Neumím říkat jménem :-(

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8707
31.10.10 18:36
verenika píše:
juma píše:
Já zase nemůžu pochopit, jak se někdo může oslovovat před dětmi „mámo/táto“ a mluvit tak o sobě, třeba „Máma ti to obleče.“ Nikoho za to neodsuzuji, ale sama bych tak nikdy nemluvila. Máme v blízkosti několik párů, které tak běžně komunikují, přitom myslím mají hezký vztah. Děti to samozřejmě od nich přebírají - „Kdy se máma vrátí?“.
Tomuhle nějak nerozumím?! 8-o :wink:

myslím,že se zde pisatelka zamýšlí nad oslovením mámo/táto místo třeba mamka ta´tka..pokud tomu tak není tak už radši mlčím :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
31.10.10 18:38
marketm píše:
verenika píše:
juma píše:
Já zase nemůžu pochopit, jak se někdo může oslovovat před dětmi „mámo/táto“ a mluvit tak o sobě, třeba „Máma ti to obleče.“ Nikoho za to neodsuzuji, ale sama bych tak nikdy nemluvila. Máme v blízkosti několik párů, které tak běžně komunikují, přitom myslím mají hezký vztah. Děti to samozřejmě od nich přebírají - „Kdy se máma vrátí?“.
myslím,že se zde pisatelka zamýšlí nad oslovením mámo/táto místo třeba mamka ta´tka..pokud tomu tak není tak už radši mlčím :mrgreen:

Jo tak 8-o Jako místo mámo-maminko,mamko?

Mě to vždycky při neděli moc nedochází :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8707
31.10.10 18:47
verenika píše:
marketm píše:
verenika píše:
juma píše:
myslím,že se zde pisatelka zamýšlí nad oslovením mámo/táto místo třeba mamka ta´tka..pokud tomu tak není tak už radši mlčím :mrgreen:

Jo tak 8-o Jako místo mámo-maminko,mamko?

Mě to vždycky při neděli moc nedochází :mrgreen:

třeba to tak není,ale to mne napadlo jako první :think: mne to nemyslí od doby co jsem těhu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7862
31.10.10 18:51

Copak je špatného na oslovení/skloňování slov „máma“ a „táta“? 8-o
Ale pamatuji si, že na první stupeň ZŠ s námi chodila holka, co doma MUSELA rodiče oslovovat „maminko“ a „tatínku“ (mámo a táto nesměla říkat) a že se jí kvůli tomu děti dost smály, ale zároveň nám jí bylo trochu líto, neb jsme to vnímali jako despotismus těch jejích rodičů :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caty
31.10.10 18:53

Tak já manželovi říkám jménem normálně i zdrobněle. Nikdy jsem s ním v tomhle problém neměla. Před dcerkou říkáme mamko, taťko máma, táta, zatím kvůli výslovnosti, líp se jí to bude učit, je ještě malinká, ale taky řiká, tatínek přijde z práce a tak. Mně manžel řiká taky jménem a já na něho někdy z legrace, tak co taťko, budeme zlobit? :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
354
31.10.10 19:06

marketm to vysvětlila správně. Ano, přijde mi to takové neosobní, možná až hrubé. Nedovedu si představit, že by mi můj tříletý syn řekl „mámo“ místo „maminko“. Ale, jak jsem psala v předchozím příspěvku, nikoho za to neodsuzuji ani to nehodnotím. Jen píšu, že u nás to máme prostě jinak…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
31.10.10 19:10
juma píše:
marketm to vysvětlila správně. Ano, přijde mi to takové neosobní, možná až hrubé. Nedovedu si představit, že by mi můj tříletý syn řekl „mámo“ místo „maminko“. Ale, jak jsem psala v předchozím příspěvku, nikoho za to neodsuzuji ani to nehodnotím. Jen píšu, že u nás to máme prostě jinak…

Díky za vysvětlení :palec: Přijde mi to divné,ale je to každého věc :wink: :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12978
31.10.10 19:10

Před dětmi si říkáme jmény..Pokud jde o konverzaci přímo s dětmi užívámě i „řekni tatkovi..“..
Ale já se klidně prezentuji jako : maminka ti oblékne..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka
31.10.10 19:11

mi si říkáme miláčku :mrgreen: :oops:

• Citovat
  • Upravit
8707
31.10.10 19:14
sophinka píše:
mi si říkáme miláčku :mrgreen: :oops:
:palec:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8707
31.10.10 19:15
juma píše:
marketm to vysvětlila správně. Ano, přijde mi to takové neosobní, možná až hrubé. Nedovedu si představit, že by mi můj tříletý syn řekl „mámo“ místo „maminko“. Ale, jak jsem psala v předchozím příspěvku, nikoho za to neodsuzuji ani to nehodnotím. Jen píšu, že u nás to máme prostě jinak…

mámo /táto mi taky přijde tvrdé neříkám ,že mi děti musí říkat maminko s tím chodí samy,ale mami tati je libozvučnější :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.10.10 19:18
viky23 píše:
já taky manžela neoslovuji Karle :lol: :mrgreen: prostě to oslovení vypouštím, na manžela miláčku…on mi někdy řekne jménem když mě volá a mě se to nelíbí, ale když tak přemýšlím, tak on mě taky vůbec neoslovuje, místo miláčka teda častěji tím jménem :lol: :mrgreen: takže vůbec nejsi divná, mě to taky nejde přez hubu a nikdy jsem žádného svého ex jménem neoslovovala :nevim:

No to je snad přímo o mě!!! Taky mi to nejde, ale zvláštní je, že jen u chlapů (mých bývalých a manžela). A dost mě to štve, ráda bych s tím něco udělala, ale nakonec to vždy skončí u miláčka (ale zase lepší, než debile). Ostatní lidi jako sourozence, kamarády, kamarády kamarádů… dokážu oslovit normálně…

(omlouvám se za anonym, tak třeba K.)

• Citovat
  • Upravit
46669
31.10.10 19:23

My si taky říkáme miláčku :srdce: . Než si začneme lézt na nervy, pak bude na jméno času dost :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
31.10.10 19:55

prcek nám teda říká mami/tati :wink: To mámo/táto je fakt takový tvrdý :think: Ale zase říkáme:řekní tátovi/mámě :wink:

A tuhle jsem trénovali jak se kdo v rodině jmenuje a manžel mu povídá,že mamina je Veronika a on že ne,že táta mu lže,že jsem Verča :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
31.10.10 20:26

Děkuji děvčata za názory, jsem hlavně ráda, že v tom nejsem sama… jak mi tu správně kdosi poradil, budu trénovat - s kamarádkou asi ne, tak sama. Před zrcadlem si nastavím modelovou situaci a budu… je to jediná šance.
A přitom tuším, že když to udělám třikrát, čtyřikrát v reálu, něco se zlomí a bude to lepší, ne-li dobrý.
Jen netuším, kde se bere ten strach, ale asi se někde bere, když ho máte i některé z vás…
Tak já zkusím cvičení nahlas a před zrcadlem.
Díky moc
 NiKina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí