Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Anonymní píše:NiKina píše:
Děkuji děvčata za názory, jsem hlavně ráda, že v tom nejsem sama… jak mi tu správně kdosi poradil, budu trénovat - s kamarádkou asi ne, tak sama. Před zrcadlem si nastavím modelovou situaci a budu… je to jediná šance.
A přitom tuším, že když to udělám třikrát, čtyřikrát v reálu, něco se zlomí a bude to lepší, ne-li dobrý.
Jen netuším, kde se bere ten strach, ale asi se někde bere, když ho máte i některé z vás…
Tak já zkusím cvičení nahlas a před zrcadlem.
Díky moc
NiKinaTaky se snažím trénovat, ale naživo je to pakárna. jméno jsme ze sebe dostala tak dvakrát za celou dobu a to jen tak na půl huby. Nechápu to…
A teda taky koukám, kolik nás v tom je. Myslela jsem, že jsem jediná mišuge
K.
je to strašně podlý, ale jsem fakt ráda, že nás mišuge je víc… ale čím to je?
Napadá mě třeba nespokojenost s oslovováním nás samých - jakože blbý jméno a tím vznikne ten blok i na ostatní jména?
Netuším.
NiKi
NiKina píše:Anonymní píše:je to strašně podlý, ale jsem fakt ráda, že nás mišuge je víc… ale čím to je?NiKina píše:
Děkuji děvčata za názory, jsem hlavně ráda, že v tom nejsem sama… jak mi tu správně kdosi poradil, budu trénovat - s kamarádkou asi ne, tak sama. Před zrcadlem si nastavím modelovou situaci a budu… je to jediná šance.
A přitom tuším, že když to udělám třikrát, čtyřikrát v reálu, něco se zlomí a bude to lepší, ne-li dobrý.
Jen netuším, kde se bere ten strach, ale asi se někde bere, když ho máte i některé z vás…
Tak já zkusím cvičení nahlas a před zrcadlem.
Díky moc
NiKinaTaky se snažím trénovat, ale naživo je to pakárna. jméno jsme ze sebe dostala tak dvakrát za celou dobu a to jen tak na půl huby. Nechápu to…
K.
Napadá mě třeba nespokojenost s oslovováním nás samých - jakože blbý jméno a tím vznikne ten blok i na ostatní jména?
Netuším.
NiKi
U mě to je jednoznačně tím, že mi chlapská část populace provedla spoustu špatného. Na základce např. šikana…ostatní už je moc osobní, rozebírat nebudu. Já mám tedy i velký problém podívat se chlapovi do očí. Přítelovi občas jménem řeknu, ale vyloženě se snažím vyhnout se tomu
To, že máme dítě, mi strašně usnadnilo práci, protože konverzaci vztahuju i k němu a pak můžu oslovovat taťko ![]()
Pokud bych ale musela oslovovat chlapy jménem (třeba pracovní důvody), tak bych měla velký problém. Většinou oslovuji přezdívkami (to mi kupodivu vůbec nevadí) a nebo se oslovení vyhýbám.
Ale já nemám blbý jméno a ani nemám problém s tím, když mě někdo oslovuje. A chlapi mi ani nijak neublížili, abych byla zablokovaná
Ale taky bych ráda věděla, čím to je, když opravdu s oslovováním jiných mužů problém nemám…
aha… no tak dobrý, tak je to o blbým jménu a o ublížení - obé na mě sedí…
S tím díváním do očí mám taky problém… hodně velký. Manžel taky, když spolu mluvíme, v podstatě se na sebe nedíváme, on uhýbá snad ještě víc, než já… kolikrát si říkám, jak jsme se vůbec mohly navzájem „sbalit“…
…ale tohle asi nevyléčitelný nebude… jednomu z kolegů se při komunikaci dívám do očí vyloženě ráda… a odnaučil mě to, nyní už se dokážu dívat do očí každému z „pracovních“ klientů… a je to o poznání lepší komunikace pak…
Jen manželovi ne… ten pořád uhýbá…
NiKi ![]()
Já s tím oslovovat jménem problém nemám, ale vůbec nevím jak mám oslovovat tchýni. Tchán mi hned na začátku nabídl tykání, tak tam je to jasné, říkaám mu jménem. Ale tchýni vykám, nikdy mi tykání nenabídla, a to paní Vopičková(vymyšlené), to mi vůbec nejde z pusy. Pro děti je to babička, i já říkám třeba řekněte babičce dobrou noc a tak, ale přímé oslovení nebo zavolání to nevím
Ona mě samo tyká a říká mi jménem. A bydlíme s tchánovcema v jednom domě už 10 let ![]()
Holky, docela me to zaujalo, tak se zeptam povolanejsich, cim to je
a dam vedet..
