Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Hezký večer,
ráda bych oživila tuhle diskusi.. Chtěla bych přivést svého druhého syna na svět právě v Neratovicích.. Jen se trošku ztrácím v tom jejich ceníku.. ![]()
Abych měla představu, na jakou finální částku Vás celý pobyt vyšel?
@Malvína86 záleží, na kterém pokoji budete, nejlevnější (nevím zda zdarma) je čtyřlůžkový a nejdražší je nadstandard, kde můžete být i s partnerem
A předem není jisté, kde budete ležet. Pokud je plno, pak si vybrat prostě nemůžete.
@Malvína86
Ahoj v Neratovicích jsem císařským řezem rodila dva krát v listopadu 2013 jsem za pětidenní pobyt na čtyřlůžk. pokoji (jiný nebyl k dispozici) zaplatila 700kč.
A v listopadu 2015 za sedm dní na třílůžk. pokoji (opět jiný nebyl k dispozici) jsem platila 1700kč, 1400kč pobyt a 300kč za to že manžel hned po porodu byl s dceruškou.
Tuto porodnici s čistým svědomím doporučuji. Špičkové doktoři, výborné sestry.
![]()
Holky a jak potom probíhá péče o mimčo, když jste po císaři společně na pokoji? Já se po prvnim císaři nemohla do druhého dne hnout, jak mě všechno bolelo. Rodila jsem na Mělníku, byla jsem 5 dní JIP a malýho mi přinesli za celou dobu 2× a 2× mi dovolili se jít mrknout na syna na novorozenecký
. U Neratovic se mi právě líbí, že by snad nemělo dojít k separování, ale jak to pak probíhá? To se o prcka na pokoji starají sestřičky dokud neni schopná péče maminka? ![]()
Edit: v červnu mě čeká pravděpodobně plánovaný císař, tak hledám info o poporodní péči a podle toho vyberu porodnici. Zatim se nemůžu vůbec rozhodnout ![]()
@Ajma já byla schopná se starat od začátku po obou cs a to jeden byl hodně krutý, bolestí jsem skoro nemohla vstát, přidala se infekce a horečky, i tak jsem se o ni starala. O druhou po plánovaném sc jsem se krom prvního dne, kdy mi musel pomáhat přítel, neb jsem byla po spinálu a nesměla vstát, v noci jsem ji měla u sebe a pak od sedmi do jedenácti cca byla na sesterně, než se mnou vstali, o maličkou starala sama. Jak jsem vstala, běžela jsem si pro ni na sesternu, až se mi smáli, jak pospíchám. Pokud ale byste se na to necítila. Pak vám sestřičky pomůžou, případně si odvezou miminko k sobě a budou vám ho vozit na kojení. A po tom, co jste napsala, děkuju bohu, že jsem nerodila na Mělníku, to bych nedala. Jak je to možné? Slyšela jsem na něj chválu, ale pět dní bez styku s miminkem, to je hodně kruté.
