Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Lomikára Nedalo mí to a znovu jsem si přečetla ten tvůj úvodní příspěvek. Není na něm nic zvláštního, proč by musel být anonymní. Ty jsi se za tu anonymitu chtěla jenom schovat. Ty osobně, protože jsi se bála, že by tě mohl někdo poznat, třeba ta mamina, o které píšeš. Ty se stydíš za své názory? Nebo o co ti jde? Dokázala by jsi to té paní říct přímo do očí? Že je prudička a fůrie a doporučila by jsi jí odborné vyšetření?
@krtek7489 píše:
No jasněJá ti tvůj názor přece neberu, proč bych to pro boha dělala?
Ale můžu si o něm myslet, že je hloupý, ne? Jinak umět manipulovat s lidmi je rozhodně dar, jen to člověk musí využívat k prospěšným věcem a činům
Proč se mě ptáš, co si můžeš myslet?
Manipulaci využívají hlavně lidé s nízkým sebevědomím. Pokud ty manipulaci považuješ za dar, vymlouvat ti to nehodlám.
Je to děs.. taky to znám z obchodů a absolutně nechápu ty matky, že je to baví, pořád ty děti něčím prudit, ikdyž jsou hodné a nedělají nic nepřístojného.. jsou to děti, nechte je dýchat a zdravě se projevovat..
většinu nákupů se snažím zařídit tak abych tam syna nemusela tahat, nebo je alespoň urychlím když musí být se mnou, když ho to nebaví, tak tedy nemám potřebu hučet ať je z ticha, ale radši se ho snažím zabavit, nebo odvést pozornost k něčemu zajímavému a rychle nákup dokončit..
některé maminy jsou na děti opravdu hnusné
co z nich potom vyroste??
@tiffany píše:
Proč se mě ptáš, co si můžeš myslet?Manipulaci využívají hlavně lidé s nízkým sebevědomím. Pokud ty manipulaci považuješ za dar, vymlouvat ti to nehodlám.
No já se raději ptám. U tebe člověk nikdy neví. Kdyby jsi napsala „ne, nemůžeš si to myslet“,tak by mě ani nenapadlo si o tvém názoru myslet, že je hloupý.
Pro mě hloupý samozřejmě. Ano a umění pozitivní manipulace považuji za dar
Dá se totiž využívat k mnoha pozitivním věcem.
@krtek7489 píše:
No já se raději ptám. U tebe člověk nikdy neví. Kdyby jsi napsala „ne, nemůžeš si to myslet“,tak by mě ani nenapadlo si o tvém názoru myslet, že je hloupý.Pro mě hloupý samozřejmě. Ano a umění pozitivní manipulace považuji za dar
Dá se totiž využívat k mnoha pozitivním věcem.
Můžeš to napsat česky? Já se nikoho využívat nechystám, tak manipulaci k ničemu nebudu potřebovat, takže se jí spíš snažím zbavovat. ![]()
@tiffany píše:
Můžeš to napsat česky? Já se nikoho využívat nechystám, tak manipulaci k ničemu nebudu potřebovat, takže se jí spíš snažím zbavovat.
Promin, ale jsi vážně tak hloupá, nebo to ze sebe jenom děláš? Opět nechápeš význam slov. Je totiž rozdíl využívat a zneužívat. Takže příklad, jak se dá manipulace využívat k prospěšným věcem, speciálně pro tebe. Když třeba Karel Gott, kterého milují miliony lidí bude v rádiu a televizi promlouvat několikrát denně k lidem, aby šli darovat krev, protože tím můžou zachránit lidské životy, věř tomu, že tu krev půjde darovat spousta lidí, který by jinak nešli. Tak to je pozitivní manipulace ![]()
@krtek7489 píše:
Promin, ale jsi vážně tak hloupá, nebo to ze sebe jenom děláš? Opět nechápeš význam slov. Je totiž rozdíl využívat a zneužívat. Takže příklad, jak se dá manipulace využívat k prospěšným věcem, speciálně pro tebe. Když třeba Karel Gott, kterého milují miliony lidí bude v rádiu a televizi promlouvat několikrát denně k lidem, aby šli darovat krev, protože tím můžou zachránit lidské životy, věř tomu, že tu krev půjde darovat spousta lidí, který by jinak nešli. Tak to je pozitivní manipulace
Ty asi nezvládneš napsat jediný příspěvek tak, aby neobsahoval slovo hloupý, hloupá, hloupé? Jsi tím slovem snad přímo posedlá.
