Nepruďte ty děti furt, obtěžujete i okolí!

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2655
9.10.14 13:18
@Anonymní píše: Šli jsme tím menším supermarketem podobným směrem - od začátku do konce ;) - nejenže jsem je skoro celou cestu viděla, nebylo naopak moc možností, jak se jim vyhnout… V autobuse jsem seděla za matkou, na kluka jsem viděla napříč mezerou mezi sedadly. Tam taky nebylo moc možností, jak nevidět. Takže ano, opravdu nic nedělali.Zakl.

To máte asi malý supermarket, že jste šly celou dobu stejným směrem. Beztak sis v tom libovala jak se na něho utrhovala. A těšila se, až si na emiminu postěžuješ. :mrgreen: Já mám taky dny, kdy mi vadí všechno, na hlavně opravdu svatozář nemám a jak člověk je 24 hodin 7 dnů v týdnu s dítětem, tak z nich má kolikrát i ponorkovou nemoc. Zlatý čas, kdy je člověk jen s 1 dítětem doma a nemusí řešit rvačky a řev. Asi jsem si taky neměla raději pořizovat žádné dítě, protože ze mě asi musí mít občas v obchodě taky radost, hlavně když bych tam vzala rovnou všechny 3 děti… proč asi tak ráda chodím do obchodů sama a nechám děti hlídat tatínkem… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700

@cher
Co pletu? Neřekla bych… Podstatu to má stejnou.
Upřímně je mi úplně šumák co je pro tebe nejhorší skupinou obyvatel, stejně tak i důvod, proč zrovna mě do tohohle pytle házíš. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
801
@anairda píše:
@cher
No já být v obchodě s děckem a nějaká nána mi radit co mám dělat, tak ano, asi jsem hodně arogantní. :cert: Já naopak nesnáším chování zakladatelky, myslet si, že vím, když vím akorát tak prd… Tak si myslím své, ale neventiluji, koho to zajímá? :think:
Zkrátka si myslím, že výchova je každého věc, to bych se třeba na druhého mohla obořit, že má zelené boty a že mě se ty boty nelíbí a kazí mi den, nebo že má špatné vyzvánění mobilu atd. atd.

Tak paní na mě arogantní nebyla, odpověděla mi normálně na moje klidné oslovení.
Já jsem primárně ale neřešila její výchovu (i když si o ní myslím své), ale její projev, který byl značně obtěžující i vůči mně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3605
9.10.14 13:19

@cher Docela mi z toho bylo blbě a na holčičku jsem myslela ještě tak týden. Neumím si představit, jak se k dítěti chová doma, když považuje toto chování k dítěti na veřejnosti za normální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1342
9.10.14 13:19
@Anonymní píše:
Ne, ale mám tu nick s dlouhou historií, takže nechci být identifikovatelná, jako konkrétní osoba (minimálně kdyby sem chodila ta nervní matka). Myslím, že je to pochopitelné.Myslím, že existují i jiné možnosti, než být nesnesitelná a „chovat se jako pako“ (pro tebe synonymum slušného jednání?).

píšu snad ze je pro me slušné chování totéž jako chovat se jako pako? Ja jen píšu, ze naopak nemuzu z tech matek kterým med od pusy odkapava…milacku, lasecko, sluníčko…imrvere takhle s tim deckem mluví…tedy na veřejnosti…silné pochybuju, ze i doma. To je dle mého pakoske chování:-) ale at si kazdej dela co chce, me to vzdy jen pobaví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
9.10.14 13:21
@Anonymní píše:
Tak paní na mě arogantní nebyla, odpověděla mi normálně na moje klidné oslovení.
Já jsem primárně ale neřešila její výchovu (i když si o ní myslím své), ale její projev, který byl značně obtěžující i vůči mně.

Já vím, ty by si ráda supermarket ze Stepfordských paniček… :lol: Holt, svět není dokonalý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3175
@mončís píše:
@lllucie prosím vyměň to slovo se*ou za něco slušnějšího. Nedá se to číst!
8o :roll:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
@katerinkaaa píše:
@cher Docela mi z toho bylo blbě a na holčičku jsem myslela ještě tak týden. Neumím si představit, jak se k dítěti chová doma, když považuje toto chování k dítěti na veřejnosti za normální.

Jak jsem psala na začátku- z podobných výjevů mi bývá taky smutno, ale z téhle diskuze odcházím, protože tolik zloby na zakladatelku nechápu, svůj obhajuje své

• Citovat
  • Upravit
6939
9.10.14 13:22
@anairda píše: :roll:
A co ty se do toho prosím tě boha na nebi pleteš? Máš snad nad hlavou svatozář? To třeba mě by sis mohla zkusit něco radit, asi by sis něco poslechla… Takovéhle jako jsi ty mám opravdu nejraději. :zed:
Ono je jistě všechno jen černobílé a ty si to jediná prohlédla.

To vis ze jo, na vsechny se vyprdneme, budeme si vsimat sveho a v tomto duchu vychovame sve deti. :pocitac:

Zakladatelko, jsem rada, ze jsi se ozvala. Byt takovych vic, mozna by to neco zmenilo-jak u tech co deti podobne „buzeruji“, tak u takovych, co jim vse dovoli :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
9.10.14 13:24
@Anonymní píše: …Aneb matky, co nesnášej svý děti (veřejně).

Chtěla bych se s vámi podělit o konkrétní zážitek, tak prosím o zachování anonymity, případně raději smazání. Radu ani nehledám, jen se chci vypsat z nepříjemných emocí.

