Nepruďte ty děti furt, obtěžujete i okolí!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4982
12.10.14 15:54

@radúna Ale já nemyslím, že čekala potlesk. Prostě jen chtěla upozornit na to, že jsou i takové, které své děti opravdu zas tak moc rády nemají. Mě by třeba pomohlo diskutovat na toto téma, možná bych se dozvěděla jak pomoci ségře, aby jí ten kluk „tak neotravoval“ nebo jak to říct, ale když jsem četla tu smršť napadání na zakladatelku, tak jsem ani neměla sílu to více rozebrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
12.10.14 16:09

@Riky69, svou sestru znáš a jestli chceš „své sestře pomoci, aby ji ten kluk tak neotravoval“, tak na to zde odpověď opravdu nenajdeš.

Nikdo nepopírá existenci takových žen-matek, které své děti opravdu zas tak rády nemají. Já ji dokonce potvrzuji (můj vztah s mou matkou by se dal takto označit).

Ale zakladatelka tak soudí podle náhodného setkání v MHD a obchodě.
To je ten drobný rozdíl, velmi opomenutý.
Nezná je osobně a dlouho. Soudí jen dle toho, co viděla poměrně krátký okamžik.

A pokud se diskuze měla nasměrovat tím směrem, který jsi ty očekávala - tedy přínosný, klidný rozhovor na internetu mezi námi matkami, tak zakládající příspěvek se jaksi netrefil do toho směru.
Neměla použít nelichotivé označení matek, vykřičníky. Protože její poslední odstavec:

Tak prosím všechny prudičky a fúrie, aby své deptání a nesnášenlivost vůči vlastním dětem laskavě krotily a nekazily tak náladu lidem v okolí. Nebo ještě lépe, aby vyhledaly odbornou pomoc, protože je mi smutno pomyslet, co ty jejich děti asi prožívají a co z nich jednou vyroste…“

Tak ten to tedy opravdu podtrhl a udělal z jejího příspěvku výkřik do tmy. Zbytečný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4982
12.10.14 16:45

Jenomže ona to opravdu vystihla, při posledním víkendu jsem se již s rodiče domluvila, že dohromady k nim jezdit nebudeme. Protože ono to opravdu prudí a kazí náladu všem přítomným a myslím, že je jedno jestli takovou matku potkáš v obchodě, MHD nebo na písku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
12.10.14 17:00
@Riky69 píše:
Jenomže ona to opravdu vystihla, při posledním víkendu jsem se již s rodiče domluvila, že dohromady k nim jezdit nebudeme. Protože ono to opravdu prudí a kazí náladu všem přítomným a myslím, že je jedno jestli takovou matku potkáš v obchodě, MHD nebo na písku.

tak VŠEM asi ne. mně spíš prudí a kazí náladu, když se mi v obchodě cizí dítě sápe do vozíčku nebo se mi motá pod kolečky nebo když tam vyřvává jak na lesy :nevim: třeba já jsem ráda, pokud se rodičům podaří si své děti udržet v mezích normy a nemám potřebu celý nákup chodit za nějakou matkou a odposlouchávat ji, jak se dítě snaží zklidnit. ale tedy na druhou stranu nemám potřebu poučovat ty, kteří (z mého pohledu) tu výchovu nějak nezvládají a jejich děti se v obchodě chovají jak rozjívení haranti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25138
12.10.14 17:18

@sagina Nápodobně. On je taky rozdíl, když ženská s ukřičeným dítětem vletí do obchodu s potravinama, naháže tam to, co potřebuje a jde. A rozdíl, když si taková maminka jde vybírat řasenku, parfémek a dítě tam celou dobu ječí. To fakt lidi namají zapotřebí poslouchat.