To mě oslovuje miláček zlato a já ho miláček:)malej se teprve ted učí mluvit a povídá tata mama..tak uvidime:)no a se jmény nemáme problém já mužikovi mojemu povídám Luky dyž se chcem pozlobit tak Lukhine:D:Dale je pravda že on mi moc jménem neříká:Dspíš zlato no:)
zakladatelce nevim jak pomoct možná to zrcadlo jak tu někdo psal:)
Alenka píše:
Holky, docela me to zaujalo, tak se zeptam povolanejsich, cim to jea dam vedet..
Alenko, tak jsme zvědavá na nějaký závěr… ![]()
K.
Anonymní píše:Alenka píše:Alenko, tak jsme zvědavá na nějaký závěr…
Holky, docela me to zaujalo, tak se zeptam povolanejsich, cim to jea dam vedet..
K.
mě též - velmi…
NiKi
My si doma teda jmény taky neříkáme a nevidím v tom problém, pokud to oboustranně vyhovuje!
Včera jsem se ho na procházce zeptala, po vlivu této diskuse, jestli by raději nechtěl, abych mu místo miláčku říkala Petře a on se urazil
Takže tak… Říkáme si miláčku, zlato, broučku, a dokonce i mamko a taťko a asexuální nám to teda fakt nepřipadá ![]()
lucielle píše:
My si doma teda jmény taky neříkáme a nevidím v tom problém, pokud to oboustranně vyhovuje!![]()
Včera jsem se ho na procházce zeptala, po vlivu této diskuse, jestli by raději nechtěl, abych mu místo miláčku říkala Petře a on se urazil
Takže tak… Říkáme si miláčku, zlato, broučku, a dokonce i mamko a taťko a asexuální nám to teda fakt nepřipadá
mě to přijde divný, snad úplně asexuální ne… a to jsem fakt se svým tátou nic neměla ![]()
nicméně výrazivu typu - taťko, dej mi ho tam… - se vyhýbáme ![]()
NiKi
NiKina píše:lucielle píše:mě to přijde divný, snad úplně asexuální ne… a to jsem fakt se svým tátou nic neměla
My si doma teda jmény taky neříkáme a nevidím v tom problém, pokud to oboustranně vyhovuje!![]()
Takže tak… Říkáme si miláčku, zlato, broučku, a dokonce i mamko a taťko a asexuální nám to teda fakt nepřipadá
nicméně výrazivu typu - taťko, dej mi ho tam… - se vyhýbáme
NiKi
Jsem taky zvědavá na radu moudřejších.
Většině umím říct jménem, ale třeba šéfovi, tchýni ani tchánovi taky ne. Asi blok, že ![]()
lucielle píše:NiKina píše:lucielle píše:mě to přijde divný, snad úplně asexuální ne… a to jsem fakt se svým tátou nic neměla
nicméně výrazivu typu - taťko, dej mi ho tam… - se vyhýbáme
NiKi![]()
![]()
My si taky neříkáme mamko a taťko při sexu
![]()
To teda taky nepoužíváme ![]()
Taky se snažím trénovat, ale naživo je to pakárna. jméno jsme ze sebe dostala tak dvakrát za celou dobu a to jen tak na půl huby. Nechápu to…
K.