Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@slavuska1 píše:
Bch té matce doporučila víc dětí, pak by takový kraviny přestala řešitJá tedy synátora okřikuju, jen pokud opravdu zpívá na celou tramvaj(což se taky občas stává
) a nebo pokud jedeme kolem stadionu sparty občas, a mladej spustí slávistickej pokřik, to ho taky radši mírním
![]()
@Mirka Dušínová píše:
Je fakt, že nemám ráda soudit lidi podle jedné situace v které je vidím/slyším. Ale tohle co popisuješ, jsem zažila nedávno. Byla jsem na hřišti a kromě nás tam byla babička asi s 6 letou vnučkou a babka jela furt - neskákej, nesedej si do písku, neřvi atd…chápu, že o ní asi měla starost, ale za tu hodinu co jsme tam byli jsem měla hlavu jak pátrací balón, fakt to obtěžovalo, mnohem víc než křik a skákání děcek okolo, což na hřišti člověk musí očekávat.
Ano, to je přesné. Prostě to neprudí jen to dítě.
Zakl.
@atominnka píše:
@cher hele kočko, neřekla jsem, že fackuju dítě, kterému spadne jídlo. řekla jsem, že plést se mi tvůj nebo kterýkoli jiný chlap/žena do „výchovy“, tak si vyslechne (to, že nemá fackovat dítě je věc jiná, do které ti taky nic není)
Znova se ptám- facka je výchova? Promiň, už se nedivím, že v čr kvete šikana dětí okolím dlouze opomíjená.
Take se v podobnych situacich pozastavim a verim, ze se nekdo pozastavi i nade mnou. Hned se ale prepnu do modu „Nevis, co tomu predchazi“ a je mi hned hej.
Me osobne mnohem vic drasa kdyz vidim obezni dite s koblihou, hranolkama, parkem v rohliku za pochodu… Neumim pak najit mod, do ktereho se prepnout, abych to neresila.
@Anael píše:
Jinak ano, taky potkávám matky, co na děti ječí sprostě, mydlí je hlava-nehlava a to určitě není PMS, nebo hádkou s manželem.
Jak už tu někdo psal, někdy je to blbým dnem, někdy tím, že je matka kráva.
Prostě ocamcať pocamcať, ale dál už ne.
Takovým bohužel nějaký sprdunk v krámě nepomůže ![]()
@cher píše:
Taky tomu nerozumím, myslím, že se ohradily jen ty, které umí své děti taky bezdůvodně buzerovat. Mně táta často nadával do pitomců, takže vím, jaké to je, mít „prima“ chápavé rodiče a tady se to prima matkama úplně zahemžilo
Tak si tu vzájemně pogratulujte jaké jste, hrdě se plácněte do prsou a bude. ![]()
@anickadomnik píše:
já už takových zachraňovatelek mých dětí zažila![]()
![]()
naposledy celkem nedávno, syn (10) že chce sušenku říkám mu přestaň nesmíš sušenku, on zase já bych si dal sušenku, já na to uklidni se žádná sušenka, synátor už asi po dvacáté a proč nemůžu sušenku, tak mu už vytočená říkám nemůžeš a víš to tak nevymejšlej, synátor se urazil tak zbytek nákupu proběhl celkem ok, ovšem když jsme došli ke kase, dávám zboží na pás a on se mě s úsměvem na rtech ptá můžu si koupit tu sušenku říkám ne a on a proč nemůžu tu šušenku, to už jsem nevydržela a řekla mu ať mě nese.re že žádnou sušenku nedostane a hotovo. Na což konečně slyšel, ale bohužel to slyšelo i dost lidí okolo, který nechápavě koukaly na můj narvaný košík a nebohé dítě toužící po sušence, nakonec přišla cizí paní a podala mu sušenku a víte co jí syn řekl, díky ale já jí nesmím mám cukrovku a bezlepkovou dietu. Já byla oproti tý ženský v tu chvíli ten největší kliďas
![]()
![]()
@lllucie píše:
To zas bude bitka-)
Tak tohle mě napadlo po přečtení první stránky této diskuse.
![]()
@AniNevim píše:
Take se v podobnych situacich pozastavim a verim, ze se nekdo pozastavi i nade mnou. Hned se ale prepnu do modu „Nevis, co tomu predchazi“ a je mi hned hej.
Me osobne mnohem vic drasa kdyz vidim obezni dite s koblihou, hranolkama, parkem v rohliku za pochodu… Neumim pak najit mod, do ktereho se prepnout, abych to neresila.
@cher proč myslíš, že u výchovy mám uvozovky? víš, co jsou to uvozovky, že? děti nefackuju, nicméně pokud vidím, že někdo ano, je to jeho věc a jeho problém. Pokud bych viděkla, že dítě mele hlava nehlava a dítě je celkově zanedbané, zasáhnu. Ale zatím jsem nic takového neviděla.
@Anonymní píše:
Ano, to je přesné. Prostě to neprudí jen to dítě.
Zakl.
Tak ještě jednou zakladatelko, mohla bys mi odpovědět?
Děkuji…
@anairda píše:
Tak si tu vzájemně pogratulujte jaké jste, hrdě se plácněte do prsou a bude.
Hoď si nohy do lavoru, třeba tě to uklidní
Myslím, že ti do toho vůbec nic není zakladatelko. Nebo s nima žiješ? Víš co ta máma třeba prožívá, jaké má trápení? Nebo prostě jen neměla svůj den
A ty hned děláš nějaké závěry
Tebe bych na nákupu potkat nechtěla, když mám s sebou i malou. Nesnáším nákupy a ještě když musím vzít s sebou mojí malou, tak taky prudím
Takže příště navrhni té mamě, že se k nim na 14 dní nastěhuješ, aby jsi mohla nastudovat její chování v běžném prostředí a pak tady můžeš sdělit své dojmy. Ale po pár minutách v krámě dělat nějaké závěry?
Odvaha.
@anickadomnik tak to mě dostalo
hlůavně, že jí to syn takhle vysvětlil ![]()
@MartinaIrena píše:
Tak tohle mě napadlo po přečtení první stránky této diskuse.![]()
![]()
ale fuj to te nesmí ani napadnout…víckrát:-)