@tutinka děkuju za info
. V Mělníku jsem měla problémy pouze s dětskym oddělením
. Ještě před porodem mi slíbili, že mi malýho na JIP ještě ten den přinesou. Nepřinesli, prý nestíhají, tak až ráno, ráno zase další výmluva, tak teda po obědě, po obědě bylo sester u mimin málo, takže večer a večer výmluva, že zapoměly a děti spí
. Takhle to pokračovalo, dokud jsem nechytla hysterák a tlak (z důvodu preeklampsie byl akutní císař) mi nešel šupem opět vzhůru, tak mi malýho na chviličku přinesli. Porod byl v pondělí, ve čtvrtek jsem byla poprvé na návštěvě na novorozencích, v pátek mě pustili z JIP na normální pokoj, chodila jsem se na malýho dívat k sestrám, v sobotu ráno cca v 8 jsem už u něj byla a ptala se sestry, kdy si ho můžu vzít na pokoj, sestra, že dneska ne a že se teď budou děti koupat a ať přijdu odpoledne
. Upozorňuju, že malej byl zdravej, nic mu nebylo, jen lehká žlouzenka. V tu chvilku přišel pan doktor na dětskou vizitu a já se ho zeptala, kdy mi dají malýho na pokoj, kouknul do karty a řekl, že klidně hned, zavelel sestře, ať mi ho připravý. Noo a sestřičky byly od tý chvíle fakt milý
. Další problém byl v pondělí, kdy mi na gynekologii řekli, že tlak už se zlepšil a když to takhle dneska vydrží, že nás zítra (v úterý) pustí domů. Následovala dětská vizita, kde byla samotná primářka, já se ptala, jestli je malý v pořádku, jesti bysme mohli zítra domů, ta se na mě vyloženě utrhla a že détě v pořádku je a že já jsem ta, co to brzdí (její slova) a že ať se zítřejším propuštěním nepočítám! Okamžitě jsem začala vyřizovat reverz. Když už mi měli papíry přinýst k podpisu, tak se mi do pokoje opět přiřítila dětská primářka a že dítě neni v pořádku, že mi ho nevydaj, že já si klidně reverz podepsat můžu, ale na dítě nic takovýh neni
. V tu dobu jsem nevěděla, že lže, bez malýho bych neodešla, takže jsem zůstala do středy. Navíc jsem se ten den dozvěděla, že bych kvůli lékům neměla kojit a přitom do mě sestry pořád hustily, že nejdřív kojení a pak láhev
. Bez mého vědomí mi podaly léky na zastavení laktace. Po návratu domů jsem vysadila všechny nafasované leky, tlak šel po opadnutí stresu dolů, ale kojení nahodit už nešlo
.
Za tu dobu se v Mělníku určitě personál vyměnil, takže jsem zvažovala, že bych to tam zkusila, ale psychicky bych to asi nezvládla
. Ještě půl roku po porodu jsem o porodnici nemohla mluvit, protože jsem vždy začala brečet. Navíc jsem dlouho měla pocit, jakoby malý nebyl ani můj a mohli mi ho kdykoli vzít
.
Proto je pro mě výběr porodnice hodně důležitý a chci jít tam, kde mi i po operaci umožní kontakt s prckem, co největší.
Omlouvám se za román ![]()
@Ajma nevahej a jdi do neratovic. Ideální případ je nadstandard s mužem, tak to měla já, takže ob prebaloval…
@projekt04 nadstandard bych právě chtěla, ale je otázkou, jestli bude v tu dobu volný. Ale kdyby šlo o plánovaný sc, tak by to snad nemusel být problém
. Až se trošku zlepší počasí, tak máme v plánu pár porodnic navštívit a přitom se poptám, co a jak.
@Malvína86 Taky bych chtěla nějaký info od maminky, která tam rodila
Prosíííííím ![]()
Ahojky,
Bohužel nemuzu, napsat nic pozitivního, 9.3.2016 jsem začala mit v 6 hodin ráno kontrakce, ale jako prvoroducka jsem to nepoznala… Ve 13.hodin jsem volala do porodnice, ze mam bolesti jestli muzu prijet, ze jsem tam registrovana, přijela jsem, natočila monitor u kterého jsem se bolesti svijela… A oni mne pustili domu, ze prej to nejsou kontrakce jen poslicci… Několikrát jsem tam za den volala, ze ty bolesti nejsou vydržet, zda muzu prijet, ze ještě musim dostat antibiotika kvůli pozitivnimu streptokokovi… Říkal ze kdyz nemam pravidelne kontrakce at nejezdim…a at si dam vanu… Kdyz mi to řekli, uz po 3… Jela jsem na melnik a v půl 10 porodila… Nestihli mi dat ani epidural… Protože jsem rodla uz doma a byla otevřena na 5 prstu… Diky tem debilum jsem málem porodila doma… Nechápu jak, mne mohli, pustit domu,,kdyz bylo jasne na monitoru ze deloha uz pracuje…
Já se tam chystám, termin mám 1.5.ale deticky rodím dřív tak mě tam uvidí asi brzy. Beru si tam svou PA se kterou mají smlouvu. Příští týden jdu poprvé do jejich vip poradny, tak jsem zvědavá. Jsem po cisaři, tak mi vaginální porod musí „schválit“. 2× jsem rodila na Mělníku, ale tentokrat se rozhodla pro neratovice, právě z důvodu, že mají možnost nadstandartních služeb. Jediný co je hloupí je, že u nich můžu rodit až od 36 tt, chtěla jsem u nich porodit KP druhou dceru, ale ve 35 tt mě s kontrakcemi odmítli, že miminko není zralé a oni na to nemají vybavení a že hrozí převoz miminka na Mělník a at tam jedu raději rovnou, jsem musela do mělníka, porod se nakonec nerozjel a ve 38 tt v mělníce udělali císař pro nestabilní KP. V Nerátkách prý tohle víc umí.