Byli jsme dnes s pětiletým synem nakupovat. Už za vchodem do marketu jsme narazili na maminku, která měla ve vozíku asi tříletého chlapečka. Chlapeček si začal zpívat a maminka ho ostře okřikla, ať nehuláká a je zticha. Přišlo mi to zbytečný, chlapeček nehulákal a mě ani nikoho jiného to nerušilo. Ale říkala jsem si ok, třeba mamka nemá náladu… Jenže. Jak jsme se posouvali obchodem, pořád dokola jsme poslouchali „nech toho!“ přestaň, nebo…!" „už dost!“ „nedělej to!“. Prostě samé hrubé okřikování a výhružky a škaredé jednání. Ani jedinkrát jsem neslyšela, že by na něj promluvila v klidu nebo dokonce vlídně.
To dítě ale nedělalo VŮBEC NIC, přísahám! Sedělo v tom vozíku a bylo sprdnuto za jakýkoli pohyb, jakýkoli slovní projev, prostě za všechno. Smělo snad jen dýchat. Bylo mi ho velice líto. Nakupování je pro tak malé dítě dlouhé a nudné a celou dobu je ještě matkou takhle deptaný… Navrhla jsem jí, ať dá dítěti do ruky něco na hraní, kdo ji má pořád poslouchat, ale řekla mi, že by to bylo ještě horší. Nevím sice co by bylo horší, ale její věc. :nevim: Pokračovala dál a svou nervnost a nesnesitelnost dál eskalovala.

Pointa je ale v tom, pokud si „maminka“ myslela, že tím peskováním ušetří okolí nežádoucích projevů dítěte, velmi se pletla. Vůbec jí nedochází, že je to jedině ONA, kdo obtěžuje okolí a to dost nepříjemně. Nejenže to klidné dítě neměl nikdo šanci ani zaznamenat, jediné, co bylo slyšet neustále a na celý obchod, byla ona a její protivné peskování. :evil:

Připomnělo mi to další takový případ, kdy jsem jela autobusem z Brna do Prahy, tj. cca 2,5 hodiny cesty. Předemnou tehdy také seděla maminka s cca 4-5letým klukem. Kluk dostal časopis, aby si hrál, v klidu seděl, chvíli se díval na pohádku jindy do časopisu, prostě pohoda. Člověk o něm ani nevěděl. Přesto jsem celou tu dobu poslouchala tu matku a její okřikování, peskování, utrhování. To samé. Dítě se nesmělo snad ani pohnout. Možná tak nerušilo matku, jeho matka ale opět silně rušila celé okolí a znechutila cestu všem kolem.

Tak prosím všechny prudičky a fúrie, aby své deptání a nesnášenlivost vůči vlastním dětem laskavě krotily a nekazily tak náladu lidem v okolí. Nebo ještě lépe, aby vyhledaly odbornou pomoc, protože je mi smutno pomyslet, co ty jejich děti asi prožívají a co z nich jednou vyroste…

(Už kdysi mi na to téma káplo do noty )

Bohužel s tím nikdo nic nenadělá, já mám třeba někdy špatný den tak by to mohlo vypadat úplně stejně a jindy jsem zase v pohodě, třeba měla jen den blbec. Snad :jazyk: já jsem někdy v takovym presu že jsem protivná i sama sobě :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1342
@mončís píše:
@lllucie prosím vyměň to slovo se*ou za něco slušnějšího. Nedá se to číst!

jejda, nechtěla sem nikoho pohorsit, vy nikdy nereknete to sprosté slovo??? Me ale moje pubertacka opravdu nekdy… A i přesto ji miluju:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4658

Jééžiš a neprožíváš to trochu? Já taky nejsem na holku pořád sluníčková a zrovna včera jsme šly s kámoškou do samoosluhy, holky stálem něco chtěli, vylézaly z košíku atd. Tak jsme je věčně okřikovali obě :mrgreen: To by bylo asi něco na Tebe co? :mrgreen:…jedna paní se na nás taky pak už divně dívala a kámoška pronesla jen: no jo, holt jsme nevyrovnané :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
9.10.14 13:25

@Bisu
No tak promiň, ale to, že nechám být maminku, co okřikuje dítě v nákupním košíku, snad ještě neznamená, že se na VŠECHNY VYPRDNU… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7904
9.10.14 13:26

Takže ty vidíš asi tak 10 minut anebo hodinu z celého dne a hned spěcháš té mámě, která s tím dítětem je celý den, něco poradit. Proč, proboha?? Proč ji nenecháš být?

Ono to není snadné. Jak má ženská kočárek, hned je vystavena nekonečným zkoumavým pohledům podobných prudičů, jako jsi ty. Starým dědům se nelíbí, že dvouleté dítě nejde samo a jede v kočárku. Už nevidí, že já mám půl hodiny na to, abych vyřídila asi 10 záležitostí, takže to jinak nejde. Jednomu se nezdá, ze dítě řve, dalšímu se nezdá, že ho matka okřikuje. U nás je dnes skoro 20 stupňů a dopoledne se mě úplně neznámá osoba ve městě ptala, proč moje dítě nemá čepici. Takhle bych mohla pokračovat donekonečna.

Zakladatelko, obchod i autobus jsou veřejné prostory. Pokud tě takové věci opravdu obtěžují, nech si dovážet nakup do domu a jezdi autem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11700
9.10.14 13:27
@dendule4 píše:
Jééžiš a neprožíváš to trochu? Já taky nejsem na holku pořád sluníčková a zrovna včera jsme šly s kámoškou do samoosluhy, holky stálem něco chtěli, vylézaly z košíku atd. Tak jsme je věčně okřikovali obě :mrgreen: To by bylo asi něco na Tebe co? :mrgreen:…jedna paní se na nás taky pak už divně dívala a kámoška pronesla jen: no jo, holt jsme nevyrovnané :mrgreen:

Sociálku na vás, holoto!!! :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect