Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Mě ta jména, co uvádíte moc neobvyklá nepřipadají. Pořád jsou to taková obecně známá. Jsem čekala spíš nějaký šílenosti typu toho Armaniho Lakatoše než Edita:-)
IV987 píše:
Kamaradka je slovenka a dali Melanii, nevim jestli je to ve slovenskem kalendari.Asi snad ano. Rikaji ji Melanko, Mel a moc pekne to zni
Melanie je hezký, to se mi líbí.
Edita mi tedy taky moc netradiční nepřipadá, byla to naše skoro sousedka. Stala se z ní fetačka a děvka. Pozor na toto jméno, jeden můj známý se věnuje výzkumu významů jmen, a tvrdí, že jméno Edita v sobě nese negativní náboj, že jejich nositelky obvykle špatně skončí. Ostatně Edith Piaf také neměla záviděníhodný život …
Jinak já bych ráda dala netradiční jméno, ale nechci, aby moje dítě bylo jen kvůli jménu středem pozornosti. Jinak bych volila hned Armelle, Aude nebo Albane … či Jean-Baptiste pro kluka.
S tou Editou to bude asi pravda, znám jednu a je to........
Nevím čím to? Byla už divná na základce a teď to s ní jde hodně z kopce.
Máte krásné jména, opravdu.
Já mám ještě asi 5 měsíců na rozmyšlenou.
Tak se tu budu inspirovat.
Já sama jsem Alexandra, říkají mi doma Sašo, Lexo, Alex a Alo. Mě se moje jméno líbí ale mám k tomu dost dlouhé příjmení.
Měla jsem být Anastázie, je to krásné jméno, ale nelíbí se mi Stázina. ![]()
Moje o půl roku starší teta je Valérie. ![]()
Mě se moc líbí Ema a Thea nebo Theodora, ale nějak se s nimi roztrhl pytel ![]()
Klementýnka píše:
Edita mi tedy taky moc netradiční nepřipadá, byla to naše skoro sousedka. Stala se z ní fetačka a děvka. Pozor na toto jméno, jeden můj známý se věnuje výzkumu významů jmen, a tvrdí, že jméno Edita v sobě nese negativní náboj, že jejich nositelky obvykle špatně skončí. Ostatně Edith Piaf také neměla záviděníhodný život …Jinak já bych ráda dala netradiční jméno, ale nechci, aby moje dítě bylo jen kvůli jménu středem pozornosti. Jinak bych volila hned Armelle, Aude nebo Albane … či Jean-Baptiste pro kluka.
jejda tak teď úplně valím oči, taky znám jednu co skončila na drogách
ale chudák mamča, která psala, že se jí za pár dní narodí a teď to čte
. Třeba je to jen náhoda.. ![]()
Já poznala jen jednu Editu (díky svýmu bývalýmu, který ji přímo uctíval) a z té byla účastnice MISS a teď je modelka…takže ne všechny končí špatně (zatím
) ![]()
Z těch Edit, co znám já tak jedna je učitelka na ZŠ, je to strašně fajn holka a druhá je taky fajn, má oděvní firmu.
RyBANA píše:
Já poznala jen jednu Editu (díky svýmu bývalýmu, který ji přímo uctíval) a z té byla účastnice MISS a teď je modelka…takže ne všechny končí špatně (zatím)
Moje kamarádka je Edita, je to ta neslušnější holka, kterou znám. Má VŠ, šťastně vdaná… No ta asi špatně neskončí, snad:-D
RyBANA píše:
Já poznala jen jednu Editu (díky svýmu bývalýmu, který ji přímo uctíval) a z té byla účastnice MISS a teď je modelka…takže ne všechny končí špatně (zatím)
Kariéra modelky je jasné našlápnutí na šikmou plochu
![]()
A taky znám více třeba Zuzan, které skončily na drogách než Edit
Třeba je ta „strašná“ Edita, o které píšem jedna a ta samá a zkreslujem ![]()
tak my máme Beatku. Já jsem se tomu jmenu hrozně branila. Svolila jsem, až na porodnim sale, kdy už mi to bylo jedno
a nakonec jsem rada. Chtela jsem Sofinku nebo Rozarku. Ale tech je u nas v okoli plno. Beatka žádná ![]()
veverik píše:
tak my máme Beatku. Já jsem se tomu jmenu hrozně branila. Svolila jsem, až na porodnim sale, kdy už mi to bylo jednoa nakonec jsem rada. Chtela jsem Sofinku nebo Rozarku. Ale tech je u nas v okoli plno. Beatka žádná
Můj brácha Vilém má taky dcerku Beatku
Je to moc hezké jméno!
LucaLuca píše:
Otakárka žádného, ani tady, ani z doslechu.
Já mám Otakárka
A ségra je Simonka..
rosanka píše:LucaLuca píše:Já mám Otakárka
Otakárka žádného, ani tady, ani z doslechu.A ségra je Simonka..
No vidíš.
Aspoň někdo pozná, jaké je nejkrásnější jméno.
A máte Otakárka pojmenovaného po někom nebo jen tak? My jen tak, ale pak jsme se dozvěděli, že můj děda měl strýčka Otakara a tetu Ludmilu a byli taky dva po sobě jdoucí sourozenci narození po 2 letech. ![]()