Na druhou stranu nějak stále nechápu cíl zakladatelky. Co tím úvodním příspěvkem jako chtěla říct. Jestli se měly chytit za nos ty matky „fúrie“, který opravdu nesnáší své děti a léčí si na nich své mindráky, tak ty to neudělají. Těžko taková ženská odkýve, že se chová jako k…, protože své dítě fakt nesnáší. A slíbí nám tady, že už bude hodná. :roll: :roll: Takže si myslím, že se cíl minul účinkem. Spíš se to dotklo některých temperamentnějších maminek, které třeba někdy dětem nahlas vynadají. Ale to jsou přece úplně normální ženský.
Zakladatelko, můžeš nám objasnit, co bylo cílem příspěvku? Jako společně si zanadávat, jak jsou některý lidi hrozný? Jestli jo, tak ano, některý lidi jsou fakt strašný. Tečka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4982
12.10.14 17:46
@radúna píše:
@Riky69, svou sestru znáš a jestli chceš „své sestře pomoci, aby ji ten kluk tak neotravoval“, tak na to zde odpověď opravdu nenajdeš.
:think: takže zde najdu odpověď akorát jak odplenkovat a nebo kojit
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
12.10.14 19:03
@Riky69 píše: :think: takže zde najdu odpověď akorát jak odplenkovat a nebo kojit

Ale no tak… :lol: Jsi snad inteligentní osoba, ne?

Samozřejmě, že tu najdeš spoustu odpovědí na své otázky nebo zajímavé a podnětné diskuze. Ve spoustě věcí mi nadhled druhých tady taky pomohl.
Ale snad jsi kapku soudná na to, abys věděla, že co se týče tvé rodiny a osobních problémů, tak poradit si nakonec musíš sama.

Když jsme přímo třeba u problému tvé sestry, najdeš tu různé reakce. Pokud se tedy zeptáš.
Od takových reakcí, kde se ti doporučí, abys nestrkala čumák do problémů, po kterých je ti defacto prd. Až po reakce, kdy se ti doporučí, abys své sestře zajistila psychiatrickou péči a synovce snad adoptovala, protože taková fúrie snad ani neměla porodit (nadsázka extrémů zde, kdyby někdo nepochopil ;) ).
Ale ve finále stejně zjistíš, že nikdo ti stejně neporadí tak, jak si to vyřešíš sama. Dostaneš možná od rozumných lidí jakési vodítko, ale ne odpověď k řešení problému :kytka:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4982
12.10.14 19:09

@radúna :lol: Tak teď jsi to zase vystihla ty :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
12.10.14 19:20

@Riky69 :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Jo, zacláním tu už docela dlouho :lol: :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38135
12.10.14 20:29
@jdukolem píše:
Holky proč je tak těžké připustit si, že některé maminky opravdu dokážou být na ty děti hnusné a sekýrují bez příčiny? myslíte, že takové neexistují?

samozrejme, ze existuji, to tady snad ani nikdo nevyvracel :think: spis jde o to, ze z nekolikaminutoveho nakupu pozorovaneho zpovzdali prece nejde soudit, jestli je to bezny vzorec chovani one matky nebo jenom nejaky vyvoj situace v danou dobu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
12.10.14 20:32
@jane-e píše:
samozrejme, ze existuji, to tady snad ani nikdo nevyvracel :think: spis jde o to, ze z nekolikaminutoveho nakupu pozorovaneho zpovzdali prece nejde soudit, jestli je to bezny vzorec chovani one matky nebo jenom nejaky vyvoj situace v danou dobu :nevim:

tak ale dá se usoudit jestli je to chování adekvátní nebo ne v tu danou chvíli ne? Jestli se tak maminka chová vždy to pochopitelně nikdo nepozná a ani by neměl soudit ale to zda je to v tu chvíli přiměřené a nebo to děcko pucuje za kraviny na to jedna nemusí být einstein ani detektiv Columbo- stačí si všimnout. Co si budem povídat běžné věci nás tolik nezaujmou než něco co vyčnívá a v tu chvíli se na to prostě víc soustředíš - at chceš nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38135
12.10.14 20:43
@jdukolem píše:
tak ale dá se usoudit jestli je to chování adekvátní nebo ne v tu danou chvíli ne? Jestli se tak maminka chová vždy to pochopitelně nikdo nepozná a ani by neměl soudit ale to zda je to v tu chvíli přiměřené a nebo to děcko pucuje za kraviny na to jedna nemusí být einstein ani detektiv Columbo- stačí si všimnout. Co si budem povídat běžné věci nás tolik nezaujmou než něco co vyčnívá a v tu chvíli se na to prostě víc soustředíš - at chceš nebo ne.