To mi tedy moc pozitivní nepřipadá. Jo ten minulý příspěvek je jaksi k nepochopení, asi ti tam něco chybí, nebo přebývá? Já ti nevím. Asi jsem na pochopení tvých chytrých příspěvků příliš hloupá a navíc jsem se sebou spokojená. To je skandál. ![]()
@krtek7489 ještě jsem si vzpomněla, měl to tu někdo v podpisu a ty jsi mi to připomněla: „Pro hlupáka každý hloupý“ ![]()
@tiffany píše:
@krtek7489 ještě jsem si vzpomněla, měl to tu někdo v podpisu a ty jsi mi to připomněla: „Pro hlupáka každý hloupý“
Došly ti argumenty? Myslím, že jsem ti vše jasně a zřetelně napsala. A když na to už nemáš žádný argument, vyrukuješ na mě s příslovím
Úsměvné ![]()
@ulice píše:
Tak někdo je třeba hodně klidná povaha, ale to z něj nedělá supermatku…Nikdo není dokonalýJá jsem cholerik, takže se musím hodně učit a snažit, ale stejně se můj temperament projeví
Ale snažím se, čím jsem starší, tak tím víc se umím ovládat a emoce „vypustit“ zdravě, nevybíjet si vztek na ostatních - a především na svých dětech..
Každopádně už jsem to psala, nejsem z těch, které by soudili vystresovanou maminku křičející na dítě. Stane se asi každé z nás. Ale zpětně přemýšlím proč se mi to stalo, jak tomu příště předejít atp.
ja jsem bohuzel taky cholerik a s pribyvajicim vekem se to ovladani se tedy nelepsi, takze uvitam jakykoliv navod, jak na to a jak predchazet ![]()
A jsem zvedava, kdy to tu admini zamknou, budete-li damy pokracovat v tomto duchu.. ![]()
vy musíte být dámy setsakra znuděné, když se tu vyžíváte ve slovíčkaření co?…smutný život
Slyšela jsem, že tu jsou takovéhle diskuze, kdy někdo něco napíše a pak druzí kritizují a jsou na sebe hnusný
, ale zatím jsem měla to štěstí na to nenarazit až ted. Vždyt to je na to, aby si maminky tady pokecaly, když jsou furt doma zavřený a ne aby se tady urážely. Přijde mi to úplně scestná diskuze. Ne to co Lomikara napsala, s tím plně souhlasím, i když nemůžeme vědět, co se dělo předtím. Ale ona popsala jen nepříjemný zážitek v obchodě a vy se tu na ni sesypete jako vosy a celých 28 stran, krom vyjímek se tady handrkujete o ničem. Možná bude lepší místo zbytečných plků se jít věnovat něčemu užitečnějšímu - já např. půjdu snídat
. Nikdy by mě nenapadlo řešit anonymitu a pár vykřičníků, prostě si přečtu příspěvek a zareaguji. Vypadá to, že tu má někdo houby na práci a tak rýpe do ostatních. Myslím že pro tyto účely emimino diskuze vytvořeny nebyly. Tak se tu mějte drbny a někdy přemýšlejte, je na světě daleko lepší způsob jak se chovat k druhým a naučte se snášet názor druhého, nebo napište v příspěvku že s tím nesouhlasíte a proč ale nemusíte to samý opakovat na 28 stránek. no nic to si myslím, tak si užívejte života i lepším způsobem.
![]()
@lesniboruvka píše:
Je to děs.. taky to znám z obchodů a absolutně nechápu ty matky, že je to baví, pořád ty děti něčím prudit, ikdyž jsou hodné a nedělají nic nepřístojného.. jsou to děti, nechte je dýchat a zdravě se projevovat..většinu nákupů se snažím zařídit tak abych tam syna nemusela tahat, nebo je alespoň urychlím když musí být se mnou, když ho to nebaví, tak tedy nemám potřebu hučet ať je z ticha, ale radši se ho snažím zabavit, nebo odvést pozornost k něčemu zajímavému a rychle nákup dokončit..
některé maminy jsou na děti opravdu hnusnéco z nich potom vyroste??
Divadélko pro okolí - podívejte, jaká jsem Matka, jak Vychovávám. Hlavně to musí být nahlas, aby si všichni všimli ![]()
@Litta píše:
@BohunkaP Takže když teď víš, že je to Lomikára, tak ji budeš šikanovat v ostatních tématech, co tu příště budou? Nebo proč tak strašně ráda víš, že je to konkrétně ona? Naživo ji asi neznáš, tak co s tou informací budeš dělat?
Ano, přesně jsi to vystihla.. Párkrát jsem byla „kontroverznější“ v nějakých tématech, a některé uživatelky (nebyla to Bohunka) hned dohledávaly moje starší diskuse a házely tam co jsem napsala před x lety a napadaly mě už z principu, proto, že jsem s nimi nesouhlasila v jiné diskusi. To mě naprosto šokovalo a pochopila jsem ty, co diskutují anonymně. Tady nejde o to, že bych se styděla za svoje názory, ale aby mě pak nějaké znuděné agentky takhle lustrovaly, no kde to jsme.. ![]()
Jinak mně osobně je úplně jedno jestli někdo píše anonymně, osobně ho stejně neznám, takže pro mě za mě jestli je to anonym nebo Lomikára nebo beruška550 je mi úplně putna.