zaítm ho učím je, že ti pánové v rudých dresech jsou oškliví
![]()
hlavně se tam naučí docela zajímavý slovník
Kluka jsem zatím zvládla vzít jenom na jeden zápas a trnula, co za slova se naučí… naštěstí je nemluvka a nic ho nenapadlo zopakovat ![]()
@MarDen píše:
Naše 4letá je dost živá a ikdyž nemám ráda scény kolikrát jí někde na veřejnosti taky okřiknujá zas nemám ráda lidi co se starají o druhý..
Tak pak nechápu proč všechny takové jako ty, jsou vůbec registrované na emiminu a diskutují kde se dá s kým se dá o čem se dá???
A když už je tady takové téma…
V poslední době velmi často potkávám na hřišti, na písku matky s dětma, jejich děti se přiřítí k ostatním - i k nám, berou hračky bez zeptání, odnáší je pryč, začnou si s něma hrát, nebo přijdou, začnou rozdupávat naše bábovky (jsou to děti tři roky a více) a jejich matky na to hledí a smějí se.
Třeba můj syn dostal k narozeninám bagr na písek, měl ohromnou radost, šel si sním hrát poprvé. Přišel k němu chlapeček tak čtyři roky, bagr mu vyrval a šel s ním pryč, jeho matka stála vedle mě a neřekla ani půl slova, můj syn se málem rozbrečel a nevěděl co má dělat. Nebo velmi časté a běžné - děti mi berou zpod kočáru z tašky plastové rakety na dětský tenis, jejich matky jim nic neřeknou.
Takové matky samorostů mi vadí extrémně.
@anickadomnik píše:
to je mi jasnéí že to dělá schválně, minule takhe dokonce nachytal babičku, to pro změnu prudil že chce koblihu a proč nemůže koblihu atd. jako kolovrátek, nakonec po zaplacení mu babička podávala tu koblihu a já j í říkám, mami co děláš on to nesmí, a máma že jí to v tu chvíli vůbec nedošlo![]()
![]()
Klobouk dolů, pevné nervy a hodně zdravíčka všem zúčastněným ![]()
@Anael taky se mi to stává, normálně dítě upozorním že to není jeho aby to vrátil že se to nedělá
Tak to já budu tedy taky potrefená husa, jak to tu zakladatelka popsala. Jak můžeš vědět, že je to nesnesitelná matka, z pár minut v supermarketu??? Nevíš, co této situaci, kterou si viděla předcházelo. To je jako, kdybys třeba viděla dva partnery, kdy on je milý a ona je na něj protivná, tak to taky řekneš, že ona je megera? A přitom nevíš, že tomu předcházela hádka kvůli nějakému vážnému tématu. Stejně tak bych mohla jmenovat další a další případy.
A název diskuse je taky o ničem. Většina matek děti neprudí, ale vychovávají. Ono dítěti vše dovolit je podle tebe normální? Já třeba nemám ráda případy, kdy dítě si dělá, co chce a rodič mu vůbec nic neřekne. A rozhodně si z tvého příběhu, který ty jsi viděla, nedovolím soudit tuto ženu, jaká to je, či není matka. Ale ty máš asi právo soudit. Stavíš se, v očích některých, do horší pozice, než do jaké ses tady snažila vykreslit tu „hroznou“ matku.