@Kerstynka píše:
Ahojky,
Bohužel nemuzu, napsat nic pozitivního, 9.3.2016 jsem začala mit v 6 hodin ráno kontrakce, ale jako prvoroducka jsem to nepoznala… Ve 13.hodin jsem volala do porodnice, ze mam bolesti jestli muzu prijet, ze jsem tam registrovana, přijela jsem, natočila monitor u kterého jsem se bolesti svijela… A oni mne pustili domu, ze prej to nejsou kontrakce jen poslicci… Několikrát jsem tam za den volala, ze ty bolesti nejsou vydržet, zda muzu prijet, ze ještě musim dostat antibiotika kvůli pozitivnimu streptokokovi… Říkal ze kdyz nemam pravidelne kontrakce at nejezdim…a at si dam vanu… Kdyz mi to řekli, uz po 3… Jela jsem na melnik a v půl 10 porodila… Nestihli mi dat ani epidural… Protože jsem rodla uz doma a byla otevřena na 5 prstu… Diky tem debilum jsem málem porodila doma… Nechápu jak, mne mohli, pustit domu,,kdyz bylo jasne na monitoru ze deloha uz pracuje…
v Mělníce dávaj u porodu epidurál???
@zelvarka
To netuším, ale mne, řekli ze uz to nestihame a za chvilku jsem porodila… Přijela jsem jen tak tak, Neratovice mi porad radili lehnout si do vany…
@Kerstynka píše:
@zelvarka
To netuším, ale mne, řekli ze uz to nestihame a za chvilku jsem porodila… Přijela jsem jen tak tak, Neratovice mi porad radili lehnout si do vany…
Ná bych to brala pozitivně, ze díky neratovici jsi stravila porod doma a v porodnici minimum času. A v mělníku ti po telefonu řekli, ze rodis a máš přijet?
Ahoj holky, rodila jsem v Neratkach téměř na chlup před 2 rokama
a musím říct, že za mě opravdu maximální spokojenost
Měla jsem připlacenou nadstandardní VIP poradnu, PA a nadstandardní pokoj, celý porod proběhl dle mých představ
I příště budou mou volbou, pokud bude tehu bez problémů a miminko bude v pořádku. Na CS bych určitě volila Nera, právě proto, že nemají JIP a neoddělují miminko od mamky, do ničeho nijak extra nekecaji, pokud si maminka opravdu nechce nechat poradit…
Do Nera bych nejela v případě komplikovaného tehu, hrozících komplikací apod., nejsou na to vybavení (ale to většinou oznamují předem), to bych asi zatla zuby a chtěla opravdu co nejlepší péči v Praze. Jinak běžné problémy spojené s porodem zvládají, jen nejsou vybaveni pro rizikové tehu, kde je potřeba novorozenecké JIP a lepší péče.
Všem přeji pohodové tehu a hlavně porod
![]()
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.