Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Keyllah píše:
Já je mám proto, aby utratili moje peníze dřív než já…neb jak je známo, peníze ničí charakter
@Lenca27 píše:
No a co? Tak by nemel bio, co by se stalo?
Pro někoho to neznamená nic. Pro někoho je genetická výbava ten nejosobnější odkaz předků, dědictví. Stovky generací tu genetiku vyvíjely, udržovaly, předávaly, vylepšovaly imunitu, riskovaly životy aby mohly zplodit potomky a ten muž to kvůli podvodu už dál nepředá. Vlastně všichni předci, celé rody, plodili děti, aby si zajistili aspoň nějakou formu nesmrtelnosti, předali ze sebe něco dál. U něj ten odkaz skončil - aspoň na té biologické úrovni.
Proti tomu prošustrovat třeba rodinný dům, který se dědil pět generací a rodina ho udržela přes nacisty i komunisty, je nic.
Ale tohle je přesně jedna z těch věcí, které pro někoho mají hodnotu obrovskou a pro druhého žádnou.
Zazila jsem cloveka, co si po rozvodu nechaval delat testy, jestli je patnactilete dite jeho. Jako na co? Ja se zpetne dozvedet, ze si tata nechal delat testy, kdyz mi bylo nevimkolik, tak mu to asi neodpustim.
@Mart81 píše:
Pro někoho to neznamená nic. Pro někoho je genetická výbava ten nejosobnější odkaz předků, dědictví. Stovky generací tu genetiku vyvíjely, udržovaly, předávaly, vylepšovaly imunitu, riskovaly životy aby mohly zplodit potomky a ten muž to kvůli podvodu už dál nepředá. Vlastně všichni předci, celé rody, plodili děti, aby si zajistili aspoň nějakou formu nesmrtelnosti, předali ze sebe něco dál. U něj ten odkaz skončil - aspoň na té biologické úrovni.Proti tomu prošustrovat třeba rodinný dům, který se dědil pět generací a rodina ho udržela přes nacisty i komunisty, je nic.
Ale tohle je přesně jedna z těch věcí, které pro někoho mají hodnotu obrovskou a pro druhého žádnou.
Ano, ale porad bereme v uvahu, ze by se to ten chlap nedozvedel. Takze misto bio by vychovaval nebio a co? Navic chlap muze mit dite v jakemkoliv veku, takze moznost porad je, i kdyby se to dozvedel v sedesati ![]()
@Lenca27 píše:
No a co? Tak by nemel bio, co by se stalo?
Odpradávna jsme hnáni touhou mít potomky. Pokud se člověk dobrovolně rozhodne je nemít, je to jeho rozhodnutí, prostě tu touhu potlačil. Může k tomu mít i rozumné důvody, dědičné choroby atd.
Pokud ovšem investuji city a veškeré prostředky nevědomky do cizího děcka, budu se zákonitě cítit podveden a zrazen. Pojmu nesnesitelnou nenávist k ženě, která se té zrady na mě dopustila. Následky mohou býti fatální.
@zoidberg píše:
Odpradávna jsme hnáni touhou mít potomky. Pokud se člověk dobrovolně rozhodne je nemít, je to jeho rozhodnutí, prostě tu touhu potlačil. Může k tomu mít i rozumné důvody, dědičné choroby atd.
Pokud ovšem investuji city a veškeré prostředky nevědomky do cizího děcka, budu se zákonitě cítit podveden a zrazen. Pojmu nesnesitelnou nenávist k ženě, která se té zrady na mě dopustila. Následky mohou býti fatální.
Proč fatální? V klidu je vezmeš na dovolenou do Egypta.
@zoidberg píše:
To ano. Pokud se to dozvis. Pokud ne, umres v sladke nevedomosti ![]()
@Lenca27 píše:
Zazila jsem cloveka, co si po rozvodu nechaval delat testy, jestli je patnactilete dite jeho. Jako na co? Ja se zpetne dozvedet, ze si tata nechal delat testy, kdyz mi bylo nevimkolik, tak mu to asi neodpustim.
To je zcela zdravý přístup. Pokud se rozvedl kupříkladu proto, že jeho žena byla coura, tak chtěl samozřejmě vědět, zda je potomek jeho. Jestli do něj dále investovat, či náklady odklonit pro svého potomka.
Mí synové dostanou testy otcovství ke každému narozenému vnoučeti. nehodlám rodinný majetek svěřit cizím harantům.
@Lenca27 píše:
To ano. Pokud se to dozvis. Pokud ne, umres v sladke nevedomosti
To možná dříve, dnes stojí testy méně než láhev kvalitního rumu. Každý kdo chce, si to může ověřit.
@zoidberg píše:
To je zcela zdravý přístup. Pokud se rozvedl kupříkladu proto, že jeho žena byla coura, tak chtěl samozřejmě vědět, zda je potomek jeho. Jestli do něj dále investovat, či náklady odklonit pro svého potomka.
Mí synové dostanou testy otcovství ke každému narozenému vnoučeti. nehodlám rodinný majetek svěřit cizím harantům.
Tak jelikož jsem manželovi věrná a vím, čí dítě je, tak po takovém dárku by sis nemusel dělat starosti, protože z principu bych k tobě na návštěvu už nepřijela. Ani já, ani naše dítě. Tohle je totiž tak trochu urážka. A své dědictví by sis mohl taky strčit do zadku. ![]()
@zoidberg píše:
Pokud bych měla syna, tak bych si vnouče taky otestovala. Ale proboha tajně!
Žádné okázalé předávání testů a přednášky o „cizích harantech,“ co nebudou dědit.
Podle statistik také žádají často testy tchýně a tchánové. Chápu to, když mají odkazovat majetek.
@Lenca27 píše:
Ano, ale porad bereme v uvahu, ze by se to ten chlap nedozvedel. Takze misto bio by vychovaval nebio a co? Navic chlap muze mit dite v jakemkoliv veku, takze moznost porad je, i kdyby se to dozvedel v sedesati
Píšete, že byste vlastnímu otci asi neodpustila, kdyby si nechal udělat testy, zda jste biologicky jeho. Proč, když zároveň předpokládáte, že váš otec by vás bral úplně stejně, kdyby se dozvěděl, že biologicky jeho nejste a nic by se tím pro něj nezměnilo. Co je tedy na tom, udělat si testy špatně, když vlastně o nic nejde? Je to přeci jen běžná informace medicínského charakteru ne?
Píšete, že chlap přeci může mít dítě i v 60 ti, takže to pro něj není problém, kdy a zda se to dozví. Ale vlastnímu otci, byste ten test, který by ho třeba rozhoupal k tomu, aby si biologické dítě i v těch 60 ti pořídil, neodpustila.
Navíc to stavíte tak, že když se vám děje něco, co by pro vás třeba byl zásadní problém, ale vy o tom nevíte, tak se vlastně neděje nic. Dám záměrně přehnaný příklad: četl jsem o případu ženy, kterou muž dlouhé roky cpal sedativy, ve spánku znásilňoval a nahrával si to. Ona o tom nevěděla, takže se jí vlastně nic špatného nedělo? Chyba byla jen v tom, že na to přišla a tak najednou prožívala všechen ten odpor a trauma a hrůzu, rozpadla se rodina, případné děti se musely vyrovnávat s tím, že mají tatínka ve vězení…
Žít celý život jako oběť podvodu o kterém nevíte, prostě není to samé, jako když se vám ten podvod neděje.
Příspěvek upraven 28.11.17 v 13:15
@zoidberg píše:
Budeš u snach velice oblíben ![]()