tak ona je to otazka nazoru - pocitam, ze se neshodem - jelikoz absolutne klidna matka hodneho ditete situaci pravdepodobne posoudi v danou chvili jinak, nez matka vetsiho temperamentu s ditkem aktivnejsim a zlobivym, a co prijde neprimerene jedne, nemusi pridat druhe ze :nevim: a o tom to cele je, ja mam to hodne zive dite a vim, co dokaze pri nakupu provadet, takze ho usmernuju uz pri vstupu, coz nekomu taky muze pripadat neprimerene, ale znam sve dite, vim, co a proc delam
ale dam ti za pravdu s tim, co vycniva, kdyz se mi dite vzteky vali po zemi, soustredi se na to vsichni :zed: moc prijemne :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15814
12.10.14 20:46
@jdukolem píše:
tak ale dá se usoudit jestli je to chování adekvátní nebo ne v tu danou chvíli ne?

ale tak asi ani ne, viz příspěvky ve zdejší diskuzi, kdy by soucitní lidé klidně dítěti dali potraviny, které ze zdravotních důvodů nesmí :nevim: zrovna tak to, co může vypadat, jako že matka buzeruje děcko zbytečně, vůbec zbytečné být nemusí, protože kdyby to tak nedělala, kdo ví, co by v tu chvíli její dítě provádělo… a prevence je zpravidla lepší, než hašení následku :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
12.10.14 20:49
@jane-e píše:
tak ona je to otazka nazoru - pocitam, ze se neshodem - jelikoz absolutne klidna matka hodneho ditete situaci pravdepodobne posoudi v danou chvili jinak, nez matka vetsiho temperamentu s ditkem aktivnejsim a zlobivym, a co prijde neprimerene jedne, nemusi pridat druhe ze :nevim: a o tom to cele je, ja mam to hodne zive dite a vim, co dokaze pri nakupu provadet, takze ho usmernuju uz pri vstupu, coz nekomu taky muze pripadat neprimerene, ale znam sve dite, vim, co a proc delam
ale dam ti za pravdu s tim, co vycniva, kdyz se mi dite vzteky vali po zemi, soustredi se na to vsichni :zed: moc prijemne :zed:

ale v tom příspěvku - úvodním, nebylo popisováno temperamentní dítě co dělá psí kusy ale hodné dítě které se chovalo zcela klidně ovšem maminka hopořádcepovala a nejspíš i působila nevlídně.. a protože jsem párkrát viděla něco podobného věřím, že to tak klidně mohlo být… maminky živých dětí chápu - sama jedno „vlastním“ a ano každý nákup je pro mě adrenalin, nicméně troufám si říct, že je to něco jiného usměrňovat živé dítě -láskyplně než poštěkávat po klidným dítěti, který se nezavděčí ani tím, že dýchá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
49159
12.10.14 20:56
@sagina píše:
ale tak asi ani ne, viz příspěvky ve zdejší diskuzi, kdy by soucitní lidé klidně dítěti dali potraviny, které ze zdravotních důvodů nesmí :nevim: zrovna tak to, co může vypadat, jako že matka buzeruje děcko zbytečně, vůbec zbytečné být nemusí, protože kdyby to tak nedělala, kdo ví, co by v tu chvíli její dítě provádělo… a prevence je zpravidla lepší, než hašení následku :nevim:

ale tak to už se zase točíme v kruhu - láskyplná prevence je něco jiného než poštěkávání a příšerné chování.. prostě je těžké připustit si že ano, jsou i matky co prostě ty děti nemají rády a jednají s nimi hrozně… to byl původní můj dotaz.. proč je tak těžké připustit že NĚKTERÉ matky se chovají doopravdy příšerně - i takové jsou mezi námi
a moje zkušenost je že maminky temperamentních dětí to fakt nejsou…naopak jsou vytrénované a jen tak něco je nerozhází a umí předvídat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí