Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Lenca27 @tatana2 opacne by jste to braly stejne? Samozrejme hypoteticky. Kdyby partner Vam tajil neveru a vy by jste vychovavaly potencionalni cizi dite?
Ja uplne zasnu kolik zenskym to prijde normalni
zapirat a jeste si to pak okecavat
jezisi vzdyt je to naprosto zvracene a popira to skoro vse na cem ve vztahu zalezi…
@saadet Přesně, to rovnou jejich chlapy, můžou mít někde nemanželské dítě(2 rodinu) a zapírat ( dělat roky-že je vše OK, aby to náhodou neublížilo první rodině) ![]()
@Bábrdl píše:
Teď mu ubližuje každým dnem.
Co když se to provalí později? A to se snadno může. Velmi snadno.
Znám pána, který měl jednu dceru, manželka mu po porodu řekla, že má trauma a psycholog doporučil definitivní zamezení těhotenství, ale invazivní zákrok je jednodušší u muže - submisivní pán šel na vasektomii. Žena na rodičáku nadělala dluhy, tak pán makal jako šroub, dupnul si tedy konečně a přebral finance a rodinu z toho vysekal. Dcerka jim někdy na prvním stupni těžce onemocněla (nějaké selhání jater tuším, ale už nevím, jestli to bylo onkologické nebo něco jiného, detaily neznám), a pán milující svou dceru okamžitě nabídl svoje orgány, krev či cokoliv - no a v tom momentě to prasklo. Bohužel dcerka po necelém roce zemřela. Následoval rozvod, kdy ze vztahu odešel čtyřicátník s vasektomií a bez úspor, takže skvělá partie
On si potom vzal maminku se třemi dětmi a asi byl spokojený, ale já ho vídala v tom období, kdy byl vyřízený z toho, že ho žena úmyslně (věděla to) nechala milovat nejvíc na celém světě někoho, komu nemohl ani teoreticky pomoct, protože neměl pokrevní pouto. Toho „kdybych byl její táta, mohl jsem jí pomoct“ se asi nikdy nezbavil.
Občas jsou ty příběhy „kukaček“ opravdu smutné.
@Lenca27 píše:
Pro chlapa by mozna bylo nejlepsi, kdyby mu to rekla hned. Ale to neudelala. Ted je podle me pozde. Jediny, komu by ublizila, je ten chlap.
Pravdou mu ublíží méně, než když ho nechá celý život investovat city a peníze do děcka jeho soka.
@zoidberg píše:
Přesně. Nikdo nevíme, jak bychom se zachovali, ale máme právo si to sami rozhodnout. A nikdo to nemůže kritizovat!
Za sebe vím, že bych odešel okamžitě, s podvodnicí bych žít nemohl.
A vykašlal by jsi se na dítě, které jsi několik let vychovával jako otec?
@Anonymní píše:
Znám pána, který měl jednu dceru, manželka mu po porodu řekla, že má trauma a psycholog doporučil definitivní zamezení těhotenství, ale invazivní zákrok je jednodušší u muže - submisivní pán šel na vasektomii. Žena na rodičáku nadělala dluhy, tak pán makal jako šroub, dupnul si tedy konečně a přebral finance a rodinu z toho vysekal. Dcerka jim někdy na prvním stupni těžce onemocněla (nějaké selhání jater tuším, ale už nevím, jestli to bylo onkologické nebo něco jiného, detaily neznám), a pán milující svou dceru okamžitě nabídl svoje orgány, krev či cokoliv - no a v tom momentě to prasklo. Bohužel dcerka po necelém roce zemřela. Následoval rozvod, kdy ze vztahu odešel čtyřicátník s vasektomií a bez úspor, takže skvělá partieOn si potom vzal maminku se třemi dětmi a asi byl spokojený, ale já ho vídala v tom období, kdy byl vyřízený z toho, že ho žena úmyslně (věděla to) nechala milovat nejvíc na celém světě někoho, komu nemohl ani teoreticky pomoct, protože neměl pokrevní pouto. Toho „kdybych byl její táta, mohl jsem jí pomoct“ se asi nikdy nezbavil.
Občas jsou ty příběhy „kukaček“ opravdu smutné.
To je opravdu hodně smutný příběh
![]()
@Bábrdl píše:
VŠICHNI chlapi tady napsali, že by to chtěli vědět. Chtějí vědět, jestli vychovávají své dítě. A pak se případně rozhodnout.Ano, měla mu to říct hned, ale neřekla.
A ne, neublíží tím jen jemu, za slinty o obavách o city chlapa se neschovávejte. Zkomplikuje život sobě, přijde o kasičku, možná ji vyrazí… Toho se bojí.
krásné jak všem jde i o blaho toho dítěte -) to nikoho nezajímá, jaké to bude pro něj?
@Keyllah To že odejde od ženy, neznamená, že s dítětem nebude na dále v kontaktu. Pokud on bude chtít, matka bude souhlasit, proč by se nemohl s dítětem na dále vídat?
@saadet mě to nepřijde normální, ale přijde mi to teď jako alibismus - ok, já sem ****, vyspala sem se s jiným, dítě, který si myslíš, že je tvoje, je jeho. Moje milé dítě, tvůj tatínek není tvůj tatínek, tvoje babička a děděček taky nejsou tvoji prarodiče. Vypořádejte se s tím jak chcete, já sem čestná, přiznala jsem se a odlehčila jsem svému svědomí, haleluja… no to je paráda! jinak já dítě mám a kdyby mi řekli, že není moje(ikdyž to moc dobře nejde) tak bych ho nenechala vzít
edit admin - odstraněn vulgarismus
@saadet píše:
@Lenca27 @tatana2 opacne by jste to braly stejne? Samozrejme hypoteticky. Kdyby partner Vam tajil neveru a vy by jste vychovavaly potencionalni cizi dite?
Za situace, kdy to dítě vychovávám jako vlastní, miluju ho, tak bych to vědět nechtěla…
@Keyllah píše:
A vykašlal by jsi se na dítě, které jsi několik let vychovával jako otec?
To nevím, ale nejspíše by to dopadlo jako rozchod s paní, která měla jen vlastní dítě a já bych ho pár let živil a vychovával. Bylo by mi smutno, ale moje dítě to nebylo. Chtěl bych mít vlastní a chtěl bych, aby po mě dědilo geny a majetek. A ne aby se dělilo s dítětem chlapa, co mi ojížděl ženu.
@Keyllah píše:
krásné jak všem jde i o blaho toho dítěte -) to nikoho nezajímá, jaké to bude pro něj?
Pro to batole???
Ano, bude to pro něj krátkodobě komplikovanější, ale to není důvod podvádět celý život chlapa nastrčeným dítěte. ![]()
@LuSof píše:
@Keyllah To že odejde od ženy, neznamená, že s dítětem nebude na dále v kontaktu. Pokud on bude chtít, matka bude souhlasit, proč by se nemohl s dítětem na dále vídat?
A co to s tím dítětem udělá, když se dozví, že to není jeho tatínek a že se stěhuje? Už vidím, jak se s ním takový tatínek potom dále vídá a bere ho po tom všem naprosto stejně, to asi ne, že? Vztahy mezi dospěláky budou nenávratně zničeny, což se na dítěti taky podepíše. A tatínek? Nikdo by se nedivil, kdyby po této zprávě zahořkl a v budoucnu určitě bude chtít vlastní rodinu…Krev není voda.