Nevidomý přítel

Napsat příspěvek
Velikost písma:
IvetJas
19.8.14 16:59

@Fantazie Ahoj, v mé práci jsem se v podstatě denně stýkala i s nevidomými a slabozrakými, i když jsem s nimi přímo nepracovala. Řada z nich studuje, pracuje, má partnery, děti. A jasně, nebudu tvrdit, že je to snadné a obecně je to asi lehčí pro člověka, který se s tímto handicapem potýká už od mala. Tvůj přítel bude určitě potřebovat podporu a důvěru, že vše zvládne. Nevím, jaká je přesně jeho diagnóza, ale je možné, že časem bude potřebovat některé pomůcky pro slabozraké, nevidomé (telefon nebo počítač s hlasovým výstupem, různé pomůcky v domácnosti). Někteří lidé se toho bojí, protože pak mají pocit, že pak spadnou přímo do té skupiny s „nálepkou hendicapovaní“. Určitě se časem můžeš obrátit na nějakou organizaci, kde si o tom můžeš popovídat, měli by být zvyklí právě i na kontakt s lidmi, kteří zrak ztrácí i jejich rodinami. Hlavně o tom mluvte s partnerem, vzájemně budete mít větší sílu to zvládnout :kytka:
Napadá mě toho asi ještě víc, ale mám pocit, že můj příspěvek už začíná být chaotický :lol: snad ti trošku pomůže.

• Citovat
  • Upravit
161
19.8.14 17:02

Skutečně ZDE najdeš oporu-to koukám ženy teda. Zakladatelka se ptá, jak asi probíhá život se slepým partnerem, že by ho chtěla opustit jsem se od ní nedočetla. Trochu porozumění by to chtělo. Já tedy osobní zkušenost nemám, ale přeji Vám, aby vše dopadlo nejlépe jak je možné, a pokud se něco po…,přeji jen to nejlepší. Věřím, že najdete časem kolektiv, který Vás dokáže podržet a bude na vaší vlně.
Držte se oba dva :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3372
@Terezka s Denískem píše:
Děláš si srandu??? 8o on je chudák skoro slepej a ty se staráš o to jaký by si měla život?? :pocitac: no promin ale docela síla na mě teda…
kdyby bůj muž přišel o obě ruce a nohy starala bych se o něj a byla s ním! a vůbec by mě nezajímalo jaký by to byl asi život…

Když už jsme u té upřímnosti, tak kdyby jsi byla ve stejné situaci jako zakladelka, taky by tě to zajímalo :!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IvetJas

@Fantazie A zakladatelko, navzdory některým rýpalkám zde. Ptej se, řešte, je to určitě prospěšné pro váš vztah i budoucnost, když budete vědět, kam se obrátit. Např. pro lidi po úraze páteře dnes existují i poradny, kde jim pomáhají „zkušenější mazáci“ jak do života. Nevidím v tom nic špatného, rozhodně lepší varianta, než se tvářit, že nic není, není problém a vše se zvládne, tento přístup totiž pak občas vede ke kolapsu… je normální, že na vás třeba přijde krize, budete se bát budoucna.

• Citovat
  • Upravit
14895
19.8.14 17:04

Nevím já bych se zeptala asi jinak než,,jaký mě čeká život,,už jen protože mám dítě s poškozeným mozkem a podezřením na mentální retardaci,,
a ano schánním informace..snažím se mu pomoci jak to jde..ale neptám se,,jaký život mě sním čeka???,, přijde mi to..neuctivé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
175
19.8.14 17:06
@Malike píše:
Nevím já bych se zeptala asi jinak než,,jaký mě čeká život,,už jen protože mám dítě s poškozeným mozkem a podezřením na mentální retardaci,,
a ano schánním informace..snažím se mu pomoci jak to jde..ale neptám se,,jaký život mě sním čeka???,, přijde mi to..neuctivé.
Špatná formulace… Skutečně to je tak závažná chyba zde na miminu, že jí v takovéto situaci ještě musí někdo zasazovat rány typu: Asi ho nemilujete? :nevim: :,(
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12154
19.8.14 17:07
@Malike píše:

No, tak hlavně, že jsi byla uctivá ty se svým příspěvkem na předešlé straně… :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IvetJas
19.8.14 17:07

@Malike Myslím, že tu formulaci moc zbytečně řešíš. Ono být v kůži blízkého člověka někoho, komu se něco takového děje, tak řešíš v hlavě jiné věci, než jak sepsat elaborát na emimino.

• Citovat
  • Upravit
351
19.8.14 17:08

Jednou jsem v televizi viděla nějaký dokument kde byli oba dva partneři slepý, a měli dvě děti. V pořadu to vypadalo že vše zvládají :think:
Na jednu stranu to bude mít tvůj muž horší protože to pro něj bude nové. Ale zase má tebe a ty vidíš.
Jinak nevím co napsat, ale určitě bych se obrátila na nějaký spolek. Myslím že tam se lidi podporují a pomáhají si. Pomůžou i tobě, na co dát pozor a i psychicky. Sranda to určitě nebude, hodně štěstí :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
MarkétkaBeruška
19.8.14 17:10

Myslím že na otázku jaký tě čeká život je jen jedna odpověď: život oddaný milovanému člověku, který bohužel přijde o zrak :( Bude to náročné hlavně ze začátku, ale věřím že společnýma silama to zvládnete a naučíte se s tím žít :hug:

Příspěvek upraven 19.08.14 v 17:12

• Citovat
  • Upravit
IvetJas

Ještě naposledy zakladatelko, omlouvám se za spam, ale toto je odkaz na stránky mého nevidomého kamaráda. Něco o životě nevidomých a slabozrakých, třeba ti to taky něco dá http://www.geekblind.cz/

• Citovat
  • Upravit
351
@Malike píše:

a to já zas klidně řeknu „jaký s ním(dítětem)bude život“ protože to tak je. A nemám pocit že by to snižovalo mou lásku k němu :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11689
19.8.14 17:11
Děláš si srandu??? 8o on je chudák skoro slepej a ty se staráš o to jaký by si měla život?? :pocitac: no promin ale docela síla na mě teda…
kdyby bůj muž přišel o obě ruce a nohy starala bych se o něj a byla s ním! a vůbec by mě nezajímalo jaký by to byl asi život…

doporučuji mokrý hadr na hlavu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14895
19.8.14 17:12

@IvetJas já jsem v kůži matky, která bojuje za to aby syn byl co nejvíce v pořádku, s požkozením na mozku..takže mě se týká život s postiženým zřejmě taky…
Ale budiž třeba opravdu špatná formulace..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
cher
19.8.14 17:13

Už chápu, proč se říká o ženských, že jsou slépky :roll:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí